- 17 Temmuz 2019
- 101
- 31
- 98
- 33
Karın çevresi bizde de iki hafta geri. İlk kızım da öyle doğdu. Aynı doktora gidiyorum. Durumu bildiği için birşey demedi. Ben son zamanlarda vitamin ve demir haplarını almamıştım. Acaba onun da etkisi olmuş mudur? Sen düzenli kullanıyor muydun?
Slm kızlar bizimde bugün kontrolümüz vardı, sata göre 27 haftalık hamileyim. Baş çevresi 27+2,fl ye göre 27+5. Fakat karın çevresine göre iki hafta geri 25+ çıktı. Doktorum bebeğin şuan için gelişimi normal ama gelişme geriliği olmaya müsait dedi. Günde 3 bardak süt, 2 kase yoğurt, hafta sonları ikişer yumurta haftaiçi bir yumurta dedi. Birde regemesis ve kalsiyum hapı yazdı protein alımına dikkat et, protein ağırlıklı beslen dedi. Başına gelen var mı, kilosu 1 kilo. Bu haftalarda szin bebeler kaç kilo ☺
Benim ölçümlerde karışık çıkıyordubenim kontrol ay sonu. 28 haftalıkken baş çevresi 30 hafta görüldü, karın çevresi 26 nasıl oluyor anlamadım. Şimdi nasıl bilmiyorum
Merhaba herkese. Biz bugün doktora gittik. Ultrasonla bu sefer çok net yüzünü görebildik. Kafa haftasıyla uyumlu. Bacak boyu biraz geri. Karın çevresi yaklaşık 12 gün geri. Maalesef kilolu bebek doğuramıyorum sanırım. Doktor sıkıntı etme dedi ama benim moralim yerlerde.
Allah rahmet eylesin annecigine mekani cennet olsun insallah. Annesizlik cooook zorAyni durumdayız canım benimde Eylül'de 2 sene oldu annemi toprağa vereli Eylül'de toprağa verdim bende Eylül doğumluyum şimdi kızımda Eylül dogumlu.. olsaydı herşey bambaşka olurdu hep durup durup ağlıyorum kızımın yüzüne baktıkça bende anneannesiz büyüdüm kızımda öyle büyücek şimdi boğazım düğümleniyor..
Amiin sagolasin. Sagolsun da babacigim gelir yine insallahAllah başımızdan eksik etmesin canım onları sağlığı yerinde olsun da canım yine gelir sen gidersin üzülme allah kavuştursun
kakao da olabilir ben beyaz çikolata yiyorumDiyet yapma neden dedi ?
@Zzynp19 bende peynir yumurta vs yemedim 2gundur daha duzgun cildi o püturlük gitti bir de hep pastorize sut kullaniyorduk ilk kez o sutlacida acik sutten yapmistim acaba ondan mo diyorum..bugun az bir sey ayran ictim pastorize bakalim fark edickmi dedim kizariklik yok simdilik..bir de sekerden supheleniyorum ne zaman cikolata nutella vs yesem kendimde kasiniyorum
Evet sıcak mahvediyor . Ama bizim evimiz hala sıcakBen bizzat yaşadım sıcakta oğlumun yüzü sivilcelendi hep..doğduktan sonra 1 ay ev çok sıcaktı biraz annemde biraz kaynanamlarda kalmıştım havalarda sicakti o aralar hep yüzü dökmüştü..ne zaman ki evimize geldik soguklar başladı yüzü geçti evimizin sıcakgi şimdi 22 23 derece
Aynen bizde prof a gittik bize de aynı şeyleri söyledi . Hatta süt yumurta diyeti yapma aksine daha çok ye dedi .Metehan'ın kendi doktoru diyete devam dedi, hatta ben şu an bozmak ve denemek istemesem doktor 6 aya kadar devam dedi bana. Ben denemek istiyorum dedim ve bozdum, doktorun bilgisi dahilinde.
Bana diyet yapma diyen alerji profesörü, bebekte egzama var bunu diyetle geçiremezsin, bebeğin alerjik bi yapısı var sen ne yersen ye egzaması olacak, her gün ılık banyo ve günde 2 kez nemlendir dedi.
Her gün banyo yaptır diye gittiğim 4 doktor da söyledi.
