Valla canım herkes kendi tecrübesi kadar işte. Eğer hissedmiyorsan ağrı eşiğin yüksek belki de kolay bir doğum olur o açılmaya başlar zamanla eskiden kimi üç saatte kiMi üç günde doğum yaparmış ama senin adına sevindim yani bana söyleseler bunları hoşuma giderdiEve yeni geldim kızlar. Nst de duzenli ve yuksek sancilarim cikti ama ben agri aci hissetmiyorum sadece karnim sertlesiyor kasilmayi hissediyorum. Doktorum bunlar dogum sancisi senin simdi kivranman lazim normalde dedi, çatı muayenesi yapti 1 cm aciklik ama bebek hala kanala inmemis, bu sanciya gore bebegin kanala girmis olmasi ve acikligin daha fazla olmasi gerekirdi dedi. Bebegin inmesini engelleyen bi etken yani kordon vs olup olmadigindan emin olmak icin doppler cekildi sorun cikmadi, cikmadi ama cikmayacagi anlamina gelmez 24 saat takip et hareketlerini en ufak azalmada gel hemen dedi. Basina gelen var mi ki acaba
Adet sancısı gibi başlıyor önce canım hafif hafif gittikçe artar ve sıklaşırsa aynı zamanda karnın top gibi olursa sancıyla beraber işte o doğum sancısı ama en küçük sancıyı bile ihmal etmeyin önemseyinGozunaydin canim.Allah anali babali buyutsun.Sancin nasildi?Ya benim de yokluyor bu aralar karnimin alt tarafinda 3 dakika falan suruyor.Nefesimi kesiyor ama geciyor devami yok.Takip ediyorum tekrarlamiyor.
Normal bir doğum.saatler alıyor beklemek istemiyorlar.sezeryan öylemi en fazla bir kaç.saat içinde bitiyor.daha kolay ve maddi yönden de cezbedici geliyor.benceOkuyorum da kızlar eskiler 4 kg bebeyi nasıl normal doğurmuş o zaman neden şindi dk.lar bahane arıyor şünkü normal onlara daha zor geliyor. Bilmiyorum artık sağlıkla normal doğum varken mecbur sezeryan
Sorayım canım.gerçi bir dahaki kontrolüm37+4 te o zaman doğururum sanırımBilmiyorum ki kuzum doktoruna sor istersen de öyle yap.perineyi çömelerek yapıyorum.5dk anca yapabiliyorum dakikası yok galiba.acımıyor pek kegel egzersizini sürekli yaptığım içindir belki
Tuvalet sıkıntısı yaşamadım pek ama o zaman da çatı ağrım çok oluyordu.şu an daha fazla hatta haftalardır çekiyorum.yataktan dönünce o kemiklerin ağrısı mahvediyor insanı.muhtemelen açılmalarım oluyor yavaş yavaş.bebek uzun zamandır baskı yapıyor doğum kanalınaben tualete çıkınca acısına dayanamıyorum böyle şeyler oldumu sende
Ben iki devlet iki özel de doğum yaptım dördünde de yapıldı
Himm bn bizim sehirde duymadm canm ondan dedm. bide diğer gruptada yapılmayan vardi . yapiksa daha iyi galiba ya bn birz kabizlik cekmistim ilk gunlerBen iki devlet iki özel de doğum yaptım dördünde de yapıldı
belki 37 38 de gelir canm :) ama bas pelvis uyumu da önemli kilo kadar belki çok rahat bi catin var . niye direk kestirip atmislar ki hemen. daha bu haftadan .Selam kızlar. Maşallah daha kasım 1 oldu ama bayağı doğuram var herhalde okuduğum kadarıyla. Darısı bizlere inşallah. Benim dün muayenede 36 artı 4 de bebek 3300 çıktı özele gidiyordum normalde o fa iri bebek diyordu bu defa devlete gideyim dedim işte dün gittim bu doktor da normal zor dedi iri bir bebek. Bende normal çok istiyorum ama annemler diyo 3500 ü geçmez doktorların dediğine bakma düşük doğar diyorlar. Bakalım artık. Bu akşam da çok mu hareketli bebiş ne aşağı doğrı bir bastırıyor acsyip yakıyor canımı hiç durmuyor. Buarada ben taşındım çok şükür kızlar şehir değiştirdim geçen hafta bugün toparlamıp taşındım ay okadar zor oldu ki aöa şükür bugün herşey tamamlandı evimdeyim artık
yaa oyle mi ne bileyim bende tedirgin oldum iste insallah dedigin gibidir canim kolay olur dogumum benim ve burdaki tum hamişlerinValla canım herkes kendi tecrübesi kadar işte. Eğer hissedmiyorsan ağrı eşiğin yüksek belki de kolay bir doğum olur o açılmaya başlar zamanla eskiden kimi üç saatte kiMi üç günde doğum yaparmış ama senin adına sevindim yani bana söyleseler bunları hoşuma giderdi
