Oyyyy maşallah :)) yerim o zilliyiKız benim.
Ayyy ne kotuymus o canim hamburgeri tiksinmiyorsan evde cok rahat yapabilirsin biz oyle yapiyoruz. Tabi ben yapamiyorum da esime yaptiriyorum :)) cok canin cekiyorsa oyle yap bence ben de disarda pizzadan zehirlenmistim 1 hafta hastanede kalmistim ciktigim gün hamburger yemistim herkes cok kizmisti beni etkilemedi. Tabi baya bi surundurdu o ayri ayrica alerji hastasiyim ben cok dikkat edilmesi gereken bir durum alerji varsa yeme benceBeyazı daha faydalıymış ama doktor genelde beyaz daha alerjiktir dedi bende bilemedim. Valla hafif bi alerji olsa yicem çünkü yumurtayı kendimde çok seviyorum ama yanağımın bi tarafı full sivilcenin kırmızısı gibi oluyo pütür pütür kıpkırmızı gören yandı sanıyo yüzümü 5 gün önce oldu şuan geçmek üzere ama hala kırmızı.zaten benim vücudum çok tuhaf dışarda ne yersem yiyim ishal oluyorum bıktım artık canım deli gibi hamburger istiyor ama eminim hastanelik olurum yersem önce hiç böyle bişey yoktu 2buçuk sene çalıştım dışarda yedim en iğrenç yerlerden bile yedim yani :) hiç bişey olmazdı işten çıktım bi yerde köfte yedim zehirlendim bağırsaklarıma mikrop sıçramış ondan beridir dışarıdan ne yesem bağırsaklarım kabul etmiyor
Bende var hiç bişey yapmıyorum canım sadece azç kalmamaya ve kalkarken biraz yavaş kalkıyorum okadarKızlar gebelıkte dusuk tansıyon sorunu yasayan var mı neler yapıyorsunuz
Oyle yapiyorum zaten canim vitaminde de var yeterli geliyordur bence :))Yaaa sen bildiğin sütten iğrenmişsin :) olsun kuzum intten bak süte eşdeğer süt kadar kalsiyum içeren şeyler tüketmeye bak :) yumurta da hayvansal et de sonuçta ama zamana bırak dene ara ara
Benim bir de kızım var 14 aylık ona hamileyken de duserdı hep bayılmıstım hatta ama sımdı cok korkuyorum gene bayılırım dıye kızım napar bayılırsam iyice stres oldum gozlerım hep kararıkBende var hiç bişey yapmıyorum canım sadece azç kalmamaya ve kalkarken biraz yavaş kalkıyorum okadar
Benim ilk haftalar oluyordu doktorum normal demisti hamilelikte yuksek tansiyon cok tehlikeli demisti sadece cok dondugu zaman yere cömel demisti mutlaka birde yavas hareket et demisti o kadar canim düsük tansiyon icin cok birsey yapmiyolar ama yine de doktoruna danis sen mutlakaKızlar gebelıkte dusuk tansıyon sorunu yasayan var mı neler yapıyorsunuz
Bende öyle hiç bayılma olmadı bayılma varsa doktoruna danış canımBenim bir de kızım var 14 aylık ona hamileyken de duserdı hep bayılmıstım hatta ama sımdı cok korkuyorum gene bayılırım dıye kızım napar bayılırsam iyice stres oldum gozlerım hep kararık
Simdi olmadı ama kızıma hamıleyken olmustu bir suru tetkik yapıldı normal dedi doktorum.Normal tansıyonum 9 a 6 falan o yuzden dustu mu asırı dusuyor 7ye 4 belki daha bile az.Napsam bilemedim.Normal oldugunu bılıyorum ama kucuk cocugum da olunca cok tedırgınımBende öyle hiç bayılma olmadı bayılma varsa doktoruna danış canım
Doktorlar normal dıyorlar. Aslında karnımdaki bebege zararı yok bılıyorum ama kızım da olunca bayılsam ona ne olur dıye dusunup ıyıce stres oluyorumBenim ilk haftalar oluyordu doktorum normal demisti hamilelikte yuksek tansiyon cok tehlikeli demisti sadece cok dondugu zaman yere cömel demisti mutlaka birde yavas hareket et demisti o kadar canim düsük tansiyon icin cok birsey yapmiyolar ama yine de doktoruna danis sen mutlaka
