Ben de 3 cm açıklıkla 1,5 hafta gezdim nerdeyseİnşallah canım benimle aynı haftada olan bi tanıdığım 5 gündür 1 parmak açıklıkla geziyor o da zor geldi gelicek sürekli heyecan. Sabah uyandım tualetimi yapamıyorum acıdan bu gün çok canım acıyor tualetimi yapamıyorum olsun artık
Bilmiyorum ki kuzum doktoruna sor istersen de öyle yap.perineyi çömelerek yapıyorum.5dk anca yapabiliyorum dakikası yok galiba.acımıyor pek kegel egzersizini sürekli yaptığım içindir belkiPerine nasıl yapıyorsun? Açıyor mu yapınca? Kaç dk sürüyor ? Çok soru sordum ama merak ettim.benim bebek çok aşağıda yürüyüş ve fazla ayakta kalmak yasak bana şu anda.acaba bu masajı uygulayabilir miyim ben deönceki doğumdan epizyom var benim
Ben okudumda kuzum ilk doğumum olduğu için tecrübesizim ondan bisey yazamadimBana neden kimse bisey yazmamış
ben tualete çıkınca acısına dayanamıyorum böyle şeyler oldumu sendeBen de 3 cm açıklıkla 1,5 hafta gezdim nerdeyse
Evet canım ilki normaldi . Beni zorlayan kısım son 2saat artık bebek iyice gelmiş oluyor kakan var gibi ikinmak geliyor icinden ondan öncesi beni zorlamadi . Hele başlarda ki sancılar daha şiddetli adet sancılar yaşadım yani . Dogumum farklı ve stresli geçti ama sancim başlar başlamaz suyumda gelmişti hastaneye gittim bnde ama sızıntı halindeydi keşke gitmeseymisimHakkatten stresli bir olay bu doğum birde senin 2. Dimi hepsi ayrı güzel ve heyecanlı.kizin normal dogumlami olmustu? Ilk doğum zor oluyormu? Aynı şeyleri ilkindede yapmismiydin
Ay ben öyle oluyorum kakam var gibi bi de söylemesi ayıptır yapınca da acısına dayanamıyorum ama sancım falan yok şu an bi de sürekli çişim oluyorEvet canım ilki normaldi . Beni zorlayan kısım son 2saat artık bebek iyice gelmiş oluyor kakan var gibi ikinmak geliyor icinden ondan öncesi beni zorlamadi . Hele başlarda ki sancılar daha şiddetli adet sancılar yaşadım yani . Dogumum farklı ve stresli geçti ama sancim başlar başlamaz suyumda gelmişti hastaneye gittim bnde ama sızıntı halindeydi keşke gitmeseymisimorda strese girdim doğuranlar in sancı çekenlerin bagirislari beni çok etkiledi 3 cm açıklıkla girdim 4 cm çıktı ve durdu o şekilde tam bir gece bir gündüz geçirdim sancı kesildi yani bildiğin stresten ve doğumhane bin soğuk olmasından usumustum doğum durdu. Eve gondermiyorlardi neyse bir ebe dedi benim dediğimi deme ama imza at çık evine git dusunu al yürü yemeğini ye geri gel dediğini yaptm sancim geri tuttu hastaneye vardım 5 saat sonra doğurdum. Anlatıyorum ki korkunun ve stresn doğumu ne kadar etkilediğini bilin :) bu arada bu yaptiklarmdan sadece yürüyüş ve squati yaptım ilk doğumda ve daha az yapıyordum bu kadar azimle değil buna rağmen dogum sürecinin durup başlaması haricinde kötü bi durum olmadı şükür :)
O sanirm baskıdan canım . Doğumda olan o tuvalet hissi çok başka bişi doğum yapanlar bilirAy ben öyle oluyorum kakam var gibi bi de söylemesi ayıptır yapınca da acısına dayanamıyorum ama sancım falan yok şu an bi de sürekli çişim oluyor
Hayir bebegim, benimde 29 kasimda olacak dogum bugun 36 haftalik olduk son dort hafta hayirlisi bakalimKizlar bi tek ben mi kaliyorum kasimin sonuna, dogumlar bitecek galiba ben dogum yapana kadar, tek mi kalicam burda ki ben..
