- 14 Ocak 2015
- 18.645
- 26.227
- 598
- 34
Buyuyen besık bızde de var odasında ama bızımkı baya buyuk :)) hala yatabılıyor hatta bu ara bozucaz ayak kısmında ıkı tane komıdın gıbı prça var oyle dusun o kalkınca kocaman uzun yatak olacak yatagını alıcaz sadece... alt kısmı da var cekıyorsun onuda kardesı saklıyoruz artık:) yanı o odasında olur bence...Acayip kararsizim canim parkin gorunusu beni irrite ediyor ama cok kullanisli imis belki buyuyen besik alabilirim bir ihtimal
benım onceden var zaten ben gıtmedım bır turlu.. benım yanma okadar fena ki reflüden dedı doktorum zaten..Benimde yanma ve eksime var ozellikle belli basli seyler yiyince resmen kivrandiriyor benim hamilelikten once reflüm vardi oda tetikliyor galiba ama ben alistim hicbisey kullanmiyorum mide icin cekiyorum genelde
Kızlar günaydın
Ben çıktım müdahaleden , amniyosentez yapıldı. İğneyi hissetmedim bile diyebilirim o kadar ki hafifti. Şimdi sonuçları bekleyeceğim 15 ile 30 gün arası çıkarmış sonuçlar. Sonuçlar çıktıktan sonra da detaylı yaptıracağım ve fetal eko.
Cinsiyet yanilmalari beni de tedirgin etmişti , doktora rica ettim ve baktı gördüm oğlumun pipisinişimdi gönül rahatlığıyla birşeyler alabilirim artık. İnşallah sonuçlarım da temiz çıkar.
EMinim çok tatlı olmuşsundurrBende kocaman oldum : )
Teşekkür ederiizzMaşallahh çıkmış bayatatlı göbüş
Canım benmde keşke popoya memeye fln gitse ama yokk, hatta yüzüm kaşık kadar biraz yanaklarım fln şişşe keşkeeNe guzel olmuşsun tatlı anne, bende popoya da gidiyor arada,sanki az küçükmüş gibi:).
Ooy maşallah kuzuya .. ben de ay ay çekiyorumm böyle çok tatlış oluyorBen ay ay çekiyorum canım ama bu kadar erken çıkmasıda iyi değil hareketlerim kısıtlandı resmen göbeğim 2 ay önden gidiyor bel ağrılarım bile başladı şimdiden başlarda iyiydi göbek çıkınca hamile olduğum anlaşılıyor diyr seviniyordum şimdi böyle kalsın daha şişmesin diye bakıyorum
MaşallahhBu da benden :) Hamile kaldığım kilo ile aynıyım ama bu minnoş Göbüşü büyüttü iyice
Gözün aydın canımmSelam kızlar ayrintiliya girmeden benim kız kesinleşti çok şükür doktor hazırlık yapabilirsin dedi
Onuda okudum canım olsun doğum yapınca yiyemeyiz çok fazla bebişe gaz olur diye biz çekeriz artık yapcak bişey yok wcden çıkmayız haha. Zaten sebzeler genelde bulunmucak veya alınmıcak bişey değilya canım ondan konuşalım dedim yoksa her gün düşün düşün valla kafayı yicem. Karnabaharı haşlayıp yemiştim soğudum biraz neyse kızartıyım yoğurt dökeyim dedim kızartıncada mutfağım her yeri yağ oldu keşke başka bi yemeği falan olsaBen birdaha yemekle ilgili burda konusmam diyordum ama buna yorum yapmadan gecmek istemedim karnibahar cok severim yeni yedim c vitamini deposu arti lifli hazmi kolay pirasa ve ispanak olabilir diyorum biz bunlari surekli yiyoruz yalniz yesil mercimek baya gaz yapar gaz sikintin varsa dikkatli yemeni tavsiye ederim :))