Belki hastaneden hastaneye degisiyordur canim .canım ben aradımda randevu için öyle bir şey söylemediler sadece 15 gün önceden ara randevu için dediler olsa belirtilerdi herhalde tarama testlerini yapyırmayıp direk detaylı yaptıran da çok var niye ikisini birbirne bağlamışlar ki
Canım Ben inanıyorum inşallah bir sıkıntı yoktur . Çok düşünme desek te ister istemez insanın kafasında her an. Testlerini yap senin de eşinin de ici rahat etsin .3'lü testte sorun
Kızlar bunaldım biraz yazmam lazım. 2'li testimi yaptırmıştım biliyorsunuz. Sorun yok demişti doktorum. 1 ay sonra 3'lü test yaptırmamı istedi. Bugün sonuçları almaya gittik. Kağıdı görür görmez şok oldum. Down sendromu riski 1/44 çıkmış. Doktorun yanına girdik. Bunun sadece bir tarama testi olduğunu ancak bu durumun netleştirilmesi gerektiğini söyledi. Amniyosentez ya da nifty testi yaptırmalıydım. Amniyosentez riskliydi, zordu. Nifty testi %100 sonuç veriyor ve sadece kandan bakılıyordu. Bize nifty'yi önerdi. Gelgelelim bu işin bir maliyeti vardı ve 2750 TL vermemiz gerekiyordu.
Doktorun yanından çıktık. Kafamda acaba değer mi o kadar paraya diyordum. Az buz değil 2750 verecektim ve sonuç temiz çıkacaktı. Eğer bir sorun olsaydı ense kalınlığından, ikili testten çıkmaz mıydı? Sanki herkes 2'li 3'lü test mi yaptırıyordu? Amniyosentez mi yaptırsam, ama bebeğin düşük riski var derler onun için de.. Risk alamıyorum, korkuyorum falan derken eşime sordum. Ne yapıcaz?
Mecburuz yaptırıcaz dedi, riske atamayız. Eşim net konuşunca tamam dedim. Arabaya bindik. Planımız, doktordan sonra mobilya bakmaktı. 31 Aralık indirimin son günü olduğu için bugün almalıydık. Eşim istemedi. Ne olacağı belli değilmiş. Eğer bir problem varsa zaten çocuğu aldırırmışız. Şuan mobilya almak için erkenmiş. Öyle söyleyince bozuldum. Bebeğim iyi, ben biliyorum, 4 aydır karnımda taşıyorum ben onu. 4 aydır beraber ağlıyor beraber gülüyoruz. O sevmiyor diye tatlı bile yemiyorum, salata yiyorum bol bol. Ne yiyeceğime beraber karar veriyoruz biz.
Bu esnada annem ve kardeşlerim benden haber bekliyordu. test sonucu değil, cinsiyeti merak ediyorlardı. Aslında cinsiyeti öğrendik ama ben balon patlatıp onlara sürpriz bir video yapmak istediğimden söylememiştim. Bir yandan da sadece cinsiyete odaklanmalarına bozuluyordum. mesaj yazdım. "3'lü testte sorun çıktı, başka bir test yapılacak..."
Zaten canım burnumdaydı, birşey anlatacak halde değildim, annemin aramasını açmadım. Eve geldiğimde bütün midemdekileri çıkardım. Stresten belki de, kıyamam bebişime onun da canı sıkıldı tabi. Duydu tüm konuştuklarımızı, anne ben iyiyim demek istedi ama sesini duyuramadı. İlk 3 ayda kanama yaşadığımda arkasından midem bulanırdı, bu bebeğimin "anne ben iyiyim, bak mideni bile bulandırıyorum" sesiydi. Şimdi de iyiyim demek istedi aslında, sen babama bakma dedi. Ben anlıyorum seni annecim merak etme, bu belirsizlikte geçecek.
Eşim gitti şimdi yatmaya. sanki suçlu benmişim gibi. Annem aradı, 2. kez aradığı için açmak zorunda kaldım, belki de hemen laf yetiştiriyor diye düşündü ona bozuldu. Zaten canımız burnumuzda, aslında konuşasım yok ama merak ediyor onlarda. Cinsiyet lafı bir süreliğine rafa kalktı.
