- 8 Ekim 2014
- 4.797
- 4.856
- 448
Doğum ha oldu ha olucak olduğu için hiç bir plan yapmadım canım bu bayramda evdeyiz bebişlerler mecburkızlar bayram tatili planları yapıyorsunuz ya ben o zaman doğurmuş olurum muhtemelen ya da hala gelmedi diye burda dert yanıyor olurum
kurban bayramına bebişle planlar yapıyoruz :)kızlar bayram tatili planları yapıyorsunuz ya ben o zaman doğurmuş olurum muhtemelen ya da hala gelmedi diye burda dert yanıyor olurum
Gunaydin canim. Kordonda direnc gorduyse mutlaka baska bir doktora daha gorun hatta perinatologa git. Nst ye girmek bisey ifade etmiyor. Bir onceki kontrolune gore bebegin kilo almasi gerekir onunla kiyasla. Ben riskli gebelik oldugum icin her kontrolde kordondan kan gidiyor mu diye bakiliyor.günaydın kızlar 32+3 de bebeğim 44 cm ve 1700 gr çıktı. ya beslenmeyle ilgili bir sıkıntısı var ya da yapısı minyon olacak bilemedi doktor da...dopplerda kordonda direnç gördüğünü söyledi. O yüzden nst ye gönderdi hemen. Bu kadar erken nst'ye gireceğimi beklemiyordum, bir de sancım çıkacak diye hafiften tırsmadım değil. Neyse ki nst sonucumuz güzel çıktı. Ama haftaya tekrar çağırdı doktor.
sizlerin bu haftalarda kilosu boyu nasıl?
Biz de öyle :) Ramazan bayramı hiç yokmuş gibi davranıyorum :)kurban bayramına bebişle planlar yapıyoruz :)
Son bıkac haftadır ben de yine böyleyim hatta hamileliğin ilk dönemine geri döndüm diyorum özellikle bişey izlerken anında uyuyakalıyorum. sanırım artık enerjik günler yok doğuma kadar lohusalık sonrası anne enerjisi gelir heralde bize de yani inşallah gelirEvde durmak bana yaramıo ya kahvaltıdan sonra öyle bi ağırlık gelio ki uzandığım gibi uyuyakalıyorum akşama kadar en az iki defa uyuyabiliyorumya ne zaman geçicek bu halsizlik doğurcaz hala enerjim yerine gelmedi
aynen canım bayramdan önce gelirler ya da bayram şekeri olurlar artık görcez bakalmDoğum ha oldu ha olucak olduğu için hiç bir plan yapmadım canım bu bayramda evdeyiz bebişlerler mecbur
ya benm eşim hiç cesaret edemiyor tatile şuankurban bayramına bebişle planlar yapıyoruz :)
38 falansa uzaga gıtme sakın canım baska yerde dogum yapmak sorun degılse olabılırYakın mesafe istiyoruz aslinda sanirim bayramda 37 yada 38 haftalık oluyorum belkide doğururum simdi bilemedimcantayi hazırlamak istiyorum ama evin isi bitmiyor ki hamilelikte niye mobilya degistirdiysem zaten bu arada yeni mobilya kokusu nasil cikar ya
ahh yaaa aynen en zoru annelıgı yasamak ve yıne tasımak ona bısey olacagından ınanılmaz korkmakMantıken tam tersi olması gerekio ama ikinciler gerçekten zormuş ya
Aaayyyyy çoookkk feciii acıyor canım ben ağdaya gittiğimde.Agdaya gitmeyeli asirlar oldu : ))iskence göreceğim gibi hissediyorumbir simdi birde dogumdan hemen once gitsem tabi daha iyi ama nerde o cesaret
Ya çok sağol canım saydım 10 hareketi geçti maşAllah ama sert değildi demek ki uyuyordu akıllı kuzum:)günaydınben bir doktorun sitesinden hafta hafta yazılarını takip ediyorum, Bebeğinizi Beklerken Sizi Neler Bekler kitabını da takip ediyorum.Sitede doktorun yazıları ve kitaptakiler birbirini ile doğru bilgiler içeriyor.Şimdi sireden sizin haftanıza baktım.Şöyle Yazıyor.
(
Bebeğinizin Gelişimi
Bebeğiniz amnion sıvısına günlük neredeyse birkaç bardak idrar yapmaktadır. Bebeğiniz aynı zamanda amnion sıvısını yutmaktadır ve bu sıvı günde birkaç defa yenilenmektedir. Amnion kesesindeki fazla sıvı (polyhidramnioz) bebeğinizin bu sıvıyı yutamadığını gösterir (yutak borsu tıkanıklığı=özefajial obstrüksiyon). Amnion sıvısındaki azalma ise (oligohidraminoz) bebeğinizin idrarını yapmadığını (böbrek sorunları) veya plasenta yetmezliğini gösterir. Doktorunuz amnion sıvısı miktarınızı rutin olarak ölçecektir.
Bebeğiniz bu haftalarda çok daha fazla hareketlidir. Bebeğiniz büyüdüğü için daha fazla kalsiyuma ihtiyaç duyar. Süt ve süt ürünlerini bolca tüketmelisiniz. 32. Haftadan sonra bebeğinizin yeri giderek azalacağından hareketleri de giderek azalacaktır.
Bu haftada bebeğinizin boyu yaklaşık 40 cm, ağırlığı ise yaklaşık 1751 gramdır.
