Çocuktan sonra evlilikler sarsılıyor heralde etkilenmeyen yok. Yine de bebislerimizin ilk yıllarını güzelliklerle hatırlayalım diye çabalıyorum ben de.Yanii o kadar belli ki zorunluluk gibi cikarrttigi bir seyler bakacaktim mesela insan fikir istiyo swn git gez dedi bana ya :)) tek yaptigimiz aktivite yemek yemek birlikte..bir de alkol tuketimide basladi baya 2gunde bir yani..eskiden cumartesileri vardi..aksam yine icmis..adamin tek kisilik hayati varda dahilnolamiyoruz sanki ha dahil olmak icin ugrasda vermiyorum bir de onunla ugrasamicam valla inceldigi yerden kopar kafasindayim..
@Plm123 ben salagim ya aile butcesini dusunuyorum..yurtdisi hadi neyse ama abanttaki otelde bizim ucreti karsilamazlar tabii 3gun icin bin lira vermeyelim sen git dedim..gitmesede olabilcek bir yer ama sirf heves ediyo diye is arkadaslariyla falan gitsin dedim bu sogukta ne isim var cocukla yoksa ailemin yaninda ama yok iste ben ne kadr fedakar davraniyorsam bir o kadar aptal yerine koyuluyorum herhalde..bana bir gun sende baban gibisin affetmem der ama affedersin demisti iki sariliyo hemen dusuyorum biliyo..bundan sonra cidden kendine gelmedigi surece eskisi gibi olmayacagim olamiyorumda zaten..yuzune boyle evlilik yurumez dedigime gore resmen bende tuketiyo kendini
Onların çocukları kusursuzmus mukemmelmis caniim hiç ağlar mı çocuklarZaten cümleleri işlerine geldiği gibi... Gece bazen uyumuyor çok uykusuz kalıyorum diyorum "aaa analık kolay mı bende uyumazdım hiç" diyorlar. Çocuk uyuyamayıp ağlayınca " benimki saatlerce uyurdu, bebek dediğin uyur aç bu çocuk ondan uyuyamıyor" diyorlar. Az tutarlı olun bari be arkadaş
Cok iyi anliyorum seni lohusalik neymis ben asil simdi simdi duygusala bagliyorum.. ailene biraksa seni biraz ben 1 hafta gidince donmuyorum..ben de oyle sevmelerine sinir oluyorum benimkide beni yalniz biraktilar diye sevmeye haketmiyolar gibi dusunuyorum..kimse senin mucadeleni anlamiyo insallah duzelir her seyÇocuktan sonra evlilikler sarsılıyor heralde etkilenmeyen yok. Yine de bebislerimizin ilk yıllarını güzelliklerle hatırlayalım diye çabalıyorum ben de.
Benim oğlum uyanır uyanmaz emecek yoksa almiyo memeyi. Dün de kahvaltı yapiyoduk kv kp de var. Çocuk iki mikirdandi pis pis yapıp uyutcam yok sevecekler diye uyandırdılar resmen. Sonra da memeyi almadi. Sinirlerim bosalmis hem annemi özledim diye hem de emmiyo diye ağladım. Adamlar her gün goruyo benim ailem en son iki aylık bile değildi gorduklerinde. Bir haftalığına gittik o zaman bile babam bir kez olsun uyurken emerken istemedi. Eşime patladim hal böyleyken her gün görmeleri bile batiyo artık.
Öyle sinirlenip aglayinca eşim dedi hadi hava alalım bi bunaldin sen diye mecburen çıkardı sanki. Başka işleri de vardı aklı resmen onlarda iyice kendimi evcil hayvan gibi hissettim sanki o olmasa cikamicam gibi çok kötü oldum.
Sen de ne hissediyosan soyle bebegin bütün bakımını ustlenmek zorunda değiliz. Hele alkole engel ol. Sana vakit ayirsin. Ben de hemen affediyorum barisiyirum kus duramam Zaten. Her evlilikte oluyor böyle inişler çıkışlar. Duzeliriz umarım..
