Süt neden icemiyorsun? Gaz yapiyorsa laktozsuz ic. Ben oyle yapiyorum.Günaydın arkadaşlar bende 15+3 günlk hamileyim masallah bebişlerinizin kilosu ve boyu haftalarına göre cok cok iyi nasıl besleniyorsunuz ben sütü icemiyorum mesela
Süt neden icemiyorsun? Gaz yapiyorsa laktozsuz ic. Ben oyle yapiyorum.
Miden bulanıyorsa asla sicak icme ılık olsun. Biraz bal reçel eklemeyi dene. O da olmadi yogurt ye ayran ic.
Dün dr umun soyledigi karbonhidrat cok tuketme bunlar sadece sana kilo aldirir, süt yogurt protein iyi yaglar bebegi besler dedi.
Evet iciyorum.aa cok ilgincmis.kizim hic kapatmazdi ama onda daha fazla iciyordum.Sen sigara içiyormuydun tatlım, o zaman çok yapıyormuş bebekler yüz kapamayı çok enteresan gelmişti banada
Evet canımda öndede gitse biz kendi son adet tarihimize göre gitmeliymişiz :)
canım zaten fetal dna ya da nifty yaptırıcaz. amniyosentez pek düşünmüyorum ama amniyosentez de yaptırabilirim. Bunlardan biri yapılacak. Ne kadar inansam da iyi olduğuna, şüpheyle yaşamak istemiyorum.Elinin kolunun eksikligi ancak ayrintili ultrasonda belli olur. Bazi dr lar cidden sacmaliyor. Diğer yapilan testler tamamen belli kromozom bozukluklarinin yuzdesini hesapliyor. Nitfy, fetal dna ve amniyosentez hariç. Bunlar kromozom bozuklugunu kesin söylüyor.
Ben de ikili yaptirdim. Sonucum yastan dolayı oyle pek de guzel bir deger cikmadi ama cut off degerin altinda.
Benim dr um gerek gormedi. Bence gerek yok dedi. Istiyorsan yaptır dedi. Ben de istemiyorum dedim.
minnosu ikili test diger testlerin en güvenilir olani. Sana tavsiyem sonuclarini ya baska bir drla paylas ikinci görüş al. Ya da gebeligine her ne sebeple olsun son vermeyi düşünmüyorsan icini ferahlat. Gebeligin tadini cikar.
Bence senin bebegin gayet sağlıklı
ben bile kendimi sen sanmıştım ilk seferdeYanlış etiket yapmışsın canım :)minnos26 o :)
sağlıklıdır ben inanıyorum ama sadece down değil, diğer tüm hastalıklara bakılması açısından yaptırıcam. 3Lü test çok güvenilir değilmiş ama ne bileyim doktor yönlendirdi ben de gittim. Amaan ne olcak dedim, altı üstü bi kan veriyosun. sonuçları almaya bile geç gittim ben. Umrumda değildi ama lab.dan sonucu alınca şaşırdım tabi.Canım biliyorsun benimde ikili testte çok yüksek risk çıktı 1:50 ama hiç üzülmedim hâlâ da üzülmüyorum nifty bizede önerdi doktorum ama çok pahalı evet ama bedava olsa bile yaptırmayı düşünüyorum bu tabi herkesin kendi kararı İnşâAllah en doğru kararı verirsiniz bu testler tarama testi içiniz rahat etsin isterseniz emin olmak adına yaptırın isterseniz. Ama farzedelim ki üçlüyü yaptırmadın için ne güzel rahattı demi bende keşke ikili için kan vermeseydim bu strese hiç girmeseydim diyorum İnşâAllah bebeklerimiz sağlıklıdır canım.
