Bir de d vitamininden oluyor diyenler var kabizlik icinBen önceki yazını görmedim canım ya
Noldu 3 gün sancı mı çekti , kaçıncı gün fitil uyguladın
Bizimki fitile galiba alıştı , bazen üç en son 5.günde ayaklarını çok sert çekiyor tekmeler savuruyor , çırpınıyor resmen uyumuyor baya baya etkileri olduğu için bekleyemiyoruz malesef ☹
Benimki daha fena. Şu saat oldu halaa tam dalamadı. Kolda uyuyor yatağına koyduğumuz an zoruna gitmiş gibi içli içli ağlıyor. Ne gaz varmış arkadaş diyorum çıkar çıkar bitmedi bugün. Sinirlerim yatışsın diye duşa girdim çıktım şuan emziriyorum.ShinSeGi Mavikelebek0134 sizde bugun durumlar nasil? Bebegim tum gun huysuz, huzursuzdu. Gece uykusuna yine cok gec daldi (hala basindayim, tam daldi sayilmaz). Bir an uslu uslu duruyor, sonra durduk yere cigligi basiyor kucagima almak zorunda kaliyorum. Emerken de cok huzursuz. Ilk kez bir buyume atagi bizi bu kadar etkiliyor.
Ay bizimki de huzursuz ben baktım atak haftası diilken bile böyleyse yandık diye düşündüm
Bir de d vitamininden oluyor diyenler var kabizlik icinlimelemon ocean yada wellcare kullanip duzelenler varmis doktora soracagim
Ya bu icli icli aglama bizde de oldu bugun. Cok uzuldum. Kiyamam kuzulara. Ben de surekli konustum, sakinlestirmeye calistim ama dedigin gibi yerine koyunca ya icli icli agladi ya da birden ciglik cigliga agladi. Mikirdana mikirdana uykuya daldi. Hemen gecsin neyse bu artik.Benimki daha fena. Şu saat oldu halaa tam dalamadı. Kolda uyuyor yatağına koyduğumuz an zoruna gitmiş gibi içli içli ağlıyor. Ne gaz varmış arkadaş diyorum çıkar çıkar bitmedi bugün. Sinirlerim yatışsın diye duşa girdim çıktım şuan emziriyorum.
Daha 3gün evvel 8.30da yatıp ilk uykusundan 5 gibi uyanan evladım nerdeeee
Şimdiye kadar büyüme atağı tarihine bile bakmıyordum ben çünkü hiç bir fark olmamıştı. Bu kötü oldu nedense
Bide bir gün sonra gaz sancıları yaptı, bir de normalde kaka yapamayan çocuk sık sık kaka yaptı bi huzursuzlaştı, uyumuyor sürekli kucak istiyor vs ama bunları atak haftasından dolayı da yapıyor olabilirRota aşısı size ne yaptı ki , bende bir değişiklik olmadı biraz uykusuzluk dışında , bugün mü olur acaba
Bizimki 19eylül. Ve pazartesi atak haftası başladı. Ay yanlış mı baktım acaba dicem de yok bayaa bayaa cinnet noktasına getirdi beni
Gaz ilacını da kesmesen 4 aya kadar kullansa7.gundu bugun son 3gun baya huysuzdu asida oldu onada baglamistim herkes anne sutu aliyo verme dedi doktorlarda dahil..keske beklemeseydim cocuk kabizmis aglaya aglaya yapti..3. 4.gunden sonra zeytinyagi vermeyi planliyorum bir daha..bende incir kayisi vs yemeyi dusunuyorum birde oyle deneyeyimaglamasindanssa fitille yapsin varsin.icim parcalandi esimde guluyo bana sinir oldum abartiyormusum tansyonum oynadi valla yaptiricam derken..