Yaaa en azindan seninki birlikte bir sey yapalim diye teklif etmisKızlar dün sanırım evcil hatvan gezdirme günüymüş ve tek ben öyle hissetmemisim :/ hava soğuk çıkmak istemiyorum diye ısrarlarıma ramen birlikte biseyler yapalım diye tutturdu bende iyi gelir belki diye tamam hadi dedim hazırlandım çıktık avm ye gittik girişte çocuğu aldı hadi gez dolaş keyfini çıkar buz sana ayak bağı olmayalım oyaliycam ben bunu demezmidirek dedim tasmam sende kalsın haklisin. bozulduğumu anlayinca toparlamaya çalıştı ama ben onu ıstemedim 10 dkk dolanıp ben eve geçicem bunaldim dedim yemek fln yiyelim diye ısrar etti telafi etti kendince ama yok farkında değiller ama hepsi öküzler afedersiniz çok kızdım kendime ben bunu mu baba yaptım acaba alıp çocuğumu başımın çaresine baksam çok mutlu olurum diye. ama safim ki kus durmayi bile beceremiyorum
Bizim de öyle dinlemeyip gülüyorum. Deli diyolardırHepsine ayrı ayrı sürekli açıklama yapmaktan yoruldum zatendoktor normal diyor, gazı varmış onanmış diyorum, atak haftası diyorum vs vs vs yok bebek ağladıkça kaset hep başa sardı
Bi gitsem çok iyi olacak çok bunaldim anlatamam. Bende hiç haketmiyolar sevmeyi diyirum resmen. Uyutmayi bile beceremeyip elaleme torun bakıyoruz demezler mi bi de biz kac torun buyuttuk senden iyi bakarizlar. En son siz çocuk sevmemisiniz bakmamisiniz birakmisiniz beşiğe kendi kendine buyumus dedim. Öyle bonbon baktı benden beklemiyoduCok iyi anliyorum seni lohusalik neymis ben asil simdi simdi duygusala bagliyorum.. ailene biraksa seni biraz ben 1 hafta gidince donmuyorum..ben de oyle sevmelerine sinir oluyorum benimkide beni yalniz biraktilar diye sevmeye haketmiyolar gibi dusunuyorum..kimse senin mucadeleni anlamiyo insallah duzelir her sey
Git bencede ailenle vakit gecir biraz..ben her bayram esimin tarafina giderdim son kurban bayraminda da aman kusmesinler ailem yakin zaten hep giderim diye oraya gitttik annem o gun aglamisti telefonda..olsun anne gelicem 1 ay kalicam dedim ama son bayramimiz oldu saglikli gecirdigi simdi cok yaniyorum ailemi on planda tutmadigima hic haketmiyorlarmis..son bayrami annemin yaninda gecirmediime cok pismanim..o yuzden git kal vakit gecir kimseyide dusunme..Bi gitsem çok iyi olacak çok bunaldim anlatamam. Bende hiç haketmiyolar sevmeyi diyirum resmen. Uyutmayi bile beceremeyip elaleme torun bakıyoruz demezler mi bi de biz kac torun buyuttuk senden iyi bakarizlar. En son siz çocuk sevmemisiniz bakmamisiniz birakmisiniz beşiğe kendi kendine buyumus dedim. Öyle bonbon baktı benden beklemiyodu
Eşim çok iyi aslında çok da yardımcı oluyo akşam beni uyutuyo her gece kalkiyo benle ama benim derdim kv kp ile ondan çıkarıyorum acısını
Öyle durumda normalde 1 alacaksam 3 alıyorum.E kararsız kaldım Sen de yanımda değilsin gibi.yalniz bırakamıyor o yuzdenYaaa en azindan seninki birlikte bir sey yapalim diye teklif etmisresmen baaslarindan atma oncesi gaz alma bu..bizimkide gezdirdi aklinca eve gelip icecek film izleyecek sarmasin bana diye..ne kadar yerinde tespit yapmisim aynisini yapti bizimkide ben kzimla vakit gecircem dedi uzaktan izliyorim telefon elinde cocuga baktigida yok yavrum uyudu zaten hep..ben de istedimki birlikte biseyler yapalim biseyler alcaktim karar veremedim fikir alcaktim sinirlendim hicbirseye bakmadan ciktim bende..daha ne yapsin adamlar gezdiriyorlar iste bundan sonra birakirim cocugu tek basima freee takilirim madem öyle..
