O kadar perisam haldeyim babamda dedi ona cok zor bu kiz 5 kisiye bedel diye evet ya iyi bas ediyo dedi babama sence farkinda degil mi ? Tek yaptigi sey geeceleri uyutmak..ben onda degilim zaten dedigim gibi duygusal olarak ac birakilmaya tahamulum yok o zaman daha hircin oluyorum diger turlu her seyi ustleniyorum ama duygusuzluga ve bencillige tahamul edemiyorum..hic gece kaldirmadim hicte neden bakmiyosun demedim..1hafta uzagimizda olup ilk sarildigi sey viskisi olunca insan kaldiramiyo..seytan diyo bosalt hepsini bugunBen de ilk kez evdeyim. Hatta işi abartım sanırım çünkü 3 aydır doktor dışında dışarı çıkmıyorum. Gezmek için 1 kez dışarı çıktım o da 1 saat. Evet bunalıyorum ve kesinlikle haklısın eşin desteği çok önemli bu süreçte. Ben de buraya yazmıştım eşim akşam eve gelince yorgunum bugün demişti bebeğe bakmamıştı ve ben çok sinirlenmiştim. İnsan fiziksel yükün azalmasını istediği gibi duygusal destek de arıyor. Ama sonra üstüne gitmedim ve kendi kendine yardım etmeye başladı. Onların da bizim gibi ruhsal inişleri çıkışları var. Biz anne olduysak onlar da baba rolünde zaman zaman bocalayabilirler. Ona zaman ver ve bu süreçte yorulduğunu destek olması gerektiğini yoksa ruhsal ve fiziksel olarak tükendiğini iyi bir dille söylemeyi dene bence. Bir de biz fedakarlıktan aman eşim sabah işe gidecek yorulmasın diye bazen bebek bakımına dahil etmiyoruz eşleri sanırım ama dahil etmek lazım.
Yok yok onu esimde yapiyo gelince uyutuyo seviyo ama ne kadar olabilir zaten 8de uyuyo 2saat vakit geciriyorlar demek istedigim bize kalan bir suru zaman var biz es olarak uzaklasiyoruz cocuguyla ilgili problem yok..ben gun icinde cok yoruluyorum ve ayri ilgi bekliyorum haliyle bir haftasonu sunu planladim hadi gidiyoruz dese mesela beni kedi dolastirir gibi dolastirmayip..ya da aksamlari bir cay koysa iki sohbet etse telefonda gecirdigi zamani..hatta arkadaslariyla whatsap grubu var sabah aksam aktif o grup..inan onlari kiskanir oldum benden cok yaziyo bir seyler..ben o bocalamasin aman rahat etsin diye her yere git derken kendim eve tikilip sesim cikmayinca kendimi kat kat kotu hissetmeye basladim zaten..E Elwing6 çocuğa adapte olmak anne için olduğu gibi baba için de hiç bilmediği bi süreç. bocalayabilir, ne yapacağını bilemeyebilir. eşini dahil et bebeğinin bakımına. evet işe gidiyorlar işten sonra o baksın mesela uyku saatine kadar. sen sadece emzirirken al. biberon alacaksa da o baksın. ama severek yapması gerekiyor. hem böylelikle 2 güne bir alkol tüketimini de azaltır. benim kızım akşam olunca çok huysuzluk yapıyordu ne yapsak susturamıyorduk biliyosunuz buraya yazdım defalarca. sonra onun sevdiği şeyleri keşfettim. 1-2 şarkı ile kucakta dans etmeye bayılıyor. fırsat bu fırsat dedim ver babasına dans etsinler dursunlarakşam yemeğini yedikten sonra çocuk eşimdedir. emzirmek için verir bana o sırada dışarı çıkıp sigara içer. normalde çocuktan önce o saate kadar en az 3-4 sigara içen adam çocuktan sonra 1 sigarayı zor içiyor emzirmeye verdiği için severek yaparsa inan alkolü de sigarayı da azaltır. geçen akşam rahatsızlandım. aldı çocuğu çıktı dışarı. 1 saat. o bile öyle iyi geldi ki. uyumadım ama yalnız kafamı dinledim hap attım ve hemen toparladım. o da maçını izleyebildi daha sonra. her sey karsılıklı. lütfen kendine bu kadar yüklenme. bazen eşine ver ben biraz uzanıcam şuram ağrıyo buram ağrıyo de ağrımasa bile. lütfen onu da sürece dahil. kendine fazla yükleniyorsun. iyi bir annesin, eşini iyi bir baba yapabilmenin temeli yine senin elinde. emin ol böyle daha mutlu bir aile olacaksınız.
