- 15 Ağustos 2017
- 546
- 472
- 53
Yoğurtlu haşlanmş karnabahar ve havuç vardı benm menüde şekerim çok hafif kalorisi düşük ve besleyiciHanımlar malum kış ayı insan her gün ne yemek yapıcağını şaşırıyor. Bide hamileyiz sağlıklı beslenmek zorundayız ben biraz boşlamıştım ama artık her gün sağlıklı bir yemek yicem. Sizde yediğiniz sağlıklı yemekleri buraya yazarsanız herkese fikir olur diye düşünüyorum. Belki bazılarınız canımız çeker vs. Diyebilirsiniz ama bahsettiğimiz yemekler genelde sebze veya sağlıklı yemekler olduğu için çok can çekici olcağını sanmıyorum :)) Mesela ben bugün yeşil yeşil mercimek yemeği yaptım, soslu makarna ve salata yaptım. Yeşil mercimek gebelikte çok ama çok faydalıymış haftasa bi gün yemeye çalışıcam artık. Sizde böyle yediğiniz şeyleri arada bi paylaşırsanız bizede fikir olur. Yarında bezelye yemeği bulgur pilavı yapmayı düşünüyorum
Zevkler tartışılmazBen güzel sanatlar lisesinde çalışıyorum akşama kadar bu tarz müziklerin içindeyim. Benim kız hiç etkilenmiyor ya şimdi bunu dinlettim yine tepki vermiyor. Ama elma ya da portakal yeyince coşuyor :)
Evet haklısınız. Ben levreğin dip balığı olduğunu bilmiyordum. Levrek yerine alabalık, hamsi, istavrit, palamut ve uskumru tercih edilebilir diyelim o zaman.Dip balıklarını yiyemiyoruz hamilelikte diye biliyorum ama yanlış mı biliyorum daha yüzeyde yaşayan balıkları tüketmek daha sağlıklı sanki.. Balığın derinlikte bulunmasina göre içerdiği civa tehlikeli olabilirmiş bebek için.
Ben levreğin dip balığı olduğunu bilmiyordum bunu yazarken. Levrek yerine alabalık, hamsi, istavrit, palamut ve uskumru yenilebilirmiş. Bunlar yüzey balıkları imiş inşallah bulabilirsiniz :) ben barbun seviyorum ama dip balığı diye onun yerine levrek alıyordum meğersem o da dip balığıymış.Ayy ne iyi ettin tarif verdin banaaa ben böyle yapayım bi deniyim hangi tür balık alayım yapayım bilmiyorum balık kültürüm de yok
bi sefer benimde aynı şey oldu doktor koşturup duruyordu bana hoop 2 saniye baktı bebek iyi dedi yaklaşık 16 haftalık dedi ki yaklaşık 16 demekte 15 falan oluyor normalde 17+3 de falandım kağıda baktım neyse orda 17+5 yazıyordu herhalde kafası karıştı dedim 3lü yaptır eli kolu eksik olur pişman olursun dedi ne dediğini bilmiyordu valla bende çok meşgul diye üstelemedim bidahaki gittiğimde iyi anlaşabildikBugün devlet hastanesinde randevum vardı. Tam benden önce kanaması olan bir hasta gelmiş yerler koltuk hep kandı. İçim Bi tuhaf oldu. Onu doğumhaneye yollamışlar doktor beni ultrasona aldı 1 dk bile bakmadı ekrana bebeğim bile görünmedi sadece yuvarlak kese gibi birşey vardı. 17 hafta 3lü tarama dedi hemşireye. Ameliyata gidiyorum diye çıktı gitti. Öylece kaldım. Hemşireye nasıl olur 19+1 olması lazım dedim zaten Geç döllenme diye geriden geliyordu acaba hiç büyümedi mi diye içim içimi yedi. 45 dk doktorun geri dönmesini bekledim stres içinde. Geldiğinde 3lü tarama istemiyorum ultrason la tekrar bakın haftasını yanlış söylediniz dedim. Gönülsüzce baktı. 17 dedi yine. Sorun görünmüyor dedi. 19 olacak diye ısrar edince sen yanlış biliyorsun dedi. Kalakaldım.. Sonra tekrar bakayım bari dedi bi baktı 19+5 çıktı. Haa 19muş haftaya detaylı ultrasonaa git deyip çıkıp gitti.. Tamam o da yorgundu ameliyattan geldi ama bana o kadar stres yaşattı ki.. Zaten randevu alabilmek çok zor. Hiç bir şey anlamadım muayeneden. Ne boyu ne kilosu ne gelişimi hiç bir şey öğrenemedim
