Hadi ya benim ki makat geliş değil kafası aşağıda ama nasıl anlatıyım duruşu değişik sırtı kanala doğru duruyor sanırım anladığım kadarıyla buda zor olurmuş. Bende sezaryenden korkuyorum ama travmatik bi normal doğum yaşıcağıma sezaryen yaşarım daha iyi diye düşünüyorum.Canım Ayazda şu anda makat geliş pozisyonunda..
Doktoruma sorduğumda ise net değil ama kesinlikle dönmez de demiyor.. Doğumda bile dönen bebek gördüm genelde 35 den sonra dönüyor bekle dedi..
Öyle odaklandım ki normal doğuma.. Sezaryen inanılmaz korkutuyor beni
Hadi ya benim ki makat geliş değil kafası aşağıda ama nasıl anlatıyım duruşu değişik sırtı kanala doğru duruyor sanırım anladığım kadarıyla buda zor olurmuş. Bende sezaryenden korkuyorum ama travmatik bi normal doğum yaşıcağıma sezaryen yaşarım daha iyi diye düşünüyorum.
Benim annem tebrik etmeyi bile 6.5 aylıkken yaptı hayatımın hicbir döneminde yanimda degildi babannem büyüttü beni yani beterin beteri var kuzum seni cani kadar sevecek bir varlık var icinde artik kimseye ihtiyacin yokİnanılmaz melakoliğim şu dünyada kimse tarafından sevilip önemsenmediğimi düşünüyorum. Bazen milletin çocuklarıyla konuşmalarını duyuyorum kurban olduğum falan diyo anneleri çocuklarına içim eziliyo ben hiç öyle şeyler duymuyorum annemden. Hep bi ağlama hissi var hele ki bugün.
İnşallah canım benim bebeğin duruşu böyle bak sağdaki foto gibi, sakıncalarıda yazıyor valla bunları okuyunca cesaret edemiyorum işte.Tabiki öyle öncelik senin içinde bebeğin içinde en sağlıklı olan
Umarım bir an önce her şey normale döner rahat bir nefes alırız
Lcwdan bana hediye almışlardı doğum günümde cok memnunum lohusa icin almışlardı ama ben giyiyorumKızlar ben kendim için pijama takımı bulamadımbenim evde olan takımlarım hep saten ,dantelli ve şortlu ya da ip askılı ,adam akıllı evde giyecek pijama takımım bile yok.O yüzden hem hastanede hem de evde giyebileceğim birkaç takım almam lazım.Bizim burda Koray’a baktım ama penyeleri çok kötüydü.Siz nerelerden aldınız ?
Yeşil takıma hayran kaldimBenim son ganimetler daha bir elbisesi bile yok kızımın
Valla bizi de bekleyeceksiniz mecbur yoksa darılırım oyle doğuran kaçmasınNe harika : )) bizde yazacagiz merak edecegiz doguma gideni heyecanla bekleyecegiz. Allah o guzel gunleri gostersin hepimize
İnşallah canım benim bebeğin duruşu böyle bak sağdaki foto gibi, sakıncalarıda yazıyor valla bunları okuyunca cesaret edemiyorum işte.
Ben aradaki farkı anlamadim ama sıkıntı etme hic kuzum doktorun ne diyor normal zor mu olurmus ?İnşallah canım benim bebeğin duruşu böyle bak sağdaki foto gibi, sakıncalarıda yazıyor valla bunları okuyunca cesaret edemiyorum işte.
Yok kız biz size dicezki aklınız varsa çıkarmayın en iyi zamanları içerdeykendi ağlayan yoktu, gazı olan yoktu içerde durdukları gibi durmuyolar deyip sizi korkutcaz
O elle döndürme olayını bende istemem ya her doktorda yapmiyor onu zaten risk atmaya değmez bende sezeryande korkuyorum ama öncelik bebisin sağlığı olmalıHiç riske atmaya değmez canım..
Doğum şekli ne olursa olsun sağlık öncelik olmalı.. Bana birileri bebeği anne karnında elle döndürebilirler felan ama cesaret edemem böyle bir şeye..
Bir de garip garip egzersizler..
Bende duydum ama ne gerek var. Bana secde pozisyonunda dur dedi öyle duruyorum arada bi ama çokta yapamıyorum yoruluyorum üşeniyorum artık kendi çabalayıp dönerse bakalım beklicezHiç riske atmaya değmez canım..