Ya bence evde olmayi, huzuru istiyor bebekler. Dun biz de tum gun disaridaydik. Durnadi, agladi ama eve gelir gelmez mutlu oldu resmen cocik. Esim bile bu cocuk eve gelince huzurlu oldu dedi. Yabanci ortami pek sevmiyorlar faliba. Uyaran fazla, hepsi fazla geliyor yavrulara. Yavas yavas alistirmak lazim ama tum hafta evde olunca her is pazar'a kaliyor. Birden bombardiman oluyor cocuklar.hiiiiiiç takma. benim bebeğim de öyleydi. her gittiğim yerde aç mı bu çocuk sütün mü yetmiyor nağmeleri. sırf sütümden tatmin olmak için mochi aldım. gercekten acaba yok mu diye düsündüm. ve sonuc emdiği memeden bile 40 cc çıkıyordu. dedim morci bu çocuk kalabalığı sevmiyor. çünkü aynen dediğin gibi eve girer girmez gülücükler saçıyor. ha kendi ruh sağlığım için yine gidiyorum bi yerlere. çocuğum huysuzlandığında dönüyorum. gittiğim evler müsaitse kimsenin olmadığı bi odaya geçip altını açıyorum. konuşuyorum masaj yapıyorum rahat bişeyler giydiriyorum. ve orada uyutuyorum. uyuyor da. ama sen onu iyi beslediğine inanıyorsan daha da kimseyi takma
he şimdi anladım. beklediğin şeyleri önce sen yap o zaman. mesela çocuğu uyuttuktan sonra çay koyup sohbet etmeyi önce sen yap ve rutin haline getir. 3 gün yaptıktan sonra çocuğu uyutup içeri geldiğinde “akşam çayımızı koymuşsundur diye düşünmüştüm” vs gibi şeyler söyleyebilir. hani görev gibi. anne-baba göreviYok yok onu esimde yapiyo gelince uyutuyo seviyo ama ne kadar olabilir zaten 8de uyuyo 2saat vakit geciriyorlar demek istedigim bize kalan bir suru zaman var biz es olarak uzaklasiyoruz cocuguyla ilgili problem yok..ben gun icinde cok yoruluyorum ve ayri ilgi bekliyorum haliyle bir haftasonu sunu planladim hadi gidiyoruz dese mesela beni kedi dolastirir gibi dolastirmayip..ya da aksamlari bir cay koysa iki sohbet etse telefonda gecirdigi zamani..hatta arkadaslariyla whatsap grubu var sabah aksam aktif o grup..inan onlari kiskanir oldum benden cok yaziyo bir seyler..ben o bocalamasin aman rahat etsin diye her yere git derken kendim eve tikilip sesim cikmayinca kendimi kat kat kotu hissetmeye basladim zaten..
Gecen sinemaya gitti ben evde cocuk bakarken benn ona alan birakiyorum kendim pacozlari oynuyorum ama yok yanii yapmamak lazim herhalde..
Bugun kuzenim gelcek istdan..kizi birakip gece cikicam..cidden cok bunaldim
biz kalabalık bir aileyiz, alışacakYa bence evde olmayi, huzuru istiyor bebekler. Dun biz de tum gun disaridaydik. Durnadi, agladi ama eve gelir gelmez mutlu oldu resmen cocik. Esim bile bu cocuk eve gelince huzurlu oldu dedi. Yabanci ortami pek sevmiyorlar faliba. Uyaran fazla, hepsi fazla geliyor yavrulara. Yavas yavas alistirmak lazim ama tum hafta evde olunca her is pazar'a kaliyor. Birden bombardiman oluyor cocuklar.
