Merhaba Sat’a göre 26 haftalık hamileyim. şimdiye kadar her şey yolunda gidiyordu iki gün önce kontrole gittim doktor bebeğimin karın çevresinin iki hafta geriden geldiğini söyledi ecopirin verdi protein ağırlıklı beslen üç hafta sonra kontrole gel dedi. Çok endişeliyim ilk bebeğim olacak nasipse. Sizde süreç nasıl ilerledi ? Tecrübelerinizi paylaşır mısınız? Teşekkürler

Merhaba Sat’a göre 26 haftalık hamileyim. şimdiye kadar her şey yolunda gidiyordu iki gün önce kontrole gittim doktor bebeğimin karın çevresinin iki hafta geriden geldiğini söyledi ecopirin verdi protein ağırlıklı beslen üç hafta sonra kontrole gel dedi. Çok endişeliyim ilk bebeğim olacak nasipse. Sizde süreç nasıl ilerledi ? Tecrübelerinizi paylaşır mısınız? Teşekkürler

Benim ölçümlerde karışık çıkıyordu benim kontrol ay sonu. 28 haftalıkken baş çevresi 30 hafta görüldü, karın çevresi 26 nasıl oluyor anlamadım. Şimdi nasıl bilmiyorum

Allah rahmet eylesin annecigine mekani cennet olsun insallah. Annesizlik cooook zor

kakao da olabilir ben beyaz çikolata yiyorum

Evet sıcak mahvediyor . Ama bizim evimiz hala sıcak eşim kombiyi körüklüyor resmen .

Aynen bizde prof a gittik bize de aynı şeyleri söyledi . Hatta süt yumurta diyeti yapma aksine daha çok ye dedi .

Annem gidince iki gün ağladım bebeğim 5 günlüktü. Babam gelemedi bile, kırkımız çıkınca biz götürdük bir daha kimse kimseyi görmedi işte. Allah kavuştursun babacığına yine.
Aile cok onemli. Benim ugurlu sayimi sorduklarinda 4 derdim cunku biz annem babam ben ve ablam 4 kisilik bir aileydik 3 desem birisi eksilecek birisi ölecek gibime gelirdi cocukluk iste... amin insallah kavusuruz yine sen de uzulme hayattalarya bir araya gelirsiniz insallah

Mesela örnek vereyim arkadaşım yumurta yediği an kızının poposu beli pütür pütür kıpkırmızı oluyor kendisi bunu farketmiş çünkü sürekli yumurta yemiyormuş. Ben yediklerimden olduğunu düşünmüyorum . Kesinlikle sıcaktan ve banyo lifinden oldu . Verem aşısı olduğu gün çıktı . Göğüs kısmında ve bacak eklemlerinde başka hiç bir yerinde yok. Ben anlamadım prof lat atopik egzema diyip gönderiyor . Egzama kaşıntı ve huzursuzluk yaparmış öyle bişeu de yok bizde . Her gün yıkamaya çalışıyorum . Kremimiz ducray dexyane mad. Döküntüler geçmezse çok kızarıklık olursa alın demişti . Kızarıklık olmadı ama döküntü geçmeyince kullanmaya başladım hemen geçmeye başladı. İçinde kortizon da yok .

Uykubtulumunı yorgan niyetine düşün canım nasıl giydirip yorganı örtüyorsan yada battaniye artık ne örtüyorsan örtme bşey daha tulumu üstüne ince müslin şerden örtebşlrsin

Biberon reddi olabilir mi acaba? Bi de dönemsel bişey de olabilir, bizimki de kaşıkla yedirirken çok zor yiyor.

Bizim el bileklerimizde egzema var. Vücudu da kuruydu ama nemlendirmeyle kuruluğu azaldı. Kızım bazen uykusundayken yüzünü kaşımaya çalışıyor özellikle kaşlarının o kısımları ellerini sürtüyor sonrasında sarı sarı şeyler oluyor. Yani doktorlar bu konuda farklı şeyler söylüyorlar.Benim de kafam karışık bi yanım boşuna diyet yapıyorsun diyor diğer yanım da kızarıklık görünce devam et diyor

Her çocuğun sıcağı tolere edişi farklı, gece ara ara kontrol et terleyecek mi diye. Ben uyku tulumu yerine polar tulum giydiriyorum onunla bile terliyor bazen. O yüzden uyku tulumu almaktan vazgeçtim şimdilik

Kombinin derecesinden ziyade oda ısısını baz al bence. Doktorlara gece uykusu için 21-22 dereceye ideal diyorlar. Bizim 22-23 arası oluyor gece ben tek kat giydiriyorum hep ve üstüne de iki tane penye battaniye örtüyorum kolları da açık uyuyor örtmemi sevmiyor. Hiç de üşümedi.

Kaşlarında da kabuklanma döküntü var mı? Dış el bileklerinde bizde de var kızarıklık kuruluk ben onu sürekli elleri ağzında yanakları ıslanınca bileklerine değiyor ondan olduğunu düşünüyorum

Büyük ihtimalle benim düşüncem doğru bi müddet takip edeyim bakalım garantiledim gibi yumurta olduğunu bikacgune anlaşılır insallah gunu hersey icin dr a gidip hastalik kapmak istemiyorum

Bebeğim 37+2de sezeryanla 2220gr 46 cm doğdu. Cuma günü dört aylık olacak. Şimdiye kadar her ay 900-1000gr aldı. Anne sütü ağırlıklı besleniyor. Günde bir öğün mama veriyorum sadece. Minyon doğması dışında çok şükür bir sıkıntımız olmadı. Ama büyük kızım daha da küçük doğdu. O da sağlıklı çok şükür. Doktorun tavsiye ettiği şekilde beslen ve lütfen strese girme. İnşallah sağlıklı bir şekilde alırsın bebeğini kucağına. Karnında alamadığı kiloları dışarıda sütünle veya gerekirss mamayla alır. Sağlığı yerinde olsun yeter ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…