tabi canım benim içinde hiç fark etmiyor ama o zaman da kızım gitmiş oğlum gelmiş gibi olur giden kızıma üzülürümBenim icin cinsiyet hic farketmez ama oglus diye seviyordum hep kizsa eger baya kirilmistir :)) renk olayim yoktur pek kiza da erkege de her renk giydiririm yalniz tabi kiz olursa etekler susler pusler illa aliniyor onlar kullanilmaz iste :)) ya bizimkinin pipisinin fotografi var hic ihtimal vermemistim acikcasi hala da pek vermiyorum ama detayliya kadar beklicem alisveris yapmicam karar verdim son olarakta kahrolsun 20lik dis ://
Zaten ozele gidicem ama randevu en erken onumuzdeki haftaya alabildim tanidik bu diye. Ama bakalim onlar ne dicek umarim yapilacak birseyler vardir. Ben hamile kalmadan disimle alakali herseyi yaptirdim bu tamamen sanssizlik 20lik hamilelikte cikmayi tercih etmis :)) devlete pek guvenmiyorum kendi doktoruma daha cok guveniyorum cinsiyet konusunda ama bende netlesene kadar beklicem :)) gerci biz netlestirmistik ama :)) evet atalari ogrenmeleri lazim kesinlikleDiş konusu kötü olmuş canım ama özellerde müdahale ediliyor diye biliyorum inşallah kurtulursun ben hamile kalmadan önce 1 ay dişçiye gittim 2 tane dikişli yirmilik çekildi,6 dolgu 1 Kanal tedavisi ve kaplama :))) bu cinsiyet konusu benim başından beri kafamı karıştırıyor zaten doktor kız dedi ama ayrıntılıdan önce hiçbirşeyi almıcam:))
Öğrensinler atalarını anne karnında
benim göbek yanlara doğru büyüyor
Çok teşekkür ederim canım benimCanım inşallah temiz çıkacak. Ben çok olumluyum
Buraya güzel haberi yazacağın günü iple çekiyorum..
Benim agridan uykusuzlugum neredeyse 24 saati hulacak ara ara 1er saat uyumak disinda agri cok olmasa gitmezdim hic :// gosterseydi cinsiyeti eger kizsa da napayim bir kac takilsin siyahlarla hediye gelen mavilerle :))tabi canım benim içinde hiç fark etmiyor ama o zaman da kızım gitmiş oğlum gelmiş gibi olur giden kızıma üzülürümgiydirilir ya zaten en fazla 2 ay 3 ay giyer o alınanları bir kaç ay pembiş takılır artık ama dediğin gibi kız şeyleri de hep süslü püslü oluyor komik olur ama napalım bakalım umarım değişmez diyorum ben almasamda annem almış süslü püslü battaniyeleri :) antibiyotiği kullandıktan sonra baya idare eder diye düşünüyorum benimde çok sık ağrımıyor, ağrıyınca da öyle çok dayanılmayacak bir ağrım olmuyor gerçi :/
Levrek gibi büyük balıkların tadı beyaz ete daha yakın kokusu vs de yok. Temizlenmiş balık alıp sar pişir kağıtlarıyla fırına atarsınız. Ne koku olur ne yağ. Tertemiz oluyor. Balık yağı kapsüllerinin hiçbirinin etkinliğine güvenmediği için doktorum gerek görmedi hala etkili olup olmadıkları tartışılıyor.