Enerjim tukendi cidden diyorum ya hem cocukla ugras butun gun bir de bir seyler icin cabala..bunu soyleyince kziiyor ama aman aman agir isi de yok 9da gidip 6da evde oluyo..ne kadar zor olabilir dusummek bazi seyleri..ittirmekten yoruldum ya hevesimde kalmadi hicbir sey icin..boyle boyle sevdiigim ne varsa vazgectim..ben cok severdim duygularimi yazarak anlatmayi baktim karsiligi yok sustumhe şimdi anladım. beklediğin şeyleri önce sen yap o zaman. mesela çocuğu uyuttuktan sonra çay koyup sohbet etmeyi önce sen yap ve rutin haline getir. 3 gün yaptıktan sonra çocuğu uyutup içeri geldiğinde “akşam çayımızı koymuşsundur diye düşünmüştüm” vs gibi şeyler söyleyebilir. hani görev gibi. anne-baba görevigünler gectikce o çaya film de dahil olur. hoş sohbet de. haftasonu planlamasını 2-3 hafta sen yap “şöyle bir şey ayarladım saat kaç gibi gideriz?” de mesela. emrivaki yap biraz. arkadaslarına ayıracak vakti ve enerjisi varsa pekala eşine de ayırabilir. ayırmıyorsa da zorla ayırt
KaleidonProbiyotik ne kullanıyorsın
HahahaBana da ozellikle sabun degebilir dedi doktor
En son havale geçirticekler öyle ikna olacaklar galiba allah korusunO tür den bende de var ge anlamıyor ne desek boş:/
Yaa bu yaşlılar gerçekten baş belası hani kusura bakma belki çok seviyosundur ama, bir tane yaşlı bile görmedim ağzından hayırlı bi laf çıksın. Kıskanç, kötü kalpli ve çok saygısızlar. Yaşlarından dolayı saygı beklerler ve herkese saygısızlık, hadsizlik yapmayı kendilerine hak bilirler.Bİzde bugün eşimin babaannesine gitmiştik 4-5 kadın psikolojimi alt üst ettiler sağolsunçocuğum 2-3 gündür ekstra bi huysuz, belki gazı var belki atak döneminde bilmiyorum özellikle gündüz uykuları çok problemli. Orda da uyumadı, uyuyamadıkça ağladı, kucakta sabit durmaktan sıkıldı dolaşmak istedi hep (ki bence normal bişey), emerken güzel emsin hem belki uyur diye ben ayakta pışpışlayarak emzirdim vs derken ordaki bütün kadınlar başladı aç bu çocuk, huysuz bu, mutsuz bu bebek, sen buna her öğün mama da ver, sen bunu fena alıştırmışsın gezmeye, bu böyle uyksuz olmaz büyüyemez vs Ayyy hepsi felaket tellalı gibi üstelik hem emzirip hem mama verip gitmiştim fazla gelmiş kustu bile orda karnı o derece toktu. eve gelene kadar zor dayandım. Eve gelince de çocuğum başladı gülücükler atmaya, belki de o ortamı sevmedi. Ama şimdi artık eşimin tarafında herkes bunun dedikodusunu yapar durur sütü yetmiyor, mutsuz o çocuk, aç o çocuk, bakmıyorlar vs vs vs biz iki acemiyiz gelip de bi yardım edenimiz, yol gösterinimiz yokki diye laf soktum ama kimse üstüne alınmadı. Öğüt veren çok ama gelip bi ucundan tutan yok.
Zaten sık sık görüşsek onlarla ben kesin antidepresana başlarım, bebeği de memeden keser biberonla mama veririmTek bi cevap
Amannnnnn boşver salla
Kime ne laf etmek düşer ya
Sen onu istedin, onu o kadar bekledin ve sen onu doğurmuşsun
Dış kapının mandalları diğerleri.
Kafana bile takma
Konuşsun dursunlar.
Sanki gelip bi gün bakacak kadar büyükler mi?
Yooo sadece akılları ve sözleri beleş.
Bebekler ortamlarını tanıyor o yüzden evde huzurlular
Bizimki de başka evde uyumuyor canım
Bu günlerin keyfini çıkart güzel kafanı yorma onlara bak sonra sinir sahibi olursun
Evet düzenli kaka yapıyor ha çok sesli ve kokulu yapıyor. Kokuyu sordum senin yediklerinden geçer koku yapar karnabahar mı yedin dedi. Evet yemiştim mesela . Koku normal korkma dediOzaman sizlerin kakasinda problem yok galiba sadece cilltte
Kulağının arkasına saf vazelin sürün banyodan bir iki saat önce banyo yapacağı zaman temizleme pamuğuyla silin geçiyor o da var bizdeYa hirilti ve kulak arkası kabuklanma belirtileride var bizim kızın bazen balgamı yutamamis gibi hiriltisi oluyor yutkuna yutkuna geçiriyor ve kulağımizin arkasında kabuk var kahverengi şekilde. Hamd olsun çok huzursuz daha olmadı gözlemliyorum bakayım
Zaten çocuk gürültüden de uyuyamadı. Başka odaya geçtim sözde uyutmak için ama evde başka çocuklar da vardı çocuklar annelerine bağırıyor birbirleri ile kavga ediyor anneleri onlara bağırıyor vshiiiiiiç takma. benim bebeğim de öyleydi. her gittiğim yerde aç mı bu çocuk sütün mü yetmiyor nağmeleri. sırf sütümden tatmin olmak için mochi aldım. gercekten acaba yok mu diye düsündüm. ve sonuc emdiği memeden bile 40 cc çıkıyordu. dedim morci bu çocuk kalabalığı sevmiyor. çünkü aynen dediğin gibi eve girer girmez gülücükler saçıyor. ha kendi ruh sağlığım için yine gidiyorum bi yerlere. çocuğum huysuzlandığında dönüyorum. gittiğim evler müsaitse kimsenin olmadığı bi odaya geçip altını açıyorum. konuşuyorum masaj yapıyorum rahat bişeyler giydiriyorum. ve orada uyutuyorum. uyuyor da. ama sen onu iyi beslediğine inanıyorsan daha da kimseyi takma
Zaten cümleleri işlerine geldiği gibi... Gece bazen uyumuyor çok uykusuz kalıyorum diyorum "aaa analık kolay mı bende uyumazdım hiç" diyorlar. Çocuk uyuyamayıp ağlayınca " benimki saatlerce uyurdu, bebek dediğin uyur aç bu çocuk ondan uyuyamıyor" diyorlar. Az tutarlı olun bari be arkadaşKadının kadına yaptığını kimse yapmıyor malesef. Sanki o dönemlerden gecmediler. Zaten kucağa alistirmisin diyenlere anlam veremiyorum kucak çocuğu onlar başka ne zaman bu kadar kucagimiza alabilcez. Aç demelerine ben de çok ofkeleniyorum benden iyi mi bilceksiniz. Boşver arkandan konusurlarsa da konuşsunlar.
