2019 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    314
Kızlar aranızda bebeği ''baş geliş pozisyonunda" olan var mı?
Benim bebeğim 20. haftasından beri baş aşağı pozisyonda. Ve son bir kaç gündür çok şiddetli zorluyor. Her hareketi idrar kesesine baskı yapıyor. Ve sanki çıkacak gibi hissediyorum.
cuma günü doktor kontrolüm var ama yaşayan var mı merak ettim doğrusu...

Canim bikac hafta onceki kontrolde benimde bas gelis duruyordu bu hafta donmus. Her gittigimde farkli duruyor. Ayaklari asagida oluncada baski oluyor. Her an cikicak gibi hissediyorum ama doktor normal dedi..

Benim detaylıda öyleydi 1 hafta önce ama çıkacak gibi hissetmiyorum döndü herhalde döner bence panik yapma

Aynen bu dedklerin olmazsa olmaz zaten . Bakalım ben de biraz daha araştırıp ayarlarım da şunu sorcam lohusa pijama takımı almıştım ya doğumdan hemen sonra odsya gelince mi giyiniliyor o ?
Beni yarim saat içinde giydirdiler üşürsün felan diye şubattaydı aslında iyiydim ama hareket etmeye korkuyordum yani bazıları zor kendine geliyo narkozdan felan Benim sezaryen di aslında kendime geldinde nazliydim biraz giyip cikarmasida zor etrafındakilere soyle iyiysen giyersin yoksa kendine gelinnce amann ne uzun yazdim

Benim detaylıda öyleydi 1 hafta önce ama çıkacak gibi hissetmiyorum döndü herhalde döner bence panik yapma
Benim uzun süredir bas aşağıda,fakat son bir kaç gündür idrar kesesine baskı yapıyor.
Erken doğumu tetiklemesinde çilesine razıyım.
Baş ağır olduğu için ilerleyen haftasinda baş aşağı dönmesi daha kolay oluyormuş. Ins döner de biraz nefes aldırır.
Hepimize hayırlı doğumlar : )

Canim bikac hafta onceki kontrolde benimde bas gelis duruyordu bu hafta donmus. Her gittigimde farkli duruyor. Ayaklari asagida oluncada baski oluyor. Her an cikicak gibi hissediyorum ama doktor normal dedi..
Ins benim de döner.
O kadar baskı yapıyor ki tuvalette korkuyorum.
Sorun çıkmayacagini bilsem sıkıntı etmem de erken doğum riskinden korkuyorum.
Ins düzelir benim de : )

Merhabalar dün ayrıntılı ultrason yapıldı Allaha şükürler olsun herşey yolunda suyum az çıktı daha önceki kontrolümde yükselmişti şimdi düşmüş günde 4 ltye yakın su içmeme rağmen bu durumu kafama çok taktim

Canim suyun artmasi icin bol bol havuc suyu ic. Bir arkadasimda olmustu 38 e kadar havuc suyuyla idare etti. Daha haftamiz erken onlemini al.. gecmis olsun...

Normaldi en son doğum koçu hatta egzersz falan yaptırcaktı doğumu hızlandırmak için ama çatısı çok uygun değilmiş sonra noldu haber almadım
Rabbim kolayl8k versin hepimize inşaAllah son ana kadar hersey olabilir haz8r olmakta fayda varmış onu anladm

Aynen öyle canım ben girdim detaylıya sorun yoktu kızom baya hareketli :)

Ne zamandır gönderecem bulamamıştım bi yürlü. bu listeyi 3 yıl önce hazırlamıştım. Ortalama bi fikir verebilir.

ihtiyaç listem:

emzirme yastığı

ateşölçer
emzik
hast çıkış
eldiven
çorap
şapka
meme koruyucu
biberon
tırnak seti
alez
meme çatlak kremi(lansiloh)
alt açma bezi
askı
alt silme pamuk
alt üst takım(uzun kollu çıtçıtlı body, ptikli alt)
penye battaniye
şapka
kalın battaniye
çıngırak
çıtçıtlı body
tulum
patik
küvet,file,maşrapa, kova,sünger
bebe yağı şampuan
uni ıslak mendil
çamaşır det hacışakir sabun tozu roxy,dalan
bebek bezi
araba
beşik
kanguru

-------------
HASTANE:
Doğumda hemşireye verilecek Bohca :hastane çıkış setinin battaniyesi, ic zibin,ayakli tulum, bebek bezi, havlu, baslik, eldiven, kolsuz citcitli body

Bebek Canta:
*battaniye 3 (pazen, penye, kalın battaniye)
*ana kucagi
*carsaf
*hastane cikis setlerinin kalani
* 2 cift eldiven , baslik
*2 ayakli tulum
*yarim paket bebek bezi
*biberaon
* emzik
* 3 corap
* 2 agiz bezi
*ıslak mendil(pamuk)
*patik
* sebamed bebe yagi

Anne canta:
*1 gecelik, 2 pijama takimi
* havlu pecete, pecete, ıslak mendil
* bez
* 2 atlet, spor sütyen
*3 kilot
*2 terlik
* carsaf tk
*pijama ile uyumlu tülbent, lohusa bandana
* korse
* çorap
* gogus krem
* gogus koruma
* kirli poseti
* emzirme önlüğü

İkram

G
Bebek arabasıyla anne yanı beşiği aldım canım bebek arabasını işaretledim görmedin mi:)
göememim sanırım bence iyi gidiyorsun bak ben onları da almadım ama gayet rahatım. Bebek kısmeti ile gelirmiş kuzumm her şey bir anda olur biter gör bak sen :)

Yok hani kan falan oluyor mu ya da üstümü batıracak başka bir şey olursa daha gec giyerim diye dedim

Benim bebegımde geliş pozisyonunda, bugün doktora gittim doktor normal olan pozisyonu bu zaten dedi. Ama her an rahatsız etmiyor..nadiren ağırlığını, baskısını hissediyorum.

Benim bebegımde geliş pozisyonunda, bugün doktora gittim doktor normal olan pozisyonu bu zaten dedi. Ama her an rahatsız etmiyor..nadiren ağırlığını, baskısını hissediyorum.
Benim çok uzun süredir bu pozisyonda ve günden güne biraz daha rahatsız etmeye başladi.
Sürekli idrar keseme baskı yapıyor.
Sorun çıkar diye korkuyorum.
Cuma doktora sorcam,ama o zamana kadar sizlere de sorayım dedim.
Benzer şeyleri duyunca insan rahatlıyor. Ve kendini yalnız hissetmiyor.
Allah hayırlı doğum nasip etsin hepimize : )

Canım seni çok rahatsız ediyorsa doktor randevunu biraz daha erkene çek, çünkü insan bir sorun ile karşılaştığında bazen randevu vaktine kadar bekleyemıyor :) amin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…