E Elwing6 çocuğa adapte olmak anne için olduğu gibi baba için de hiç bilmediği bi süreç. bocalayabilir, ne yapacağını bilemeyebilir. eşini dahil et bebeğinin bakımına. evet işe gidiyorlar işten sonra o baksın mesela uyku saatine kadar. sen sadece emzirirken al. biberon alacaksa da o baksın. ama severek yapması gerekiyor. hem böylelikle 2 güne bir alkol tüketimini de azaltır. benim kızım akşam olunca çok huysuzluk yapıyordu ne yapsak susturamıyorduk biliyosunuz buraya yazdım defalarca. sonra onun sevdiği şeyleri keşfettim. 1-2 şarkı ile kucakta dans etmeye bayılıyor. fırsat bu fırsat dedim ver babasına dans etsinler dursunlar akşam yemeğini yedikten sonra çocuk eşimdedir. emzirmek için verir bana o sırada dışarı çıkıp sigara içer. normalde çocuktan önce o saate kadar en az 3-4 sigara içen adam çocuktan sonra 1 sigarayı zor içiyor emzirmeye verdiği için severek yaparsa inan alkolü de sigarayı da azaltır. geçen akşam rahatsızlandım. aldı çocuğu çıktı dışarı. 1 saat. o bile öyle iyi geldi ki. uyumadım ama yalnız kafamı dinledim hap attım ve hemen toparladım. o da maçını izleyebildi daha sonra. her sey karsılıklı. lütfen kendine bu kadar yüklenme. bazen eşine ver ben biraz uzanıcam şuram ağrıyo buram ağrıyo de ağrımasa bile. lütfen onu da sürece dahil. kendine fazla yükleniyorsun. iyi bir annesin, eşini iyi bir baba yapabilmenin temeli yine senin elinde. emin ol böyle daha mutlu bir aile olacaksınız.

O kadar perisam haldeyim babamda dedi ona cok zor bu kiz 5 kisiye bedel diye evet ya iyi bas ediyo dedi babama sence farkinda degil mi ? Tek yaptigi sey geeceleri uyutmak..ben onda degilim zaten dedigim gibi duygusal olarak ac birakilmaya tahamulum yok o zaman daha hircin oluyorum diger turlu her seyi ustleniyorum ama duygusuzluga ve bencillige tahamul edemiyorum..hic gece kaldirmadim hicte neden bakmiyosun demedim..1hafta uzagimizda olup ilk sarildigi sey viskisi olunca insan kaldiramiyo..seytan diyo bosalt hepsini bugun eskiden film acar izlerdik simdi ben yorgunluktan uyuyakaliyorum..tiyatroya giderdik plan yapardik vs..cocukla olacak seyler degil kabul ama yerine insan bir seyler koymayi dener..onca stres yasiyor yaninda olayim der..haftanin 3gunu icip icip kendi basina dizi izliyor ya da telefonda :))) sende yapiyosun diyo bana karsimda konusan insan olmayinca ne yapacaksam

Yok yok onu esimde yapiyo gelince uyutuyo seviyo ama ne kadar olabilir zaten 8de uyuyo 2saat vakit geciriyorlar demek istedigim bize kalan bir suru zaman var biz es olarak uzaklasiyoruz cocuguyla ilgili problem yok..ben gun icinde cok yoruluyorum ve ayri ilgi bekliyorum haliyle bir haftasonu sunu planladim hadi gidiyoruz dese mesela beni kedi dolastirir gibi dolastirmayip..ya da aksamlari bir cay koysa iki sohbet etse telefonda gecirdigi zamani..hatta arkadaslariyla whatsap grubu var sabah aksam aktif o grup..inan onlari kiskanir oldum benden cok yaziyo bir seyler..ben o bocalamasin aman rahat etsin diye her yere git derken kendim eve tikilip sesim cikmayinca kendimi kat kat kotu hissetmeye basladim zaten..
Gecen sinemaya gitti ben evde cocuk bakarken benn ona alan birakiyorum kendim pacozlari oynuyorum ama yok yanii yapmamak lazim herhalde..
Bugun kuzenim gelcek istdan..kizi birakip gece cikicam..cidden cok bunaldim

