Evet canım haklısın. Ay benim canım geçen gün bi hamburger çekti ama yemedim valla belki yesem rahatlıcaktım ama vicdan azabı çekerim diye yemedimBenim doktorum tatli harici ve kola haricinde yemek konusunda mudahaleci degil sadece birkac tuyo verdi okadar onun disinda kendi hamileliginde fast food yemis biri ona bile nadir olmak kaydiyla izin veriyor ama ben sebzeyi hamileligimde cok sevdim ve asiri yedim bide ben sebzeleri cogunlukla haslama yada firinda tuketme taraftariyim en fazla yarari almak icin
Ben eksı elmayla lımonla ovup yapcaktım bıraz mayonz yogurt dereotuBende hiç sevmem salatasını ben yemiştim cidden çok güzel oluyo hiç kokmuyo. Havuç taratorun içine rendele üstünede ceviz ohh bi dene bak sarımsaklı yoğurtlu süper oluyo bende yapayım en iyisi bi ara
Ben birde çok gıdıklanırım göbeğimden gece uyandım baya uyuyamadımaynen balık gibi kayıyor içinden bir şeyler garip valla bazen diyorum psikolojimmi bozuldu acaba insan bi değişik oluyor
Canım ben haftada bir yada iki kere balık bir kere et brokoli salatası zeytinyağlı kereviz gun icinde fındık badem ceviz kaşar muz yemeye çalışıyorum onun dışında sakatat yemeğe bayılıyorum kelle paça ciğer kokoreç de yiyorum temiz güvenilir yerlerden olduğu sürece doktorum yiyebilirsin dedi bayılarak yiyorum bendeHanımlar malum kış ayı insan her gün ne yemek yapıcağını şaşırıyor. Bide hamileyiz sağlıklı beslenmek zorundayız ben biraz boşlamıştım ama artık her gün sağlıklı bir yemek yicem. Sizde yediğiniz sağlıklı yemekleri buraya yazarsanız herkese fikir olur diye düşünüyorum. Belki bazılarınız canımız çeker vs. Diyebilirsiniz ama bahsettiğimiz yemekler genelde sebze veya sağlıklı yemekler olduğu için çok can çekici olcağını sanmıyorum :)) Mesela ben bugün yeşil yeşil mercimek yemeği yaptım, soslu makarna ve salata yaptım. Yeşil mercimek gebelikte çok ama çok faydalıymış haftasa bi gün yemeye çalışıcam artık. Sizde böyle yediğiniz şeyleri arada bi paylaşırsanız bizede fikir olur. Yarında bezelye yemeği bulgur pilavı yapmayı düşünüyorum
aynen bende öyle valla naparsan yap diyorum başlıyo bana saydırmaya yok nasıl kadınsın aç bıraktın beni bide kendini haklı sanıyor kime anlatsa böyle düşünürmüş sen öyle san dedim kendime sebze yapıyorum ona da dayıyorum makarnayı artık
Valla benimki artık yemiceği bişey olunca tost yapıyo her akşam hiç umrumda değil ben bebeğimi düşünmek zorundayım
yaa :) valla çok güzel şeyler ama işte insan bi huylanıyor :)Ben birde çok gıdıklanırım göbeğimden gece uyandım baya uyuyamadım
Sırt üstü yatarken mi oluyor canım seninde ? Dün gecede bir süre hissetmek için yattım ama böyle olmamıştım. 28 Ocak’ta randevum çok sıkıntı olursa giderim mecburBen sureklı yasıyorum canım bayaaaaadır hemde evet bende keşke hıc arastırmasaydım dedım...
Oğlumda hep bu tarz müzikler dinlettim 9 ay boyunca etkisi warmıdır bilmiyorum ama çok sakin bi bebekti doğduğunda
Kızıma da hep dınletırdım boyle muzıkler...:) sımdı dınletıyorummm tepkı verıyor size de şuraya bırakayım...
Yap canım gerçekten anlaşılmıyor hiç kokusu falan. Kızın yiyormu böyle şeyler :)Ben eksı elmayla lımonla ovup yapcaktım bıraz mayonz yogurt dereotuama baaak tarator cok yapar yerım ona katmak aklıma geldı ama denemedım :)))))
Ay ne hos hep yazsak sonra ne pisirecegim derdimiz olmasa : )Hanımlar malum kış ayı insan her gün ne yemek yapıcağını şaşırıyor. Bide hamileyiz sağlıklı beslenmek zorundayız ben biraz boşlamıştım ama artık her gün sağlıklı bir yemek yicem. Sizde yediğiniz sağlıklı yemekleri buraya yazarsanız herkese fikir olur diye düşünüyorum. Belki bazılarınız canımız çeker vs. Diyebilirsiniz ama bahsettiğimiz yemekler genelde sebze veya sağlıklı yemekler olduğu için çok can çekici olcağını sanmıyorum :)) Mesela ben bugün yeşil yeşil mercimek yemeği yaptım, soslu makarna ve salata yaptım. Yeşil mercimek gebelikte çok ama çok faydalıymış haftasa bi gün yemeye çalışıcam artık. Sizde böyle yediğiniz şeyleri arada bi paylaşırsanız bizede fikir olur. Yarında bezelye yemeği bulgur pilavı yapmayı düşünüyorum
Ohh maşallah maşallah :)) Ben sakatat yemem özellikle hamileliğimde ödüm kopar dokunur falan diye. Valla tavuktan zehirlendimya her yediğime şüpheyle bakıyorumCanım ben haftada bir yada iki kere balık bir kere et brokoli salatası zeytinyağlı kereviz gun icinde fındık badem ceviz kaşar muz yemeye çalışıyorum onun dışında sakatat yemeğe bayılıyorum kelle paça ciğer kokoreç de yiyorum temiz güvenilir yerlerden olduğu sürece doktorum yiyebilirsin dedi bayılarak yiyorum bende
Bende yemiyorum canım dışardan zaten normalde de ne zaman dışarda yesem hasta olurum sebebini hala bulamadık belkide psikolojik :/ ceviz bende hamile olduğumu öğrendiğimden beri her sabah yiyorum çok severim. Yumurtaya alerjim var doktor zorlamayalım seni yeme dedi yediğim zaman 1 hafta boyunca yüzüm yanmış gibi dolaşıyorum kıpkırmızı pütür pütüryoğurt her gün yiyorum peynirde öyle ama süt için aynı şeyi söyleyemicem çok üzgünüm bu konuda hangi marka süt içiyosun canım?