Ya ben safim iste aile butcesini dusuneyim aman tasarruf yapayim..yurtdisindan bile bir sey istemedim..haftasonu gidecekleri otele bende gidebilirdim amann 3gun icin o parayi vermeyelimÖyle durumda normalde 1 alacaksam 3 alıyorum.E kararsız kaldım Sen de yanımda değilsin gibi.yalniz bırakamıyor o yuzden
Aynen kesinlikle insan biraz moral verir, teselli eder. Sen yoruldun ver az biz oyalayım sen bi bardak çay iç der. Nerdeeeee... Kadınlardan da 2 si yaşlıydı diğerleri çok yaşlı da sayılmaz 40-50 civarı yaşları ama kafalar yaşlı, düşünceleri örümcek tutmuş. Biri gelmiş yanıma sütün var mı diyorYaa bu yaşlılar gerçekten baş belası hani kusura bakma belki çok seviyosundur ama, bir tane yaşlı bile görmedim ağzından hayırlı bi laf çıksın. Kıskanç, kötü kalpli ve çok saygısızlar. Yaşlarından dolayı saygı beklerler ve herkese saygısızlık, hadsizlik yapmayı kendilerine hak bilirler.
Benim eşimin babannesi oğlumu kameradan gördü ilk, görüntülü konuşuyorduk, çocuğu görür görmez aaa saçları dökülmüş zeytinyağı sürün vs vs bi sürü kocakarı lafı. Yahu torununun çocuğu olmuş, bi hayırlı olsun de maşallah ne güzel çocuk de çok mutlu oldum yavrum de. Ağzından bi hayır laf çıksın ama yok!
Hiç takma kafana, kimse de gelip elinden de tutmasın sana yol da göstermesin, eskilerin yolu yol değil çünkü :) biraz zorlanırsın ama istediğin gibi büyütürsün kuzunu. Onlar aç kelimesinden başka bi şey bilmiyorlar, kapasiteleri açlıkla sınırlı, cahillikten o kadar çok konuşmaları ve kıskançlıktan o kadar müdahaleleri. Aklı başında iyi niyetli insan olsalar seni gererek tavsiye vermek yerine seni rahatlatmaya çalışırlar, bu huysuzlukların geçici olduğunu söylerler.
Resmen kandırmacaYaaa en azindan seninki birlikte bir sey yapalim diye teklif etmisresmen baaslarindan atma oncesi gaz alma bu..bizimkide gezdirdi aklinca eve gelip icecek film izleyecek sarmasin bana diye..ne kadar yerinde tespit yapmisim aynisini yapti bizimkide ben kzimla vakit gecircem dedi uzaktan izliyorim telefon elinde cocuga baktigida yok yavrum uyudu zaten hep..ben de istedimki birlikte biseyler yapalim biseyler alcaktim karar veremedim fikir alcaktim sinirlendim hicbirseye bakmadan ciktim bende..daha ne yapsin adamlar gezdiriyorlar iste bundan sonra birakirim cocugu tek basima freee takilirim madem öyle..
Sana bu mesajı yazdım duşa girdim eşim banyonun kapısına geldi hadi çık abimle filanca yere gidicez biz diyeYaaa tam anlatmak istedigimkesinlikle oyle ben fedakarlik yapiyorum dedim bir konusma sirasinda hemem ben yapmiyor muyum? Yahu napiyosun 2 saat ilgilenebiliosun zaten..kendo anlatiyo babama az bi cikmisti zor basettim baba diye dusun bu cocukla kac saat birlikteyiz evden disari cikmadan..e senide ozgur birakiyorum masallah geziyorsun istediigin gibi e eeve geldiginde de esinle ilgilenmek ne kadar zor olabilir ki..biz de sikayetci olan benim cunku 8de uyutuyorum cocugu o kadar zmaan var ki paylasmak isteyene..ya her seyi gec gun icinde iki guzel bir sey yazsa yeter..yok ya cidden bencillik dizboyu.bundan sonra bende kendi keyfime bakicam..
