gece yatmadan ne veriyorsun mama miKizlar yine ayni sey oldu gece 4te birden oksurmeye basladi yine kendi tukurugunde bogulma tehlikesi..zaten hafif yan yatiriyorum allahtan uykumda hafif kostum kalktim ama saniyelik aldim kucagima ses kesildi kaskati kesildi vucudu allahimmm omuzumda gaz cikarir pozisyonda saliyorum sirtina oyle bi vurdumki cocugun.niye oluyo ya sizinkilerde de oluyo mu aklimi yiitircemben mi panikliyorum diyorum ama o an anliyosun ters giden birsey oldugunu..ben odasini falan ayiramam bir sure bu sebepten..ek gidada ne yaparim onu dusunuyorum.
Süt diyetinde yumurta serbest ama yine de ekle istersen. Ben kahvaltıda muz ceviz hurma domates salatalık zeytin yiyorum. Gerçi şimdi domatesle cevizi çıkardım.Oyle yapacagim canim..yumurtada yemicem ne yerim kahvaltida bilmiyorum
İçinde süt olan hiçbir şeyi yemiyosun ya ondan yazdım. Bisküvi bile yasak ya içinde azıcık süt var üstelik pişiriliyor. Ama dediğin doğru olabilir bunu denemek lazım hani kaşarda bi şey olmayıp beyaz peynirde çoğalabilir. Doktorum bana içinde süt olan hiçbir şey tüketme demişti. Ben başladım gerçi diyeti açmaya, gözlemliyorum şu an bebeğimi, umarım alerji yapan şeyi bulurum. Alerji doktoru ne yersen ye bu çocuk alerjik hep böyle olucak dedi ama yine de dikkat ediyorumcanim kaşar daha iyi önceden de yazdim bazıları icin 150. tekrar ama
kasar daha masum
mesela bana peynir külliyen yasak değil ama
olgunlaşmamış yeyince kızım da alerji azıyor
kaşar /parmesan gibiler daha iyi
Aa evet doktorumuz da bu losyonu önerdi, linoladan sonra bunu alıcam. Sen de memnun kalmışsın süper o zamanO asiri cilt kurulugu icin mustela stelopia losyon versi dr. Cidden cok guzel. Zaten ustunde de cok kuru ciltler icin?yaziyor. Tavsiye ederim.
canim eğer yoğun diyetse büsküvi de yok zatenİçinde süt olan hiçbir şeyi yemiyosun ya ondan yazdım. Bisküvi bile yasak ya içinde azıcık süt var üstelik pişiriliyor. Ama dediğin doğru olabilir bunu denemek lazım hani kaşarda bi şey olmayıp beyaz peynirde çoğalabilir. Doktorum bana içinde süt olan hiçbir şey tüketme demişti. Ben başladım gerçi diyeti açmaya, gözlemliyorum şu an bebeğimi, umarım alerji yapan şeyi bulurum. Alerji doktoru ne yersen ye bu çocuk alerjik hep böyle olucak dedi ama yine de dikkat ediyorum
Anladım, ne yoğunlukta yediğin önemli diyosun. Yumurta haşlayıp yemek alerji yapabilir ama kekin içindeki yumurta tolere edilebilir. Bu durumda kaşarı tolere etmek daha kolay diyorsun. Teşekkür ederim :)canim eğer yoğun diyetse büsküvi de yok zaten
başlangıç bu sorunu çözmüyorsa genişletiyorsun
mesela yumurtada öyle
herşeyde eser miktar da olsa yumurta var ama kekle
omlet yapip yemek
ya da bir çorbaya terbiyenin içinde bulunmasi aynı şekilde tolere edilmiyor
inşaallah kimse bilemez ama immun sistemleri geliştikçe umarız atacaklarKızlar bu alerjiler geçici değil mi?
O yastık yok gibi birşey canım. Bizim beşik yanlardan ayarlamalı, 2 kademe eğim veriyorum nasıl anlatsam beşiğin baş tarafının yerden yüksekliği 100cm ise ayak tarafı 92-94cm falandır. Bazen çok kıpırdadığında ayak ucuna doğru kayıyor hattaDuz aama su bebek bakim ortusunun yastigi var incecik onu koyuyordumya benim kiz bildigin avel kendi tukurugunde boguluyo o yuzden hic oyle guvenemiyorum..resmen saat basi kontrol ediyorum gunduz olsa yine mudahale ediyoruz hemen ama gece ya duyasaydik diye yedim kendimi bir kac kez daha olmustu babasiyla firlamistik yataktan insalah bir daha yasamayiz
rica ederim canimAnladım, ne yoğunlukta yediğin önemli diyosun. Yumurta haşlayıp yemek alerji yapabilir ama kekin içindeki yumurta tolere edilebilir. Bu durumda kaşarı tolere etmek daha kolay diyorsun. Teşekkür ederim :)
Canım bi de mamayı tamamen kesmiş miydin hatırlayamadım, normal mamaların içinde de inek sütü varmış, diyetteyken o mamadan da bebeğe vermemek gerekiyor. Raporla alınan bi mama var ondan kullanılıyor, aklında olsun. İnşallah bi kereliktir, geçicidirOyle yapacagim canim..yumurtada yemicem ne yerim kahvaltida bilmiyorum
Biz yaptırmadık rotayı. Döküntü vs alerjimiz yok. Dediğin doğru tespit olabilirBayanlar, buradaki alerji doktoru şöyle bir şey söyledi bu rota asisindan sonra bebeklerde alerji gelişebiliyor tavsiye etmedi rota aşısını. Burada okulumdaki saglok hocası da hemsirelikten gelmeler o da aynı şeyleri söyledi yaptirmadigini ekledi. Sonradan alerji çıkan varsa bu asiyi yaptı iseniz bi onu gözden geçirin
@Elwing6 asi yaptırdın mi bilmiyorum çoğu sayfalara bakamadım ama bana böyle dediler
Doktor aft dedi foto attım alt damagi kıpkırmızı ortada beyaz bir delik gibi bişey ateş olmadı daha da çok yükselir mi ki ya şans eseri farkettikBelki pamukcuktur. Aft ise emzir baska onerim yok. Baska aft cikacak mi kontrol et. Atesi var mi ona da bak. Sutun gecirir.