Biraz zaman geçsin ben de iyi olucam, ama şimdi canım acayip sıkkın. Eşime daha çok kızgınım, bu kadar karaları bağladığı için, mobilyasını almama izin vermediği için... Aileme kızgınım, cinsiyete bu kadar taktıkları için.
Neyse hakkımızda hayırlısı olsun.
Canım senin de kesinleşmiş hayırlı olsun tek sıkıntı isim koymakta olsun:)) ben o kadar çikolata yedim bacaklarını açmadı bizim ki. Yada devlet olduğu için söylememeyi tercih etti bakalim . Bu haftalarda öğrenemeyen bir ben kaldım sanırımAhahahahahha bende mi oyle yapsam :) ben de bugün gördüm kesin erkekmis :) isim konusunda kavgalar yasanacak gibi duruyor bizde :) bende seker yemistim girmeden uyansin diye bir zipladi bi zipladi gülmekten öldük :)
oo Maşallah ne güzel ikisini birden tadican ne güzel sağlıkla gelsin bebislerKizlar bugun kontrolum vardi. Cok sukur bebekler iyi cinsiyet de artik kesinlesti cok sukur biri erkek biri kiz insallah saglikla zamaninda kucagimiza almak nasip olur hepimize
umarım öyledir canım ya hiç yaptırmak istemiyorum bide zaten mecburi derlerse detaylı ya kadar da günü geçmiş oluyor zatenBelki hastaneden hastaneye degisiyordur canim .
Canım Ben inanıyorum inşallah bir sıkıntı yoktur . Çok düşünme desek te ister istemez insanın kafasında her an. Testlerini yap senin de eşinin de ici rahat etsin .
Canım senin de kesinleşmiş hayırlı olsun tek sıkıntı isim koymakta olsun:)) ben o kadar çikolata yedim bacaklarını açmadı bizim ki. Yada devlet olduğu için söylememeyi tercih etti bakalim . Bu haftalarda öğrenemeyen bir ben kaldım sanırım
oo Maşallah ne güzel ikisini birden tadican ne güzel sağlıkla gelsin bebisler
İnş yaşamasın yakının yok mu annen felan gelse ne olur ne olmaz diyeSimdi olmadı ama kızıma hamıleyken olmustu bir suru tetkik yapıldı normal dedi doktorum.Normal tansıyonum 9 a 6 falan o yuzden dustu mu asırı dusuyor 7ye 4 belki daha bile az.Napsam bilemedim.Normal oldugunu bılıyorum ama kucuk cocugum da olunca cok tedırgınım
Benimde ultrasonda önde çıktı bebeğim. Detaylıya gidecekken bana da ultrasona göre gitmen lazım dedi. Kemik yapısı gelişmesi önde çünkü dediBenim bebişde 1 hafta öndeBana da testler için vs bebeğin ultrasonda ki gösterdiği hafta önemli dendi
Ikili testim falan ona göre yapılmıştı..
Yapıcam canım aslında iyi bi yerde hamburger yapan yerler var acaba ordamı yesem diyorumda eti nasıl bilemiyo insan evde yapıyım en iyisi belki isteğim gider :)Ayyy ne kotuymus o canim hamburgeri tiksinmiyorsan evde cok rahat yapabilirsin biz oyle yapiyoruz. Tabi ben yapamiyorum da esime yaptiriyorum :)) cok canin cekiyorsa oyle yap bence ben de disarda pizzadan zehirlenmistim 1 hafta hastanede kalmistim ciktigim gün hamburger yemistim herkes cok kizmisti beni etkilemedi. Tabi baya bi surundurdu o ayri ayrica alerji hastasiyim ben cok dikkat edilmesi gereken bir durum alerji varsa yeme bence
Benimde ultrasonda önde çıktı bebeğim. Detaylıya gidecekken bana da ultrasona göre gitmen lazım dedi. Kemik yapısı gelişmesi önde çünkü dedi
Tam tarih vermedi ama ocak ayının sonu gibi git dediTarihi kendi doktorun ayarlasin yanılma payı olmasın..Bebişler sağlıkla gelsinler de..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?