Haha aslında düşünceler kendileri içinde sağlıklı ama yok. Ben diyom iyi sen bu kadar kuru şeylerle kabız falan olmuyosun diyorum su içiyorum ben yemek yerken hep diyo bideaynen bende öyle valla naparsan yap diyorum başlıyo bana saydırmaya yok nasıl kadınsın aç bıraktın beni bide kendini haklı sanıyor kime anlatsa böyle düşünürmüş sen öyle san dedim kendime sebze yapıyorum ona da dayıyorum makarnayı artık
Uyarırdı bi ara bende düşündüm ama bazen kasık üstü göbek deliğine yakın bazen rahime doğru aşağıda olsa hep aşağıda hissederizaynen valla bazen kasığımdan da aşağıda hissediyorum sanki çıkacak ordan kabarıyor bide vurduğu yer tam o rahim ağzına mı vuruyor nedir bebek çokmu aşağıda acaba diye dülünmüyor değilim ama öyle olsa doktor uyarırdı herhalde
Aynen valla tıkandığım zaman böyle sorucam sizlere artık düşün düşün nereye kadar yemeğe karar verinceye kadar çocum ağlıyor açlıktanAy ne hos hep yazsak sonra ne pisirecegim derdimiz olmasa : )
Bende p.tesi yapayim yesil mercimek
Bende tavuk yemiyorum canım bi kere karşı komşumuz kesip pişirmişti doğal diye oylelikle yedim onun dışında almadım hiç marketten içim almıyoOhh maşallah maşallah :)) Ben sakatat yemem özellikle hamileliğimde ödüm kopar dokunur falan diye. Valla tavuktan zehirlendimya her yediğime şüpheyle bakıyorum
Burda mandıra var canım taze köy peyniri alıyorum. Süt içicem valla hatta eşimi şimdi arıcam akşam gelirken getirsin. Burda inek sütüde satılıyor ama içerken aklıma bin bir türlü şey getiriyorum acaba hayvan sağlıklımı ne yedi ne içti sütü kokuyomu iyi kaynattım mı mikroplar öldümü falan derken en iyisi market sütü almak. İçim rahat içerim en azından. Valla dikkat edicem artık bi hafta önde giden oğluşum şuan haftasıyla aynı çıkınca dün çok kafama taktım sanki gerilemiş gibi hissettimCanım pınarın organik sütünu ve sütaş sevdim hangisini bulursam ikisinden onu tercih ediyorum.
Yoğurdumu da pastörize günlük sütle kendim yaparım. Yumurtanin yerine keşke süt içebilseydin..
Peyniri de pastörize olanı tercih etmeliyiz canım yumuşak değil peynir ne kadar sert olursa o kadar besin değeri yani sut oranı yüksek olurmuş.
En iyisi canım çünkü markettekiler resmen hormon deposuymuş çok sağlıksız. Dışarıdaki tavuk dünyasının tavuğuna bayılıyorum bi kere canım çekti yedim bida yemem ama.Bende tavuk yemiyorum canım bi kere karşı komşumuz kesip pişirmişti doğal diye oylelikle yedim onun dışında almadım hiç marketten içim almıyo
ahah bizimki suda içmez kuruttu içini valla ona çorba olsun et olsun pilav olsun tamam gerisini beğenmiyor beyfendi bi ara her gün makarna yap ona da razıyım diyordu haftada 2 makarna yapmaya başladım ona da laf buldu kuru makarna yiyoruz yok yaratıcı olmam lazımmış türetmem kazınmış hayır annesi de alıştırmamış yaptığı 4 çeşit yemek başa yemek pişmez evde garezi bana valla hem türet diyor hemde et met istiyor neyini türeteceksem börek yaptım bi kere yanına çorba çay falan bu ne sen şimdi börekmi yicez yemek mi dedi ay çok fena delirtiyor adamı çocuk doğduktan sonra mecbur yani yiyecek önüne ne geliyorsa çocuğnada örnek olması lazımHaha aslında düşünceler kendileri içinde sağlıklı ama yok. Ben diyom iyi sen bu kadar kuru şeylerle kabız falan olmuyosun diyorum su içiyorum ben yemek yerken hep diyo bide
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?