Annemde bundan yapıyor bana çok zor ya sen nasıl yapıyosunAaaa severim ben bu modeli ,hanım dilendi bey beğendi bak ben de sana yaptığımı atıyım
Canım bugün seni rüyamda gördüm buna malum olcakti acaba seninle birlikte casual un bebek arabası için uğraşıyorduk kırmızı kalmış sadece ben istemiyorum falan :))Kızlar günaydın, burda çoğumuzun yaşadığı aile sorununu biliyosunuz biz de yaşıyorduk eş ailesi ile. Bizim bebek kısmetse iki tarafında ilk torunu olacak . Eşimin ailesi ise bebeğe daha hasret çünkü eşimin 38 yaşında yeni evlenmiş bir abisi var . Neyse şimdiye kdr bi kaç kez konuda bahsetmiştim bebeğimin bir çok eşyasını benim ailem karşıladı, dolu dolu kıyafetten battaniyeye nevresim takımından yorgan yastığa, alt değiştirmeden emzirme önlüğüne kadar bir çookk şeyini ailem aldı. Bunun dışında bebek arabası kangurusu ve beşiğinide onlar aldı aynı biçimde .. kıyafetlerine bakıp “aa pijama eksik kızım hiç almamışsın al bak” dediğinin ertesi günü koşa koşa gidip dolu dolu pijama takımı alan bi ailem var. Eşimin ailesi ne mi yaptı bu süreçte ?? Bi an önce doğsa, ay canımız torunumuz, bize benziyo (siyah beyaz 10 cm bebeğin orasını burasını kendilerine benzetmeye çalışmalar) adını ne koycaz(topluca karar vericez sanki) gibi gibi konuşmalar..
kayınvalidem 3-5 yelek ördü, bi kez benim emrivakimle bebek bezi aldı 3 atlet 1 pijama aldı.
Bı sırada bebek olmadan önce bize her baskı yaptklarında zamanı gelince olur biraz elimizi toparlayalm dediğimde , biz yardım ederiz dert etmeyn diyen insanlardı .
Ve ben laf arasında annemler beşik ve bebek arabasını alacak siz de odasını alır mısınz dedim çünkü 6 aydır bunları zar zor aldılar. kayınvalidem dondu kaldı ee biz altın takacaktık ? Kiralık evde oda mı yapılır önce ev alsaydınız vs dedi ( çnkü ev kira olnca eşya almayp yerde fln oturuluyor..)
En son dün eşime oda takımı alamayacaklarını maddi durumlarının olmadığını söylediler .
O kadar bozuldum ve üzüldümki çok şükür çalışıyoruz durumumuz iyi bi oda takımını her türlü alırım bebeğime ama hem eşimi bu kdr mahçup durumda bırakmaları hem bu bütün olaylar .. ve şu saatten sonra tutumum nasıl olmalı bilmiyorum ..
Buarada şunu da ekleyeym kesinlikle maddi sıkıntı yaşayan insanlar değiller hatta benim ailemden çok çok daha iyi maddi durumları .
Ben yaptım,bitirdim bile canım ,arkasına da terzi de polar pazen diktirdim,bu benim kendi yaptığım battaniyem,ben çok seviyorum örgü yapmayı ,aslında çok kolay bir model şablonu var o şablondan çıkardım ,zincir,sık iğne,fıstık biliyorsan çok rahat bir şekilde yapabilirsinAnnemde bundan yapıyor bana çok zor ya sen nasıl yapıyosun
Aaaaa kv’de de bana aynısını diyor “onun kvsinin yaptıklarını o bana yapmıyormuş “hatta o hamileyken inşaattan kum bile taşımış,benim ağır taşımama çok şaşırıyormuşCanım bugün seni rüyamda gördüm buna malum olcakti acaba seninle birlikte casual un bebek arabası için uğraşıyorduk kırmızı kalmış sadece ben istemiyorum falan :))
Ahh canım varsın yapmasınlar boş ver senin için daha hayırlı aslında.ne kadar ekmek o kadar köfte :)) beterin beteri var benim eşim tek çocuk düşün arkası yok daha bana hayırlı olsun demediler.doğum olunca gelirler saatlerce bebeğime yüzüne kırpmadan bakar çünkü çok seviyor :))
bu kuşaklar arası anlaşamama olcak maalesef nesil farklı kv bana söylediği onun kv sinin ona yaptıklarını o bana yapmıyor.30yıl önceki zamana göre yaşıyor ve kendini haklı görüyor.