Çatı muayenesi oldunuz mu? Benim 34+2de 2800du bidaki kontrol 36+2 de..en son ki kontrolde bile tombik bir bebek normalde zorlanirsin dedi dr.bakalim hayırlısı sağlıklısı olsun.Selam kızlar. Maşallah daha kasım 1 oldu ama bayağı doğuram var herhalde okuduğum kadarıyla. Darısı bizlere inşallah. Benim dün muayenede 36 artı 4 de bebek 3300 çıktı özele gidiyordum normalde o fa iri bebek diyordu bu defa devlete gideyim dedim işte dün gittim bu doktor da normal zor dedi iri bir bebek. Bende normal çok istiyorum ama annemler diyo 3500 ü geçmez doktorların dediğine bakma düşük doğar diyorlar. Bakalım artık. Bu akşam da çok mu hareketli bebiş ne aşağı doğrı bir bastırıyor acsyip yakıyor canımı hiç durmuyor. Buarada ben taşındım çok şükür kızlar şehir değiştirdim geçen hafta bugün toparlamıp taşındım ay okadar zor oldu ki aöa şükür bugün herşey tamamlandı evimdeyim artık
Çok şükür canım.. ben de heyecanlanıyorum baya. Düşünmemeye çalışıyorum, başka şeyler düşünmeye çalışıyorum heyecan çok geliyorBen de hala inanamiyorum, 2 gun once bebegin yatagini kurduk, devamli yataga bakip duruyorum. Cok sukur bugunlerime.
Kolanyayi alacagim yanima dedigin gibi hemsirelere sorarim kullanmamda sorun var mi diye?
persembe gunu bana alttan bakilip ornek alinacak bakteri var mi diye bakilacak. Bir de kan tahlilleri yapilacakmis. Gunler yaklastikca heyecanlaniyorum.
hayirlisi olsun canim, Allah anali babali buyutmeyi nasip etsin. Ayrica cok gecmis olsun. Bazi insanlar cok duygusuz ve anlayissiz olabiliyor. Bence de sikayet etmen Iyi olur. Belki kendilerini duzeltirler ve baska hastalara oyle davranmazlar.iyi geceler kizlar ben dogum yaptım. oglum yanimda iyiyiz sukur . dogumum guzel gecti. 16.00 dan itibaren düzensiz sancılarım vardi cok şiddetli degildi ama canımı da yakıyordu . sonra akşam 21.00 22.00 gbi şiddetlenmeye başladı ama hala duzensizdi biraz oyalandm faln duşa girdim ciktim sanci hala duzensizdi 7 dk da geliyorsa bi iki sonra bi bak 10 dakika da geliyordu . sonra dedm bu yalancı sancilar uyuyaym en iyisi uyumuşum 1 gbi şiddetli sancılarla uyandm 5 dakikaya bir 2 3 kere geldi tuvalet ihtiyacım var gibiydi bi tuvalete gireym dedm tuvalette ıkınınca sanci iyice şiddetlendi 4 dk düştü sonra acaba dogummu dedm ama yerlere yatıyorum ağrıdan eşimi kaldırdım belimi faln ovdu bir türlü dogummu degilmi anlayamadmneyse sancilar 2 dk düştü ve artk dayanilmazdi eşime gidelm dedm bu arada saat 2 buçuk oldu hastene cok yakındı zaten dogumhaneye gelmemle ilk kontrol ardından sakin ıkınma dedi ebe tam aciklik varmis hemen doğumhane ye aldılar . dedm bnm ıkınma hissi yok ama biraz beklesek mi dedm cocuk gelmiş canm nasil bekleyeceksin dedi suyumu patlatmasiyla bnde asiri bi ıkınma isteği geldi ebe bn dedikce ikin ama yavaş yavaş hızla ıkınırsan yırtılırsın dedi 4 5 ıkınmadan sonra fazla ıkınıyorsun bana bırak bn alicam dedi istemsiz bi kere daha ikindim sonrası derin nefes saat 3 de doğdu toplamda ne kadr sanci çekmiş oluyorum bilmiyorum ama Allah im.beni kurtar moduna 1 den sonra girdim :) epizyom yırtığım yok cok dogal bi dogum oldu cok şükür . bunlar guzel kısımlardı kötü kısımlara gelecek olursak dogumhanede vajinal muayene edilirken elimi vajinaya yakin bölgeye tuttuğum icin sert bi dille elini ordan al diye uyarildim ardından suyumu patlatırken de aynı şeyi yaptığım icin resmen azar işittim bn nasil dogurtaymbu şekilde seni diye bağırdi bna sadece vajina üst kemiginin ordaydı elim sanarsin tekme atmışım tokat atmışım bunla da kalmadi ebe bebegi yatirdi bi yere kilo boy igne ve topuk izinden sonra giydirmedi epey