benim kağıtta hiç bir şey yazmıyor maalesef. güven vermedi doktor. normalde çok neşeli biriydi. ama işte kötü zamana denk geldim. inşallah bi daha ki randevuda memnun kalırımbi sefer benimde aynı şey oldu doktor koşturup duruyordu bana hoop 2 saniye baktı bebek iyi dedi yaklaşık 16 haftalık dedi ki yaklaşık 16 demekte 15 falan oluyor normalde 17+3 de falandım kağıda baktım neyse orda 17+5 yazıyordu herhalde kafası karıştı dedim 3lü yaptır eli kolu eksik olur pişman olursun dedi ne dediğini bilmiyordu valla bende çok meşgul diye üstelemedim bidahaki gittiğimde iyi anlaşabildik
Az zaman kaldi bebişlerimiz doğunca yeriz diğerlerini :) bende bilmeden birgün çinekop yedim fenalaştım.Evet haklısınız. Ben levreğin dip balığı olduğunu bilmiyordum. Levrek yerine alabalık, hamsi, istavrit, palamut ve uskumru tercih edilebilir diyelim o zaman.
Yazık günah gerçekten o para ile bebek malzemeleri a da z ye alınır soygunculuk gibi bişey buNe kadar güzelmiş yaa ben ankaradayım doğum paketi satın aldım 5500 e fln geldi.. arkadaşım yeni hamile hastane bakıyor şuan 7 bine bulsam direk paket alcam diyor fiyatlar bu durumda yani.. sadece doğumda 5-6 civarı yine hep
El mahkum cocukta geliyor artik alissin saglikli beslenmeye :))Çok kötü gerçekten ya ben artık evimde hep sağlıklı şeyler yapıcam eşimde bi yemicek iki yemicek sonra alışcak mecbur.
Ben 2 kere zehirlendim ama pisbogaz oldugumdan hala herseyi yiyorum :)) bazende cok kabiz olunca circir olayim diye mideyi bozan seyler yiyorum :))Kalın yapmıştım canım baya hamburger kalın olsun diye haha ama pişmedi doğal olarak. Yok canım öyle çok dikkat etmem ama önceden çalışırken dışarda ne bulduysam yedim sonra bi zehirlendim ondan beri abartmıyorum iyi yerde de yemek yesem rahatsız oluyorum. Sonra maden suyu iç sakız çiğne tuvalete git mahvoluyorum bağırsaklarım kabul etmiyor artık bide reflü var bende. :/
Kisacik bakti haftasiyla uyumlu dedi ki benimki geriden geliyordu demekki yakaladi :)) kalp atisi duymadim dedim oda makinem bozuk dinletemem dedi. Sonra ucluyu sordu bende gerek gormediklerini soledim oda ikili temizse ben yaptirma taraftari degilim zaten dedi. Bu kadar brbek sagliklimi diyorum biz burda pek bisey anlamiyoruz detayliya gir diyor dicektim benim doktorum heryerini goruyor yokya ben devlette iyi doktora denk gelemedim zaten bunada idrar kulturu icin gittim ozelde cok pahali malumbi sefer benimde aynı şey oldu doktor koşturup duruyordu bana hoop 2 saniye baktı bebek iyi dedi yaklaşık 16 haftalık dedi ki yaklaşık 16 demekte 15 falan oluyor normalde 17+3 de falandım kağıda baktım neyse orda 17+5 yazıyordu herhalde kafası karıştı dedim 3lü yaptır eli kolu eksik olur pişman olursun dedi ne dediğini bilmiyordu valla bende çok meşgul diye üstelemedim bidahaki gittiğimde iyi anlaşabildik
İnşallah cnmNe güzel bir uygulamaymış öyle ya:)