Bizim orda bir laf var, köyde cenazeye gelmeyeni, düğünde halaya almazlar. Zor geçen hamilelik dönemimizde yanımızda maddi manevi olmazlar, hep kendi ebeveynlerimiz olursa doğumdan sonra da, bizim bebeler kapıdan içeri girince babaanneye kosmayip anneanneye koşarlarsa şaşirmamKızlar genel olarak aynı durumlar var herkeste .. torun torun diye ölüyorlar ama iş en ufak bişeye gelince tık yok.. ya cidden durumu kötü olsa en ufak bişey istemem zaten. Ama şu saatten sonra zaten mümknse tek bişey yapmasınlar en azından eşim gördü durumu diye düşünüyorum bakalım bundan sonra ne olur
Ben hiç bişey bilmiyorumda annem biliyor allaha şükür :) ben daha çok mutfak işlerine yatkınım. Çeşit çeşit pastalar, poğaçalar, kurabiyeler vs. Yaparken çok mutlu oluyorum:)) annemde tek tek yapıyor kalpleri sonra birleştiricek. Ben ona kağıda yazdım tüm detayları ordan bakıp yapıyor. Bak fotosunu atayım. Biraz flu çekmiş annem ama idare et artık :))Ben yaptım,bitirdim bile canım ,arkasına da terzi de polar pazen diktirdim,bu benim kendi yaptığım battaniyem,ben çok seviyorum örgü yapmayı ,aslında çok kolay bir model şablonu var o şablondan çıkardım ,zincir,sık iğne,fıstık biliyorsan çok rahat bir şekilde yapabilirsin
Ay harika olmuş eline sağlıkAaaa severim ben bu modeli ,hanım dilendi bey beğendi bak ben de sana yaptığımı atıyım
Çok güzel olmuuuuş ben de yapabilir miyim acaba zor mu kiiiBen hiç bişey bilmiyorumda annem biliyor allaha şükür :) ben daha çok mutfak işlerine yatkınım. Çeşit çeşit pastalar, poğaçalar, kurabiyeler vs. Yaparken çok mutlu oluyorum:)) annemde tek tek yapıyor kalpleri sonra birleştiricek. Ben ona kağıda yazdım tüm detayları ordan bakıp yapıyor. Bak fotosunu atayım. Biraz flu çekmiş annem ama idare et artık :))
Valla bana çok zor ama ben hiç anlamıyorum bu işlerden sen anlıyosan sık iğne falan biliyosan yaparsın. Tur tur ne yapıcağın yazıyor nette anneme kağıda yazdım verdim ona göre yaptı. İnstagramda 280 lira bu battaniye çok fazla yani.Çok güzel olmuuuuş ben de yapabilir miyim acaba zor mu kiii
Hiç canını sıkma canım sağlık olsun gerisi boş gerçekten biz daha bi çöp bile almadık ailem uzak zaten sıkıntılı durumları onlara kıyamam kvlerde ev kredimize destek oluyorlar onlardan da bi beklentim yok kendi yağımızda kavrulcaz:) bebekler nasipleriyle gelirmiş. Bi kaç penye battaniye aldım bi kaç tane çıt çıtlı badi çok kıyafet almicam kız kardeşim Yen'i Doğum yaptı yenidoğan kıyafetleri çok güzel ve yep yeni duruyor yine tabi ki gezmelik alırım bi kaç takım hastane çıkışı herşey olur yeterki sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin Rabbim İnşâAllahKızlar genel olarak aynı durumlar var herkeste .. torun torun diye ölüyorlar ama iş en ufak bişeye gelince tık yok.. ya cidden durumu kötü olsa en ufak bişey istemem zaten. Ama şu saatten sonra zaten mümknse tek bişey yapmasınlar en azından eşim gördü durumu diye düşünüyorum bakalım bundan sonra ne olur
