- 24 Kasım 2016
- 10.527
- 14.652
- 248
evde gelmişti zaten su canim sanci başlayınca. aslinda soyle oldu ilişki oldu duşa girdim çıktım sanci basladi yarim saat geçti su geldi sancin dahada şiddetlendi yemek yedik bu arada evden ciktik oylece :) ikinma hissi cok sonra geliyor artk aciklik 8 9 cm olunca . ebelere dedm bnm tuvaletim var tuvalete gitmem gerek bi açıklığına bakalm oyle git baktı ve gidemezsin o tuvaletin degil bebek dediIkınma isteğinden dolayımı oluşmuş o yırtık? Sonuçta az buz değil bir gece bir gündüz geçirmişsin hastanede beklerken
hii tuvalet hissi neden acaba bnde sanci olduğu gunler oluyor da. kanala iniyorlar diye belkide.Biliyorum canım ilki de normaldi unuturmuyum hiç)
Benm açıklıkta 3 cm canm. ama tabi bn artik günüm faln bitti sancim var siddetlenmesini bekliyorum hafif sancıların olmadığı bir saat yokBen 2cm açıklıkla bugün 5 gündür geziyorumÜstelik 4 gün önce nisanim da geldi ama tık yok.
Normali denesem bebeğime zarar gelir diye ödüm kopuyor. Ne zormuş ya valla bekleyim diyorum sancı da gelmiyor. Olan bana olsun kessinler alttan razıyımgenelde fazla gösteriyor cnm kilo. bu arada bnde devlete inan ilk dogumumda ozelde ebe bana catin cok dar cok zor bidogum olur demisti . devlette doktor çatı iyi demisti dogumu yaptıran ebe de çatı dar ama bebek iri degil Allahtan birz zorlanabilirsin soyle ikin faln demisti ama şükür dogum faslı fazla uzun sürmedi bnce 20 dk sürdü tam bilmiyorum ama . epizyo vardi ama bn epizyo olmaması icin hic birsey yapmamıştım ve zaten gebelik boyunca progestan kullanmıştım. ya bide çatı ya bakanların parmaklarını kullanıs şekillerine gore mi değişiyor bilmiyorum. bak sadece bi çatıda 3 ayrı görüş biri cok dar biri biraz dar biri uygun dedi
Canım o fitil benim bildiğim açılmayı sancı gibi tetiklemiyor. Rahim a ağzını yumuşatıyor yani yukarının basıncı ile iki üç santim anca etki ederAy evet propess dimi. Benim de onunla baslaticaklar. Ilaç sonrasi 4 -5 cm açılma oluyomus sonrası suni vericeklermis. Allah razı olsun canim ya insalah senin gibi 5 saate doğurmak nasip olur. Peki o ilaçla kac cm açılman olmuştu. Epidural da yapılcak bu arada
Bence de ondan baskı bağırsaklarda oluyor.hii tuvalet hissi neden acaba bnde sanci olduğu gunler oluyor da. kanala iniyorlar diye belkide.
Riske atmamak gerek. Benim ilk oğlan doğuma girerken 3.300 çıktı ama 3.650 doğdu.Meraba kızlar 39+1im ne bir belirti ne kasılma ne sancı var. Gelmiyor bizim oğlan,hem devlete gidiyorum hem özelde takipliyim.özele güvenmedim iki hafta önce sezaryen dedi iri dedi diye. Bebeğimi o hafta 3900 ölçmüştü dün gittim devlete 3800ölçüldü. Baş bir iki cm normalden fazla normal doğum olurmu bilemiyorum neye karar vermeliyim kaldım arada.bu kiloda normal yapanınız varmı ? Ölçülen kilodan az çıkacağını düşünüyorum bekleyim diyorum. Zorlamak yavruma zarar verir diye de korkum var. Özelde ki doktor çok korkuttu sağolsun kanala takılır ex olur dedi ruhsuz bi şekilde.gitmek istemiyorum ona napıcam akıl almaya ihtiyacım var.
