Yok yok o kadar detay düşünüp canını sıkma, ben de ne kadar sürer önce su mu gelir sancı mı, bunları düşünüyorum. Normal bekliyorum ama zorunlu sezeyana döner mi nasıl olur falan ay çok yalnız kalmamak lazım bu süreçte
İlk doğumda suyum gelmeye başladı ilk ve hastaneye gittiğimde 1,5 cmdi açılma. Hiç sancı yoktu. Saatler sonra sancı başladı ve açılma çok yavaş oldu. Bu açılma olayı kişiden kişiye değişiyor sanırım bazıları hiç hissetmiyor. Önce sancı gelmesi daha kolaylaştırıyormuş doğumu sanırımÖnce su gelirse daha mı zor olur? Burada bugün kontrole gittim, nstye girdim yanımda bir kız daha nstye bağlıydı. Ben kalkarken hemşire ona senin sancın yok mu dedi, kız yok dedi. Açılman yokmuymuş dedi, kız 3 cm var dediRahat rahat nstde çikolata falan yiyordu... Ben 3 cm açılmayla nasıl öle olduğunu hiç anlayamadım, gereksiz mi stres yaptım acaba? Belki bizimkilerde öle kolayca olur
Valla bana olmuyordu da işts iki cantim açılmam varmış %40 dendi zaten bebeğin başida yerleşmiş iyice ağrın olursa suyun gelirse kanaman lekelenme değilde adet gibi olursa gel dediler acilde kontrolüm yapıldı bugüncanım bu anlattıklarının hepsi bana aylardan beri oluyor hala doğurmadım
Mama vermeyi düşündünmü peki 1 saatte 40 ml az gibi geldi kuzm acaba doymuyomu sütünleBenimki de kavga ediyor
Benimkının de ucu çok büyük
Ben de ondan mi ediyor diyordum
Sağıp verdiğim oldu
1 saatte 40 ml sağıyorum
Onu alırken bile söyleniyor
Biberon yasak bize dr verme sakin dedi
Kaşıkla içiriyorum
Ben yeğenlerimden baya tecrübeliyim uyuyanıda var uyumayanıda varValla ben saf değilim ama ben de bu kadar olacağını tahmin etmedim
Emzirir koyarım yerine uyur diyordum :)
Veriyorum takviyeMama vermeyi düşündünmü peki 1 saatte 40 ml az gibi geldi kuzm acaba doymuyomu sütünle
Canım ilk başta benim de sütum çok azdı mama verdim 2 gün . Hastanede bitkisel damla verdiler sütun gelmesini sağlıyormuş 1 hafta düzenli onu içtim eve gelir gelmez sıcak dus masaj yaptım . Havluyu ütüleyip göğüslerime koydum zeytin yagini masaj yaptım. Böl tavuk suyu et suyu sebzeli çorbalar. Kimyonlu bulgur pilavı sütlaç falan yiyorum . Birde yarim litre en az komposto iciyorum 2 saatte bir emziriyorum arada göğüslerim çok doluyor o zaman da sağıyorum. Bunlar bende ise yaradı umarım sende de yarar .Kızlar mama takviyesi yapıyor musunuz ne sıklıkla ve neyle? Ben çok direndim vermemek için ara ara verdim ama bugün sütümü sağdım ve sonuç 10 CC anca geldi belki de günlerdir bundan ağlıyor oğlum artık kabullenip sanırım mama takviyesi ne başlıcam ama bebeğim biberona alışır da beni emmeyi bırakırsa diye çok korkuyorum sizler napıyorsunuz bu korku ve endişeyle kendime yapıyorum biliyorum ama sürekli ağlıyorum(((
Evet süt yapıcı şeyler ye inşallah artar benim ilk zamanlar çok fazlaydı bebek emmiyodu o kadar göğsümde birikiyodu mastit olucam diye ödüm koptu koltuk altım bile acırdı çoğuda kötü sonra ama normale döndü hatta dün çok azdı nedense korktum bi an bildiğin göğsüm yumuşak içi bomboş gibiydi bugün normale döndü şükür. Ben çok fazla su içiyorum belki onun faydası oluyodurVeriyorum takviye
Dr doymuyor dedi
En başta hepsi böyle galibaCanım bana da en başta öyle oldu çünkü süt yetmiyo ya da çok küçük olduğundan yeterli ememiyo ve bu çok normal. Aç olduğu için ağlıyordur. Mama takviyesi yap düzelecektir..