Prof. Diyet yapma demesine rağmen ben yine de yaptım, o bebeğin vücuduna bakıp bunları söyledi. Şimdi süt diyetimi bozuyorum, domates ve ceviz fındığı kesiyorum. 20 gündür tahin de yemiyorum. Kendi kendime bulmaya çalışıcam belki de profun dediği gibi yiyecekle ilgisi yoktur. Zamanla öğrenicem
Aile cok onemli. Benim ugurlu sayimi sorduklarinda 4 derdim cunku biz annem babam ben ve ablam 4 kisilik bir aileydik 3 desem birisi eksilecek birisi ölecek gibime gelirdi cocukluk iste... amin insallah kavusuruz yine sen de uzulme hayattalarya bir araya gelirsiniz insallahAnnem gidince iki gün ağladım bebeğim 5 günlüktü. Babam gelemedi bile, kırkımız çıkınca biz götürdük bir daha kimse kimseyi görmedi işte. Allah kavuştursun babacığına yine.
Mesela örnek vereyim arkadaşım yumurta yediği an kızının poposu beli pütür pütür kıpkırmızı oluyor kendisi bunu farketmiş çünkü sürekli yumurta yemiyormuş. Ben yediklerimden olduğunu düşünmüyorum . Kesinlikle sıcaktan ve banyo lifinden oldu . Verem aşısı olduğu gün çıktı . Göğüs kısmında ve bacak eklemlerinde başka hiç bir yerinde yok. Ben anlamadım prof lat atopik egzema diyip gönderiyor . Egzama kaşıntı ve huzursuzluk yaparmış öyle bişeu de yok bizde . Her gün yıkamaya çalışıyorum . Kremimiz ducray dexyane mad. Döküntüler geçmezse çok kızarıklık olursa alın demişti . Kızarıklık olmadı ama döküntü geçmeyince kullanmaya başladım hemen geçmeye başladı. İçinde kortizon da yok .Sizin gittiğiniz doktor da benimkilerin benzerini söylemiş diyetlil bir durum yok dedi. Hatta alerji testi %90 negatif çıkacak ama istiyorsanız yaptıralım dedi ve negatif çıktı. Çünkü besin kaynaklı olduğunu düşünüyordu. Siz ne kullanıyorsunuz krem? Bu arada gürültülü kakayı ben doktordan duymadım netten okudum bence onun da alakası yok alerji ile
Uykubtulumunı yorgan niyetine düşün canım nasıl giydirip yorganı örtüyorsan yada battaniye artık ne örtüyorsan örtme bşey daha tulumu üstüne ince müslin şerden örtebşlrsinKizlar 1.5togluk uyku tulumu icine uzun kollu zibin ic atlet ve alt giydirdim..müslinle yarim kundak yaptim.ince yorganida beline kadr orttum kombi 40 50de falan yaniyo..kalin gelir mi? Usutmeyim derken birde terden hasta etmiyim..hep 2kat giydiriyordum uyku tulumu alinca bu aksam deneyeyim dedim
Biberon reddi olabilir mi acaba? Bi de dönemsel bişey de olabilir, bizimki de kaşıkla yedirirken çok zor yiyor.Kızlar deliricem ya , bizimki iyice huy değiştirdi birkaç gündür 1-1.5 saatte bir açılıyor ama 30-40 cc içiyor , sık be az içiyor sürekli bir koşturup süt yetiştirme telaşı , hayır içip bitirse neyse hep ziyan ediyor☹
Bizim el bileklerimizde egzema var. Vücudu da kuruydu ama nemlendirmeyle kuruluğu azaldı. Kızım bazen uykusundayken yüzünü kaşımaya çalışıyor özellikle kaşlarının o kısımları ellerini sürtüyor sonrasında sarı sarı şeyler oluyor. Yani doktorlar bu konuda farklı şeyler söylüyorlar.Benim de kafam karışık bi yanım boşuna diyet yapıyorsun diyor diğer yanım da kızarıklık görünce devam et diyorMesela örnek vereyim arkadaşım yumurta yediği an kızının poposu beli pütür pütür kıpkırmızı oluyor kendisi bunu farketmiş çünkü sürekli yumurta yemiyormuş. Ben yediklerimden olduğunu düşünmüyorum . Kesinlikle sıcaktan ve banyo lifinden oldu . Verem aşısı olduğu gün çıktı . Göğüs kısmında ve bacak eklemlerinde başka hiç bir yerinde yok. Ben anlamadım prof lat atopik egzema diyip gönderiyor . Egzama kaşıntı ve huzursuzluk yaparmış öyle bişeu de yok bizde . Her gün yıkamaya çalışıyorum . Kremimiz ducray dexyane mad. Döküntüler geçmezse çok kızarıklık olursa alın demişti . Kızarıklık olmadı ama döküntü geçmeyince kullanmaya başladım hemen geçmeye başladı. İçinde kortizon da yok .
