Ben en yakın zamanda deneyeyim bunuÇok geçmiş olsun Mete’ye. Erken doğum mu yaptım canım? Benim ilk kızım prematüre ve o da alerjik bir bebekti.
Süt için bol su iç. Ben de süt diyetindeyim canım. Glütensiz un alıp mayalı birşeyler yapabilirsin. Üzerine de bol su içersem sütün artar inşallah.
Bak bir de sana bir tarif bereyim ama içebilir misin bilemiyorum :) bir yaş mayayı alıp iyice ez üzerine de yarım çay bardağı pekmez dök. Git gel kaşıkla, üzerine de bir bardak su. Fışkırarak gelecek sütün inşallah.
Ben de bir cok kez devlette daha iyi oldugunu gorunce biraktim ozeli cidden para tuzagi gibi geliyor..tabiki iyi doktorlarda vardir aama denk gelmek mesele..devlette cok iyi bir doktor buldum o kadar sevecen ki ozeldeki muaynnenin 2 katini yapti cocuga şoka girdik
Masallah canım.Bizim kiz da geceleri güzel uyuduğunda rahatsiz etmiyorum aç olunca zaten uyanıyor.Bizim de yarın sağlık ocağı günü.mama da veriyorum ben.Sağımı artırdım maglum benim kız memeyi diliyle itip duruyor basıyor yaygarayı ne yapayım ne denediysem bıraktı sagıp veriyorumbizde sağlık ocağından geldik. 600 gr alıp 2 cm uzamıs. bu aya özel bisey demek kiebeye gece beslenmesini sordum uykuya da ihtiyacı var çok aç olsa uyanır gayet iyi kilo almış dedi. zaten bu aydan sonra o kadar almayacaklarmış. sadece anne sütü aldığını biliyor mamadan bahsetmedi bile. uyandırmayacagım ben. çocuğun kapasitesi bu aç olmadığını biliyorum bizden de haberler böyle @honey bunch E Elwing6 isisxz
Biz 2.ay yaptırmıştık calpol tümünü birden çözmüş demek kiGunaydinnn gece herkesin perti cikmis demekki topluca bi döneme girdiko rota asisi neymis ya cocugun mizaci degisti oyle seyler yaptiki uyuyana kadr gecede uyandi aglaya aglaya..2.gun yan etkisini gosterdi demekku bu zamana kadr olan asilarda ates bile cikmamisti T tuboz Sizede gecmis olsun neden ateslendi yavrumm
3 ay kilosu yakaladı mı pekiBiz doktordan geldik
62 cm olmus boyumuz 3cm artmıs iyiymiş ama kilomuz sadece 520gr artmıs
Gecen hafta 400/450gr evde fark etmişti anlmıstım az aldıgını
Mamaya baslayalım riske atmayalım bir hafta kullanıp duruma göre bakalım dedi
3.aydan sonra kilo düşümleri bekleriz ama daha yeni 3aylık oldunuz bundan sonra düşmesi lazımdı dedi
Rotayı icirdi menenjitide öğleden sonra olcaz ates yapma ihtimaline karsı
Kafa terlemesine genetik veya d vitamini eksikliginden olur dedi ama zaten d vitamini kullandıgımız icin genetik oldugu kanısını düşündük
Rota 200 menenjitte 450 lira civarıymıs gidecek yaptıracak olanlara fikir olsun
D vit veriyor musunKakada 7.gunumuz yine..bekliyim dedim ama vericem fitili
Çok mantıklıSöyle düşünün, aşılar sayesinde bir çok hastalık dünya üzerinden silindi. Devlet bazı kanser ilaçlarını da karşılamıyor. Bütçesi yetmiyor herhalde saraylar hanlar yaptirmaktan sağlığa pek fırsat kalmıyor.