Çok geçmiş olsun inşallah bişey olmamıştır bebişe içini ferah tut canım
Benimkinde normal 3900 sezeryan 4200 tl :))Yazık günah gerçekten o para ile bebek malzemeleri a da z ye alınır soygunculuk gibi bişey bu
Ben hala giremiyorum mutfaga kaynanam ve babannem yapiyor o giripte cesit cesit istedigini yapanlara bende ozeniyorum. Kocama da kolay seyleri hazirlayip veriyorum pisirmesini o yapiyo mesela :// brnde cok duzenli beslenemedim bulantidan maalesef daha yeni yeni iste yemeye basladim takma kafana cok bundan sonra yaparsin serumla 9 ay beslenip dogum yapanlar var cok sukur halimizeÇoğunuza nasıl imrendim kızlar ya hamile kalmadan önce her hafta pazara gider ve sebzemi etimi balığımı düzenli yerdim . 17+0 oldu bugün haftalardır mutfağa hiç girmedim son 2-3 gündür eh işte başladım tiksinmelerden hiç sağlıklı beslenemedim ne bulduysam onu yedim kilo da almadım ama çok imrendim şunu pişireyim bunu pişireyim diyenlere :) okudukça içim tuhaf oluyor :/
Gozunaydin canim :))Kizlaaar, bu bebisleri ne güzel şans getiriyor bize. Bahsetmiştim az, mobbing var çalıştığım okulda diye. Biraz önce ilk tercihim olan okula atandım. Ufak tefek cinayetlerin cekildigi sitenin karşısındaki okula . Göktürk'te. İstanbul'da bilenler bilir. Benim için hayal olan bir yerdi, imkansız gibi birşeydi. Çünkü açık kadro da yoktu.Cok şükür eve 2 km uzaklıkta güzel bir okula atandım. Şırnak /Cizre'de calistiklarimin hediyesi belki de. Ama bebişin şansina .
Bana da doktorum somon ye dedi özellikle ve tadı diğerlerine göre daha hafif geldi tabii karadeniz somonu bu . Onu da deneyebilirsiniz istersenizBen levreğin dip balığı olduğunu bilmiyordum bunu yazarken. Levrek yerine alabalık, hamsi, istavrit, palamut ve uskumru yenilebilirmiş. Bunlar yüzey balıkları imiş inşallah bulabilirsiniz :) ben barbun seviyorum ama dip balığı diye onun yerine levrek alıyordum meğersem o da dip balığıymış.
Ayyy darısı başımıza inş :) tebrik ederim canım cidden bebekler şans getiriyor bunu görüyorumKizlaaar, bu bebisleri ne güzel şans getiriyor bize. Bahsetmiştim az, mobbing var çalıştığım okulda diye. Biraz önce ilk tercihim olan okula atandım. Ufak tefek cinayetlerin cekildigi sitenin karşısındaki okula . Göktürk'te. İstanbul'da bilenler bilir. Benim için hayal olan bir yerdi, imkansız gibi birşeydi. Çünkü açık kadro da yoktu.Cok şükür eve 2 km uzaklıkta güzel bir okula atandım. Şırnak /Cizre'de calistiklarimin hediyesi belki de. Ama bebişin şansina .
Yaaa canım çok sevindim inanki, gözün aydınKizlaaar, bu bebisleri ne güzel şans getiriyor bize. Bahsetmiştim az, mobbing var çalıştığım okulda diye. Biraz önce ilk tercihim olan okula atandım. Ufak tefek cinayetlerin cekildigi sitenin karşısındaki okula . Göktürk'te. İstanbul'da bilenler bilir. Benim için hayal olan bir yerdi, imkansız gibi birşeydi. Çünkü açık kadro da yoktu.Cok şükür eve 2 km uzaklıkta güzel bir okula atandım. Şırnak /Cizre'de calistiklarimin hediyesi belki de. Ama bebişin şansina .
Çok güzel canım afiyet bal şeker olsun bebişe :))Yoğurtlu haşlanmş karnabahar ve havuç vardı benm menüde şekerim çok hafif kalorisi düşük ve besleyici
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?