Doğum şekli ne olursa olsun sağlık öncelik olmalı.. Bana birileri bebeği anne karnında elle döndürebilirler felan ama cesaret edemem böyle bir şeye..
Bir de garip garip egzersizler..
Iyice hevesleniriz bence ozaman son günler baya zor ağır geçiyormuş cunkuYok kız biz size dicezki aklınız varsa çıkarmayın en iyi zamanları içerdeykendi ağlayan yoktu, gazı olan yoktu içerde durdukları gibi durmuyolar deyip sizi korkutcaz
Evet canım şöyle düşün bebeğin yüzü benim içime doğru dönük olması gerekirken dışa doğru dönük buda kanala girerken sıkıntı fotoya iyice bakarsan zaten soldaki foto kanala daha rahat giricek gibiBen aradaki farkı anlamadim ama sıkıntı etme hic kuzum doktorun ne diyor normal zor mu olurmus ?
Valla ben heryerde yatarimAnneme geldim 2 haftalığına süper ya sürekli yatıyorum :) bende yatamam kayınvaldemde sağolsun eşim anlıyor nerde rahat ettiğimi
Duzelirmiymis peki ? Ya da sana yada bebege zarar verebilecek birsey mi normal dogumda kuzum ?Evet canım şöyle düşün bebeğin yüzü benim içime doğru dönük olması gerekirken dışa doğru dönük buda kanala girerken sıkıntı fotoya iyice bakarsan zaten soldaki foto kanala daha rahat giricek gibi
Kalin battaniye henüz almadim ben almak gereklimi ki acaba ?Sonunda ben de hastane çantamı hazırladım çok şükür :) haftasonu memlekete gidip 2 hafta kalacağım, gitmeden hazırlamak istiyordum.
Bebek çantasına koyduklarım:
*Ebeye verilecek poşette( kilitli buzdolabı poşeti kullandım);
10lu hastene çıkışının penye battaniyesi
İç zıbın
Ayaklı pijaması ve üstü
Şapkası
Eldivenleri
Önlüğü
Mendili
Bir adet bebek bezi
*Yedek poşette;
5li takım(iç zıbın, ayaklı alt üst takım, şapka, eldiven, mendil)
Müslin örtü
Bir adet bebek bezi
*kalın battaniye
*12 adet yedek bebek bezi
*pişik kremi
*1 adet alt açma
*1 paket ıslak mendil
Henüz koymadım ama biberon ve bir adet emzik ekleyeceğim.
Kendi çantama koyduklarım:
*2 adet alt üst takım
*1 adet sabahlık
*2 adet alt 2 adet üst çamaşır
*2 adet atlet
*2 adet çorap
*1 paket depend bez
*1 adet yüz havlusu
*terlik ve taç
*ekleyeceklerim: tarak, diş fırçası ve macunu, makyaj malzemeleri)
Bu kadar benim alacaklarım ama hastane eve 5 dakika uzaklıkta biraz onun rahatlığı var, bişey gerekirse eşim gider alır diye düşünüyorum ki ilk doğumda biberonu almamıştım ama oğlum zayıf doğunca hemen mama takviyesi önerdi doktor. Eşim gidip kaynatıp getirmişti hemen.
Oluyor oyle arada korkutuyor haylazlar bizi cok harekette az harekette hep bir endise sebebi bende haftada bir gidecegim şimdilik cantayi da hazırla dedi doktorum ne.olur ne olmaz diye ama anca 2 hafta yada 3 hafta.sonra hazırlayabilirim sanirimSen iyi hiç almamışsın nerdeyse ben 73 74 kilo ile başladım gidiyorum . Artık doktor dediya dikkat et kaç gündür de acildeyim annem eşim yakamı bırakmıyor yediklerimi sayıyorlar:))
Teşekkür ederim canım inşallah öyledir. Şuan annemdeyim uzandim sabahtan beri uyuyan kız burada baya hareketli :)
Bunu giyen tosbik gotluyu poncik ayakliyi yerim amaBugün bunlarıda aldım son olarak hiç 0-3 zıbını ve altı yoktu çünkü daha da bişey almam doğunca bişey bulamazsam gidip aldırırım zor bişey değil sonuçta hemen büyüyolar gerçekten bide benimki azcık tosbik ondan giyemeyebilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?