benimde ilk dogumum tedirgin oldum o yuzden daha onceden yasayanda olmamis sanirimBen okudumda kuzum ilk doğumum olduğu için tecrübesizim ondan bisey yazamadim
MuhteşemEvet canım ilki normaldi . Beni zorlayan kısım son 2saat artık bebek iyice gelmiş oluyor kakan var gibi ikinmak geliyor icinden ondan öncesi beni zorlamadi . Hele başlarda ki sancılar daha şiddetli adet sancılar yaşadım yani . Dogumum farklı ve stresli geçti ama sancim başlar başlamaz suyumda gelmişti hastaneye gittim bnde ama sızıntı halindeydi keşke gitmeseymisimorda strese girdim doğuranlar in sancı çekenlerin bagirislari beni çok etkiledi 3 cm açıklıkla girdim 4 cm çıktı ve durdu o şekilde tam bir gece bir gündüz geçirdim sancı kesildi yani bildiğin stresten ve doğumhane bin soğuk olmasından usumustum doğum durdu. Eve gondermiyorlardi neyse bir ebe dedi benim dediğimi deme ama imza at çık evine git dusunu al yürü yemeğini ye geri gel dediğini yaptm sancim geri tuttu hastaneye vardım 5 saat sonra doğurdum. Anlatıyorum ki korkunun ve stresn doğumu ne kadar etkilediğini bilin :) bu arada bu yaptiklarmdan sadece yürüyüş ve squati yaptım ilk doğumda ve daha az yapıyordum bu kadar azimle değil buna rağmen dogum sürecinin durup başlaması haricinde kötü bi durum olmadı şükür :)
kesinlikle haklı bna da ayni denmişti su gelince gel bn hemen gittim meğer cok gelince gitmeliymiş bardak bardak boşalırmış o zamn gitmeliymiş sızıntı halindeyse evde beklemeli . ebe ye sordum bu kez o dedi ilk doğumunda muhtemelen cok kucuk bi yırtık olmus evde bekleyebilirdin ama olan olmus dedi. :)MuhteşeminsaALLAH bu yavrunuda kolaylıkla aliverirsin kucağına bize eğitimde nişan gelirse hemen gelmeyin sancılar 5dkda 1 olursa gelin ama suyunuz gelirse hemen gelin denmisti. Lakin şöyle birşey de okumuştum bir yerde dolu dolu su (misal 1 su bardagi kadar)gelirse gelin, sızıntı şeklinde gelirse sakin olun(12 saati geçirmemek suretiyle) duşa girin ve sancılarınızı bekleyin boşa hastaneye gidip strese girmeyin diyordu.hakli galiba
Ikınma isteğinden dolayımı oluşmuş o yırtık? Sonuçta az buz değil bir gece bir gündüz geçirmişsin hastanede beklerkenkesinlikle haklı bna da ayni denmişti su gelince gel bn hemen gittim meğer cok gelince gitmeliymiş bardak bardak boşalırmış o zamn gitmeliymiş sızıntı halindeyse evde beklemeli . ebe ye sordum bu kez o dedi ilk doğumunda muhtemelen cok kucuk bi yırtık olmus evde bekleyebilirdin ama olan olmus dedi. :)
Biliyorum canım ilki de normaldi unuturmuyum hiç)O sanirm baskıdan canım . Doğumda olan o tuvalet hissi çok başka bişi doğum yapanlar bilir
Lavman verilmiyor muBiliyorum canım ilki de normaldi unuturmuyum hiç)
Bence devlettekine güven ben olsam öyle yapardım yani seni etkilemek istemem ama özeldekilerin cogu sezeryanı öneriyorfKilo 4ten fazla çıkınca devlet bile hemen sezaryen diyor. Belki doğunca yanılma payı daha az çıkacak ama risk almak istemiyorlar. Beni düşündüren baş çevresi, Allah korusun ya kanala takılırsa diye ödüm kopuyorÇatı muayenesine 38deyken normale müsaitsin demişti devlette, özeldeki basık dedi kim doğru söyledi nasıl bilcem.
Hayır verilmemiştiLavman verilmiyor mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?