Sizinki de çok güzel olmuş,anneciğinin de eline sağlık,ben Bebek olmadan önce yaptığım için her rengi kullandım.Geçen sene de instgramdaki satış fiyatı 200 liraydıBen hiç bişey bilmiyorumda annem biliyor allaha şükür :) ben daha çok mutfak işlerine yatkınım. Çeşit çeşit pastalar, poğaçalar, kurabiyeler vs. Yaparken çok mutlu oluyorum:)) annemde tek tek yapıyor kalpleri sonra birleştiricek. Ben ona kağıda yazdım tüm detayları ordan bakıp yapıyor. Bak fotosunu atayım. Biraz flu çekmiş annem ama idare et artık :))
Kızlar günaydın, burda çoğumuzun yaşadığı aile sorununu biliyosunuz biz de yaşıyorduk eş ailesi ile. Bizim bebek kısmetse iki tarafında ilk torunu olacak . Eşimin ailesi ise bebeğe daha hasret çünkü eşimin 38 yaşında yeni evlenmiş bir abisi var . Neyse şimdiye kdr bi kaç kez konuda bahsetmiştim bebeğimin bir çok eşyasını benim ailem karşıladı, dolu dolu kıyafetten battaniyeye nevresim takımından yorgan yastığa, alt değiştirmeden emzirme önlüğüne kadar bir çookk şeyini ailem aldı. Bunun dışında bebek arabası kangurusu ve beşiğinide onlar aldı aynı biçimde .. kıyafetlerine bakıp “aa pijama eksik kızım hiç almamışsın al bak” dediğinin ertesi günü koşa koşa gidip dolu dolu pijama takımı alan bi ailem var. Eşimin ailesi ne mi yaptı bu süreçte ?? Bi an önce doğsa, ay canımız torunumuz, bize benziyo (siyah beyaz 10 cm bebeğin orasını burasını kendilerine benzetmeye çalışmalar) adını ne koycaz(topluca karar vericez sanki) gibi gibi konuşmalar..
kayınvalidem 3-5 yelek ördü, bi kez benim emrivakimle bebek bezi aldı 3 atlet 1 pijama aldı.
Bı sırada bebek olmadan önce bize her baskı yaptklarında zamanı gelince olur biraz elimizi toparlayalm dediğimde , biz yardım ederiz dert etmeyn diyen insanlardı .
Ve ben laf arasında annemler beşik ve bebek arabasını alacak siz de odasını alır mısınz dedim çünkü 6 aydır bunları zar zor aldılar. kayınvalidem dondu kaldı ee biz altın takacaktık ? Kiralık evde oda mı yapılır önce ev alsaydınız vs dedi ( çnkü ev kira olnca eşya almayp yerde fln oturuluyor..)
En son dün eşime oda takımı alamayacaklarını maddi durumlarının olmadığını söylediler .
O kadar bozuldum ve üzüldümki çok şükür çalışıyoruz durumumuz iyi bi oda takımını her türlü alırım bebeğime ama hem eşimi bu kdr mahçup durumda bırakmaları hem bu bütün olaylar .. ve şu saatten sonra tutumum nasıl olmalı bilmiyorum ..
Buarada şunu da ekleyeym kesinlikle maddi sıkıntı yaşayan insanlar değiller hatta benim ailemden çok çok daha iyi maddi durumları .