9 gün oldu canım ağzından çıkan dua olsun o da kabul olsun inşallahKaç gün oldu doğum yapalı? 10-15 günde artarmış süt sen beslenmeye dikkat edip emzirip sağdıktan sonra çoğalır o allahın izniyle
Haklı tabi doktor kıyamam çok acizlerSütüm var ama dr bebek sende kendini güvende hissediyor diyor
Daha yavru alışacak dünyaya diyor
Mama veriyor Musun biz destek mama veriyoruz
Bebek kaç kg doğdu
Suanda kaç
Bizimki 2930 doğdu
2680 di bir hafta sonra
Her emzirmeden snr 30 ml mama veriyorumHaklı tabi doktor kıyamam çok acizlerbizim bebek de 2940 doğdu 4 gün sonra 2650 oldu ondan iki gün sonra aile hekiminde yine 2650 çıktı bizim doktor da mama takviyesi dedi ama çok vermek istemedim iki gün sadece iki kez verdim sonra biraz sütüm arttı gibi geldi vermedim ama artık direnemiyorum belki de bu nedenle ağlıyor bebeğim bu kadar düzenli vericem galiba bı yandan da emziriyorum ama az sütüm sen günde kaç kez veriyorsun mama ve kaç cc bı de sütünü sağdın mı o kaç cc geliyor merak ettim canım
Yaşarsın ben inanıyorum sende inan beyin neye inanırsa o olur merak etme sütünü sağdıkça gelicektir bebekle bağ kurmaya özen göster dediğim gibi göğsünü aç yatır ten tene temas sütün gelmesinde çok etkili9 gün oldu canım ağzından çıkan dua olsun o da kabul olsun inşallahçok istiyorum emzirmek Allah nasip etsin uzun süre yaşayabilelim hep beraber inşallah bu duyguyu
Maşallah onlara yaBen mama, emzirme, pompalama hepsini yapıyorum. İkizler çılgınca aç, sütün anca musluk gibi akması lazım doymaları için :) hepsine de alıştılar..
Canım maşallah darısı bizlerin başınaCanım ilk başta benim de sütum çok azdı mama verdim 2 gün . Hastanede bitkisel damla verdiler sütun gelmesini sağlıyormuş 1 hafta düzenli onu içtim eve gelir gelmez sıcak dus masaj yaptım . Havluyu ütüleyip göğüslerime koydum zeytin yagini masaj yaptım. Böl tavuk suyu et suyu sebzeli çorbalar. Kimyonlu bulgur pilavı sütlaç falan yiyorum . Birde yarim litre en az komposto iciyorum 2 saatte bir emziriyorum arada göğüslerim çok doluyor o zaman da sağıyorum. Bunlar bende ise yaradı umarım sende de yarar .
Benim bebeğim hep öyleKızlar birşey sorucaktım bebeğim göğsümü çekiyor yani emiyor ama yutkunmasını duyamıyorum bineronla verince gık gık diye ses çıkıyor ve biberorunu bitirince uyuyor ama göğsümğ yarım saat tutsa bile bırakınca ağlıyor doymuyor çekemiyor mu acaba eşimde çekemese durmaz boş çeker mi diyor
Benimkide uyku esnasında biberonla veriyorum 50 cc veriyorumKızlar oğluşum sarılık olduğu için uyanmıyor bi türlü uyansada mememi 10 dk emip uyuyor tekrar doymuyor haliyle doymayıncada sarılığı geçmiyor. Bende biberona ne kadar karşıda olsam sütümü sağıp biberonla vermeye karar verdim en azından ne kadar içtiğini bilirim. Şimdi 2 saatte bir uyandırıyorum kaç cc vermem doğru olur ben 50-60 cc veriyorum yeterlimi sizce?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?