Geçmiş olsun canım. Biraz zor geçer ve acılıdır maalesef. Aft için verilen ve baya kötü tatlı bir ilaç vardı. Adını hatırlayamadım. Doktoruna danış istersen.Doktor aft dedi foto attım alt damagi kıpkırmızı ortada beyaz bir delik gibi bişey ateş olmadı daha da çok yükselir mi ki ya şans eseri farkettik
Bende rotayı yaptorcaktim bu yüzden yaptiramiyorum şimdiBize alerji doktoru söyledi arkadaşın bebeğinde alerji vardı kesinlikle tavsiye etmiyorum yaptırmayın dedi alerjik reaksiyon gösterebilir dedi. Daha kendi doktorumuza da gitmediğimiz için henüz yaptırmadık zamanımız da var diye acele etmedik sen onu dikkate al gittiğimde doktorunla bir konus
Sabrın sonu selamettir diyoruz ve şimdiden geçip giden zamanları evde koşuşturmalarımı hayal ediyorumÇok iyi anlıyorum seni canım sabret geçecek bugünler de. Ben de yatarak hamilelik geçirdim biliyorsun. Kımıldasam kanamam oluyordu. Sadece sola yatış iznim vardı. Oğlum sürekli beni istiyordu. Kv isteksizdi ama günde 3-4 saat geliyordu sağ olsun. Haliyle kurdeşen oldum bende. Fena birşey. Kaşıma hissinden bağırarak ağladım 1hafta. doktor bir melhem verdi öyle yatıştı. İstersen bulup yazayım adını. Ben bir şeye sinirlenince azıyordu kabartılar, düşünmemeye çalıştım birazda.
işte çalıştığım dönem patronum süt ve emzirme üzerine yarışma düzenlemişti. Etkileyici bir yazı istemişti. O dönem bayaa araştırmıştım. Anne Gripken bebeğinin tükürük salgısı değişiyormuş anneyi iyileştirecek antikor üretiyormuş, bebek hasta ise yine tükürükten hastalığa göre annenin sütü değişiyormuş gibi birşey okumuştum. Ne kadar doğrudur bilmem ama ben emzirme dönemi hiç uzun süren grip halimi bilmem (MAŞAALLAH) Belki de normalden daha fazla su tükettiğim içindir o da olabilir tabi.
Kendini zorlamadan emzirmeye çalış yatarak emmeyi dene bebişler seviyor pozisyonu yakalayabilirsen.
Küçük olduğu için ilaç vermeyiz dedi yaGeçmiş olsun canım. Biraz zor geçer ve acılıdır maalesef. Aft için verilen ve baya kötü tatlı bir ilaç vardı. Adını hatırlayamadım. Doktoruna danış istersen.
Ayni durumdayız canım benimde Eylül'de 2 sene oldu annemi toprağa vereli Eylül'de toprağa verdim bende Eylül doğumluyum şimdi kızımda Eylül dogumlu.. olsaydı herşey bambaşka olurdu hep durup durup ağlıyorum kızımın yüzüne baktıkça bende anneannesiz büyüdüm kızımda öyle büyücek şimdi boğazım düğümleniyor..Olsun annen hayattaya telefondan sesini bile duyman yeterli bak ben hala annecigimin numarasini silemedim telefonumdan elim gitmedi her rehberimi actigimda fotografiyla birlikte karsimda. Allah sag olan annelerinize babalarimiza saglik sihhat olenlerimize de rahmet versin
Allah başımızdan eksik etmesin canım onları sağlığı yerinde olsun da canım yine gelir sen gidersin üzülme allah kavuştursunBabamin terlikleriBenim annem yok belki hatirlarsiniz. 1,5 sene oldu onun yoklugu o kadar agir ki babam hafifletiyordu biraz da olsa... 1.5 aydir yanimdaydi az once gitti kapidan ugurladim gozlerimde yaslarla salona girer girmez bir de terliklerini gorunce ayagindan oylece cikarmis oldugu gibi koymus... simdi ben o bos terlikleri gorunce nasil aglamayayim. Rabbim kimseyj annesiz babasiz birakmasin hele ki gurbette hic koymasin. Artik yalnizim...
Ben de sut yigurt cok tuketiyordum. Su an 12 gundur diyetteyim. En az 1 ay daha surecek. Tek tek deneyecegim neye alerjisi oldugunu bulana dek.Yapiyorum ama cok sık yapmadim ondan gecmedi herhlde duzenli yapayimsizinde mi sut uurunune sende yapiyodun sutlac falan :) bizim bugune kadar hic bu kadar bariz degildi..resmen sutlacta pörtledi :) cidden asimi sebep oldu ya ben sutle muz yapip tuketiyordum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?