seni cok iyi anlıyorum canım. biz de yalnız birkaç gün kaldık. benim eşim de gece uyanmıyor, uyanması gereken durum olmuyor doğrusu. ben emziriyorum uyuyor zaten. ama sanki onun yanımda yatması yetiyordu. kendimi boşlukta gibi hissediyordum. gercekten babaların gölgesi yetiyormus. Allah kavustursunKızlar bu gece oğlumla yalnızız, eşim şehir dışında. Böyle anlarda çok çaresiz hissediyorum kendimi, özgüvenim düşüyor sanki bebekle tüm gece başedemeyecekmişim gibi. Oysa tüm gece ben ilgileniyorum ama eşimin yanımızda uyuması bile yetiyor
bana kalın gibi geldi. tabi bebeğinin sıcağı sevip sevmediğini en iyi sen bilirsin. misal benim kızım hiiiic sevmiyor sıcağı. hani çıplak bırakayım üşüsün asla ağlamaz. ben gece uzun kollu zıbın ve pijama takımı giydiriyorum sadece. çorabı da bıraktık terlemeden ötürü. ince battaniye ile yarım kundak yapıyorum. uyuduktan sonra kolları açıyorum. üstüne de ince polar örtüyorum. ev gece 20 derece bırakıyoruz. gündüz ise 21-22.Kizlar 1.5togluk uyku tulumu icine uzun kollu zibin ic atlet ve alt giydirdim..müslinle yarim kundak yaptim.ince yorganida beline kadr orttum kombi 40 50de falan yaniyo..kalin gelir mi? Usutmeyim derken birde terden hasta etmiyim..hep 2kat giydiriyordum uyku tulumu alinca bu aksam deneyeyim dedim
Cocuk alerjiye gittim. Yumurta sut urunleri ve dana eti yasak. Disarda yemek sorun oluyor sadece mercimek corbasi icebiliyorum. Kuzu eti bile yiyemiyorum sutte marine ettikleri icin.Dun peynir yemedim puturukler gecmis sanki..1 saatte cikip sonen alerji olur mi bilmiyorum bende duzenli yogurt yiyordum 1 hafta yemede devam edicem..yumurtada yiyordum hergun sen cikarttinmi yumurtayi..bir doktorada gidicem tabii boyle olmaz
Ben tost yemedim cunku sucukta dana eti var. Kasarda zaten sut. Salam da ayni sekilde. Nen zaten salam yemiyorum. Bana tavuk eti de yasak. Ziytine devam.İnşallah canım sana bir şey sorcam bende süt yumurta diyetindeyim şuan salam sucuk yiyebiliyor muyuz sandviç yada tost yemek istiyorum artık patates zeytin bıktım
Ya bu ara hep kisa kisa emiyor ama ben genelde ayni memeyi ust uste veriyorum az emdigi icin. Benim bebegim de iki uc gundur ozellikle uykuya geciste cok huzursuzdu. Bir derdi var gibi soylene soylene uyumaya calisiyor ama saatlerce uykuya gecemiyor. Kuzumun karni agriyordu belkikızlar. bu mukuslu/kanlı kaka durumunu araştırdım biraz. alerjik olup olmadığını anlamak için her türlü diyeti deneyen anneler. bebeğiniz önsütü fazla alıyor olabilir mi? açıkçası bizim belirtilere de benziyor. benim bebeğim de mukuslu kaka yapıyor ama hiç alerjik olduğunu düşünmemiştim ta ki burda okuyana kadar. gürültülü, ıkınarak, mukuslu ve bazen kokulu kaka yapıyor. önsüt fazlalığından dolayı olan belirtilerin aynısı. tek fark benim bebeğim çok huzursuz değil. her emzirme öncesi önsütü 2-3 dk elimle sağmayı düşünüyorum. bu belirtilerde azalma görürsem anlarım ki sebebi bu. görmezsem bize de doktor yolu gözükürbir de bu yöntemi deneyin
O tür den bende de var ge anlamıyor ne desek boş:/Evet sıcak mahvediyor . Ama bizim evimiz hala sıcakeşim kombiyi körüklüyor resmen .
Yani içiyor saldırıyor biberon görünce ama midesi biraz doysun ittiriyor , elinde oynatıyor bizi minik boyuylaBiberon reddi olabilir mi acaba? Bi de dönemsel bişey de olabilir, bizimki de kaşıkla yedirirken çok zor yiyor.
Sagol canim benim.yok bardagin agiz kismindan bikac parmak asagida kesip agiz kismini koyuyorum. Orasi daha yuvarlak cunku koydugumda keskin olmuyor. Merhem icin gunde 4 defa demis doktor esime. Ben de bir surup bir surmuyorum. Islak birakmamaya calisiyorum bezin sari cizgisi mavi oljnca hemen degistiriyorum altini. Kaka yapinca da hic bekletmeden aliyorum. Bugun daha iyi gibi masallah. Ben de ilk defa az once kendim surdum merhemi. Diyorum ki ben pipiyi bu halde gorunce travma yasadim resmen. Cocugu buyumeden sunnet ettirdigimiz iyi olmus.Çok geçmiş olsun. Halledersin pazartesiye var daha. Bardağın kapalı kısmını kesipkoyuyorsun değil mi? Her altını aldığında muhakkak merhemi yenile. 5.gunden sonra daha kolay oluyor her şey. Merak etme. Ben isyan etmiştim. Küçücük çocuğa aynı anda 3 operasyon yaptırdım diye kendime çok kızdım. Ama hepsi gelip geçici. Düzelecek canım. İçini ferah tut...
