23 günlükken tartıldı 1 kg yakın almıştı aslında ama dediğim gibi aç gibi çok ağlıyor susturamıyorum sütüm de aşırı yok yani eh işteBenim ilk kızımın reflüsü vardı fışkırır tarzda kusuyodu bütün emdiği geri çıkıyodu çok üzülüyodum ama her ay bi kilo alıyodu dr da kilo alımı iyiyse bişey yapmaya gerek yok demişti. Siz de kilo alımına bakın normalse doyuyordur memenizde durmak istiyodur siz belkide acıktı sanıyorsunuzdur. Bence önce kilo kontrolü yapın sonra mamaya başlayın
Aralıklı emzirmeyi denediniz mi peki yani 5 dk emzirme 5dk mola şeklinde. Gerçi bazı bebekler memeden alınca bida zor tutuyo ama bi deneyin belki işe yarar. Birde emzirme pozisyonlarında değişiklik yapın belki kusma dığı bi pozisyon vardır. Mesela kafası memede bacakları aşağıda. Bu şekilde emdiği aşağı gider. Reflü çok zor ben çok çektim. Mutlaka emzirdikten sonra eğimli yatırın bir süre ellemeyin. Bizim koltuklar kanepe halı göl oluyodu. Sırtımdan bi akardı aaa bu kadar emdimi de bu kadar kustu diye şaşırırdmEvet hemen gazını çıkarınca feci kusuyor ama çoğunlukla emerken kusuyor maalesef sonra devam et dk istiyor ama mide yanması oluyor sanırım ememiyor çok ağlıyor içim parçalanıyor artık
Her türlü denedim yine kusuyor ☹ dik tutuyorum emzirirken genelde emerken kusuyor bizimkiAralıklı emzirmeyi denediniz mi peki yani 5 dk emzirme 5dk mola şeklinde. Gerçi bazı bebekler memeden alınca bida zor tutuyo ama bi deneyin belki işe yarar. Birde emzirme pozisyonlarında değişiklik yapın belki kusma dığı bi pozisyon vardır. Mesela kafası memede bacakları aşağıda. Bu şekilde emdiği aşağı gider. Reflü çok zor ben çok çektim. Mutlaka emzirdikten sonra eğimli yatırın bir süre ellemeyin. Bizim koltuklar kanepe halı göl oluyodu. Sırtımdan bi akardı aaa bu kadar emdimi de bu kadar kustu diye şaşırırdm
Sütünüz tazyikli geliyor olabilir mi mesela benim sütüm tazyikli geliyo nefes nefese kalıyor kızım her seferinde önden biraz sağmak da zor oluyor. Eğer sütünüz hızlı geliyorsa önden biras sağınHer türlü denedim yine kusuyor ☹ dik tutuyorum emzirirken genelde emerken kusuyor bizimki
Benimde aynen hiç akacak kadar olmadı eh işte hep idare eder. Bazen yetmiyot mama yapıyorum. Okadar şey yedim içtim ama çok sütüm olmadı önerisi olanları bendd merak ediyorımKızlar sütü artırmak için neler yapılabilir? İlk günler sezaryene bağlı sütüm azdı, sonra masaj, çaylar derken artmıştı ama hiç göğsümden sızma olacak kadar doluluk yaşamadım, sadece o arttı dediğim dönem bir kez olmuştu. Sizin bol süt için bi rutininiz var mı?
