2019 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    314
ben genelde epıduralı normal dogumda kullandıklarını duyuyodum sezeryanda aralarında ki farrk neymıs?
Yok canım epidurali sezeryan için kullanıyorlar.Sana gün veriyorlar ,bana doktorum 28 Mayıs için gün verdi.Akşam 10’dan sonra yemek yemeyi ve su içemiyorsun.Sabah doğumhaneye giriş yapıyorsun,evraklarını imzalıyorsun.Sonra doktorun seni ameliyata almasını bekliyorsun.Ameliyattan önce belden 3 tane iğne yapılıyormuş.Sonrası ameliyat ,bacağının altı uyuşuk ,uyanıksın.30 dk sürüyormuş,sonrasında 5-6 saat yine bişey yiyip içemiyorsun.6 saatin sonunda ayağa kalkıp hemen yürümeye başlıyorsun .Bizim hastanemizde prosedür bu şekilde ,sizinkilerde böyle mi ?

Oda biter inşallah cok guzel cok begendim benim de birkac eksigim.kaldi onlarida bir halletsem nasil rahatlayacagim belli degil

Bende begenmedim arya sahnelerini gereksiz olmustu birde bize tanıtılan arya karakterine hic uymuyordu yani bu dizide ask beklemezdim ama savaştan bir gece once nasilsa öleceğiz edasıyla da yapmasaydı iyiydi
aynen valla bizde eşimle izliyoduk oğlana bakmaya başlayınca dedik zaten aha arya elden gidiyo hii falan yapıyorum bende ben çocukla konuşurken bir aşk beklemiştim ama amaç başka imiş ama diyorm ya dizinin alt yapısı o zaten

Benim bebiş içerlere sığmıyor artık 29 dan beri baş aşağıydı en son doktor yavaş yavaş başı kanala doğru gitmeye başlamış doğum pozisyonunu alıyor demişti aldı galiba poposu kaburgama baskı yapıyor başı aşağıya bacak aram ağrıyo kasık kaslarım ağrıyo yürürken

Başı rahim de olunca ,baş aşağı pozisyon,Doğum pozisyonu oluyor değil mi ?Ayaklarını göğsüme yakın yerde hissediyorum,en çok orayı tekmeliyor ?Ben de inşallah değişmez diye dua ediyorum

Benim yildizlar geciyor bazen ama ben hic onemsemedim dusuyor diye dusunmustum bu randevumda tekrarlarsa bir sorayim olmazsa gecmis olsun canim cok

Ben spınal oldum tek bır ıgne yapıldı epıdural nerden yapılıyor aynı degıl mı?
Ben aksam 5te olmuştm sabah cok erken kahvaltı yapıp bıdaha hıc bısey yememıstım... bunda muhtemelen geceden sonra yenmez dıye dusunuyorum.
Doguma gırıyorsun sedyede oturur pozısyonda one egılıyorsun tum vucudu boynu salıp aneztezicı ıgneyı vuruyor gerıye yatırıyorlar yattıgın anda belden asagısını hıssetmıyor oynatamıyorsun hemen baslıyorlar zaten sonra vııııııık aglama sesı sonra bebısı senle temas ettırıyorlar ondan sonra bebısı orda bıseyler yapılıyor senın amelıyat devam edıyor.
ıkı kolunda yanlara acık tansıyon sureklı olculuyoe havada verıyorlar sonra odana gecıyorsun hemsıreler senın komple gıydırıyor sonra bebısın gelıyor....
yıne belırlı saat hıc bısey yenmıyor ıcılmıyor saat hatırlayamadım 6-7 saat galıba bacaklarım uyusuklugu gecıyor hemen yurutulmeye baslıyorsun böyle...
Ben spınalle epıdural farkını merak ettım
Normal dogumda kullanıyorlar cunkusu etkısı daha cabuk gecıyor dıye okumustum..