Seninkide çok güzel olmuş canım bebek arabasının üstüne falan örtmeye çok yakışır :)Sizinki de çok güzel olmuş,anneciğinin de eline sağlık,ben Bebek olmadan önce yaptığım için her rengi kullandım.Geçen sene de instgramdaki satış fiyatı 200 liraydı
Ne güzel lafmış öyle :) 5 aydır yatıyorum hasta gibi bulantım yüzünden ilk üç ay zaten WC'ye gidecek gücüm yoktu komşumu arıyordum abla gelip bi ballı su yapar mısın kalkamıyorum sağolsun komşularım hep yardımcı oldular halada oluyorlar. Kv hep bizdeydi ama ne hikmetse bu dönemde kayboldu beni sürekli çağırırdı hastayım gel yemek yap senelerce onlarla bizim evde yemek yediler akşamları mecburmuşum gibi. Şimdi yoklar eşiyle araba altlarında Türkiye turuna çıktılar. Ne diyeyim ki başkaBizim orda bir laf var, köyde cenazeye gelmeyeni, düğünde halaya almazlar. Zor geçen hamilelik dönemimizde yanımızda maddi manevi olmazlar, hep kendi ebeveynlerimiz olursa doğumdan sonra da, bizim bebeler kapıdan içeri girince babaanneye kosmayip anneanneye koşarlarsa şaşirmam
valla bizde öyle bir 2buçuk falan anca biriktirdik odası arabası var bir kaç kıyafet battaniye işte geçen çanta falan aldım yani daha çook alınacak var bide taşınmayı düşünüyoruz bakalım allah yardım etsin doğduktan sonra bez masrafı olacak birdeKızlar biz bebek arabasını ve anne yanı beşiğini aldık bildiğiniz üzre. Onun dışında aldığım şeyleri yazıyorum bebek çantası, şampuan seti, pişik kremi, göğüs ucu kremi, silverette, emzirme sütyeni, bebek battaniyesi yorganı yastığı, 10 tane zıbın, alt açması. Bu kadar aldık onun dışında hiç bişey almadık para biriktirdik 2 bin biriktirdik şimdilik odası haricinde diğer giderlere 2 bin yetermi sizce? Odasını eşimin ailesi alır diye düşünüyoruz halıyı perdeyi nevresimi abajuru falanda annem alıcak.
İşte ben laf atmıştm alır mısınz die o günden beri ses çıkmadı artık eşime dedim sor almazlarsa biz ona göre alalm ödeme planı yapalm die nitekim almayacaklarmış seninde sorman gerekir o yüzdenBizimkilerde daha hiç konusunu açmıyor bebekle ilgili alıncakların sadece son ay alınır diyolar o kadar. Bende bebek odasını alıp alamıcaklarını sorucam böyle derlerse bende doğumdan sonra onları meeleticem. Çocuğu ne zaman sevmeye gelirlerse uyuyo dicem sevdirmicem herkes ne ekerse onu biçer.
Aa hayırlara gelsn canm rüyan :) tabi tabi aynı biçimde kendini iyi görüyo zaten ..Canım bugün seni rüyamda gördüm buna malum olcakti acaba seninle birlikte casual un bebek arabası için uğraşıyorduk kırmızı kalmış sadece ben istemiyorum falan :))
Ahh canım varsın yapmasınlar boş ver senin için daha hayırlı aslında.ne kadar ekmek o kadar köfte :)) beterin beteri var benim eşim tek çocuk düşün arkası yok daha bana hayırlı olsun demediler.doğum olunca gelirler saatlerce bebeğime yüzüne kırpmadan bakar çünkü çok seviyor :))
bu kuşaklar arası anlaşamama olcak maalesef nesil farklı kv bana söylediği onun kv sinin ona yaptıklarını o bana yapmıyor.30yıl önceki zamana göre yaşıyor ve kendini haklı görüyor.
