Bende aksam yatarken göbek kenaronda solda damar atması hissediyorum birkaçgündür iki üçdefa oluyor aynı zanda olması garip bazen sabahta oluyor ama aynı bölge benim garibims gitti :) acaba hissediyormuyum diyorum ilk hamileliğim bilmiyorum birseyKızlar bebişin hareketlerini nerde hissediyorsunuz benim kasıklarıma vuruyor ve bugün çok hareketliydi kasıklarım sızladı oturamıyorum oturduğum anda sıkışıyor sanki pıt pıt vurmaya başlıyor bayağı da erken hareketlendi galiba
Cinsiyeti bellimi ben daha gidemedim doktora cuma randevum var bakalım birsey diyecekmi :))Kızlar bebişin hareketlerini nerde hissediyorsunuz benim kasıklarıma vuruyor ve bugün çok hareketliydi kasıklarım sızladı oturamıyorum oturduğum anda sıkışıyor sanki pıt pıt vurmaya başlıyor bayağı da erken hareketlendi galiba
Canım ikilide betahcg düzeltilmiş mom galiba değil mi?ayni degerler degil ama benim daha önceki gebeliğimde dr um spina bfida için afd değeri bakmıştı benim. Benim 1.8 çıkmıştı ..Merhaba Arkadaşlar ben yeni katılıyorum konuya benim ikili testimde beta hcg değerim yüksek çıkmıştı. normalde 22.5 olması gerekiyormuş benimki 22,8 çıktı. genel itibari ile down sendromlu olma ihtimali düşük ama hcg değerim yüksek olduğu için doktor üç ihtimal sıraladı
1 Down sendromlu olabilir
2 erken doğum olabilir
3 zehirli gebelik olabilir.
Ben hiç birine ihtimal vermiyorum bence her sey gayet seyrinde ve normal ama sizede böyle açıklama yapan doktor oldu mu?
Canım evet onlar rahim kasılması bebek hareketleri değil rahim kendini hazırlıyor. benimde oluyor ben kasılma olduğunun farkındayım.ama ikinci gebeliklerde olduğunu biliyorum ..benim bu 3.gebeligim ilk gebeligimde olmadı 2.gebeligimde de olmuştu.. asayiş berkemal ilk doğumun erken olmadıysa bu da olmaz..tecrubeye sabit :))Kesinlikle katılıyorum oyuzden genelde bakmamaya calısıyorum. Hatta burda bazı arkadaslar bılır genelde en rahat gebelerden biriyim... ama bunu yasayanların hepsının erken dogum rıskı yasadıgını okudum oyuzden cok kafama takıldıumarım kasılma degıldır sadece bebegın saga sola gecıslerıdır..
Doktorun bır sey demedıyse sorun yoktur demek kı baskı yapıyor normal olan seyler...
canım ilkte benimde öyleydi sonra damar atması olsa bi rutini olmaz yani bir olur iki olur baktım her gün sabah akşam çoğalıyor git gide de hareketleniyor ve kuvvetleniyor benimde ilk hamileliğim ama çok erken hareketlendi hiç göbeğim yok sanırım ondanBende aksam yatarken göbek kenaronda solda damar atması hissediyorum birkaçgündür iki üçdefa oluyor aynı zanda olması garip bazen sabahta oluyor ama aynı bölge benim garibims gitti :) acaba hissediyormuyum diyorum ilk hamileliğim bilmiyorum birsey
belli değil canım kıza benzetti 17+3 de gittim ama bidaha bakacak :|Cinsiyeti bellimi ben daha gidemedim doktora cuma randevum var bakalım birsey diyecekmi :))
Azaldı ve geçti inşallah senin de geçer yeterki bebiş sağlıklı olsun amaGeçti mi gerçekten sanki hiç geçmeyecek gibi
Inan ki bu gene iyi canım daha beteri var benim kız olsaydı kaynanam alıp büyütücekmis. Eşime hep dedi durdulardı bi ara kız olursa bize verin ben çocuk olsun diye kaç kere hap iğne kullanmışım tedavi olup tüp bebekle hamile kalmışım kızsa onlara vericekmisim yok ya. Hangi dünyada yaşıyoruz yada onlar neyin kafasını yaşıyo bilmiyorum
Yahu bu işin modası mı olurmuş Allah aşkına yengesi kusmamış diye herkes öyle mi zannediyor? Pes yani diyecek söz bulamıyorum boşuna mı doğuruyoruz Rabbim onları bize bizleride onlara bağışlasın bir ömür sağlıkla huzurla
