Oğlumda doğduğundan beri diyebilirim yüzünde vardı, aşırı cilt kuruluğu da vardı. Ama vücudundaki egzamalar son 20-25 günde çıktı. İnşallah alerji değildir, geçici bi reaksiyondur
O asiri cilt kurulugu icin mustela stelopia losyon versi dr. Cidden cok guzel. Zaten ustunde de cok kuru ciltler icin?yaziyor. Tavsiye ederim.

Kızlar besin alerjisi ile ilgi YouTube den gizem erbirer in videosu var onu izleyin birde ana eli diye bir kanal var ordaki bayanda tecrübelerini anlatıyor izleyin mutlaka
Cok sagol canim bakacagim..bir kac sey izledim..gecicidir diyo insallah oyledir hepimizin

Belki pamukcuktur. Aft ise emzir baska onerim yok. Baska aft cikacak mi kontrol et. Atesi var mi ona da bak. Sutun gecirir.

Kortizonluyu bebeğe mi verdi

Bizimde pamukcuk gecmiyor hic
Gazli bezi isaret parmagina dola ve karbonatli suya batir bebegin agzina sokup cevir parmagini. Ben careyi oyle buldum. Ilac ile grcmedi. Emzirmeden once de memelerini karbonatlu suya batirdogin pamuk ile sil. Sonrasinda da sil. Bizim de uzun surdu ama o sekilde gecti.

Oyle yapacagim canim..yumurtada yemicem ne yerim kahvaltida bilmiyorum
Zeytin ve patates kizartmasi ve yesillik. Baska birsey yok. Sut urunleri icin en basit biskuvide bilr var. Diyet cidden zor. Ben ilk yaptigimda biskuvi yedim ama sut urunu oldugu icin bosuna diyet yapmisim. Daha dogrusu diyet yaptim sanmisim. Simdi cok sıkı diyet yapiyorum. Isin kotu yani dana eti de yasak bana. Disarda yiyelim dedik. Patatesli pideden baska sey bulamadik. Her sey dana etinden. Tavuk da yasak. Yumurta yasak corba bile icemedim icinde yimurta var diye . Markete girdim atistirmalik alayim diye. Alacak birsey bulamadim. Form biskuvilerinde bile peynor alti suyu varmis. Sadece misir pirinc patlaklarindan oljyorya hani gong diye ondan alabildim.

Kortizonluyu bebeğe mi verdi
Evet egzamalati icin. Egzama baska turlu gecmiyor. Kizimda da kullanmistik. Sadece egzamali yerlere suruluyor. 2 gun surup 5 gun ara dedi. Normal cildini de mustela cok kuru ciltler icin olan losyon ile nemlendiriyorum.

Aynen öyle nasip sutumle kilo alamadi napayim mecbur mama veriyorum ya olmasaydı napardik hem ek gıdaya az kaldı bu kadar zor olmaz umarim

Çok geçmiş olsun. Halledersin pazartesiye var daha. Bardağın kapalı kısmını kesipkoyuyorsun değil mi? Her altını aldığında muhakkak merhemi yenile. 5.gunden sonra daha kolay oluyor her şey. Merak etme. Ben isyan etmiştim. Küçücük çocuğa aynı anda 3 operasyon yaptırdım diye kendime çok kızdım. Ama hepsi gelip geçici. Düzelecek canım. İçini ferah tut...

