Ben gittiğimde ameliyatlıj değil ilerlemesin diye varis çorabı kullan dedi hiç alıp kullanmadım çok nadir ara ara aprı yapıo okadar sadece şuanlık sıkıntı görüntü tedavisi sadece ameliyat diye biliyorum oda ne şekilde yapılıo ne derece ilerkemiş oluyo bilmiyorumHahshahahha sanirim oýlevaris gecmiyormu peki canim tedavisi yokmu ?
Benim gibi panik bir insan için ben bu komple olan yöntemi tercih ederdim .Tamam ağrı duymuyorsun ama hissetmek beni biraz endişelendirir.Panik olabilirim,panik olunca nefes alışverişim sıkıntı oluyor.Çok teşekkür ederim canım,benim Salı günü kontrolüm var ,mutlaka konuşacağımBen sımdı yanlış yazmak ıstemıyorum arastırmıstım...
Bölgesel anestezi yöntemleri
Sezaryenle doğum yapacak anne adaylarının karşısına iki seçenek çıkıyor: Genel Anestezi ya da Epidural anestezi.
Genel Anestezi de doğum sırasında anne tamamen uyutuluyor. Bu nedenle anne, bebeğin doğuşuna tanık olamıyor. Ancak epidural anestezi de, annenin yalnızca belden altı uyuştuğu için bebeğin doğumuna tanık oluyor.
Epidural ve spinal anestezi, bölgesel anestezi yöntemleri içinde en sık uygulanan yöntemler. Epidural anestezinin genel işleyişi şu: Omuriliği ve omurilikten çıkan sinirleri saran ve “dura” adı verilen zarın etrafına lokal anestezik ilaçlar verilerek ağrının beyine iletilmesi engelleniyor. Spinal anestezide ise lokal anestezik ilaçlar dura zarının altında yer alan beyin-omurilik sıvısına veriliyor. Spinal anestezide epidural anesteziye kıyasla çok daha düşük doz ilaç verilmesine rağmen anestezinin etkisi çok daha kısa sürede başlıyor.
Epidural anestezi ile ağrı duyusu ortadan kalksa da anne adayı sezaryen operasyonu sırasında dokunmayı ve dokuların çekilmesi ve gerilmesini hissedebiliyor. Bu durum ağrı hissedilmesine yol açmasa da bazı anne adayları rahatsızlık verici olduğu görüşündeler. İşte spinal anestezide, operasyon bölgesinde ağrının kesilmesinin yanı sıra olarak tam bir hissizlik durumu oluşuyor. Bu nedenle günümüzde tercih edilen yöntem; sezaryen operasyonlarında spinal ve epidural anestezi yöntemleri birlikte uygulamak. Bu birleşik yönteme ise, kombine spinal epidural anestezi adı veriliyor.
Benım anladıgın bu sekıldeydı oyuzden merak ettım mesela epıduralın spınale gore farkı ne ? Agrısımj daha az mesela onu merk ettım.. benım tercıhım spınal olacaktı ona gore uzerınde dusuneyım...
Yahu izlemedik daha spoiler verip durmayınBende begenmedim arya sahnelerini gereksiz olmustu birde bize tanıtılan arya karakterine hic uymuyordu yani bu dizide ask beklemezdim ama savaştan bir gece once nasilsa öleceğiz edasıyla da yapmasaydı iyiydi
Hıssetmek ? Hıc bısey hıssetmıyorsun sadece bebegı aldıkları sırada bır baskı hıssettım okadar yoksa ne yaptıklarını anlamak mumkun degıl...Benim gibi panik bir insan için ben bu komple olan yöntemi tercih ederdim .Tamam ağrı duymuyorsun ama hissetmek beni biraz endişelendirir.Panik olabilirim,panik olunca nefes alışverişim sıkıntı oluyor.Çok teşekkür ederim canım,benim Salı günü kontrolüm var ,mutlaka konuşacağım
aynen canım başı aşağıda oluyor yavaş yavaş kanala doğru oturuyor başı ayakları yandaydı benim bide büyüdüğünden herhalde kaburgama da baskı yapmaya başladı bu zamandan sonra değişmesi zor zaten yerleri daraldı iyice :) resmen 35. Haftada ya girdik artık stres arttı hayırlısı ile alırız inşallah kucağımızaBaşı rahim de olunca ,baş aşağı pozisyon,Doğum pozisyonu oluyor değil mi ?Ayaklarını göğsüme yakın yerde hissediyorum,en çok orayı tekmeliyor ?Ben de inşallah değişmez diye dua ediyorum
öyle oldu biraz valla bdahki bölüm heycan artıyo bakalım son sezon bide pffDizinin altyapısında var eyvallah ama yinede bu kadar aceleye gelmeseydi bari
Asla tam bitmez
Epiduralde belde kaliyor igne ameliyat boyunca serum gibi az az geliyor. Spinalde ben cok hissettim canim ya cok uyusmuyor ya bidaha cesaret edemem. Birde ben iki igne vuruldum spinalde tam omurilikten. Arkadaslarim epidural sezeryan oldu cok rahat ettiler. Doktorlarin tercihine gore de degisiyor bu anestezi isi. Normal dogum yapanlara cok az veriliyor zaten sezeryanda yuksek doz oluyor.Yok spınalde ben tek ıgne oldum sag taraftan okadar gerısı hemen gelıstı zaten belden asagısı komple uyustu..sonuc olarak epıduralde ıgne olunmuyormu?