bi zaman cocuk ciplak kaldi orda bn sandim birsey yapilacak en son sordm neden bekliyor hala gorevli kadin gelecek dedi plesantayi çıkardı kontrolünü yaptı ve gitti kalkabilirsin veya şudur budur hic bi şekilde bi bilgi vermedi ve bni dogumhanede oyle birakti cikti görevli kadin halledermis gerisini oda yasli bi kadin hic bisi umrunda olmayan miymiy moralim bozuk bu yüzden şikayet etmeyi düşünmüyorum bunlari bu davranışlarından ötürü. . ilk dogumumu da burda yaptm ve canim kizim yavrum diye konusuldu o kadr guzel davranildi ki bebegime ve bana suan cok saskinim. ve kesinlikle bugünkü ebe ve hizmetli kadını şikayet etmek istiyorum .
umarim canm kesinlikle edicem. tesekkur ederim bu ara da :)hayirlisi olsun canim, Allah anali babali buyutmeyi nasip etsin. Ayrica cok gecmis olsun. Bazi insanlar cok duygusuz ve anlayissiz olabiliyor. Bence de sikayet etmen Iyi olur. Belki kendilerini duzeltirler ve baska hastalara oyle davranmazlar.
Allah anali babalı büyütsün canim. Doğumun guzel geçmiş masallah. Darisi bize. Bebisini sağlıkla almışsın kucağına onemli olan oiyi geceler kizlar ben dogum yaptım. oglum yanimda iyiyiz sukur . dogumum guzel gecti. 16.00 dan itibaren düzensiz sancılarım vardi cok şiddetli degildi ama canımı da yakıyordu . sonra akşam 21.00 22.00 gbi şiddetlenmeye başladı ama hala duzensizdi biraz oyalandm faln duşa girdim ciktim sanci hala duzensizdi 7 dk da geliyorsa bi iki sonra bi bak 10 dakika da geliyordu . sonra dedm bu yalancı sancilar uyuyaym en iyisi uyumuşum 1 gbi şiddetli sancılarla uyandm 5 dakikaya bir 2 3 kere geldi tuvalet ihtiyacım var gibiydi bi tuvalete gireym dedm tuvalette ıkınınca sanci iyice şiddetlendi 4 dk düştü sonra acaba dogummu dedm ama yerlere yatıyorum ağrıdan eşimi kaldırdım belimi faln ovdu bir türlü dogummu degilmi anlayamadmneyse sancilar 2 dk düştü ve artk dayanilmazdi eşime gidelm dedm bu arada saat 2 buçuk oldu hastene cok yakındı zaten dogumhaneye gelmemle ilk kontrol ardından sakin ıkınma dedi ebe tam aciklik varmis hemen doğumhane ye aldılar . dedm bnm ıkınma hissi yok ama biraz beklesek mi dedm cocuk gelmiş canm nasil bekleyeceksin dedi suyumu patlatmasiyla bnde asiri bi ıkınma isteği geldi ebe bn dedikce ikin ama yavaş yavaş hızla ıkınırsan yırtılırsın dedi 4 5 ıkınmadan sonra fazla ıkınıyorsun bana bırak bn alicam dedi istemsiz bi kere daha ikindim sonrası derin nefes saat 3 de doğdu toplamda ne kadr sanci çekmiş oluyorum bilmiyorum ama Allah im.beni kurtar moduna 1 den sonra girdim :) epizyom yırtığım yok cok dogal bi dogum oldu cok şükür . bunlar guzel kısımlardı kötü kısımlara gelecek olursak dogumhanede vajinal muayene edilirken elimi vajinaya yakin bölgeye tuttuğum icin sert bi dille elini ordan al diye uyarildim ardından suyumu patlatırken de aynı şeyi yaptığım icin resmen azar işittim bn nasil dogurtaymbu şekilde seni diye bağırdi bna sadece vajina üst kemiginin ordaydı elim sanarsin tekme atmışım tokat atmışım bunla da kalmadi ebe bebegi yatirdi bi yere kilo boy igne ve topuk izinden sonra giydirmedi epey bi zaman cocuk ciplak kaldi orda bn sandim birsey yapilacak en son sordm neden bekliyor hala gorevli kadin gelecek dedi plesantayi çıkardı kontrolünü yaptı ve gitti kalkabilirsin veya şudur budur hic bi şekilde bi bilgi vermedi ve bni dogumhanede oyle birakti cikti görevli kadin halledermis gerisini oda yasli bi kadin hic bisi umrunda olmayan miymiy moralim bozuk bu yüzden şikayet etmeyi düşünmüyorum bunlari bu davranışlarından ötürü. . ilk dogumumu da burda yaptm ve canim kizim yavrum diye konusuldu o kadr guzel davranildi ki bebegime ve bana suan cok saskinim. ve kesinlikle bugünkü ebe ve hizmetli kadını şikayet etmek istiyorum .
