Merhaba Sat’a göre 26 haftalık hamileyim. şimdiye kadar her şey yolunda gidiyordu iki gün önce kontrole gittim doktor bebeğimin karın çevresinin iki hafta geriden geldiğini söyledi ecopirin verdi protein ağırlıklı beslen üç hafta sonra kontrole gel dedi. Çok endişeliyim ilk bebeğim olacak nasipse. Sizde süreç nasıl ilerledi ? Tecrübelerinizi paylaşır mısınız? Teşekkürler
Kulak arkasinda kabuklanma bizde de vardi. Doktorumuz zeytinyagi surmemizi onerdi, ben banyoda sicak suyla yumusatip zeytinyagi suruyorum.Ya hirilti ve kulak arkası kabuklanma belirtileride var bizim kızın bazen balgamı yutamamis gibi hiriltisi oluyor yutkuna yutkuna geçiriyor ve kulağımizin arkasında kabuk var kahverengi şekilde. Hamd olsun çok huzursuz daha olmadı gözlemliyorum bakayım
Oyle yapacagim canimGüzel kuzu yaa, ben de dün akşam peynir ve sütlaç yedim, sabah alnında vardı bu kırmızılıkların aynısı, sonra geçti anlayamadım bi türlü. Göğsündekiler de bi azalıp bi çoğalıyor. Sütten mi oluyo neyden oluyor çözemedim bi türlü. Hayır sütü bıraktığımda da tam iyileşmedi ki.
Alnında gene çıkarsa ben de atarım fotoğraf, aynısı oluyor, bi de göz kapağında ve kaşında da çıkıyor. İstersen sen de direkt bi alerji doktoruna git, geçen burdan bi arkadaş gidecekti ankarada üniversitede bi profesöre, bi bak istersen ya da emin olmak için biraz daha uzun 1 hafta kadar bi diyet yap
Ay aman boşverBİzde bugün eşimin babaannesine gitmiştik 4-5 kadın psikolojimi alt üst ettiler sağolsunçocuğum 2-3 gündür ekstra bi huysuz, belki gazı var belki atak döneminde bilmiyorum özellikle gündüz uykuları çok problemli. Orda da uyumadı, uyuyamadıkça ağladı, kucakta sabit durmaktan sıkıldı dolaşmak istedi hep (ki bence normal bişey), emerken güzel emsin hem belki uyur diye ben ayakta pışpışlayarak emzirdim vs derken ordaki bütün kadınlar başladı aç bu çocuk, huysuz bu, mutsuz bu bebek, sen buna her öğün mama da ver, sen bunu fena alıştırmışsın gezmeye, bu böyle uyksuz olmaz büyüyemez vs Ayyy hepsi felaket tellalı gibi üstelik hem emzirip hem mama verip gitmiştim fazla gelmiş kustu bile orda karnı o derece toktu. eve gelene kadar zor dayandım. Eve gelince de çocuğum başladı gülücükler atmaya, belki de o ortamı sevmedi. Ama şimdi artık eşimin tarafında herkes bunun dedikodusunu yapar durur sütü yetmiyor, mutsuz o çocuk, aç o çocuk, bakmıyorlar vs vs vs biz iki acemiyiz gelip de bi yardım edenimiz, yol gösterinimiz yokki diye laf soktum ama kimse üstüne alınmadı. Öğüt veren çok ama gelip bi ucundan tutan yok.
Bebek küçükken böyle sorunlar oluyormuş , hiç olmayanda var ama genelde dağılıyor kafalar , ruhen de kopukluk oluyor . Alkol sıklığı beni de deli eder , eniştem sık sık içer mesela çok saçma gelir , ne derdin varda içip duruyorsun yaniYanii o kadar belli ki zorunluluk gibi cikarrttigi bir seyler bakacaktim mesela insan fikir istiyo swn git gez dedi bana ya :)) tek yaptigimiz aktivite yemek yemek birlikte..bir de alkol tuketimide basladi baya 2gunde bir yani..eskiden cumartesileri vardi..aksam yine icmis..adamin tek kisilik hayati varda dahilnolamiyoruz sanki ha dahil olmak icin ugrasda vermiyorum bir de onunla ugrasamicam valla inceldigi yerden kopar kafasindayim..