Ya bence evde olmayi, huzuru istiyor bebekler. Dun biz de tum gun disaridaydik. Durnadi, agladi ama eve gelir gelmez mutlu oldu resmen cocik. Esim bile bu cocuk eve gelince huzurlu oldu dedi. Yabanci ortami pek sevmiyorlar faliba. Uyaran fazla, hepsi fazla geliyor yavrulara. Yavas yavas alistirmak lazim ama tum hafta evde olunca her is pazar'a kaliyor. Birden bombardiman oluyor cocuklar.

he şimdi anladım. beklediğin şeyleri önce sen yap o zaman. mesela çocuğu uyuttuktan sonra çay koyup sohbet etmeyi önce sen yap ve rutin haline getir. 3 gün yaptıktan sonra çocuğu uyutup içeri geldiğinde “akşam çayımızı koymuşsundur diye düşünmüştüm” vs gibi şeyler söyleyebilir. hani görev gibi. anne-baba görevi günler gectikce o çaya film de dahil olur. hoş sohbet de. haftasonu planlamasını 2-3 hafta sen yap “şöyle bir şey ayarladım saat kaç gibi gideriz?” de mesela. emrivaki yap biraz. arkadaslarına ayıracak vakti ve enerjisi varsa pekala eşine de ayırabilir. ayırmıyorsa da zorla ayırt

biz kalabalık bir aileyiz, alışacak haftasonu annemlerde oluyorum ve orası da çoluk çocuk kalabalık. bu hafta yeni uyku düzenimizin ilk haftasıydı. uyku saatinde annemlerdeydim. boş odaya geçip ışıkları kapatıp biraz vakit geçirdim, keyfini getirip uyuttum. sıkıntı da yaşamadık.

Enerjim tukendi cidden diyorum ya hem cocukla ugras butun gun bir de bir seyler icin cabala..bunu soyleyince kziiyor ama aman aman agir isi de yok 9da gidip 6da evde oluyo..ne kadar zor olabilir dusummek bazi seyleri..ittirmekten yoruldum ya hevesimde kalmadi hicbir sey icin..boyle boyle sevdiigim ne varsa vazgectim..ben cok severdim duygularimi yazarak anlatmayi baktim karsiligi yok sustum
.makinami alir fotograf cekerdim sirf onun icin cikardim o yanimda sıkıldıkca vazgectim..sabahlari gulerek uyanirdim o somurttmaya basladikca gerildikce gerildim..sagolsun kisiligimde degisti..dediklerinode uzun zamandir yapiyorum en son kahvalti icin mekan sectim ne kadr zordu bi haftasonu gidelim demek..cidden koyverdim ya artik

Yaa bu yaşlılar gerçekten baş belası hani kusura bakma belki çok seviyosundur ama, bir tane yaşlı bile görmedim ağzından hayırlı bi laf çıksın. Kıskanç, kötü kalpli ve çok saygısızlar. Yaşlarından dolayı saygı beklerler ve herkese saygısızlık, hadsizlik yapmayı kendilerine hak bilirler.
Benim eşimin babannesi oğlumu kameradan gördü ilk, görüntülü konuşuyorduk, çocuğu görür görmez aaa saçları dökülmüş zeytinyağı sürün vs vs bi sürü kocakarı lafı. Yahu torununun çocuğu olmuş, bi hayırlı olsun de maşallah ne güzel çocuk de çok mutlu oldum yavrum de. Ağzından bi hayır laf çıksın ama yok!
Hiç takma kafana, kimse de gelip elinden de tutmasın sana yol da göstermesin, eskilerin yolu yol değil çünkü :) biraz zorlanırsın ama istediğin gibi büyütürsün kuzunu. Onlar aç kelimesinden başka bi şey bilmiyorlar, kapasiteleri açlıkla sınırlı, cahillikten o kadar çok konuşmaları ve kıskançlıktan o kadar müdahaleleri. Aklı başında iyi niyetli insan olsalar seni gererek tavsiye vermek yerine seni rahatlatmaya çalışırlar, bu huysuzlukların geçici olduğunu söylerler.