İnşallah öyle olur canm :)Bizim orda bir laf var, köyde cenazeye gelmeyeni, düğünde halaya almazlar. Zor geçen hamilelik dönemimizde yanımızda maddi manevi olmazlar, hep kendi ebeveynlerimiz olursa doğumdan sonra da, bizim bebeler kapıdan içeri girince babaanneye kosmayip anneanneye koşarlarsa şaşirmam
Amin canım inşallahHiç canını sıkma canım sağlık olsun gerisi boş gerçekten biz daha bi çöp bile almadık ailem uzak zaten sıkıntılı durumları onlara kıyamam kvlerde ev kredimize destek oluyorlar onlardan da bi beklentim yok kendi yağımızda kavrulcaz:) bebekler nasipleriyle gelirmiş. Bi kaç penye battaniye aldım bi kaç tane çıt çıtlı badi çok kıyafet almicam kız kardeşim Yen'i Doğum yaptı yenidoğan kıyafetleri çok güzel ve yep yeni duruyor yine tabi ki gezmelik alırım bi kaç takım hastane çıkışı herşey olur yeterki sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin Rabbim İnşâAllah
Zaten eşime üzülüyorm ben mahçup oluyor diye..Bence kendini eşinin yerine koy ve hiçbirşey yansıtma bu işin maddi durumunun olmasıyla ilgisi yok bazı aileler daha atak oluyor daha fedakar oluyor kimisi gereksiz görüyor falan bu işi 2 ailenin yarışına çevirmemek lazım ablamın ilk bebeği olduğunda aynı sizin durum gibi iki tarafın da ilk torunu ki bir de eniştem tek çocuk ablam ezilmesin altında diye o kadar çaba harcadık ki annemin babamın yapmadığını onlar yapmış gibi biz yaptık bazen. Bence belli edersen eşin çok mahçup olur çok üzülür. Alan da sağolsun almayan da de geç git. Tam tersi olsa ne hissederdin.
Aldığın şeylerin fiyatına bağlı bence ..emzik biberon süt sağma gibi şeyler sanırım kalan yaklaşık yeter tabi oda dışında allah kullanmak nasip etsin hepimize emzirme sütyenini ne beden aldın ben daha almadım da bekletiyorumKızlar biz bebek arabasını ve anne yanı beşiğini aldık bildiğiniz üzre. Onun dışında aldığım şeyleri yazıyorum bebek çantası, şampuan seti, pişik kremi, göğüs ucu kremi, silverette, emzirme sütyeni, bebek battaniyesi yorganı yastığı, 10 tane zıbın, alt açması. Bu kadar aldık onun dışında hiç bişey almadık para biriktirdik 2 bin biriktirdik şimdilik odası haricinde diğer giderlere 2 bin yetermi sizce? Odasını eşimin ailesi alır diye düşünüyoruz halıyı perdeyi nevresimi abajuru falanda annem alıcak.
Kuzum kötü bir gun gecirdim ben dün kimse gormesin kotü ruya ya hastaneye gittik benim 1 gece onceden beri gecmeyen kasik agrimda vardi baya incelediler yavrusumu ilk once ya bir sıkınti var falan dediler ahh dedim ruyam cikti sonra iyice bakinca hicbir sorun olmadigi görüldu cok sukür bizim oglanda durmuyordu dun hic cok hareketliymis ondan sonuclar farkli cikmis cok sukur bugün iyiyim son haftalarda cok yorulmustum dinlen dedi doktor sadece :)) ayrica hicbirseyi takma bizimkiler bi kurdan bile almadilar bizim cocuga hala kiz tarafi yine yapiyorda erkek tarafi yok ://Hep aynı var ya, al benden de o kadar kızlar. Annemler her şeyi aldı, ben ne alayım dedi, ana kucağı mi, oyun halısı mi, dedi .Oyun halısı, dedim ben de diğerinden 200 TL daha düşük diye . İndirimde bugün alıyoruz dedim, geçen haftaki alın, dedim Ertesi gün gorustuk, ne parayı veren var, ne birşey. Hiçbir şey almadı şimdiye kadar, bir yerden bedava battaniye gelmiş, onu verdi sadece. Düşük tehlikem oldu, aynı şehirdeydik, kaza gecirdik, annem ve ablam başka şehirden atlayıp geldi bana bakmaya, hareket etmemem gerekiyordu .Aynı şehirde olmamıza rağmen gelmedi. Dün gece konuyla ilgili S Serylady ''nin gördüğü gibi rüya gordum, kabus gibi. Gercekten üzücü şeyler bunlar. Annem bakacak cocuga, kayınvalideye arada bir beni dinlendirirsin, dedi .Kedim var, ben bakamam, dedi. Kayinvalidenin eşi yok, kızı da yurtdışında, bağlayan birşey yok. Eşimin bir suçu yok ama ona da, bilseydim kedi doğururdum, diyorum.
Seninkiler de ayrı alem, ne demek yani, kiralık eve oda olmaz. Kendi ailesine kiyamıyor insan.Dunyalari almışlar baksana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?