@Plm123 ben salagim ya aile butcesini dusunuyorum..yurtdisi hadi neyse ama abanttaki otelde bizim ucreti karsilamazlar tabii 3gun icin bin lira vermeyelim sen git dedim..gitmesede olabilcek bir yer ama sirf heves ediyo diye is arkadaslariyla falan gitsin dedim bu sogukta ne isim var cocukla yoksa ailemin yaninda ama yok iste ben ne kadr fedakar davraniyorsam bir o kadar aptal yerine koyuluyorum herhalde..bana bir gun sende baban gibisin affetmem der ama affedersin demisti iki sariliyo hemen dusuyorum biliyo..bundan sonra cidden kendine gelmedigi surece eskisi gibi olmayacagim olamiyorumda zaten..yuzune boyle evlilik yurumez dedigime gore resmen bende tuketiyo kendini
Oyle yapacagim canimsonuk durumda suan sizinde sut olabilir o zamab her zaman ayni siddette cikmiyo demekki
Bencede tabiki dahil etmek lazım , onların bebeklerine yaptığı eşlerine destek olmak değil babalık aslında , uzaktan da babalık olmuyor yaniBen de ilk kez evdeyim. Hatta işi abartım sanırım çünkü 3 aydır doktor dışında dışarı çıkmıyorum. Gezmek için 1 kez dışarı çıktım o da 1 saat. Evet bunalıyorum ve kesinlikle haklısın eşin desteği çok önemli bu süreçte. Ben de buraya yazmıştım eşim akşam eve gelince yorgunum bugün demişti bebeğe bakmamıştı ve ben çok sinirlenmiştim. İnsan fiziksel yükün azalmasını istediği gibi duygusal destek de arıyor. Ama sonra üstüne gitmedim ve kendi kendine yardım etmeye başladı. Onların da bizim gibi ruhsal inişleri çıkışları var. Biz anne olduysak onlar da baba rolünde zaman zaman bocalayabilirler. Ona zaman ver ve bu süreçte yorulduğunu destek olması gerektiğini yoksa ruhsal ve fiziksel olarak tükendiğini iyi bir dille söylemeyi dene bence. Bir de biz fedakarlıktan aman eşim sabah işe gidecek yorulmasın diye bazen bebek bakımına dahil etmiyoruz eşleri sanırım ama dahil etmek lazım.
Sağol canım benim, bu gece geliyor inşallah. Gecemiz güzel geçti oğluşum iyi uyudu maşallah, darısı bu geceye. Gerçekten gölgeleri yetiyormuş Allah başımızdan eksik etmesin.seni cok iyi anlıyorum canım. biz de yalnız birkaç gün kaldık. benim eşim de gece uyanmıyor, uyanması gereken durum olmuyor doğrusu. ben emziriyorum uyuyor zaten. ama sanki onun yanımda yatması yetiyordu. kendimi boşlukta gibi hissediyordum. gercekten babaların gölgesi yetiyormus. Allah kavustursun
şarkı açıp dans etmek. konuşmak. oyun halısı. puset. parmak oyunu. he bide emzirmeKızlar gün içerisin de bebeğinizle aktivite anlamında neler yapıyorsunuz ?
Canım enn çok konuşuyorum her şeyi anlatıyorum ne yapiyosam ayrıntılı. Mesela pencereden baktiriyorum yakınımızda okul var öğrenciler ne yapiyosa anlatıyorum araba geçince mesela kırmızı araba geçti gibi gibi anlatıyorum. Hayvan sesleri çıkarıyorum guluyo.Kızlar gün içerisin de bebeğinizle aktivite anlamında neler yapıyorsunuz ?
ah canim benim çoğumuz aynı durumdayiz sanirim@Pekmutlu Ben de dusunuyorum..surekli mutsuz haldeyim..hep calisma hayatim oldu ilk kez evdeyim ilk kez istedigim gibi harcama yapamiyorum ilk kez ede bu kadar uzun sureli vakit geciriyorim her seye ragmen tek kizimla oyalanirken iyi geliyor guluyorum..bugun disari ciktik suratim 5 karisti..esimde zaten laf olsun diye cikarrtiyo sonra avmye gitttik bana cocuga bakayim sen dolas dedi koltukta oturdu..kendimi evcil hayvan gibi hiissettim sanki dolasmaya cikartti..ortak hicbir sey yapmiyoruz hatta horladigi icin salonda yatiyo artik cocuk uyaniyo cunku..1 haftadr yoktu geldi yine ayni cocukla yine ben ilgileniyorum ben uyutuyorum.