EvetD vit veriyor musun
Glutensiz beslenmek için çölyak derneğinin sayfasına bakabilirsin. Orda hangi markalarda yoksa gösteriyor.Zor geçen bi gündü benim için dün. Öksürüğü geçmedi oğlumun, hırıltı yeniden başladı. Yeniden ve bu sefer 2 tane antibiyotik başladı doktor. Bir de nebulizatör aldık, onun da iki tane ilacı var. Alerji testi negatif çıktı. Ama doktor buna güvenemeyiz diyete devam dedi. Hayır madem güvenemiyoruz niye yaptık o zaman. Süt diyeti yanında bi de gluten verdi, içinde un olan hiçbir şeyi yemiycem. Gerçekten delirmek üzereyim. Sütüm de gitti gibi bi şey. Mete normal mama da kullanamıyor, tadı ve kokusu iğrenç bi mama verdi doktor onu veriyorum, içmek istemiyor. Böyle hiçbir şey yemeyerek nasıl olcak bilmiyorum. Neyin alerji yaptığını bilmiyoruz. Vücudundaki döküntüler geçmiyor. Hatta içime sinmedi başka bir doktora daha gittik kendi doktorumuzla aynı şeyi söyledi. Bir de alerjik bebeklere rota aşısı yapılmıyormuş, öyle ise aşı da vurulamayacak
Yarın için de bir alerji doktorundan randevu aldık, bakalım o ne söyliycek. Alerji ciddi anlamda bir maliyet, 10 günde 1200 lira harcadık, daha da harcıycaz tabi. Yeter ki iyi olsun bebeğimiz.
Tüm bu alerji ve bronşit dışında bir de kas gevşekliği var tabi, onun için de çocuk nörolojisine gitmemiz gerek, inşallah bir sıkıntı yoktur diye dua ediyorum, inşallah sadece gelişim farklılığıdır.
Hastalıklar bir yana, mete beni ve babasını iyice tanımaya başladı, baya sohbet ediyoruz, gülüyor bize aguluyor. Rabbim oğluma ve bütün hasta çocuklara, insanlara şifa versin. Hiçbir anne babayı evladıyla ve sağlıkla sınamasın. Bugün tam 3 aylık oldu ve hayatımın en zor 3 ayı geride kaldı. Umarım bundan sonrası kolay olur.
Alerjisine o kadar çok önem verdik ki, doktor resmen boyunu ölçmeyi unuttu. 1 ayda 500 gr almış, son 10 günde hiç kilo almamış. Doktor, hasta olduğu için kilo verebilirdi, bu da iyi bi şey dedi.
Lütfen dua edin bizim için, iyi olsun bebeğim. Bir de süt ve un içermeyen, ancak bana süt yapabilecek neler yiyebilirim? (Tahin helvası da yasak)
anne sütünü hangi sekilde alırsa alsın şifadırMasallah canım.Bizim kiz da geceleri güzel uyuduğunda rahatsiz etmiyorum aç olunca zaten uyanıyor.Bizim de yarın sağlık ocağı günü.mama da veriyorum ben.Sağımı artırdım maglum benim kız memeyi diliyle itip duruyor basıyor yaygarayı ne yapayım ne denediysem bıraktı sagıp veriyorum
Sevindim sorun olmadigina canim bende pzrteso sorucam bi bakalim ne diyecek..kendisi uyaniyo 3 gecedir huysuz cok zaten.2 4 6 seklinde gitii aksam 9 da anca uyudubizde sağlık ocağından geldik. 600 gr alıp 2 cm uzamıs. bu aya özel bisey demek kiebeye gece beslenmesini sordum uykuya da ihtiyacı var çok aç olsa uyanır gayet iyi kilo almış dedi. zaten bu aydan sonra o kadar almayacaklarmış. sadece anne sütü aldığını biliyor mamadan bahsetmedi bile. uyandırmayacagım ben. çocuğun kapasitesi bu aç olmadığını biliyorum bizden de haberler böyle @honey bunch E Elwing6 isisxz
9’dan 2’ye kadar deliksiz uyuduysa o ona yetmistir muhtemelen. tabi önceki düzenine göre bi bozulma söz konusu. aşıdan olabilir insallah bir an önce toparlarSevindim sorun olmadigina canim bende pzrteso sorucam bi bakalim ne diyecek..kendisi uyaniyo 3 gecedir huysuz cok zaten.2 4 6 seklinde gitii aksam 9 da anca uyudu
Kızlar günaydın. Bir süredir okuyamadım sayfaları ve dehşet birikmişkonuşulduysa tekrar sorduğum için kusura bakmayın. Buhar makinesi kullanan var mı ve işe yarıyor mu? Oğlumun burnu çok tıkanıyor ve temizleyerek de açılmıyor alsam mı ne dersiniz?