Evet egzamalati icin. Egzama baska turlu gecmiyor. Kizimda da kullanmistik. Sadece egzamali yerlere suruluyor. 2 gun surup 5 gun ara dedi. Normal cildini de mustela cok kuru ciltler icin olan losyon ile nemlendiriyorum.
Benim de kendimde egzama var. Bana da kortizonlu ilaç verdi tereddüt ettim. Başka dra gideceğim. Prospektüste emziren kullanmasın demiş

Canım çok önceden yazmıştım buraya ama bizde de kuruluk vardı. Ben her banyo suyuna zeytinyağı döktüm. Asidi alınmış zeytinyağı. Bildiğin koca kova içine 1 2 yemek kaşığı zeytinyağı. Ve bu şekilde kuruluktan kurtulduk. Denemeni tavsiye ederim.ortalama 1 1.5 ay kullandık. Şu an sadece banyo sonrası mustela yağ ve yüzüne sebamed yüz kremi kullanıyorum. Vücudu haftada 2 kere yagliyorum. Kremi yüzüne özellikle kas bölgesine her gün sürüp nemlendiriyorum.

Yapiyorum ama cok sık yapmadim ondan gecmedi herhlde duzenli yapayim sizinde mi sut uurunune sende yapiyodun sutlac falan :) bizim bugune kadar hic bu kadar bariz degildi..resmen sutlacta pörtledi :) cidden asimi sebep oldu ya ben sutle muz yapip tuketiyordum

Yok canım aksine bol bol içsin sütünü. Vücudun şuan hastalığın için antikor üretiyor o antikorlar sütle hooop bebişe, bebiş doğal bağışıklık kazanıyor bir nevi.
Evet emzirdim zaten ponçik ponçik emdi kısa da olsa ayaklanınca hoplaya zıplaya daha uzun süre emziririm

Cok gecmis olsun canim tez zamnda iyilessin insallah

Çok iyi anlıyorum seni canım sabret geçecek bugünler de. Ben de yatarak hamilelik geçirdim biliyorsun. Kımıldasam kanamam oluyordu. Sadece sola yatış iznim vardı. Oğlum sürekli beni istiyordu. Kv isteksizdi ama günde 3-4 saat geliyordu sağ olsun. Haliyle kurdeşen oldum bende. Fena birşey. Kaşıma hissinden bağırarak ağladım 1hafta. doktor bir melhem verdi öyle yatıştı. İstersen bulup yazayım adını. Ben bir şeye sinirlenince azıyordu kabartılar, düşünmemeye çalıştım birazda.

işte çalıştığım dönem patronum süt ve emzirme üzerine yarışma düzenlemişti. Etkileyici bir yazı istemişti. O dönem bayaa araştırmıştım. Anne Gripken bebeğinin tükürük salgısı değişiyormuş anneyi iyileştirecek antikor üretiyormuş, bebek hasta ise yine tükürükten hastalığa göre annenin sütü değişiyormuş gibi birşey okumuştum. Ne kadar doğrudur bilmem ama ben emzirme dönemi hiç uzun süren grip halimi bilmem (MAŞAALLAH) Belki de normalden daha fazla su tükettiğim içindir o da olabilir tabi.
Kendini zorlamadan emzirmeye çalış yatarak emmeyi dene bebişler seviyor pozisyonu yakalayabilirsen.

Yatağı düz mü. Yatak minderinin altına eğim olsun diye battaniye yastık gibi birşey koysan.
Allah korur yavrularımızı korkma. Hem büyüdüler annesi artık kurtarır kendini. Benimki uykusunda kusardı. Düşün sırt üstü yattığı yerden göğsünü boynunu falan hep ıslatırdı.

Duz aama su bebek bakim ortusunun yastigi var incecik onu koyuyordum ya benim kiz bildigin avel kendi tukurugunde boguluyo o yuzden hic oyle guvenemiyorum..resmen saat basi kontrol ediyorum gunduz olsa yine mudahale ediyoruz hemen ama gece ya duyasaydik diye yedim kendimi bir kac kez daha olmustu babasiyla firlamistik yataktan insalah bir daha yasamayiz

canim kaşar daha iyi önceden de yazdim bazıları icin 150. tekrar ama
kasar daha masum
mesela bana peynir külliyen yasak değil ama
olgunlaşmamış yeyince kızım da alerji azıyor
kaşar /parmesan gibiler daha iyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…