- 7 Kasım 2017
- 16.746
- 40.986
- 598
Bende var ocean vitamin D3 . Doktorumuz önermişti. 44 liraydı galiba.Evet ocean d vit 400 ıu bir fıs sıkıyoruz ağzına her gün. Şurubu çocuk gastroentroloji önerdi. Öncesinde duphalac dedi ama yapış yapış olduğu için tıkıyordu çocuğu. Bunu da mamaya katıp veriyoruz. Nurse harveys zinco damla ve d vitaminini sabah aç karna veriyorum daha kolay yaptırıyorlarmış zeytinyağlı olduğu için özellikle ocean d vit
3 aylık olduğundan mı bilmiyorum gaz sorunumuz azaldı. Öyle bir etki görmedim. Ne veriyorsunuz d vitamini peki?Ben
Bende var ocean vitamin D3 . Doktorumuz önermişti. 44 liraydı galiba.
Gaz yapar korkusuyla vermedim.
Gaz yapmıyor mu
Benim kocam da 2 çocuk olmadan bu kadar istekli değildi, benim de aklıma gelen son şey ve nasıl bahane bulacağımı şaşırıyorum, başım ağrıyo olayını anladım şimdiBizim de 3.denemenin ortasında kız uyanınca bi daha denemeye kalkışmadıkeşim sürekli taş atıp duruyor anlamazdan geliyorum
Bizimki iki kez izin verdi üçüncüye fırsat gelmediBizim de 3.denemenin ortasında kız uyanınca bi daha denemeye kalkışmadıkeşim sürekli taş atıp duruyor anlamazdan geliyorum
Vermedim hic3 aylık olduğundan mı bilmiyorum gaz sorunumuz azaldı. Öyle bir etki görmedim. Ne veriyorsunuz d vitamini peki?
Doğduğundan beri gaz problemi ile uğraşıyoruzVermedim hic
D vitamini önemli neden vermiyorsunuz doktorunuzun soylemis olmasi lazimVermedim hic
Önemini biliyorum. Gaz problemi yaşadık çok .D vitamini önemli neden vermiyorsunuz doktorunuzun soylemis olmasi lazim
Bizim aynı olmuş resmen bakma doktor uç ogun 60cc demişti ben arada 90 verdim de öyle alabildi bu kiloyu da.Kontrolden geldikKoalacikk 22 günde 560 gram almış doktor bu ay için iyi ama genel kilosu az dedi 5300 şu anda o yüzden mamayı kesinlikle azaltmıyoruz azaltırsak kilo alımı da azalır diğer aylar için şu 10günde 5500 olması için çabalayalım hatta dedi..mama sma devam ve günde 3 kere 60+90+90 verin 4gün sonra 90+90+90 yapın dedi napalım artık mama azaltma hayalleri suya düştü Bebişler sağlıklı olsun da gerisini düşünmek istemiyorum
Benimki uzun sure sonra yaptiysa kokuyor.Kızlar 3 aylık bebeğin kakasının kokması normal mi ya mama ws kullanmıyoruz sadece anne sütü alıyor önceden kokmazdı hiç
Canim benim cok gecmis olsun Allah sifa versin ogluna sizin de yardimciniz olsun.Zor geçen bi gündü benim için dün. Öksürüğü geçmedi oğlumun, hırıltı yeniden başladı. Yeniden ve bu sefer 2 tane antibiyotik başladı doktor. Bir de nebulizatör aldık, onun da iki tane ilacı var. Alerji testi negatif çıktı. Ama doktor buna güvenemeyiz diyete devam dedi. Hayır madem güvenemiyoruz niye yaptık o zaman. Süt diyeti yanında bi de gluten verdi, içinde un olan hiçbir şeyi yemiycem. Gerçekten delirmek üzereyim. Sütüm de gitti gibi bi şey. Mete normal mama da kullanamıyor, tadı ve kokusu iğrenç bi mama verdi doktor onu veriyorum, içmek istemiyor. Böyle hiçbir şey yemeyerek nasıl olcak bilmiyorum. Neyin alerji yaptığını bilmiyoruz. Vücudundaki döküntüler geçmiyor. Hatta içime sinmedi başka bir doktora daha gittik kendi doktorumuzla aynı şeyi söyledi. Bir de alerjik bebeklere rota aşısı yapılmıyormuş, öyle ise aşı da vurulamayacak
Yarın için de bir alerji doktorundan randevu aldık, bakalım o ne söyliycek. Alerji ciddi anlamda bir maliyet, 10 günde 1200 lira harcadık, daha da harcıycaz tabi. Yeter ki iyi olsun bebeğimiz.
Tüm bu alerji ve bronşit dışında bir de kas gevşekliği var tabi, onun için de çocuk nörolojisine gitmemiz gerek, inşallah bir sıkıntı yoktur diye dua ediyorum, inşallah sadece gelişim farklılığıdır.
Hastalıklar bir yana, mete beni ve babasını iyice tanımaya başladı, baya sohbet ediyoruz, gülüyor bize aguluyor. Rabbim oğluma ve bütün hasta çocuklara, insanlara şifa versin. Hiçbir anne babayı evladıyla ve sağlıkla sınamasın. Bugün tam 3 aylık oldu ve hayatımın en zor 3 ayı geride kaldı. Umarım bundan sonrası kolay olur.