Kuzum çok geçmiş olsun diş ağrısını çok iyi bilirim hele ki gebelikte. Kızımda çok çektim müdahale bile etmemişlerdi oysa ki ediliyor. İyi bir dış hepimiz bulup kesin tedavi ol, ben diş ağrısından doğum sancimi hissetmemistimBenim icin cinsiyet hic farketmez ama oglus diye seviyordum hep kizsa eger baya kirilmistir :)) renk olayim yoktur pek kiza da erkege de her renk giydiririm yalniz tabi kiz olursa etekler susler pusler illa aliniyor onlar kullanilmaz iste :)) ya bizimkinin pipisinin fotografi var hic ihtimal vermemistim acikcasi hala da pek vermiyorum ama detayliya kadar beklicem alisveris yapmicam karar verdim son olarakta kahrolsun 20lik dis ://
canım ben çok severim her türlü sebze yemeğini yapıyorum az önce de koca bir tabak ıspanak yanında yoğurt gömdüm vallaHanımlar malum kış ayı insan her gün ne yemek yapıcağını şaşırıyor. Bide hamileyiz sağlıklı beslenmek zorundayız ben biraz boşlamıştım ama artık her gün sağlıklı bir yemek yicem. Sizde yediğiniz sağlıklı yemekleri buraya yazarsanız herkese fikir olur diye düşünüyorum. Belki bazılarınız canımız çeker vs. Diyebilirsiniz ama bahsettiğimiz yemekler genelde sebze veya sağlıklı yemekler olduğu için çok can çekici olcağını sanmıyorum :)) Mesela ben bugün yeşil yeşil mercimek yemeği yaptım, soslu makarna ve salata yaptım. Yeşil mercimek gebelikte çok ama çok faydalıymış haftasa bi gün yemeye çalışıcam artık. Sizde böyle yediğiniz şeyleri arada bi paylaşırsanız bizede fikir olur. Yarında bezelye yemeği bulgur pilavı yapmayı düşünüyorum
Karnibahari kizarttiginda butun vitamin degeri olmus oluyor canim hic tavsiye etmem biz haslayip kiymali havuclu yapiyoruz yada firina atip besamel sosla yapabilirsin ama yine de sevmezsen brokoliyi deneyebilirsin oda bol lifli ve c vitamini deposu bende bir kitap var yiyemedigin herseyin muadilini yaziyor sütün bile yiyemedigim ve icemedigim seyler icin oraya bakip muadilini yiyorum :))Onuda okudum canım olsun doğum yapınca yiyemeyiz çok fazla bebişe gaz olur diye biz çekeriz artık yapcak bişey yok wcden çıkmayız haha. Zaten sebzeler genelde bulunmucak veya alınmıcak bişey değilya canım ondan konuşalım dedim yoksa her gün düşün düşün valla kafayı yicem. Karnabaharı haşlayıp yemiştim soğudum biraz neyse kızartıyım yoğurt dökeyim dedim kızartıncada mutfağım her yeri yağ oldu keşke başka bi yemeği falan olsa
Ayy ne iyi ettin tarif verdin banaaa ben böyle yapayım bi deniyim hangi tür balık alayım yapayım bilmiyorum balık kültürüm de yokLevrek gibi büyük balıkların tadı beyaz ete daha yakın kokusu vs de yok. Temizlenmiş balık alıp sar pişir kağıtlarıyla fırına atarsınız. Ne koku olur ne yağ. Tertemiz oluyor. Balık yağı kapsüllerinin hiçbirinin etkinliğine güvenmediği için doktorum gerek görmedi hala etkili olup olmadıkları tartışılıyor.
yeşil mercimeği ben akşamdan ıslayıp yapıyorum yemeğini bilmiyorum gazı çıkıyormu fasulye gibi ama daha güzel pişiyor karnıbaharı da kızartmasını da çok severim bide havuç la beraber haşlayıp üstüne beşamel sos üstüne kaşar rendeleyip fırına atıyorum oda güzel oluyor seversen bir dene :)Onuda okudum canım olsun doğum yapınca yiyemeyiz çok fazla bebişe gaz olur diye biz çekeriz artık yapcak bişey yok wcden çıkmayız haha. Zaten sebzeler genelde bulunmucak veya alınmıcak bişey değilya canım ondan konuşalım dedim yoksa her gün düşün düşün valla kafayı yicem. Karnabaharı haşlayıp yemiştim soğudum biraz neyse kızartıyım yoğurt dökeyim dedim kızartıncada mutfağım her yeri yağ oldu keşke başka bi yemeği falan olsa
Ssk mudahale etmeyecegini soyledi doguma kadar cekeceksin dedi resmen bide kendi dis doktoruma gidecegim ozelde bakalim o ne diyecek boyle doguma kadar cok zor yaKuzum çok geçmiş olsun diş ağrısını çok iyi bilirim hele ki gebelikte. Kızımda çok çektim müdahale bile etmemişlerdi oysa ki ediliyor. İyi bir dış hepimiz bulup kesin tedavi ol, ben diş ağrısından doğum sancimi hissetmemistimçok çok geçmiş olsun.