Dizinin altyapısında var eyvallah ama yinede bu kadar aceleye gelmeseydi bari
Ay yok eksikler bitmedi şimdi tekrar düşündüm de
Asla tam bitmez

kızlar beşiğimizi aldık Allah nasip ederse 2 yıl yan yana aynı odada yatacağız. sonrasında bizim yataktan uzaklaşacak. sonra yine yavaş yavaş odasını ayıracağız. çok heyecanlandım. nedense buraya da yazayım dedim.

Eklentiler

• 10093027885106.webp
    21,2 KB · Görüntüleme: 49
ben genelde epıduralı normal dogumda kullandıklarını duyuyodum sezeryanda aralarında ki farrk neymıs?
Spinalde iki tane igne vurunuyorsun belden asagisi hafif hissizlesiyor. epiduralde belde igneyi birakip ara ara ilac veriyorlar nerdeyse tamamen uyusma oluyor. Spinalde hissediliyor aci olmuyor biraz degisik yani.

Spinalde iki tane igne vurunuyorsun belden asagisi hafif hissizlesiyor. epiduralde belde igneyi birakip ara ara ilac veriyorlar nerdeyse tamamen uyusma oluyor. Spinalde hissediliyor aci olmuyor biraz degisik yani.
Yok spınalde ben tek ıgne oldum sag taraftan okadar gerısı hemen gelıstı zaten belden asagısı komple uyustu..sonuc olarak epıduralde ıgne olunmuyormu?
Sımdı normal olan arkadaslarım hepsı epıdural oldu.. sezeryan olan tum yakınlarında spınal

pekı sen nedn epıdural olmak ıstıyorsun fark varmı onu anlamaya calısıyorum Burdan yazamazsan ozelden yazarsan cok sevınırım merak ettım
Sonuc olarak ıkısı de ıgne etkılerınde mı fark var ?

@ParteMoralll ikimizin de yazdıklarından sonra ben hiçbir fark göremedim canım ,sence var mı ?Epidural de aynı yerden yapılıyormuş .
Ben sımdı yanlış yazmak ıstemıyorum arastırmıstım...

Bölgesel anestezi yöntemleri
Sezaryenle doğum yapacak anne adaylarının karşısına iki seçenek çıkıyor: Genel Anestezi ya da Epidural anestezi.

Genel Anestezi de doğum sırasında anne tamamen uyutuluyor. Bu nedenle anne, bebeğin doğuşuna tanık olamıyor. Ancak epidural anestezi de, annenin yalnızca belden altı uyuştuğu için bebeğin doğumuna tanık oluyor.

Epidural ve spinal anestezi, bölgesel anestezi yöntemleri içinde en sık uygulanan yöntemler. Epidural anestezinin genel işleyişi şu: Omuriliği ve omurilikten çıkan sinirleri saran ve “dura” adı verilen zarın etrafına lokal anestezik ilaçlar verilerek ağrının beyine iletilmesi engelleniyor. Spinal anestezide ise lokal anestezik ilaçlar dura zarının altında yer alan beyin-omurilik sıvısına veriliyor. Spinal anestezide epidural anesteziye kıyasla çok daha düşük doz ilaç verilmesine rağmen anestezinin etkisi çok daha kısa sürede başlıyor.

Epidural anestezi ile ağrı duyusu ortadan kalksa da anne adayı sezaryen operasyonu sırasında dokunmayı ve dokuların çekilmesi ve gerilmesini hissedebiliyor. Bu durum ağrı hissedilmesine yol açmasa da bazı anne adayları rahatsızlık verici olduğu görüşündeler. İşte spinal anestezide, operasyon bölgesinde ağrının kesilmesinin yanı sıra olarak tam bir hissizlik durumu oluşuyor. Bu nedenle günümüzde tercih edilen yöntem; sezaryen operasyonlarında spinal ve epidural anestezi yöntemleri birlikte uygulamak. Bu birleşik yönteme ise, kombine spinal epidural anestezi adı veriliyor.

Benım anladıgın bu sekıldeydı oyuzden merak ettım mesela epıduralın spınale gore farkı ne ? Agrısımj daha az mesela onu merk ettım.. benım tercıhım spınal olacaktı ona gore uzerınde dusuneyım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…