aha önce buraya atmıştım ama çok gerilerde kalmıştır, canım telefondan girince atayım şuan bilgisayardan yazıyorum.Canım ikili test sonucunu atar mısın ? Ben 3lü 4lü yaptrmıycsm
aynen canım olabilir ya hiç bir şeyin garantisi yok sağlıklı diyorlar sağlıksız doluyor sağlıksız diyorlar sapasağlam doğuyor ayrıntılı yı da ben organlarında bir sıkıntı varsa en azından müdahale edilebiliyor onun için istiyorum vallaBide canim arkadasim ayrintili ultr girmiştihersey normal saglikli dedi parmaklarina kadr bakti gosterdi doktoru cocuk dogdu bileginde sknti vardi 3 kere amaliyat oldu cocugun elinin bitimi bileginden donuk yani hersey bilinmiyo canm
valla doktor anlamaz nasıl olsa diye saçmalıyor herhalde kafamı karıştırdı baktım zaten 3lü 2liden de güvenilirliği düşükmüş riskli çıksa bile diğer testleri yaptırmam zaten o zaman da bir anlamı kalmıyor dediğin gibi 30 yaşın üstü zaten direk riskli çıkıyor kaç kişi burda yaptırdı riskli çıktı ama diğer ileri yapılan testleri temiz çıktı kafa karıştırmaktan stres olmaktan başka bir şey değil ben yaptırsam şahsen o sonucu alana kadar kendim hasta olurum üzüntüden ki öyle olanda çok var allah korusun bebekte bir sıkıntı çıkmıyor ama kendileri stresten hastalık sahibi oluyorElinin kolunun eksikligi ancak ayrintili ultrasonda belli olur. Bazi dr lar cidden sacmaliyor. Diğer yapilan testler tamamen belli kromozom bozukluklarinin yuzdesini hesapliyor. Nitfy, fetal dna ve amniyosentez hariç. Bunlar kromozom bozuklugunu kesin söylüyor.
Ben de ikili yaptirdim. Sonucum yastan dolayı oyle pek de guzel bir deger cikmadi ama cut off degerin altinda.
Benim dr um gerek gormedi. Bence gerek yok dedi. Istiyorsan yaptır dedi. Ben de istemiyorum dedim.
minnosu ikili test diger testlerin en güvenilir olani. Sana tavsiyem sonuclarini ya baska bir drla paylas ikinci görüş al. Ya da gebeligine her ne sebeple olsun son vermeyi düşünmüyorsan icini ferahlat. Gebeligin tadini cikar.
Bence senin bebegin gayet sağlıklı
bende öyle yapıyorum aslında zaten benim ölçümler her gittiğimde bi tutarsız çıkıyor doktor bakmıyor bile önceki ölçüm nasılmış falan diye ama bu detaylı ultrasonda falan önemli sanırım ikisinede uyan bir tarih belirlicem artık öyle gidicemEvet canımda öndede gitse biz kendi son adet tarihimize göre gitmeliymişiz :)
Kuzum selam bişey sormak istiyorum.İkili tarama testi sonucunuz nasıl çıkmıştı?Ve lütfen sıkma canınıcanım zaten fetal dna ya da nifty yaptırıcaz. amniyosentez pek düşünmüyorum ama amniyosentez de yaptırabilirim. Bunlardan biri yapılacak. Ne kadar inansam da iyi olduğuna, şüpheyle yaşamak istemiyorum.
bu arada senin göbiş ne alemde benim hafif çıktı ama öyle dışardan belli olan bir şey yok akşamları çok şişiyor 2 kilo vermiştim 1 kilosunu almışım anca :)) sanki beslenemiyorum gibi geliyor vallaEvet canımda öndede gitse biz kendi son adet tarihimize göre gitmeliymişiz :)
Tamam canım bekliyorum çünkü şaşırdım açıkçası iyi olduğunu da düşünüyorum ama üzülmen ve böyle baskıda kalman üzdü beniaha önce buraya atmıştım ama çok gerilerde kalmıştır, canım telefondan girince atayım şuan bilgisayardan yazıyorum.
