2019 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    314
bende var işte o anksiyete gidiyoruz sonra boşuna gittik oluyo o yüzden bende şimdi evde oldumu olacakmı diye çekiyorm senin gibi allaha emanet doğum olsa daha ağır ağrı falan olur herhalde

Günaydın kızlar yaklaşık yarım saat oldu uyandım bu minnak çok yavaş hareket ediyo tedirgin oldum görüyorum dönüyor ama az hissediyorum gece yatarken böyle değildi normalde ben uyanınca hemen uyandırdı tekmeleriyle ne kadar daha beklemem lazım uyanması için

günaydın ben bir doktorun sitesinden hafta hafta yazılarını takip ediyorum, Bebeğinizi Beklerken Sizi Neler Bekler kitabını da takip ediyorum.Sitede doktorun yazıları ve kitaptakiler birbirini ile doğru bilgiler içeriyor.Şimdi sireden sizin haftanıza baktım.Şöyle Yazıyor.
(
Bebeğinizin Gelişimi
Bebeğiniz amnion sıvısına günlük neredeyse birkaç bardak idrar yapmaktadır. Bebeğiniz aynı zamanda amnion sıvısını yutmaktadır ve bu sıvı günde birkaç defa yenilenmektedir. Amnion kesesindeki fazla sıvı (polyhidramnioz) bebeğinizin bu sıvıyı yutamadığını gösterir (yutak borsu tıkanıklığı=özefajial obstrüksiyon). Amnion sıvısındaki azalma ise (oligohidraminoz) bebeğinizin idrarını yapmadığını (böbrek sorunları) veya plasenta yetmezliğini gösterir. Doktorunuz amnion sıvısı miktarınızı rutin olarak ölçecektir.
Bebeğiniz bu haftalarda çok daha fazla hareketlidir. Bebeğiniz büyüdüğü için daha fazla kalsiyuma ihtiyaç duyar. Süt ve süt ürünlerini bolca tüketmelisiniz. 32. Haftadan sonra bebeğinizin yeri giderek azalacağından hareketleri de giderek azalacaktır.
Bu haftada bebeğinizin boyu yaklaşık 40 cm, ağırlığı ise yaklaşık 1751 gramdır.
Sizdeki Değişim
Rahim bütün karnı dolduracak kadar büyüdüğünden dolayı solunum, sindirim ve dolaşım sisteminizdeki şikayetleriniz giderek artacaktır. Bu haftada gebelik ve doğum ile ilgili rüyalarınız sıklaşacaktır. Bunun nedeni gebeliğinizin biyokimyasal yapınızı değiştirmesidir. Rahim kasılmaları gün içinde sık sık olacaktır, ama bunu ağrı olarak hissetmezsiniz. Ağrı olarak hissederseniz doktorunuza başvurmalısınız. Bu bir erken doğum habercisi olabilir )

Arada bebeğin hareketleri azabilir. Bazen de çok fazla hareket edebilir. Tedirgin olma canım

Bende sezaryenden sonra bir sure ugrasmam rahat olur diyorum zaten bu sekilde bile cok zor jiletle almak dikisler varken imkansiz olur diyorum ama cesarete bagli olacak gidisat sanirim : )

Mantıken tam tersi olması gerekio ama ikinciler gerçekten zormuş ya

Benim de doktorum ameliyat oldu, başka doktora randevu aldım 32+0 için. 32'de almaya çalış, başka doktor da verir, yasal izin.
32+3 de aldım canım yani perşembe günü aldım, 3 gün ertelemeli. iznimi de ona göre ayarlamış, tahmini doğum tarihimi 3 gün ileri atmış..
yani 32+3 olduğum günü, 32+0 gibi göstermiş diye anladım ben

Belki bir arkadaşın dedigi gibi istanbul ici hersey dahil bir otele gidebilirim hem merkezi biyerde olurum hem 2 3 gun kafa dinlerim onu bi düşüneceğim
Şile ,Ağva güzel fikir. Ben de 33+5'te 2 gidis-2 geliş, toplam 4 saatlik yolculuk yapacağım kismetse. Hadi birbirimizden güç alalım. Aklım karışıyor çünkü. 10 saatlik uçak yolculuğuna karışmıyor da, buna karışıyor . Ama uçağin erken doğumu tetikledigine dair işaret yok, kara yolculuğunun var. Bence o da eskiden yollarda çok çukur vs vardı, ondandır. Düz çok uzun mesafe olmayan yolun pek etkileyeceğini sanmıyorum.

günaydın kızlar 32+3 de bebeğim 44 cm ve 1700 gr çıktı. ya beslenmeyle ilgili bir sıkıntısı var ya da yapısı minyon olacak bilemedi doktor da...dopplerda kordonda direnç gördüğünü söyledi. O yüzden nst ye gönderdi hemen. Bu kadar erken nst'ye gireceğimi beklemiyordum, bir de sancım çıkacak diye hafiften tırsmadım değil. Neyse ki nst sonucumuz güzel çıktı. Ama haftaya tekrar çağırdı doktor.
sizlerin bu haftalarda kilosu boyu nasıl?

Nst zaten 32den itibaren başlıyo sanırım bizim doktorun kapısında öyle yazıyo. Ben de heyecanla nstyi bekliyorum

günaydın canım.. benim 30. haftadaki kontrolde doktorum bebeğin gelişiminde kilosunda sıkıntı olduğunu kordonda direnç gördüğünü söyledi ve ben başka bi prof a gittim hatta buraya yazmıştım.. gittiğim doktor her bebek aynı haftalarda sabit bi kilo aralığında olmaz demişti. önemli olan iki kontrol arasında aldığı kilo miktarıymış.. böyle durumlarda sıkı takip yapıyorlar. kontrollerini ihmal etme. şükür biz de problem yokmuş. sizde güzel haberler alırsınız inşallah

canım bennm 30+6 da 1500 çıkmıştı 32+0 da 1933 çıkmıştı bi anda alıyor sanırım bu haftalarda hiç canını sıkma. ben de 30+6 da gittiğimde nst ye almıştı beni .

Bence boyu kilosu gayet güzel canım neye dayanarak minyon dedin 31+4 gittim 42 cm 1800 gr doktor gayet iyi dedi zaten son haftalatda atağa geçiyor boy ve kiloları bianda alabilir takılma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…