Kaka durumunuz nasil peki ? Gaz damlasini kestim ben zaten ama d vitamini devit veriyordum farkli markalarin oldugunuda bilmiyordumBenimki doğduğundan beri çok kaka yapıyordu günde 3-4-5 değişiyordu geçen bir gaz damlası başladım 5 gün yapmadı gaz damlalarida kabız yapabiliyormuş buarada bizde wellcare kullanıyoruz d vitaminidr gaz yapıyor demislerdi
Emer emmez cikartiyor ama oyle cok aglamiyor emdikten sonra o gaz sancisini anliyorduk ellerini yana acip gerilerek agliyordu bayadir yokGaz ilacını da kesmesen 4 aya kadar kullansa
Yesil mercimek sut yapiyor ve kuru börülce de cok sut yapiyor. Alerji icin ben de diyete basladim tekrar. Sut yumurta ve dana eti. Ama icimden bir ses un da yasaklanacak diyor. Cunku bugday salatasi yedigim gun alevlendi egzamasi.Zor geçen bi gündü benim için dün. Öksürüğü geçmedi oğlumun, hırıltı yeniden başladı. Yeniden ve bu sefer 2 tane antibiyotik başladı doktor. Bir de nebulizatör aldık, onun da iki tane ilacı var. Alerji testi negatif çıktı. Ama doktor buna güvenemeyiz diyete devam dedi. Hayır madem güvenemiyoruz niye yaptık o zaman. Süt diyeti yanında bi de gluten verdi, içinde un olan hiçbir şeyi yemiycem. Gerçekten delirmek üzereyim. Sütüm de gitti gibi bi şey. Mete normal mama da kullanamıyor, tadı ve kokusu iğrenç bi mama verdi doktor onu veriyorum, içmek istemiyor. Böyle hiçbir şey yemeyerek nasıl olcak bilmiyorum. Neyin alerji yaptığını bilmiyoruz. Vücudundaki döküntüler geçmiyor. Hatta içime sinmedi başka bir doktora daha gittik kendi doktorumuzla aynı şeyi söyledi. Bir de alerjik bebeklere rota aşısı yapılmıyormuş, öyle ise aşı da vurulamayacak
Yarın için de bir alerji doktorundan randevu aldık, bakalım o ne söyliycek. Alerji ciddi anlamda bir maliyet, 10 günde 1200 lira harcadık, daha da harcıycaz tabi. Yeter ki iyi olsun bebeğimiz.
Tüm bu alerji ve bronşit dışında bir de kas gevşekliği var tabi, onun için de çocuk nörolojisine gitmemiz gerek, inşallah bir sıkıntı yoktur diye dua ediyorum, inşallah sadece gelişim farklılığıdır.
Hastalıklar bir yana, mete beni ve babasını iyice tanımaya başladı, baya sohbet ediyoruz, gülüyor bize aguluyor. Rabbim oğluma ve bütün hasta çocuklara, insanlara şifa versin. Hiçbir anne babayı evladıyla ve sağlıkla sınamasın. Bugün tam 3 aylık oldu ve hayatımın en zor 3 ayı geride kaldı. Umarım bundan sonrası kolay olur.
Alerjisine o kadar çok önem verdik ki, doktor resmen boyunu ölçmeyi unuttu. 1 ayda 500 gr almış, son 10 günde hiç kilo almamış. Doktor, hasta olduğu için kilo verebilirdi, bu da iyi bi şey dedi.
Lütfen dua edin bizim için, iyi olsun bebeğim. Bir de süt ve un içermeyen, ancak bana süt yapabilecek neler yiyebilirim? (Tahin helvası da yasak)
Tahin ve findik fistik turu seyler cok alerjik.Alerjik anneler duyun benimoralim çok bozuldu Kızım yeşil kaka yapıyordu 2 gündür sarıya dönmüştü sevineyim derken ama az önce mukuslu ve küçük kan parçacıkları olan kaka yaptı soğukkanlı olamıyorum telaş yaptım yine.. doktora mesaj attım yediklerinzi gözden geçirin birsey dokunmuştur dedi. Dün sabah yeşillikli yumrtali patatesli salata vişne suyu falan içtim akşam yeşil fasulye kirmizilahana havuç salatası yoğurt ve vişne suyu tekrar bu sabahta omlet tahin helvası fındık ezmesi peynir ve vişne suyu tekrar Bilmiyorum hangisi yaptı omlet hariç gerisini kesin dedi tekrar olursa getirin dedi birde vücudunu kontrol ediyorum sadece sol boynunda kızarıklık var oda pişik gibi duruyor kıvrım kısmında ama.. biri derken diğeri çıkıyor yarın 2. Ay asimiz var ustuste geldi hepsi bana bir teselli