Sımdı normal olan arkadaslarım hepsı epıdural oldu.. sezeryan olan tum yakınlarında spınal
pekı sen nedn epıdural olmak ıstıyorsun fark varmı onu anlamaya calısıyorum☺ Burdan yazamazsan ozelden yazarsan cok sevınırım merak ettım
Sonuc olarak ıkısı de ıgne etkılerınde mı fark var ?
valla bezdim bende her yağmur sonrası duvar siliyorum ne boya kaldı ne badana klimalı bide evimiz kiralar çok artmış bulamadık ya tek maaş ve bebiş masrafları ile bizi aşıyor malesefHe şu küf olayı her taşındığım evimde küfle başım beladaydı şimdi ki evimde yok şükür ev bulamadınız dimi daha
24 saat yeme icme olmuyor degil canim. Ameliyattan sonra su ictim ben. 6 saat sonra da yemek yiyebilirsin. Zaten serum veriliyor susuzluk hissedilmiyor. Ben 4 saat sonra yurumeye baslamistim. Yatmamak gerek hemen toparlanmak icin. Bol sivi bil yuruyus ben hemen iyilestim. Sadece bir hafta oturup kalkarken agrim oldu. Korkmayin zor bisey degil..Benim Epidural ile ilgili aklıma takılan durumlar ;Şimdi hamilelikte ben nefes problemi yaşıyorum ve çok su içiyorum.Su içmeden ben nasıl dayanacağım.Bizim doktor ameliyatı öğleden sonra yapıyor,ameliyattan sonra da su içemiyorsun .Yaklaşık olarak 24 saat bişey yiyip içmeden duruyorsun.Onun dışında zaten dikiş izi filan çok az,yapıştırma dikiş kullanılıyor.Bir de normal Doğumda Doğum esnasında acı çekiyorsun ,sezeryan da Doğum sonrasında.Benim arkadaşım Doğum sonunda 3.gün ayağa kalkıp,her işini yapmaya başladı.Varmı başka şeyler,Doğum yapan arkadaşlar bence deneyimlerinizi paylaşın,gerçekten bize de fikir oluyor
Spınal olan cok tanıdgım var hatta devlette olan bıle var ama ıkı ıgneyı ılkkez senden duyuyorumEpiduralde belde kaliyor igne ameliyat boyunca serum gibi az az geliyor. Spinalde ben cok hissettim canim ya cok uyusmuyor ya bidaha cesaret edemem. Birde ben iki igne vuruldum spinalde tam omurilikten. Arkadaslarim epidural sezeryan oldu cok rahat ettiler. Doktorlarin tercihine gore de degisiyor bu anestezi isi. Normal dogum yapanlara cok az veriliyor zaten sezeryanda yuksek doz oluyor.
Zaten uygulamadan once anestezi doktoru dokundugumu hissetceksin aci olmayacak diye soyluyor. Tabiki bunyeye gore de degisiyor bu isler. Doktorla konusup ayrintili bilgi alin mutlaka. Tam hissizlik olmuyor ama onu soyleyebilirim.Spınal olan cok tanıdgım var hatta devlette olan bıle var ama ıkı ıgneyı ılkkez senden duyuyorumacaba senle alakalı bır durummuydu? Cunku hıc kımsenın ben hıssettıgını de duymadım hatta gecen devlette olan tanıdıkla konusuyorduk oda sadeve bebek alınırken baskı hıssetmıs okadar
Ya anestezi doktoru coook onemlıııı...
mesela benım doktorum spınalı onermişti genelı ıstemıyorum dedı ama kararı herseyı anestezi uzamanına bıraktı...