cok sukur canm . darisi sizlere olsun. :)Allah anali babalı büyütsün canim. Doğumun guzel geçmiş masallah. Darisi bize. Bebisini sağlıkla almışsın kucağına onemli olan o
iyi geceler kizlar ben dogum yaptım. oglum yanimda iyiyiz sukur . dogumum guzel gecti. 16.00 dan itibaren düzensiz sancılarım vardi cok şiddetli degildi ama canımı da yakıyordu . sonra akşam 21.00 22.00 gbi şiddetlenmeye başladı ama hala duzensizdi biraz oyalandm faln duşa girdim ciktim sanci hala duzensizdi 7 dk da geliyorsa bi iki sonra bi bak 10 dakika da geliyordu . sonra dedm bu yalancı sancilar uyuyaym en iyisi uyumuşum 1 gbi şiddetli sancılarla uyandm 5 dakikaya bir 2 3 kere geldi tuvalet ihtiyacım var gibiydi bi tuvalete gireym dedm tuvalette ıkınınca sanci iyice şiddetlendi 4 dk düştü sonra acaba dogummu dedm ama yerlere yatıyorum ağrıdan eşimi kaldırdım belimi faln ovdu bir türlü dogummu degilmi anlayamadmneyse sancilar 2 dk düştü ve artk dayanilmazdi eşime gidelm dedm bu arada saat 2 buçuk oldu hastene cok yakındı zaten dogumhaneye gelmemle ilk kontrol ardından sakin ıkınma dedi ebe tam aciklik varmis hemen doğumhane ye aldılar . dedm bnm ıkınma hissi yok ama biraz beklesek mi dedm cocuk gelmiş canm nasil bekleyeceksin dedi suyumu patlatmasiyla bnde asiri bi ıkınma isteği geldi ebe bn dedikce ikin ama yavaş yavaş hızla ıkınırsan yırtılırsın dedi 4 5 ıkınmadan sonra fazla ıkınıyorsun bana bırak bn alicam dedi istemsiz bi kere daha ikindim sonrası derin nefes saat 3 de doğdu toplamda ne kadr sanci çekmiş oluyorum bilmiyorum ama Allah im.beni kurtar moduna 1 den sonra girdim :) epizyom yırtığım yok cok dogal bi dogum oldu cok şükür . bunlar guzel kısımlardı kötü kısımlara gelecek olursak dogumhanede vajinal muayene edilirken elimi vajinaya yakin bölgeye tuttuğum icin sert bi dille elini ordan al diye uyarildim ardından suyumu patlatırken de aynı şeyi yaptığım icin resmen azar işittim bn nasil dogurtaymbu şekilde seni diye bağırdi bna sadece vajina üst kemiginin ordaydı elim sanarsin tekme atmışım tokat atmışım bunla da kalmadi ebe bebegi yatirdi bi yere kilo boy igne ve topuk izinden sonra giydirmedi epey bi zaman cocuk ciplak kaldi orda bn sandim birsey yapilacak en son sordm neden bekliyor hala gorevli kadin gelecek dedi plesantayi çıkardı kontrolünü yaptı ve gitti kalkabilirsin veya şudur budur hic bi şekilde bi bilgi vermedi ve bni dogumhanede oyle birakti cikti görevli kadin halledermis gerisini oda yasli bi kadin hic bisi umrunda olmayan miymiy moralim bozuk bu yüzden şikayet etmeyi düşünmüyorum bunlari bu davranışlarından ötürü. . ilk dogumumu da burda yaptm ve canim kizim yavrum diye konusuldu o kadr guzel davranildi ki bebegime ve bana suan cok saskinim. ve kesinlikle bugünkü ebe ve hizmetli kadını şikayet etmek istiyorum .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?