doktor bana 2li testinde sorun var demedi. ama ben buraya sonucu attm, ismini hatırlamıyorum birkaç arkadaş biyokimyasal riskimin yüksek olduğunu, kendi doktorlarının nifty gibi testler önerdiğini yazmıştı. doktor farketti de bana mı söylemedi yoksa gerçekten mi sorun görmedi bilmiyorum.Canim ikili test temiz cikinca genelde benim doktorda dahil üclü ve dörtlüye gerek görmüyor acaba ticari bir kaygi gudulerek mi yapildi simdide nifty falan demis cünkü ikincisi bir anne aldirma dusuncesini bile dusunmek istemez anliyorum. Ama erkekler oyle degil suan sen bebekle bag. kurdun ama baba olanin bitenin henüz farkinda bile degil. Tabiki size davranisi yanlis ama aldirma fikrinde ben de hamile kalmadan evet aldiririm diyordum bunu yasamadan anlamak mümkün degil bu sebepten hak veriyorum. Ayrica nifty yada gerekiyorsa amniyosentez yapman taraftariyim. Bilmek kendini ona göre hazirlamak gerektigini düsünüyorum. Ayrica bi doktorla kalma bi doktora daha görün derim. Tabi bu sürecte moralini elinde. Geldigince yüksek tutmaya calis ki bebiste cok etkilenmesin canim
Insallah temiz cikacak canim sonucta bunlar olasilik biliyorsun rabbim bütün bebisleri korusun insallahdoktor bana 2li testinde sorun var demedi. ama ben buraya sonucu attm, ismini hatırlamıyorum birkaç arkadaş biyokimyasal riskimin yüksek olduğunu, kendi doktorlarının nifty gibi testler önerdiğini yazmıştı. doktor farketti de bana mı söylemedi yoksa gerçekten mi sorun görmedi bilmiyorum.
Biz testlerden birini yaptırıcaz. ben de bilme taraftarıyım. Giden para olsun napalım, kara kara düşünmemden iyidir.
Doktorun da bana söylediği aslında kötü bişi yok. Bu sadece bir tarama testi sonuç vermez ama bu karmaşıklığı ortadan kaldırmak lazım dedi. bana yazı imzalattı, amniyosentez konusunda bilgilendirdiğine dair. Sonra çıktım.İşin ticari kaygısı aklıma gelmiyor değil ama elden bişi gelmez.Ben de öğretmenim canım. Sınıfta kaynaştırma öğrencileri oluyor ve evet öğretmenler bazen zorlanıyorlar bu konuda. Elbette kimse istemez böyle olmasını. Ama ortada net birşey yok ki. Doktorlar çok gereksiz konuşabiliyorlar. Sen ne güzel olumsuz birşey hissetmiyorsun ve bebeğin sana işaret gönderiyor. Gerçekten biz onları içimizde hissedebiliyoruz ama babalar bebek doğana kadar bu moda giremiyorlar. Eşinde fevri davranmış en kısa sürede geçer umarım. Burda bir çok kişi bu testleri yaptırdı. Ücretsiz yapan yerleri yazmışlar dı onları Bi araştır istersen
3'lüyü neden yaptırdı bilmiyorum. ben telefondan atıcam sonuçları tekrar buraya. biyokimyasal riskim biraz yüksekmiş ama doktor bişi demedi.Ya benim doktorum ikili iyi çıktı diye 3lü 4lü hiçbişey istemedi. Ki ısrarla üstüne basarak sordum tüp bebek benim yaptıralım mı başka test diye. O da dedi ki ben yapılcak olsa yaptırmaz mıyım hiç gerek yok dedi ve sadece AFP diye bir hormona baktı ikiliye ek olarak. Keşke hiç yapılmasaydı üçlü durup dururken canınız sıkılmış. Hiç kötü bişey olduğunu düşünmüyorum.
Eşin de bi anlık hayalkırıklığı yaşamış erkekler malesef çok garipleşiyor böyle durumlarda onu takmamaya çalış ama konuş bilsin sana nasıl hissettirdiğini
Amin canım Allah'ım kimseye yaşatmasın. Lafta kolay ama insanın bebeğinden vazgeçmesi öyle kolay değilInsallah temiz cikacak canim sonucta bunlar olasilik biliyorsun rabbim bütün bebisleri korusun insallah
Benim 12.haftada solemisti zaten 14. Haftada yani dünde kesinlesti iste :)) belki seninkide ogluatur evet kontrol ne zaman ? Birde bebise herhangi birsey aldinmi merak ettim ?Aynn canım 1 hafta var aramızda sağlıkla büyüsün kuzucuk maşallah ona sen şanslısın sanırım cinsiyet öğrenmişsin benimkini uğraştı baya ama İnan göremiyorum dedi 12 haftada. kızım vardı yanımda kontrolde sadece kızın varmış erkek diyelim erkek olsun dedi sadece dilekte mi bulundu gördü mü emin değilim yani :) Belki benim ki de oğluşturbi daha ki kontrole netleşir inşallah benimki de
hakikaten ama arkadaş bi yorum yazmış. ben de diyorum ki halla halla ben niye böyle yazdım, böyle bişi olmadı ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?