Halkekmekte glutensiz ekmek satılıyor bu arada canım tekli paketlerdeZor geçen bi gündü benim için dün. Öksürüğü geçmedi oğlumun, hırıltı yeniden başladı. Yeniden ve bu sefer 2 tane antibiyotik başladı doktor. Bir de nebulizatör aldık, onun da iki tane ilacı var. Alerji testi negatif çıktı. Ama doktor buna güvenemeyiz diyete devam dedi. Hayır madem güvenemiyoruz niye yaptık o zaman. Süt diyeti yanında bi de gluten verdi, içinde un olan hiçbir şeyi yemiycem. Gerçekten delirmek üzereyim. Sütüm de gitti gibi bi şey. Mete normal mama da kullanamıyor, tadı ve kokusu iğrenç bi mama verdi doktor onu veriyorum, içmek istemiyor. Böyle hiçbir şey yemeyerek nasıl olcak bilmiyorum. Neyin alerji yaptığını bilmiyoruz. Vücudundaki döküntüler geçmiyor. Hatta içime sinmedi başka bir doktora daha gittik kendi doktorumuzla aynı şeyi söyledi. Bir de alerjik bebeklere rota aşısı yapılmıyormuş, öyle ise aşı da vurulamayacak
Yarın için de bir alerji doktorundan randevu aldık, bakalım o ne söyliycek. Alerji ciddi anlamda bir maliyet, 10 günde 1200 lira harcadık, daha da harcıycaz tabi. Yeter ki iyi olsun bebeğimiz.
Tüm bu alerji ve bronşit dışında bir de kas gevşekliği var tabi, onun için de çocuk nörolojisine gitmemiz gerek, inşallah bir sıkıntı yoktur diye dua ediyorum, inşallah sadece gelişim farklılığıdır.
Hastalıklar bir yana, mete beni ve babasını iyice tanımaya başladı, baya sohbet ediyoruz, gülüyor bize aguluyor. Rabbim oğluma ve bütün hasta çocuklara, insanlara şifa versin. Hiçbir anne babayı evladıyla ve sağlıkla sınamasın. Bugün tam 3 aylık oldu ve hayatımın en zor 3 ayı geride kaldı. Umarım bundan sonrası kolay olur.
Alerjisine o kadar çok önem verdik ki, doktor resmen boyunu ölçmeyi unuttu. 1 ayda 500 gr almış, son 10 günde hiç kilo almamış. Doktor, hasta olduğu için kilo verebilirdi, bu da iyi bi şey dedi.
Lütfen dua edin bizim için, iyi olsun bebeğim. Bir de süt ve un içermeyen, ancak bana süt yapabilecek neler yiyebilirim? (Tahin helvası da yasak)
Açlık ve bıngıldak ilginçSelamlar bizimde kontrol vardı 61 cm boyumuz kilosu da 5800 olmuş baş çevresi 41 cm bıngıldsğına baktı açmı dedi dedim evet aç bıngıldsğına çökğk biraz dedi ben şok ilk defa duydum böyle Bişeyi
Canım senin alerji belirtileri neydi nasıl böyle diyet verdi doktor kakada bir sorun varmiydi ben işte dediğim gibi kan parçacığı gördüm bugün doktor yediklerini takip et o dokunmuştur diyor ama bana kalsa sanki hemen gaita kan testi yapılıp araştırılması lazım gibime geliyor ben mi çok büyütüyorum bilemedimSize de çok geçmiş olsun. Kuruyemişi bilmiyorum süt ürünü yok, süt içeren hiçbir şey yok, tatlı yok. Tarhana çorbası bile yok. Baya zorluyor beni. İnşallah haftaya biter. Oğlum bronşit olduğu için doktor şu an aşı yapamam belki 2 hafta sonra dedi, yine de çarşamba günü gidicez eğer iyi ise yapacak aşı. Çok alerjik bi bünyesi var, 2 yaşına kadar geçebilir de ömür boyu böyle kalabilir de dedi. Başladım kremi kullanmaya dün, bakalım henüz bi sonuç yok
Bir de kanda alerji testi yapıldı henüz sonucunu almadık
Yani renkli olacaksa maviye çalar lacivert gri olanlar genelde kahveye döner diye okumuştumKızlar bu aylarda bebeklerin göz rengi belli olur mu yani rengi değişir mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?