Yaa alsaydın kredi kartını gidip patlatsaydınKızlar dün sanırım evcil hatvan gezdirme günüymüş ve tek ben öyle hissetmemisim :/ hava soğuk çıkmak istemiyorum diye ısrarlarıma ramen birlikte biseyler yapalım diye tutturdu bende iyi gelir belki diye tamam hadi dedim hazırlandım çıktık avm ye gittik girişte çocuğu aldı hadi gez dolaş keyfini çıkar buz sana ayak bağı olmayalım oyaliycam ben bunu demezmidirek dedim tasmam sende kalsın haklisin. bozulduğumu anlayinca toparlamaya çalıştı ama ben onu ıstemedim 10 dkk dolanıp ben eve geçicem bunaldim dedim yemek fln yiyelim diye ısrar etti telafi etti kendince ama yok farkında değiller ama hepsi öküzler afedersiniz çok kızdım kendime ben bunu mu baba yaptım acaba alıp çocuğumu başımın çaresine baksam çok mutlu olurum diye. ama safim ki kus durmayi bile beceremiyorum
Valla seni ve sabrını tebrik ediyorum... Ben olsam çoktan göndertmiştim. Eşime ya aileni yolla ya da ben ailemin yanına gidiyorum demiştim. O ne öyle yapışıp kaldılar. Hayır faydaları olsa amenna, faydadan çok zararları var anladığım kadarıylaÇocuktan sonra evlilikler sarsılıyor heralde etkilenmeyen yok. Yine de bebislerimizin ilk yıllarını güzelliklerle hatırlayalım diye çabalıyorum ben de.
Benim oğlum uyanır uyanmaz emecek yoksa almiyo memeyi. Dün de kahvaltı yapiyoduk kv kp de var. Çocuk iki mikirdandi pis pis yapıp uyutcam yok sevecekler diye uyandırdılar resmen. Sonra da memeyi almadi. Sinirlerim bosalmis hem annemi özledim diye hem de emmiyo diye ağladım. Adamlar her gün goruyo benim ailem en son iki aylık bile değildi gorduklerinde. Bir haftalığına gittik o zaman bile babam bir kez olsun uyurken emerken istemedi. Eşime patladim hal böyleyken her gün görmeleri bile batiyo artık.
Öyle sinirlenip aglayinca eşim dedi hadi hava alalım bi bunaldin sen diye mecburen çıkardı sanki. Başka işleri de vardı aklı resmen onlarda iyice kendimi evcil hayvan gibi hissettim sanki o olmasa cikamicam gibi çok kötü oldum.
Sen de ne hissediyosan soyle bebegin bütün bakımını ustlenmek zorunda değiliz. Hele alkole engel ol. Sana vakit ayirsin. Ben de hemen affediyorum barisiyirum kus duramam Zaten. Her evlilikte oluyor böyle inişler çıkışlar. Duzeliriz umarım..
Valla acımadımYaa alsaydın kredi kartını gidip patlatsaydınelinde bi sürü poşetle görünce, e sen bana keyfini çıkar dedin ben de çıkardım derdin sonra bak bi daha seni tek başına yolluyor mu
Ayyy hiç güleceğim yoktu valla bu çok iyi geldiResmen kandırmacaşimdi yaptığımı anlatmayınca halime gül moral olsun 10 dkkdir kendi kendime gülüyorum normalde pek tartılmam dün tartıldım 68.5 çıktım 2 kilo fln vermişim onun mutluluğu bugünde aldım tartiyi elime dünki aynı noktaya getireyimde kayma olmasın çokta hassasım he tartiyi ayagimla yerlestiriyorum telefonda da eşimle konuşuyoruz bian şok oldum 76 konuşmayı bozmadım ama sürekli yer değiştirip tekrar tartılıyorum aynı sonunda çatladım eşime bağırıyorum niye bozdun bu tartiyi sen ben dün 10 mekik çektim hani 10 tane yetiyo fln adam neye uğradığını şaşırdı o anlayana kadar benim jeton düştü neyseki bastım kahkayi çocuğu kucağımda unutmusum meğer senin acil terapi alman lazım dedi kapadım yüzüne telefonu iyi ettim oh velhasıl neyseki çok şükür 10 mekik ise yaramasada hala 68 bucugum evin her köşesinde kucağımda çocuk yokken tartıldım