Her çocuğun sıcağı tolere edişi farklı, gece ara ara kontrol et terleyecek mi diye. Ben uyku tulumu yerine polar tulum giydiriyorum onunla bile terliyor bazen. O yüzden uyku tulumu almaktan vazgeçtim şimdilikKizlar 1.5togluk uyku tulumu icine uzun kollu zibin ic atlet ve alt giydirdim..müslinle yarim kundak yaptim.ince yorganida beline kadr orttum kombi 40 50de falan yaniyo..kalin gelir mi? Usutmeyim derken birde terden hasta etmiyim..hep 2kat giydiriyordum uyku tulumu alinca bu aksam deneyeyim dedim
Kombinin derecesinden ziyade oda ısısını baz al bence. Doktorlara gece uykusu için 21-22 dereceye ideal diyorlar. Bizim 22-23 arası oluyor gece ben tek kat giydiriyorum hep ve üstüne de iki tane penye battaniye örtüyorum kolları da açık uyuyor örtmemi sevmiyor. Hiç de üşümedi.Kizlar 1.5togluk uyku tulumu icine uzun kollu zibin ic atlet ve alt giydirdim..müslinle yarim kundak yaptim.ince yorganida beline kadr orttum kombi 40 50de falan yaniyo..kalin gelir mi? Usutmeyim derken birde terden hasta etmiyim..hep 2kat giydiriyordum uyku tulumu alinca bu aksam deneyeyim dedim
Kaşlarında da kabuklanma döküntü var mı? Dış el bileklerinde bizde de var kızarıklık kuruluk ben onu sürekli elleri ağzında yanakları ıslanınca bileklerine değiyor ondan olduğunu düşünüyorumBizim el bileklerimizde egzema var. Vücudu da kuruydu ama nemlendirmeyle kuruluğu azaldı. Kızım bazen uykusundayken yüzünü kaşımaya çalışıyor özellikle kaşlarının o kısımları ellerini sürtüyor sonrasında sarı sarı şeyler oluyor. Yani doktorlar bu konuda farklı şeyler söylüyorlar.Benim de kafam karışık bi yanım boşuna diyet yapıyorsun diyor diğer yanım da kızarıklık görünce devam et diyor
Büyük ihtimalle benim düşüncem doğru bi müddet takip edeyim bakalım garantiledim gibi yumurta olduğunu bikacgune anlaşılır insallahDoktor bize huzursuz bir bebek mi diye sordu. Yani alerjik bebekler huzursuz olurmuş. Popoda kızarıklık bizde de var. Kakasıda her defasında olmasada gürültülü. Bunları söyledim ama pek yorum yapmadı bunlarla ilgili.
Bebeğim 37+2de sezeryanla 2220gr 46 cm doğdu. Cuma günü dört aylık olacak. Şimdiye kadar her ay 900-1000gr aldı. Anne sütü ağırlıklı besleniyor. Günde bir öğün mama veriyorum sadece. Minyon doğması dışında çok şükür bir sıkıntımız olmadı. Ama büyük kızım daha da küçük doğdu. O da sağlıklı çok şükür. Doktorun tavsiye ettiği şekilde beslen ve lütfen strese girme. İnşallah sağlıklı bir şekilde alırsın bebeğini kucağına. Karnında alamadığı kiloları dışarıda sütünle veya gerekirss mamayla alır. Sağlığı yerinde olsun yeter ki.Merhaba Sat’a göre 26 haftalık hamileyim. şimdiye kadar her şey yolunda gidiyordu iki gün önce kontrole gittim doktor bebeğimin karın çevresinin iki hafta geriden geldiğini söyledi ecopirin verdi protein ağırlıklı beslen üç hafta sonra kontrole gel dedi. Çok endişeliyim ilk bebeğim olacak nasipse. Sizde süreç nasıl ilerledi ? Tecrübelerinizi paylaşır mısınız? Teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?