Kaka durumunuz nasil peki ? Gaz damlasini kestim ben zaten ama d vitamini devit veriyordum farkli markalarin oldugunuda bilmiyordum
Bebege devit3 ve kendinde kan hapı kullanıyor musun?Bir de d vitamininden oluyor diyenler var kabizlik icinlimelemon ocean yada wellcare kullanip duzelenler varmis doktora soracagim
Benimkinde cok vardi gozde kayma. Goz doktoru, goz kaslari cok gucsuz oldugu icon boyle zamanla guclenecek ve kaymayacak dedi. Cok sukur artik sasi gibi kaymoyor gozleri. Buyudu ve guclendi.Yani renkli olacaksa maviye çalar lacivert gri olanlar genelde kahveye döner diye okumuştum
Burada bende şeyi merak ediyorum bebeklerinize gözde kayma varmı bazen şasi oluyor
Bizimkini özel sigorta karşılamadı sizin hangi sigortaYok gayet tek dozu bu fiyattı totalde üc veya dört doz olacak sanırım not yazmış ama cok dikkat edemedim
Buarada özel sigorta karsılıyormus rotayı da menenjitide sizinde vardı sanırım aklında olsun
Sigortanın kapsamı ne sizin yıllık ne kadar ödediniz bize karşılamadığını söyledilerAllianz bizimki
Ara bi sor mutlaka
Ben karşılamıyor diye biliyordum gayet nakit ödedim sonra ablam karşılaması lazım dedi sigorta sirketimi aradım dört doz karsılıyoruz dedi
Simdi evraklarla iadeyle ugrasıcam
Kıyamam ya daha bana geçen 15 güne kadar normal diyorlar yapmaması nasıl dayansın çocuk ne kadar cık zaten iyi yapmışın vermekle fitili. Bizde 4.gün bitti yine gelen giden yokCektim zaten..cok ilginc sanki tikanmis gibi 2.postada normal yapti doktoeu dinlesem 10gun vermesem nolckti cocugun hali? Bazende dinlememek gerekiyor demekki.. bildigin kabiz olmus cocuk
Biliyor musun ben de aynı bu şekilde düşünüyorum, sadece cesaretim yok, bebeğime zarar vermekten korkuyorum. Yoksa ben de deneme yanılma taraftarıyım çünkü kan sonucu negatif. Nitekim 11 gün oldu süt diyetindeyim ama sanki döküntüleri daha da arttı gibi geliyor banaRabbim tüm hastalara şifa versin. İlk ay bizde de alerjik durum oluştu. Bacaklarında özellikle eklem yerlerinde karnında yüzünde dokuntuler oldu. Bana da süt alerjisi dediler. Doktorumuz dedi... Ama ben kendi doktorum oldum. Süt ürünlerini yemedim bir kaç gün. Baktım alerji hala devam. Sonra yeşillik yemedim, sonra kuruyemis kestim badem ve ceviz çok tüketiyorum. Sonra domatesi denedim. (her sabah 1 tane çiğ domates yerdim) meğer çocuğumun domatese alerjisi varmış. Ben deneye ya ila buldum. Ve onunda pişmiş yada salçasi dokunmuyor. Sadece çiğ domates yemiyorum. Bir de ceviz ve badem yemiyorum. Onları yediğimde de tek tük alerjik reaksiyon gösteriyor vücudu. Sana tavsiyem kırmızı meyve sebzeleri bir müddet kes, baktın azalıyor ona göre devam edersin. Doktorlara kalsa bende süt ürünleri yemeyecektim. Kalsiyum kaybedecektir boş yere. Kendi doktoru olmalı insan biraz da. Kuruyemis çoğu çocukta alerjik tepki verebiliyormus. Kuruyemis ve domatesi çıkar hayatından bir müddet... Gerçekten ben böyle buldum çocuğumun alerjisini...
Sadece promalt içemiyorum tadını hiç sevemedim, diğerlerini yiyorum çok teşekkür ederim. Kuzu eti bence de süt yapıyorÇok geçmiş olsun inşallah en kısa sürede iyileşir alerjisi için de çözüm bulursun antibiyotik ve nebulizatör biz de kullanıyoruz bebişi rahatlatıyo o konuda endişe etme süt için de dere otu marul ve promalt ya da multimalt kuzu eti hurma incir ceviz bunları tüketiyorum ben doktor önerisiyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?