E Elwing6 dün biz de bi hava almaya çıktık sanki ben evcil hayvan da beni mecburen gezmeye çıkarmış gibi hissettim yalnız değilsin trip attım disardayiz keyfini çıkar niye trip atiyosun diyo
Canım bizim bebek 6 buçuk seneden sonra oldu. İnan şu 3 ayda ettiğimiz kavgaları 6 buçuk senede etmedikYanii o kadar belli ki zorunluluk gibi cikarrttigi bir seyler bakacaktim mesela insan fikir istiyo swn git gez dedi bana ya :)) tek yaptigimiz aktivite yemek yemek birlikte..bir de alkol tuketimide basladi baya 2gunde bir yani..eskiden cumartesileri vardi..aksam yine icmis..adamin tek kisilik hayati varda dahilnolamiyoruz sanki ha dahil olmak icin ugrasda vermiyorum bir de onunla ugrasamicam valla inceldigi yerden kopar kafasindayim..
@Plm123 ben salagim ya aile butcesini dusunuyorum..yurtdisi hadi neyse ama abanttaki otelde bizim ucreti karsilamazlar tabii 3gun icin bin lira vermeyelim sen git dedim..gitmesede olabilcek bir yer ama sirf heves ediyo diye is arkadaslariyla falan gitsin dedim bu sogukta ne isim var cocukla yoksa ailemin yaninda ama yok iste ben ne kadr fedakar davraniyorsam bir o kadar aptal yerine koyuluyorum herhalde..bana bir gun sende baban gibisin affetmem der ama affedersin demisti iki sariliyo hemen dusuyorum biliyo..bundan sonra cidden kendine gelmedigi surece eskisi gibi olmayacagim olamiyorumda zaten..yuzune boyle evlilik yurumez dedigime gore resmen bende tuketiyo kendini
Bence çoğu kadında kıskançlık duygusu var. Ego savaşları var. En iyi anne bendim diyebilmek için sürekli diğer anneleri sorguluyorlar, hata arıyorlarElimden geldigince insanlarla ozellikle yaslilarla muhattap olmamaya calisiyorum bu ara bizimkide oyle..ne bileceklet atak haftasi vs.desen yuzune bakarlar bönbön..80 yasinda kadin bana sutun yok deyip benim bir sutum olurdu fiskirirdi deyisinden sonra anladimki insanlar kotuu..3gun sonra ölecek hala kotuluk pesinde..o yuzden guldum gectim..hic takma biz hepimiz iyi anneleriz ki burada en ufak seyde arastiriyor soruyor ogrenmeye calisiyoruz kimseye kantlamak zorunda da degiliz
Yaaa tam anlatmak istedigimCanım bizim bebek 6 buçuk seneden sonra oldu. İnan şu 3 ayda ettiğimiz kavgaları 6 buçuk senede etmedikbebek gelince işler epey değişiyor. Ama hep düzelecek umuduyla bakıyorum. Geçicek bugünler inşallah. Sen kendini kasma, kendinden fedakarlık yapma yeter. Nasıl mutlu hissedecksen öyle yap. Benim de eşim şikayetçi ortak bişeyler yapamamaktan ama napayım çocuk sürekli uyanıp durduğu için bi film bile izlemeyemiyoruz, bir filmi 3-4 günde bitiriyoruz eşim de evde sıkıldığı için telefonuna oyunlar yükledi, 2 akşama halı saha maçı ayarladı vs. Onlar çocuğu kendi sorumluluğu gibi görmüyor, çocuk bizim çocuk biz mecburuz onlarsa merhamet edip yardımcı oluyorlar kendilerince bi de yardımcı oluyoruz diye takdir, tebrik bekliyorlar.
Hepsine ayrı ayrı sürekli açıklama yapmaktan yoruldum zatenBen öylelerine doktor herşey yolunda diyor. Bunlar normalmiş diyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?