Arada oluyorsa az kaldı 2 gün sancılarım oldu bu gün nişan inşallah sende de çabucacık sağlıkla gelsin)Anladim canim.Valla ben de artik olsun diyorum ama ne nisan ne sanci ne su ne bir belirti.Arada sancim oluyor ama devami yok:)
Amin canım haberini veririm artık)insalah guzel bir doğumun olur canm 1 2 güne olur Allah 'ın izniyle insalh :)
Sancılar nasıl bir şekilde hissettin en çok ben sancı olayını merak ediyorum.ilk hamileliğim de suyum geldiği için suni sancı vermişlerdi.Arada oluyorsa az kaldı 2 gün sancılarım oldu bu gün nişan inşallah sende de çabucacık sağlıkla gelsin)
Bende de ilk öyle oldu suni sancıyla pek bilmiyorum. Ama bu kez 2 gün hafif adet sancısı gibi bişey kasıklarda oluyorSancılar nasıl bir şekilde hissettin en çok ben sancı olayını merak ediyorum.ilk hamileliğim de suyum geldiği için suni sancı vermişlerdi.
Arkadaşlar gelecekler artık reddedemedim. Dün aşırı yorgundum yapamam sandım ama bugün enerji doluyum. Beni düşünüyorlar ki geliyorlar dedim...kendini nasil Iyi hissedeceksen oyle yapilmali zaten
ben yurtdisinda oldugum icin bebege dokunmadan once temizlige dikkat ediyorlar. Ailem dogum icin yanima gelecek. babam sigara kullaniyor evim kucuk oldugu icin Disarda sigara icmeyi kabul etti. Cevremde baska sigara kullanan kimse yok.
canim arkadaslarin ile konusup rahat edecegine inaniyorsan cagir oturun guzel vakit gecirin diger turlu ise islerini henuz bitiremedigini soyleyip red edebilirsin.
Ayrica saglicakla al kucagina bebisini canim. Cok sukur 9 ayi sorunsuz sekilde atlattik sayilir.
parfumden ben de vazgectim acaba mandalina kokulu kolanya gotursem olur mu? Elimi falan temizlerim.
gecmis olsun canim, insallah en kisa zaman da bebisin yogun bakimdan cikip yanina gelir.
gozunaydin canim, Allah anali babali buyutmeyi nasip etsin.
Çok şükür çok sevindimKızlar doğum yaptım toplam 5 saat sürdü ama bebeğimi yoğun bakıma aldılar doğum sırasında su yutmuş solunum sıkıntısı var bekliyoruz
Bence 3 ay bebeklerin hepsi gazlı oluyor zaten.Ne kadar doğru bilmiyorum ama bebek anne karnında ne kadar durursa o kadar gaz sancisi az oluyormuş.bir de dünya ya tam hazır olma süresi de 38 +3mus bu konuda bilginiz var mı
Çatı muayenesinde de iki ayrı görüş olduğundan zaten ikilemde kalıyorum yaCanim kilosundan ziyade bas çevresi ve pelvis uyumu onemli olan yani çatı muayenesinde doktorun catin iyi bebek dogar derse bi sorun olacağını sanmıyorum hatta bebek 3800den aşağı bile doğabilir biliyorsun ultrason yanılmaları oluyor . :)
Kilo 4ten fazla çıkınca devlet bile hemen sezaryen diyor. Belki doğunca yanılma payı daha az çıkacak ama risk almak istemiyorlar. Beni düşündüren baş çevresi, Allah korusun ya kanala takılırsa diye ödüm kopuyorBenim kızım 3710 doğmuştu.Doktor muayenede 4 kilo bile doğurmaya müsait çatın demişti.Çatı muayenen önemli bu durumda..
Evet aynen.sende beynine telkinler verebilirsin aslında oksitosin salgıla diyebende ama sırf dogum başlasın diye . belkide sırf ondan yapiorum diye bi ise yaramiyoraşırıya kacilmadigi sürece zarari olmaz yararı olur diye düşünüyorum. aslinda bunlar dogumu tetiklemekten cok daha rahat bi dogum icin cunku dogumu başlatan hormonlarmış sende eğitime katılmışsın ebe demiştir oksitosin hormonu baslatirmis dogumu .
Ben de hala inanamiyorum, 2 gun once bebegin yatagini kurduk, devamli yataga bakip duruyorum. Cok sukur bugunlerime.Arkadaşlar gelecekler artık reddedemedim. Dün aşırı yorgundum yapamam sandım ama bugün enerji doluyum. Beni düşünüyorlar ki geliyorlar dedim...
evet canım çok şükürSonuna geldik sayılıyır. Hala inanamıyorum biliyor musun? Çok heyecanlıyım. Haftasonı bitince kavuşucam bebeğime:) çok şaşırıyorum ve heyecanlanıyorum.