bir an önce ilacını iç o zaman canım rahatlatır diye düşünüyorum demekki apse yapıyorBenim agridan uykusuzlugum neredeyse 24 saati hulacak ara ara 1er saat uyumak disinda agri cok olmasa gitmezdim hic :// gosterseydi cinsiyeti eger kizsa da napayim bir kac takilsin siyahlarla hediye gelen mavilerle :))
Kıymalı severmısın? Ben ufak ufak ayırıp bıraz haslıyorum sonra ayrı tavada kıyma sogan domates salca ıle guzel bır sos yapıyorum sulu oluyor... karnabahrları borcama dokuyorum sonra hazırladıgım sosu bıraz salcalı suyu olmalı oyle dusun esıt olacak verıyorum fırına vallahı enfessss oluyor cok severım... :)Onuda okudum canım olsun doğum yapınca yiyemeyiz çok fazla bebişe gaz olur diye biz çekeriz artık yapcak bişey yok wcden çıkmayız haha. Zaten sebzeler genelde bulunmucak veya alınmıcak bişey değilya canım ondan konuşalım dedim yoksa her gün düşün düşün valla kafayı yicem. Karnabaharı haşlayıp yemiştim soğudum biraz neyse kızartıyım yoğurt dökeyim dedim kızartıncada mutfağım her yeri yağ oldu keşke başka bi yemeği falan olsa
Bana doktorumun tek dedigi büyük balik yeme oldu bir kac tane hamilelikte onerilen balik varmis onlari saydi birde dedigin gibi civa olayini soyledi ben genelde hamsi istavrit falan tercih ediyorum :)Dip balıklarını yiyemiyoruz hamilelikte diye biliyorum ama yanlış mı biliyorum daha yüzeyde yaşayan balıkları tüketmek daha sağlıklı sanki.. Balığın derinlikte bulunmasina göre içerdiği civa tehlikeli olabilirmiş bebek için.
Ssk bana da öyle dedi ve birşey yapmadi disimden oldum. Özel doktor varsa kesinlikle git. Alt çene 20 likleri ben hamile kalmadan 1 ay önce çektirdim , hissetmedim bile o derece ağrısız ve kolay bir çekim olmuştu . İnşallah seninde tedavin mümkündür fazla cekmezsin canımSsk mudahale etmeyecegini soyledi doguma kadar cekeceksin dedi resmen bide kendi dis doktoruma gidecegim ozelde bakalim o ne diyecek boyle doguma kadar cok zor ya
Hanımlar malum kış ayı insan her gün ne yemek yapıcağını şaşırıyor. Bide hamileyiz sağlıklı beslenmek zorundayız ben biraz boşlamıştım ama artık her gün sağlıklı bir yemek yicem. Sizde yediğiniz sağlıklı yemekleri buraya yazarsanız herkese fikir olur diye düşünüyorum. Belki bazılarınız canımız çeker vs. Diyebilirsiniz ama bahsettiğimiz yemekler genelde sebze veya sağlıklı yemekler olduğu için çok can çekici olcağını sanmıyorum :)) Mesela ben bugün yeşil yeşil mercimek yemeği yaptım, soslu makarna ve salata yaptım. Yeşil mercimek gebelikte çok ama çok faydalıymış haftasa bi gün yemeye çalışıcam artık. Sizde böyle yediğiniz şeyleri arada bi paylaşırsanız bizede fikir olur. Yarında bezelye yemeği bulgur pilavı yapmayı düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?