Zaten sık sık görüşsek onlarla ben kesin antidepresana başlarım, bebeği de memeden keser biberonla mama veririm takmıyorum zaten de dün cidden sinirlerim zıpladı

Kulağının arkasına saf vazelin sürün banyodan bir iki saat önce banyo yapacağı zaman temizleme pamuğuyla silin geçiyor o da var bizde onunda sorun teşkil edeceğini düşünmedim doğumdan kaldığını düşünüyorum. Şapkaydı vs çocuğun kulakları hep yapışık kaldı .

Zaten çocuk gürültüden de uyuyamadı. Başka odaya geçtim sözde uyutmak için ama evde başka çocuklar da vardı çocuklar annelerine bağırıyor birbirleri ile kavga ediyor anneleri onlara bağırıyor vs yazık kızım her seste irkilerek uyandı. Öğlen gidip akşama kadar durduk çocuk rahat edemedi orda, öyle yerlerde en fazla 2-3 saat durmak lazım

Zaten cümleleri işlerine geldiği gibi... Gece bazen uyumuyor çok uykusuz kalıyorum diyorum "aaa analık kolay mı bende uyumazdım hiç" diyorlar. Çocuk uyuyamayıp ağlayınca " benimki saatlerce uyurdu, bebek dediğin uyur aç bu çocuk ondan uyuyamıyor" diyorlar. Az tutarlı olun bari be arkadaş

Canım bizim bebek 6 buçuk seneden sonra oldu. İnan şu 3 ayda ettiğimiz kavgaları 6 buçuk senede etmedik bebek gelince işler epey değişiyor. Ama hep düzelecek umuduyla bakıyorum. Geçicek bugünler inşallah. Sen kendini kasma, kendinden fedakarlık yapma yeter. Nasıl mutlu hissedecksen öyle yap. Benim de eşim şikayetçi ortak bişeyler yapamamaktan ama napayım çocuk sürekli uyanıp durduğu için bi film bile izlemeyemiyoruz, bir filmi 3-4 günde bitiriyoruz eşim de evde sıkıldığı için telefonuna oyunlar yükledi, 2 akşama halı saha maçı ayarladı vs. Onlar çocuğu kendi sorumluluğu gibi görmüyor, çocuk bizim çocuk biz mecburuz onlarsa merhamet edip yardımcı oluyorlar kendilerince bi de yardımcı oluyoruz diye takdir, tebrik bekliyorlar.

Bence çoğu kadında kıskançlık duygusu var. Ego savaşları var. En iyi anne bendim diyebilmek için sürekli diğer anneleri sorguluyorlar, hata arıyorlar biz öyle olmayız inşallah. Eltimin sütü gelmiyordu sözde kızı teselli etmiştim aman boşver anne sütü almasa ne olacak mamayla büyüse de bişey olmaz boşuna kafana takıyorsun, abartıyorsun vs diye, şimdi çok üzülüyorum o sözlerim için kızı hiç anlayamamışım

Yaaa tam anlatmak istedigim kesinlikle oyle ben fedakarlik yapiyorum dedim bir konusma sirasinda hemem ben yapmiyor muyum? Yahu napiyosun 2 saat ilgilenebiliosun zaten..kendo anlatiyo babama az bi cikmisti zor basettim baba diye dusun bu cocukla kac saat birlikteyiz evden disari cikmadan..e senide ozgur birakiyorum masallah geziyorsun istediigin gibi e eeve geldiginde de esinle ilgilenmek ne kadar zor olabilir ki..biz de sikayetci olan benim cunku 8de uyutuyorum cocugu o kadar zmaan var ki paylasmak isteyene..ya her seyi gec gun icinde iki guzel bir sey yazsa yeter..yok ya cidden bencillik dizboyu.bundan sonra bende kendi keyfime bakicam..

Ben öylelerine doktor herşey yolunda diyor. Bunlar normalmiş diyorum
Hepsine ayrı ayrı sürekli açıklama yapmaktan yoruldum zaten doktor normal diyor, gazı varmış onanmış diyorum, atak haftası diyorum vs vs vs yok bebek ağladıkça kaset hep başa sardı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…