ekim annelernde bu konuyu cok konuştuk kizlar catin dar denilmeyen o kadr azdı ki . bazen kasıt olduğunu düşünüyorum. doktorlar sezaryene yöneltmeye yer arıyor gbi. he şunu da diyim bn devlet hastanesine gidiyorum bu gebeligimde . ve gecen nst göstermeye bi bayanla girdik ilk dogumu bebegi 4 kilo günü biteceği gun doktor hastaneye gel bi çatı muayenesi yapalım catin uygunsa suni veririm eğer ilerlerse doğurursun baktm agir gidiyor sezaryene alirim dedi 4 kilo ve üzeri bebekleri ilk dogumda riske atmıyorum dedi . aslinda devlette doktor iyiyse onlar da gerekeni yapıyorlar yani kimisi umursamaz olabiliyor. doktor o kadr açıklayıcı konuştu ki bn 4 ölçüyorum ama bebek 3750 de olabilir ve dogabilir ama bebek 4200 de olabilir. bunlar bilinmez su aşamada denicez eğer bebek iriyse catina gore zaten dogum ilerlemez . yani aslında kesin olan bisi yok ilk gebeligimde 38 de 3bucuk ölçtükleri kizm 39 da 3300 dogdu . .Normali denesem bebeğime zarar gelir diye ödüm kopuyor. Ne zormuş ya valla bekleyim diyorum sancı da gelmiyor. Olan bana olsun kessinler alttan razıyım
Güzel bir doğumun olmuş.zaten doğumu genelde kabızlığa benzetiyorlarevde gelmişti zaten su canim sanci başlayınca. aslinda soyle oldu ilişki oldu duşa girdim çıktım sanci basladi yarim saat geçti su geldi sancin dahada şiddetlendi yemek yedik bu arada evden ciktik oylece :) ikinma hissi cok sonra geliyor artk aciklik 8 9 cm olunca . ebelere dedm bnm tuvaletim var tuvalete gitmem gerek bi açıklığına bakalm oyle git baktı ve gidemezsin o tuvaletin degil bebek dedidogumhaneler dolu biraz sık disini dedi yarims saat bekledim oyle sanirm ve en son bni alın artik doguma buraya doğuracam smdi dedim de aldılar. belki orda kendi kendime ikinsam doğardı
Banada öyle dedi dr. Iri bir bebek bir hafta önde gidiyor eğer böyle devam edip 4kg geçerse risk olur ilk doğumun sonuçta dedi ama ben normal olsun istiyorum.tabiki diretmiyorum illaki normal diye sağlıkla gelsinde doğum şekli okadar önemli değilekim annelernde bu konuyu cok konuştuk kizlar catin dar denilmeyen o kadr azdı ki . bazen kasıt olduğunu düşünüyorum. doktorlar sezaryene yöneltmeye yer arıyor gbi. he şunu da diyim bn devlet hastanesine gidiyorum bu gebeligimde . ve gecen nst göstermeye bi bayanla girdik ilk dogumu bebegi 4 kilo günü biteceği gun doktor hastaneye gel bi çatı muayenesi yapalım catin uygunsa suni veririm eğer ilerlerse doğurursun baktm agir gidiyor sezaryene alirim dedi 4 kilo ve üzeri bebekleri ilk dogumda riske atmıyorum dedi . aslinda devlette doktor iyiyse onlar da gerekeni yapıyorlar yani kimisi umursamaz olabiliyor. doktor o kadr açıklayıcı konuştu ki bn 4 ölçüyorum ama bebek 3750 de olabilir ve dogabilir ama bebek 4200 de olabilir. bunlar bilinmez su aşamada denicez eğer bebek iriyse catina gore zaten dogum ilerlemez . yani aslında kesin olan bisi yok ilk gebeligimde 38 de 3bucuk ölçtükleri kizm 39 da 3300 dogdu . .
İlk doğum olduğu için hiç bilgim yok ablamlarda sezaryen oldu onların da fikri yok normal denenip sezaryene geçiş oluyor mu ya? E deneme şansım var o zaman. Devlette ki doktor da iyiydi ilgiliydi baştan savsa güvenmezdim zaten. Teşekkür ederim hepinize cevaplarınız içinekim annelernde bu konuyu cok konuştuk kizlar catin dar denilmeyen o kadr azdı ki . bazen kasıt olduğunu düşünüyorum. doktorlar sezaryene yöneltmeye yer arıyor gbi. he şunu da diyim bn devlet hastanesine gidiyorum bu gebeligimde . ve gecen nst göstermeye bi bayanla girdik ilk dogumu bebegi 4 kilo günü biteceği gun doktor hastaneye gel bi çatı muayenesi yapalım catin uygunsa suni veririm eğer ilerlerse doğurursun baktm agir gidiyor sezaryene alirim dedi 4 kilo ve üzeri bebekleri ilk dogumda riske atmıyorum dedi . aslinda devlette doktor iyiyse onlar da gerekeni yapıyorlar yani kimisi umursamaz olabiliyor. doktor o kadr açıklayıcı konuştu ki bn 4 ölçüyorum ama bebek 3750 de olabilir ve dogabilir ama bebek 4200 de olabilir. bunlar bilinmez su aşamada denicez eğer bebek iriyse catina gore zaten dogum ilerlemez . yani aslında kesin olan bisi yok ilk gebeligimde 38 de 3bucuk ölçtükleri kizm 39 da 3300 dogdu . .