Amin canim cok sagolCok gecmis olsun canim tez zamnda iyilessin insallah
Hadi size de gecmis olsunBen de çok korkmuştum ama hiç korktuğum gibi olmadı. Uyut dediler uyuttum ama altı açılınca uyandı tabiki. Işlem boyunca başını okşadım konuştum o da yardımcı oldu gözünü benden ayırmadı hiç sesini çıkarmadı. Ve ben işlemin bu kadar zor olduğunu düşünmemiştim heralde ucundan azıcık lafina çok inanmışımeskiden bu işi berberlerin falan yapmasına çok şaşırdım.
Sonrasinda da bir kere bile canı yanmadı. Yansa ağlardı. Ağrı kesici fitili 3 kereden sonra vermedim ben de. Bardak falan da kapatmadık, doktora sordum hayır hiç gerek yok iyileşmesini geciktirir ancak dedi, normal hayatımıza devam ettik kucağa almakta vs de hiç sıkıntı olmadı. Bu arada bizim doktorumuz 48 saat sonra oturma banyosuyla bandajı çıkarmamızı ve 3 gün sabah akşam 10ar dk oturma banyosu önerdi iyileşmeyi hızlandırır diye
Sizin nasıl geçti? Çabucak iyileşsin inşallah küçük adamlar
Evet doğru ama alerji var mı yokmu diye mecbur diyete giriyoruz ay çok karışık.....Buda mantıksız gelmedi bana ama
Ya benim kızın da egxemasi mi var bilmiyorum boynunda yuvarlak kızarıklıklar çıkıyor sonra o kirmixilik yerini beyaz renge bırakıyor beyaz leke şeklinde kalıyor anlamadım bir türlü ne olduğunuMetehan'ın kendi doktoru diyete devam dedi, hatta ben şu an bozmak ve denemek istemesem doktor 6 aya kadar devam dedi bana. Ben denemek istiyorum dedim ve bozdum, doktorun bilgisi dahilinde.
Bana diyet yapma diyen alerji profesörü, bebekte egzama var bunu diyetle geçiremezsin, bebeğin alerjik bi yapısı var sen ne yersen ye egzaması olacak, her gün ılık banyo ve günde 2 kez nemlendir dedi.
Her gün banyo yaptır diye gittiğim 4 doktor da söyledi.
Prof. Diyet yapma demesine rağmen ben yine de yaptım, o bebeğin vücuduna bakıp bunları söyledi. Şimdi süt diyetimi bozuyorum, domates ve ceviz fındığı kesiyorum. 20 gündür tahin de yemiyorum. Kendi kendime bulmaya çalışıcam belki de profun dediği gibi yiyecekle ilgisi yoktur. Zamanla öğrenicem
Ozaman sizlerin kakasinda problem yok galiba sadece cilltteAynen bizde prof a gittik bize de aynı şeyleri söyledi . Hatta süt yumurta diyeti yapma aksine daha çok ye dedi .
Ya hirilti ve kulak arkası kabuklanma belirtileride var bizim kızın bazen balgamı yutamamis gibi hiriltisi oluyor yutkuna yutkuna geçiriyor ve kulağımizin arkasında kabuk var kahverengi şekilde. Hamd olsun çok huzursuz daha olmadı gözlemliyorum bakayımkızlar. bu mukuslu/kanlı kaka durumunu araştırdım biraz. alerjik olup olmadığını anlamak için her türlü diyeti deneyen anneler. bebeğiniz önsütü fazla alıyor olabilir mi? açıkçası bizim belirtilere de benziyor. benim bebeğim de mukuslu kaka yapıyor ama hiç alerjik olduğunu düşünmemiştim ta ki burda okuyana kadar. gürültülü, ıkınarak, mukuslu ve bazen kokulu kaka yapıyor. önsüt fazlalığından dolayı olan belirtilerin aynısı. tek fark benim bebeğim çok huzursuz değil. her emzirme öncesi önsütü 2-3 dk elimle sağmayı düşünüyorum. bu belirtilerde azalma görürsem anlarım ki sebebi bu. görmezsem bize de doktor yolu gözükürbir de bu yöntemi deneyin
Canim sizinki de kanli mukuslu kaka miydi?Ozaman sizlerin kakasinda problem yok galiba sadece cilltte
O görüntüden eser kalmayacak iyilesecek canım. Gayet olması gerektiği şekli alıyor. Azcık zamana ihtiyacın var. 10 12 gün sonra baya düzeliyor. Bizim sadece dikişler var üstünde. Geri kalan yara bere olayları geçti gitti.Sagol canim benim.yok bardagin agiz kismindan bikac parmak asagida kesip agiz kismini koyuyorum. Orasi daha yuvarlak cunku koydugumda keskin olmuyor. Merhem icin gunde 4 defa demis doktor esime. Ben de bir surup bir surmuyorum. Islak birakmamaya calisiyorum bezin sari cizgisi mavi oljnca hemen degistiriyorum altini. Kaka yapinca da hic bekletmeden aliyorum. Bugun daha iyi gibi masallah. Ben de ilk defa az once kendim surdum merhemi. Diyorum ki ben pipiyi bu halde gorunce travma yasadim resmen. Cocugu buyumeden sunnet ettirdigimiz iyi olmus.
Olsun sen de butun acilari bi kerede yasasin kurtulsun diye dusunmussundur ben olsam ben de oyle yaptirirdim sanirim.
Cocuklarimiz hic aci cekmese hic hasta olmasa keske
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?