Sizdeki Değişim
Rahim bütün karnı dolduracak kadar büyüdüğünden dolayı solunum, sindirim ve dolaşım sisteminizdeki şikayetleriniz giderek artacaktır. Bu haftada gebelik ve doğum ile ilgili rüyalarınız sıklaşacaktır. Bunun nedeni gebeliğinizin biyokimyasal yapınızı değiştirmesidir. Rahim kasılmaları gün içinde sık sık olacaktır, ama bunu ağrı olarak hissetmezsiniz. Ağrı olarak hissederseniz doktorunuza başvurmalısınız. Bu bir erken doğum habercisi olabilir )
Arada bebeğin hareketleri azabilir. Bazen de çok fazla hareket edebilir. Tedirgin olma canım
Ya ilk üç ay berbattı hatta benim 5 ay doktor benimkinin bi hastalık olduğunu söylemişti ilk aylarda zofer kutu kutu bitirdim yemek yrmek mümkün değildi. Şimdi bulantı başlayınca içiyorum sonra bişeyler yiyorum zorla. Rabbim yardımcımız olsun2 gündür ben de kusar oldum.. sanki ilk 3 ayımda gibi hissediyorum kendimi. uykulu hallerim de geri geldi
Amin canım benim 4. Tüp bebek denememde 8.senede geldi minnak kuzum.ilkini kaybettim bu sefer sağ salim alırız kucağımıza inş. Bende hep öyle dua ederim Rabbim düşmanımı bile evladıyla ve evlatsızlıkla sınamasın herkese nasip etsin38 falansa uzaga gıtme sakın canım baska yerde dogum yapmak sorun degılse olabılırunutma ben 38de dogurmustm
ahh yaaa aynen en zoru annelıgı yasamak ve yıne tasımak ona bısey olacagından ınanılmaz korkmak
mesela ben bırıncıde daha kolay gecırdım evde cocukta yoktu ama sımdı oylemı ıstedıgın kadar agrın olsun evde evladın varken sızlanmaya fırsat bulamıyor guclu oluyorsjn❤ Rabbım annelıgı herkese nasip etsınnnnnn... dusmanımı bıle evladıyla sınamasın
insanın senin yazdıklarını okuyunca çocuğunu daha bir sevesi geliyor. öyle ballandırarak anlatıyorsun ki. inşallah hepimiz senin evladına duyduğun gibi bir sevgiyi düşkünlüğü tadarız38 falansa uzaga gıtme sakın canım baska yerde dogum yapmak sorun degılse olabılırunutma ben 38de dogurmustm
ahh yaaa aynen en zoru annelıgı yasamak ve yıne tasımak ona bısey olacagından ınanılmaz korkmak
mesela ben bırıncıde daha kolay gecırdım evde cocukta yoktu ama sımdı oylemı ıstedıgın kadar agrın olsun evde evladın varken sızlanmaya fırsat bulamıyor guclu oluyorsjn❤ Rabbım annelıgı herkese nasip etsınnnnnn... dusmanımı bıle evladıyla sınamasın
Bende bu ara kara kara düşünüyorum napcam diye evde hep kendim yapardım. Şimdi başkasının yapmasını istemiyorumAgdaya gitmeyeli asirlar oldu : ))iskence göreceğim gibi hissediyorumbir simdi birde dogumdan hemen once gitsem tabi daha iyi ama nerde o cesaret
Neyin var canım nasıl oldun ?Bende yapamam hep laf başına geleceği bilmeyince sanirim ondan bu rahatlıktvde vardiya bir ara hamile olduğunu bilmiyor evde doğuruyor falan tövbeler olsun bu arada acayip rahatsizim yine hastaneye gidip gitmemek arasında gidip geliyorum
Aaayyyyy çoookkk feciii acıyor canım ben ağdaya gittiğimde.
Hamilelikten önce gık demezdim, şimdi yıkıyorum ortalığı
Yüksek sesli müzik açtırıyorum her gittiğimde
Ama jiletten sonra ağda yapıldığında çok daha kötü. Bence sen gözünü karartıp git kuaföre derim.kalsin ya ne agdasi mis gibi jiley var
canım senın durumun cok cok daha zor bır mucadeleAmin canım benim 4. Tüp bebek denememde 8.senede geldi minnak kuzum.ilkini kaybettim bu sefer sağ salim alırız kucağımıza inş. Bende hep öyle dua ederim Rabbim düşmanımı bile evladıyla ve evlatsızlıkla sınamasın herkese nasip etsin ❤
Ahh canımmmm tesekkur ederım ınsallahhhhinsanın senin yazdıklarını okuyunca çocuğunu daha bir sevesi geliyor. öyle ballandırarak anlatıyorsun ki. inşallah hepimiz senin evladına duyduğun gibi bir sevgiyi düşkünlüğü tadarız
Ben de geçen kontrolde doktora sordum lazerliyim normalde gebelikte tüyler çıkar diyolar bende hiç artma olmadı diye doktor da daha ne istiyosun dedi. Hatta lazer yaptırırken de bak gebelikte yine çıkar sonra dökülür demişlerdiben geçen gün ağda yaptırdım kızlar korkmayın iki dakikada çat çat bitiyor ya uğraşmaya değmez. ben de lazerliydim bu arada. uzun süre direndim gitmeyeyim diye ama baktım ilişkimi etkiliyor attım kendimi kuaföre. baya da geç çıkıyor nedense. kendime güvenim geldi resmen ya ağdadan sonra.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?