Bız anestezi uzmanıyla karsılıklı oturup konustuk uzun uzun anlattmıştı. Sımdı bıdaha konusulcak ozaman bu konuyu ayrıntılarıyla sorucam cok merak ettım kafam bıraz karıstı acıkcası bende arastırayım... hıssettım demen benı bıle dusundurdu cok sasırdım
evet 24 saat birşey yiyip ,içemiyoruz24 saat yeme icme olmuyor degil canim. Ameliyattan sonra su ictim ben. 6 saat sonra da yemek yiyebilirsin. Zaten serum veriliyor susuzluk hissedilmiyor. Ben 4 saat sonra yurumeye baslamistim. Yatmamak gerek hemen toparlanmak icin. Bol sivi bil yuruyus ben hemen iyilestim. Sadece bir hafta oturup kalkarken agrim oldu. Korkmayin zor bisey degil..
Kuzum devletteki doktorlar epidurali yapmıyorlar,devlet karşılamıyormuş.Benim kuzenim devlete gidiyor,benim anlattıklarımdan sonra yaptırmak istedi ,doktoru “ben yapamam ,devlet karşılamıyor,eğer ki sezeryan ile ilgili bir durum olursa genel anestezi ile sezeryan yapıyoruz “demişSpınal olan cok tanıdgım var hatta devlette olan bıle var ama ıkı ıgneyı ılkkez senden duyuyorumacaba senle alakalı bır durummuydu? Cunku hıc kımsenın ben hıssettıgını de duymadım hatta gecen devlette olan tanıdıkla konusuyorduk oda sadeve bebek alınırken baskı hıssetmıs okadar
Ya anestezi doktoru coook onemlıııı...
mesela benım doktorum spınalı onermişti genelı ıstemıyorum dedı ama kararı herseyı anestezi uzamanına bıraktı...
Bız anestezi uzmanıyla karsılıklı oturup konustuk uzun uzun anlattmıştı. Sımdı bıdaha konusulcak ozaman bu konuyu ayrıntılarıyla sorucam cok merak ettım kafam bıraz karıstı acıkcası bende arastırayım... hıssettım demen benı bıle dusundurdu cok sasırdım
evet canım oldugum ıcın bende hıssetmedım tek oldum dıyorum oyuzden sasırdım ya yoksa bılmesem yorum yapamam... doktorlarla konusunca bırbırımıze bılgı verelım bakalım onlar me soyluyorZaten uygulamadan once anestezi doktoru dokundugumu hissetceksin aci olmayacak diye soyluyor. Tabiki bunyeye gore de degisiyor bu isler. Doktorla konusup ayrintili bilgi alin mutlaka. Tam hissizlik olmuyor ama onu soyleyebilirim.
Yok canım yaa olurmu kuzenım spınal sezryan oldu teyzemde benden ucgun once devlet hastanesınde spınal zorunlu sezryan oldu yapıyorlar mecbursa tabı yapacaklar oyle bısey yok..evet 24 saat birşey yiyip ,içemiyoruzbol bol hareket iyileşme sürecini kısaltıyormuş ,bana da herkes zorlansan da sabaha kadar yürü dedi.Bir de annen mutlaka kayısı kompostosu yapsın ,hastanede iç ,gaz çıkarmada çok etkiliymiş
Kuzum devletteki doktorlar epidurali yapmıyorlar,devlet karşılamıyormuş.Benim kuzenim devlete gidiyor,benim anlattıklarımdan sonra yaptırmak istedi ,doktoru “ben yapamam ,devlet karşılamıyor,eğer ki sezeryan ile ilgili bir durum olursa genel anestezi ile sezeryan yapıyoruz “demiş
Ben vermedim spoiler verilen spoiler ek yaptim
Canim sen strese girince onlar da hissedip hareket etmezlermis bir iki kere bizimki de yapmisti haylazlar oynuyorlar bizimle muhtemelen uyuyordu canim birdaha yaşamazsın insallahBizim kız ilk paniğini yaşattı bana bugün normalde çok evhamlı değilimdir ama dünden beri hareketleri az gibiydi bugün De tatil evdeyim öğlene kadar hiç hareket etmedi Nutella klasik müzik hiçbir şeye tepki vermedi 13.30 gibi doktora gittik tabi ben salya sümükHer şey yolunda çok şükür nst de çekildi bebiş hareketlendi ama ben hala kendime gelemedim niye öyle oldum anlamadım ama çok korktum
Sonunda aldık
Beşiği almayacaktım burada ki yorumlara göre ama eşim çok güzel duruyor olsun isterse 1 ay yatsın ben istiyorum diye tutturdu
Çilek Mobilya da ki çalışan kadınla biraz ters düştük diye Caploonba diye bir bebek mağazasından aldık..
Geriye sadece puseti kaldı.. O da bitsin biz okeyiz
Çok tatlııEki Görüntüle 2261626
Eki Görüntüle 2261627 Eki Görüntüle 2261628
Teyzeleri oğlumun oyuncakalrı nasıl
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?