Didardan donduk kiz uyudu bu da uyumus uyandi yanima geliyo bende ittim..boyle evlilik yurumez dedim yalniz yasiyorum cocuk dogdugundan beri dedim ki yasadigim seylerde az degil..otur bir dusun bakalim ortak ne yaptik diye dedim..9da da geldim odaya o da yine salonda yatti..yorgundum uyuyakalmisim diyo..1 haftadr cocuga bakiyorum ki bu hafta yapmadii seyleri yapti ben yorgunum demedim..insan 2 sohbet bekliyo ne bileyim biz boyle degildik..cok guzel bi hayatimiz vardi ama cok farklu bir boyut aldi evliligimiz..insan istiyor ki sen onca cabalarken ozel ilgi gosterilsin..bir haftasonu özel bir sey dusunsun hadi bunaldin suraya gidelimm desin..bak bu haftasonuda egitim var ama gezme amacli git dedim yine ben ailemin yanina gidicem onlar resmen 3 gun yayla havasi falan alacaklar abantta..benide anca avmye getirip hadi dolas diyo..cok ofkeliyim ya cidden bencilce geliyo
Öküzleşti yaniO kadar perisam haldeyim babamda dedi ona cok zor bu kiz 5 kisiye bedel diye evet ya iyi bas ediyo dedi babama sence farkinda degil mi ? Tek yaptigi sey geeceleri uyutmak..ben onda degilim zaten dedigim gibi duygusal olarak ac birakilmaya tahamulum yok o zaman daha hircin oluyorum diger turlu her seyi ustleniyorum ama duygusuzluga ve bencillige tahamul edemiyorum..hic gece kaldirmadim hicte neden bakmiyosun demedim..1hafta uzagimizda olup ilk sarildigi sey viskisi olunca insan kaldiramiyo..seytan diyo bosalt hepsini buguneskiden film acar izlerdik simdi ben yorgunluktan uyuyakaliyorum..tiyatroya giderdik plan yapardik vs..cocukla olacak seyler degil kabul ama yerine insan bir seyler koymayi dener..onca stres yasiyor yaninda olayim der..haftanin 3gunu icip icip kendi basina dizi izliyor ya da telefonda :))) sende yapiyosun diyo bana karsimda konusan insan olmayinca ne yapacaksam
parmak kuklası var canım. şarkı açıp o kuklayla oynatıyorum. biraz da bu güzel havalardan d vitamini nasipleniyoruzmorcivertkedi parmak oyunu nasıl birşey?
Koalacikk benimki de kırmızı balığı seviyor. Bende şarkılar söylüyorum. Kartları gösteriyorum konuşuyorum. Oyun halısını sevmiyor.
Sanki yeterince ilgilenmediğimi düşünüyorum gelişimi için
Bana göre malesef hata sende , adamı bu kadar bireyselliğe neden itiyorsun , sinema mi bizim ilk sinemamız ya kız baya büyütüp babaanneye bıraktığımız zaman yada yine kızımız büyüyüp hepberaber çizgifilm izlemeye gittiğimiz zaman olabilir. Senin eşine alan tanımana gerek yok , alan tanıma karşılıklı olur o işe gidiyor sadece yorulmuyor ki kafasını dağıtıp başka bir dünyaya da dalıyor, ama sen onun bıraktığı yerde belli bir donör içindesin. Arkadaşlarıyla da sosyalleşiyor, alkolle de sosyalleşiyor. Sonra seninle vakit geçirmeye gelince yorgun kusura bakmasın. Ben bulaşarak taviz vermem , yolarım adamıYok yok onu esimde yapiyo gelince uyutuyo seviyo ama ne kadar olabilir zaten 8de uyuyo 2saat vakit geciriyorlar demek istedigim bize kalan bir suru zaman var biz es olarak uzaklasiyoruz cocuguyla ilgili problem yok..ben gun icinde cok yoruluyorum ve ayri ilgi bekliyorum haliyle bir haftasonu sunu planladim hadi gidiyoruz dese mesela beni kedi dolastirir gibi dolastirmayip..ya da aksamlari bir cay koysa iki sohbet etse telefonda gecirdigi zamani..hatta arkadaslariyla whatsap grubu var sabah aksam aktif o grup..inan onlari kiskanir oldum benden cok yaziyo bir seyler..ben o bocalamasin aman rahat etsin diye her yere git derken kendim eve tikilip sesim cikmayinca kendimi kat kat kotu hissetmeye basladim zaten..