Yasli insanlari gectim, erkek akrabalar sutun nasil deyince sinir oluyorum ben ya. Hayir sevdigim de insanlar ama sanane benim sutumden enistecim. Sutum yetmese sen mi vericen, tobe tobe. Dunyanin en sacma sorusu, sutun nasil. Sanane yahu. Iyi ya da kotu bu cocuk doyuyor. Bu sorunun cevabinin sana hicbi faydasi da yok. Ayrica bence bir erkegin bunu sormasi cok ayip. Ama iste sevdigim insanlar olunca cok sukur deyip gecistiriyorum.Aynen kesinlikle insan biraz moral verir, teselli eder. Sen yoruldun ver az biz oyalayım sen bi bardak çay iç der. Nerdeeeee... Kadınlardan da 2 si yaşlıydı diğerleri çok yaşlı da sayılmaz 40-50 civarı yaşları ama kafalar yaşlı, düşünceleri örümcek tutmuş. Biri gelmiş yanıma sütün var mı diyoryok ben boş meme emdirmekten keyif alıyorum ondan verdim çocuğun ağzına, tövbe yarabbim. Dediğin gibi aman uzak olsunlar, ayda bir görüyorum yetiyor. Geçen sefer gittiğimizde çok usluydu, güzel güzel uyudu bi Allahın kulu aaa ne huzurlu ne mutlu çocuk demedi ama
Cok cok haklisin..valla simdilik tum bunlari yapacak gucu kendimde bulamiyorum kendim iyi olsam cabalicam bir seyler icinde zaten kendi icimde verdigim mucadeleler var ailemden uzaktayim annemi cok ozluyorum vs. Vs..bir muddet onun yaptigi gibi kendi basima takilicam belki hatalarinin farkina varabilirSana bu mesajı yazdım duşa girdim eşim banyonun kapısına geldi hadi çık abimle filanca yere gidicez biz diyeresmen çıldırdım. Gidecekleri yer yakın bir yer değil, aniden plan yapmışlar bana emrivaki şeklinde söylüyor. İnsan nezaketen sorar biz şöyle bi plan yaptık benlik bi işin var mı gideyim mi vs diye. Yok yaaa kız biraz büyüsün aynı şey yapıcam ben de. Son dakika programlar ayarlayacağım kendime çıkıp gidicem. Böyle söyleyince sen anasın, çocuk sensiz uzun süre durmaz diyor
Her ne kadar benzer durumlardan şikayetçi olsamda eğer eşini gerçekten seviyorsan sana yapıcı konuşacağımevlilikte beklemek olmuyor, harekete geçmek lazım. Eşinden ilgi bekleme, ilgiyi söküp al ondan. Ne istiyorsan ayarla, organize et. Mesela akşam için sen film ayarla eşine sabahtan mesaj at akşama harika bi film ayarladım cipsleri stokla gel vs diye. Malesef yuvayı dişi kuş yapar sözü burda da geçerli erkekleri yola getirecek, yontacak yine biziz bazen tatlılıkla bazen kavgayla. Uyuyakalıyorsa uyandır bütün gün seni çok özledim hayatım bi saat sonra uyursun bi saat benimsin filan de, alkol konusu da ciddi al karşına konuş sınırlama getir... İleri de çocuğumuz için de iyi bir örnek teşkil etmezsin, böyle sürekli alkol almaya alışmış bir babası olsa hoş mu olur vs diye damardan gir.
Eşimi 6 senede bayağa törpüledim ama bazı şeyler ne yapsam da değişmedi o kısımları da kabullendim. Evlilik işi cidden sabır işi ve insan sevmese hayatta katlanamaz.
Bilemezdin ki canım uzme kendini. Sen karnı burnunda halinle bile yalnız birakmamissin anneni o dönemde hala daha bakabilir miyim diye dusunuyodun.Git bencede ailenle vakit gecir biraz..ben her bayram esimin tarafina giderdim son kurban bayraminda da aman kusmesinler ailem yakin zaten hep giderim diye oraya gitttik annem o gun aglamisti telefonda..olsun anne gelicem 1 ay kalicam dedim ama son bayramimiz oldu saglikli gecirdigi simdi cok yaniyorum ailemi on planda tutmadigima hic haketmiyorlarmis..son bayrami annemin yaninda gecirmediime cok pismanim..o yuzden git kal vakit gecir kimseyide dusunme..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?