Allahim herkese guzel doğumlar nasip etsin insalh bunu da alirim sağlıkla kucağıma :)Güzel bir doğumun olmuş.zaten doğumu genelde kabızlığa benzetiyorlar
Herkesin hakkında hayırlısı olsun doğumun herturlusu de zor kolay degil can candan ayrılıyor sonucta :) ben sadece suna cok gicik oluyorum. anne normal istiyor doktor korkutup sezaryene yonlendiriyor veya anne normal dogumdan cok korkuyor israrla bi normal dogurtma cabasi sonrası tam bi travma tabi. bende normali cok istedim doktorum bi sürü seyler sıraladı araştırdım baska hastane ve doktorlara gittim şükür Allah gönlüm gore verdi . ama doktorun dedigi şeyler dogum bitene kadr bir an aklımdan çıkmadı. he suda var egerki doktorun dediği olsaydı muhtemelen kendimi asla affetmezdmBanada öyle dedi dr. Iri bir bebek bir hafta önde gidiyor eğer böyle devam edip 4kg geçerse risk olur ilk doğumun sonuçta dedi ama ben normal olsun istiyorum.tabiki diretmiyorum illaki normal diye sağlıkla gelsinde doğum şekli okadar önemli değil
Tabi canm oluyor. zaten surekli nst de bagli oluyorsun aksi bi durumda hemen ameliyata alınıyorsun. ne olursa olsun seni dogurtturacaz diye bisi yok tabi son çareye kadr da sezaryene dönmüyorlar devlette oda var. :) bn dogum yaptığım zaman orda birinin bebegin kalp atışları yavaşladı ve acil sezaryene alındı.İlk doğum olduğu için hiç bilgim yok ablamlarda sezaryen oldu onların da fikri yok normal denenip sezaryene geçiş oluyor mu ya? E deneme şansım var o zaman. Devlette ki doktor da iyiydi ilgiliydi baştan savsa güvenmezdim zaten. Teşekkür ederim hepinize cevaplarınız için
Burda suyun içinde bebeğin anne yi zehirlediği veya pisliğini yaptığı ihtimalleri göz önünde tutarak hemen gelin diyenler var tedbir olarak. Suyun yeşil mavi gibi renk alması zehirlenme veya içinde pislik olması da bebeğin ciğerine pislik gitmesine sebep olduğu için çağırıyorlar her iki durumda acil sezeryan nedeniMuhteşeminsaALLAH bu yavrunuda kolaylıkla aliverirsin kucağına bize eğitimde nişan gelirse hemen gelmeyin sancılar 5dkda 1 olursa gelin ama suyunuz gelirse hemen gelin denmisti. Lakin şöyle birşey de okumuştum bir yerde dolu dolu su (misal 1 su bardagi kadar)gelirse gelin, sızıntı şeklinde gelirse sakin olun(12 saati geçirmemek suretiyle) duşa girin ve sancılarınızı bekleyin boşa hastaneye gidip strese girmeyin diyordu.hakli galiba
Lavman yapılıyor ama tam bebek kafası çıkışa geldiğinde büyük tuvaletin gelmiş ve ne yaparsan yap tutamayacaksın gibi bir hisle ıkınma geliyor hani ishal olursun sancı sancı sonrası nasıl ıkınma gelirse o şekilde deyim hatta sen panik halinde o sancı içinde aaaa büyük tuvaletim geldi dersin millet de seni bebek geliyor diye doğum masasına koşturuyorLavman verilmiyor mu
lavman heryerde yapılmıyor canm . bna yapılmamıştı mesela . yapilmayanda yapılanda varLavman yapılıyor ama tam bebek kafası çıkışa
Ben iki devlet iki özel de doğum yaptım dördünde de yapıldılavman heryerde yapılmıyor canm . bna yapılmamıştı mesela . yapilmayanda yapılanda var
Evet doğru şu berrak değilse yeşilimsi kirli bir haldeyse de hemen gelin demişlerdi.onu unuttum demeyi haklisin canimBurda suyun içinde bebeğin anne yi zehirlediği veya pisliğini yaptığı ihtimalleri göz önünde tutarak hemen gelin diyenler var tedbir olarak. Suyun yeşil mavi gibi renk alması zehirlenme veya içinde pislik olması da bebeğin ciğerine pislik gitmesine sebep olduğu için çağırıyorlar her iki durumda acil sezeryan nedeni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?