Gecen sinemaya gitti ben evde cocuk bakarken benn ona alan birakiyorum kendim pacozlari oynuyorum ama yok yanii yapmamak lazim herhalde..
Bugun kuzenim gelcek istdan..kizi birakip gece cikicam..cidden cok bunaldim
Canim bunlar daha cok kucuk. Arkadaslar saymis yapabilecegin aktiviteleri zaten. Aslinda yapmamiz gereken en onemli sey onlarla konusmak. Gelisimleri icin bu cok onemli. Dokunmak, konusmak, gulumsemek duygusal gelisimleri icin de cok onemli. Bir de her gun bir sure yuz ustu tutmayi ihmal etme.morcivertkedi parmak oyunu nasıl birşey?
Koalacikk benimki de kırmızı balığı seviyor. Bende şarkılar söylüyorum. Kartları gösteriyorum konuşuyorum. Oyun halısını sevmiyor.
Sanki yeterince ilgilenmediğimi düşünüyorum gelişimi için
E Elwing6 evet evet bende kızı sallarken eşim geldi kapıdan , hadi kızım uyu anne baba saati başlasın senin gibi bebekler çoktan uyudu dedimhe şimdi anladım. beklediğin şeyleri önce sen yap o zaman. mesela çocuğu uyuttuktan sonra çay koyup sohbet etmeyi önce sen yap ve rutin haline getir. 3 gün yaptıktan sonra çocuğu uyutup içeri geldiğinde “akşam çayımızı koymuşsundur diye düşünmüştüm” vs gibi şeyler söyleyebilir. hani görev gibi. anne-baba görevigünler gectikce o çaya film de dahil olur. hoş sohbet de. haftasonu planlamasını 2-3 hafta sen yap “şöyle bir şey ayarladım saat kaç gibi gideriz?” de mesela. emrivaki yap biraz. arkadaslarına ayıracak vakti ve enerjisi varsa pekala eşine de ayırabilir. ayırmıyorsa da zorla ayırt
Ya hakkini yiyemem mutfagi toparlar evi supurur ama su son zamanlarda kendine donmus vaziyette evlilige bir sey dokunduda her sey ters gidiyor gibi..universite evinde sankide 2aksamda bi alkol aliyo..bugun lavaboya doktum bi kismini bi kisminida sakladim onlarida doktum diyicem yeniyilda cikartirim belki..soylemekle anlamadi belki anlar.benim olayim duygusal bosluk sadece..o uzaklastikca bende uzaklasiyorum haberi yok..duygusal olarak tatmin olsam yinr umrumda olmaz kalkmis kalkmamis..ilgi bekliyorum ama kendinle ilgilenmektten bize vakit kalmiyor bu sira..Öküzleşti yaniiyi de benim eşimde işe gidiyor gece yardıma kalkıyor kıyas gibi düşünme yani her gün kalkma da rastgele haftada 1-2 kalk bari bir ihtiyacın var mi diye sor. Benim eşim çocuk konusunda hep yardımcı oldu ama ev işlerinde iyi değil , ben en başından beri nazlı, hassas, kırılgan bir tip olduğum ve öyle davrandığım içim o da güncellenip bir üst sürüme geçti ama üstüne bizim aile kavgaları gelince rüyalardan uyandım , öküzüm geri geldi yine de kızımızla ilgilenip ona koşmaya devam etti. Üstüne benim buhastaşık olayları gelip herşey ona yüklenince şimdi isyanlarda bizimki de dizi gibi bitmedi atraksiyonlar lohusalıkla başladı şuan 12.bölüm sonu
Ama duygusal anlamda yeni yeni ılınmaya başladık ama sanki yeni tanışıyor ilişkiye yeni başlıyor seviyesindeyizöyle yabaniiii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?