Alerjisine o kadar çok önem verdik ki, doktor resmen boyunu ölçmeyi unuttu. 1 ayda 500 gr almış, son 10 günde hiç kilo almamış. Doktor, hasta olduğu için kilo verebilirdi, bu da iyi bi şey dedi.
Lütfen dua edin bizim için, iyi olsun bebeğim. Bir de süt ve un içermeyen, ancak bana süt yapabilecek neler yiyebilirim? (Tahin helvası da yasak)
Bizim oglanin da 10. Gunu bugun kakada. 2 gun zeytinyagi verdim ama yapmadi. Yagin cogunu da tukurdu zaten. Gaz cikariyor cok kotu kokuyor. Yapti diye aciyoruz yok yapmamis. Cok rahatsiz da gorunmuyor bilemedim. Ilk bebek 9. Gun yapmisti 2. Masallah 10 oldu.Dün gece çok zor daldı. Çok geçmeden uyandı. Gece boyu 10defadan fazla kalkmışımdır. Sadece 1defa emmek istedi. Diğer uyanışları hep yalnız uyumaktan korkuyor gibiydi. Kucağımda uyuyor, yatağa koyduğumda 5dk sonra çırpınarak uyanıyordu.
2saat önce büyük abdestini yaptı rahatladı.
Bu arada lavman tedavisi işe yaradı, gün sayısı ciddi oranda düştü. Tam olarak düzenli sayılamaz ama ortalama 3günde 1 yapıyor artık. En son cumartesi yapmıştı. Süre uzadığı için sıkıntı yapmış. Halbuki 12gün yapmayıp gayet huzurlu takıldığı olmuştu.
Tüm sıkıntıları bundan mıydı yoksa atak sebebiyle mi bugün görücez bakalım
Bezi prima ise ben de petrol kokusu gibi dusunuyorum. En azindan bizimki oyle kokuyor. Kizim geliyor anne kaka yapmis altini ac diyor ama bezi kokuyor kaka degil.Bizimkinin tuhaf bi kokusu var, eşim petrol kokusuna benzetiyor
Devit içeriğine baktın mı? Bht diye birşey varmış.Zararlı diyorlarD vitamini önemli neden vermiyorsunuz doktorunuzun soylemis olmasi lazim
Bende ilk oğlumda vermedim. Sevmiyordu damlayı ve Kan Değerleri çok iyi diye ama zamanla çok düştü ve 2yaşında yaptırdığımız tahlilde ciddi oranda d vitamini eksikliği çıktı. Şuanda Tırnak soyulması var mesela.Ben
Bende var ocean vitamin D3 . Doktorumuz önermişti. 44 liraydı galiba.
Gaz yapar korkusuyla vermedim.
Gaz yapmıyor mu
Yüzünden yada ellerinden d vitamini almasına imkan yok. İhtiyacını karşılamaz. Ocean 400 başlayabilirsiniz. Sadece bingildak ve kilo boy ile sıkıntı olup olmayacağını bilemezsiniz maalesef. Vücutta yeterli d vitamini olmazsa kalsiyum bile emilmiyor. Başka değerlerini etkiler. Yavaş yavas gaz sorunları bitiyor artık. Daha fazla gecikmeden baslaminiz gerektiğini düşünüyorum.Önemini biliyorum. Gaz problemi yaşadık çok .
Hergun güneşe çıkarıyorum.
Bingildaginda veya gelişiminde bir sıkıntı yok şuan.
Bende şaşırdımAçlık ve bıngıldak ilginç
Mama almıyorsa senin yediklerşnden olabilir kayısı falan yemeye çalışOturup aglicam simdi iyiki fitili vermisim 7.gundu bugun cocuk resmen buyuk insan kakasi gibi kati yapti kabiz olmus..mamada vermiyorum ustelik..gunde 1 kez 60 cc anca iiciyor mamadan desem..daha once fitili koyar koymaz civik yapmisti ama bu seefer cani cikti cocugun ortaligi ayaga kaldirdi yaparken..biraz daha verdim fitil bu sefer sulu yapti normale döndü..neden olur kizlar ya.ben incir vs tuketmeyi biraktim etkiler mi?
E biz ne zaman düzen kurucaz ya. 5.ay isteklerinin nasıl karşılandığı konusunda bilinçlenmeye başladığı dönem. O yüzden 4 biter bitmez uyku ritüelini düzenini kurarım diyordum da ne beslenme saati belli ne yaptığı saat.Bizimki de çok şükür 5 günde bir filan kendisi kaka yapar oldu ama kakasını yapacağı zaman akşamdan başlıyor huzursuzluk, rahat uyuyamıyor ne zamanki kakayı yapıyor sonra huzurla uykuya dalıyor
Ben en son zeytinyağı verdiğimde hazımsızlık çekti sanki çok ağladı, arabayla gezdirmemize rağmen susmadı. Bir daha da vermeye korktum. Bizimkinin de gazı çok kokuyordu, şimdilerde yaptığı püff bile pek kokmuyor. Eskisi kadar Beklemediği için sanırım.Bizim oglanin da 10. Gunu bugun kakada. 2 gun zeytinyagi verdim ama yapmadi. Yagin cogunu da tukurdu zaten. Gaz cikariyor cok kotu kokuyor. Yapti diye aciyoruz yok yapmamis. Cok rahatsiz da gorunmuyor bilemedim. Ilk bebek 9. Gun yapmisti 2. Masallah 10 oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?