Kolonya görür canım. Ebeler, hemşireler kullanma derse kullanmazsın.. yanına almakta bir sıkıntı yok ki ☺
9 ay 38+4de bittiği icin dünyaya gelmek icin en hazır zaman o zaman oluyor canm bu doğru . gaz konusunu bilmiyorum ama prematüre ve sezaryen bebeklerinde alerji ve kolik ihtimali daha yüksekmişNe kadar doğru bilmiyorum ama bebek anne karnında ne kadar durursa o kadar gaz sancisi az oluyormuş.bir de dünya ya tam hazır olma süresi de 38 +3mus bu konuda bilginiz var mı
Oglum.39+5 doğmuştu gaz problemi yaşamamıştık.duyunca acaba doğru olabilir mi diye dusundum. Belki bu sebebden bebekklerin gününde doğması daha iyi sanki9 ay 38+4de bittiği icin dünyaya gelmek icin en hazır zaman o zaman oluyor canm bu doğru . gaz konusunu bilmiyorum ama prematüre ve sezaryen bebeklerinde alerji ve kolik ihtimali daha yüksekmiş
genelde fazla gösteriyor cnm kilo. bu arada bnde devlete inan ilk dogumumda ozelde ebe bana catin cok dar cok zor bidogum olur demisti . devlette doktor çatı iyi demisti dogumu yaptıran ebe de çatı dar ama bebek iri degil Allahtan birz zorlanabilirsin soyle ikin faln demisti ama şükür dogum faslı fazla uzun sürmedi bnce 20 dk sürdü tam bilmiyorum ama . epizyo vardi ama bn epizyo olmaması icin hic birsey yapmamıştım ve zaten gebelik boyunca progestan kullanmıştım. ya bide çatı ya bakanların parmaklarını kullanıs şekillerine gore mi değişiyor bilmiyorum. bak sadece bi çatıda 3 ayrı görüş biri cok dar biri biraz dar biri uygun dediÇatı muayenesinde de iki ayrı görüş olduğundan zaten ikilemde kalıyorum yaDevlet çatın müsait derken özel de basık çatı dedi. Sanırsın başka yere baktılar. Ben anlamıyorum artık ya neye güvenip neye karar vereyim Kilosunun daha düşük çıkacağına inanıyorum açıkçası fazla gösteriyor gibi geliyor.
olabilir aslinda. ya dogum stresten de gecikiyor bnm kizim var 2 yaşında ve su ara o kadr değişti ki doguma kendime adapte olamıyorum psikolojik olarak hazirlanamiyorum. perşembe günü sancim vardi kontrole gittim ve ağladım hastaneye girinceEvet aynen.sende beynine telkinler verebilirsin aslında oksitosin salgıla diyeciddiyim beyin ne söylersen ona inanıyor ya ise yarayabilir diye düşündüm
Amin canim insallah...:))Yarin evimi de temizleteyim sonra gelsin bebegim:))Arada oluyorsa az kaldı 2 gün sancılarım oldu bu gün nişan inşallah sende de çabucacık sağlıkla gelsin)
sadece ondan değil canm herturlu bencede 39+lar dogum icin en ideal zaman cunku tam anlamıyla hazir oluyorlar . benm kizim 39+0da doğdu muthis gaz sancilari yasadik her gece 1 de kalkip saatlerce aglardi . ama dedigin dogruda olabilir bilemiyorum. :)Oglum.39+5 doğmuştu gaz problemi yaşamamıştık.duyunca acaba doğru olabilir mi diye dusundum. Belki bu sebebden bebekklerin gününde doğması daha iyi sankitabi aceleci bebekleri saymazsak
Hakkatten stresli bir olay bu doğum birde senin 2. Dimi hepsi ayrı güzel ve heyecanlı.kizin normal dogumlami olmustu? Ilk doğum zor oluyormu? Aynı şeyleri ilkindede yapmismiydinolabilir aslinda. ya dogum stresten de gecikiyor bnm kizim var 2 yaşında ve su ara o kadr değişti ki doguma kendime adapte olamıyorum psikolojik olarak hazirlanamiyorum. perşembe günü sancim vardi kontrole gittim ve ağladım hastaneye girincesmdi sancim var bni alırlar dogumhaneye diye bir stres bastı
Perine nasıl yapıyorsun? Açıyor mu yapınca? Kaç dk sürüyor ? Çok soru sordum ama merak ettim.benim bebek çok aşağıda yürüyüş ve fazla ayakta kalmak yasak bana şu anda.acaba bu masajı uygulayabilir miyim ben deBende squat plates perine ara ara yapıyordum şimdi 35+2deyiz perineye ve squata ağırlık verdim erken mi başladım bilmiyorum da egitimdeyken 34den sonra başlayın denmişti.hergun squat çömelme haftada 3gunde perine yapıyorum.cinsel ilişkiden de sogudum nedense hiç içinden gelmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?