Dıyosunnn... çoğu yorum bu şekilde canım sıkılmadı desem yalan olur. En iyisini doktor bilir tabı gidince mutlaka anlatıcam. Ama söyle bır sey var o kabarıklıkta ben bebegın olduguna emınım hatta wc gıtmeden once daha cok oluyor. Kafam çok karıştı bilemiyorum.Canım evet onlar rahim kasılması bebek hareketleri değil rahim kendini hazırlıyor. benimde oluyor ben kasılma olduğunun farkındayım.ama ikinci gebeliklerde olduğunu biliyorum ..benim bu 3.gebeligim ilk gebeligimde olmadı 2.gebeligimde de olmuştu.. asayiş berkemal ilk doğumun erken olmadıysa bu da olmaz..tecrubeye sabit :))
benim de oluyor canim sertlik ama ben sertlik olmadan once hissediyorum icimde bi kelebeklenme oluyor ve hemen ardindan top gibi bi sertlik ve o sertlik kayip yer de degistiriyor. Ben bebeklerimin oldugunu dusunuyorum cunku bazen asagida bazen de gobek cevremde oluuor. Zaten ikizlerden biri asagida biri yukarida. Bi de eskiden kucuktu bu top gibi sertlesme simdi az daha buyuk avuc icim kadar hissediyorum. Mesela dun gece yine ayaklarimi uzatip sirt ustu yatmistim yine bi hareketlenme hissettim sonra gobegimi bi actim sag tarafim gobek deligimin yani bildigin sivrilmis hatta esim cok sasirdi bu kadar hic olmamisti cunkuDıyosunnn... çoğu yorum bu şekilde canım sıkılmadı desem yalan olur. En iyisini doktor bilir tabı gidince mutlaka anlatıcam. Ama söyle bır sey var o kabarıklıkta ben bebegın olduguna emınım hatta wc gıtmeden once daha cok oluyor. Kafam çok karıştı bilemiyorum.
İlki suyumun çok azalmasını hıssetmem ve kızımın tehlıkede olmasıyla sezeryan olmak zorunda kaldım kı çok şükür 38+5 dik erken degıl. Bunda ılk uc ay düşük rıskı yasadım sebebı bıle yoktu oyuzden bıraz kafama takıldı..
benimde hareketliliğinden doktorun kapısında yatacam nerdeyse. her gittim mi göremiyor bir sonraki randevuya atıyorİyi seneler olsun hepimize. Ultrasonda bebeği hep uyuyan hareket etmeye erinen miskin bebekleri olan var mı?
Doktorum bile söyledi çok gıcık bu bebek diye ne çikolata kar ediyo ne başka bişey ne güzel bi görüntü veriyo ne hareket ediyo doktor cinsiyetinden bile emin değil anca yatıyo içerde miskin tospağa
Kv oğlum daha 1 yaşındayken olmadığı halde boşancağımız dedikodusunu tüm akrabalara yaymış hepsine teker teker yok öyle bişey nerdn çıktı diye açıklama yaptık ki bırak boşanmayı kavga tartışmamız bile olmamıştı eşimle sonra eşimi arayıp siz boşanırsanırsanız sizse dava açıp çocuğu sizin elinizden alıcam zaten bakamıyorsunuz ben büyütücem göstermicem dediInan ki bu gene iyi canım daha beteri var benim kız olsaydı kaynanam alıp büyütücekmis. Eşime hep dedi durdulardı bi ara kız olursa bize verin ben çocuk olsun diye kaç kere hap iğne kullanmışım tedavi olup tüp bebekle hamile kalmışım kızsa onlara vericekmisim yok ya. Hangi dünyada yaşıyoruz yada onlar neyin kafasını yaşıyo bilmiyorum
Bende kasığımın tam orta kısmında hissediyorum artık tekme atıyor 1 kaç hafyaya elimi koyduğumda hissederim heralde baya sert vuruyor çünküKızlar bebişin hareketlerini nerde hissediyorsunuz benim kasıklarıma vuruyor ve bugün çok hareketliydi kasıklarım sızladı oturamıyorum oturduğum anda sıkışıyor sanki pıt pıt vurmaya başlıyor bayağı da erken hareketlendi galiba
Amin canım İnşâAllah sağlıklı olsunlardaAzaldı ve geçti inşallah senin de geçer yeterki bebiş sağlıklı olsun ama
Valla ya verdiğim 7 kilo boşuna desene:) sırf havam olsun diye kilo verdim:)Yani biz isteyerek mi kusuyoruz? Dur azcik kusayim da havam olsun..
Diyecek laf bulamiyorum cidden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?