Her emzirme sonrası sağmayı öneririm beyine mesaj gidiyor bak bebek halen emiyor bu salgıladığın süt yetmedi daha fazla salgıla diye. Bestlak damla tahin helvası susamasanda su içmek hatta emzirme esnasında içmek bide sürekli sütüm çok demek. Yetmediğini hiç düşünmemek Rabbim bebekleri rızkıyla gönderiyor her bebeğin sütü kendine göre üretilir ben sütün tamamen beyinde bittiğini düşünenlerdenim hep şunu diyorum eskiden mama mı vardı eskiler emzirmiş hep ve doymuş bebekler çok nadir süt annelerine başvurmuşlar. Birde hayvanları düşünüyorum diyorumki onlar düşünmeden emzriyo sütleri de yetiyo bizimki niye yetmesin. Hep böyle şeyler düşünüyorum çok şükür sütüm yeterli geliyor tabi şu gaz sancıları olmasa da kızım güzel emse.Benimde aynen hiç akacak kadar olmadı eh işte hep idare eder. Bazen yetmiyot mama yapıyorum. Okadar şey yedim içtim ama çok sütüm olmadı önerisi olanları bendd merak ediyorım
Anladım canım ama bizim değere bir kez bakıldı 8.günde 10 du değeri acaba azaldı mı yada iyice arttımı onu merak ediyorum beyne falan zararı olursa diye ..Size tedavi uygulandı mi fototerapi falan bir de en son sarılık değeriniz kaçtıAnne sutu sariligi ilk baslardaki sarilik gibi tehlikeli degilmis yani doktorum oyle soyledi bana. Ve onun gibi sık emzirmekle gececek olan bi sarılıkta degilmis. Anne sutundeki bi maddeyi sindiremediginden olusan bi durummus. Buyudukce sindirim sistemi gelistikce bu durum yavas yavas ortadan kalkarmis buda 3 ayı bulabiliyormis bunlari söyledi doktorum
Bizimde 1 kere bakildi canim ilk 5.gun kontrol icin gittigimiz doktor cok sari degil teste gerek yok yuksek degildir degeri dedi. Aile hekimimiz de ayni seyi soyledi. Kalca ultrasonu icin götürdüğüm doktor ise sariligi var bakmamiz lazim dedi baktilar 12 cikti. Bebekle sonucu gostermeye gidemedim tekrar aile hekimine gidip gosterdim sonucu diger degerleri normal anne sutu sariligi korkulacak bisey yok zarari yok gececek dedi. Simdi 27sinde ultrason icin gidecegiz kontrol randevusu da aldim sonuçlari gostericem belki deger düşmüş mu diye tekrar bakarlar suan hala sarı herhangi bi tedavi uygulanmadiAnladım canım ama bizim değere bir kez bakıldı 8.günde 10 du değeri acaba azaldı mı yada iyice arttımı onu merak ediyorum beyne falan zararı olursa diye ..Size tedavi uygulandı mi fototerapi falan bir de en son sarılık değeriniz kaçtı
Sağlıkla büyüt canım sezerysn oldum ben 1 hafta çok kötüydü sonra geçti normal doğum dikisini bilmiyorum ama geçiyor merak etme sanki hiç acimamis gibi oluyorSevgili kasım anneleri.
BEN aralik annesiyim
Daha dogumumun 6. Günü.
Sizler tecrubelisibizdir diye size sormak istedim.
Dogumum normal oldu ama dikislerim var.
Ve hala şislikleri inmedi.
Ayni zamanda sag bacagim ve kalcam yere bastıkça agriyor dikislerde sag tarafta.
Artik tuvalete gitmek iskence gibi.
Cok zorlanıyorum
Acilarim sebebiyle gun icinde agri kesici içmek zorunda kaliyorum.
Size sormak istedigim bu acilar gececekmi.
Dikisler ne zamana iyilesiyor.
Artik normal yürümeyi ozledim.
Bebegimin bakımını yaparken bile cok zorlaniyorum. Zar zor yapabiliyorum.
Sürekli yatmak zorundayim
Hala oturamiyorum.
Bana tavsiyeleriniz nedir.
Ve sizin dikisleriniz ne zaman iyilesti.
Lütfen bana biraz moral verin.
Aglayasim geliyor sürekli.
Kalça ultrasonu için kaçıncı gün nereye gittiniz acaba? Doktorumuz ortopediden gün alın 1 aylık olunca kalça ultrasonu çekilecek dedi ama 45 günlük olunca çekilenler de varmış. Sizin süreç nasıldı?Bizimde 1 kere bakildi canim ilk 5.gun kontrol icin gittigimiz doktor cok sari degil teste gerek yok yuksek degildir degeri dedi. Aile hekimimiz de ayni seyi soyledi. Kalca ultrasonu icin götürdüğüm doktor ise sariligi var bakmamiz lazim dedi baktilar 12 cikti. Bebekle sonucu gostermeye gidemedim tekrar aile hekimine gidip gosterdim sonucu diger degerleri normal anne sutu sariligi korkulacak bisey yok zarari yok gececek dedi. Simdi 27sinde ultrason icin gidecegiz kontrol randevusu da aldim sonuçlari gostericem belki deger düşmüş mu diye tekrar bakarlar suan hala sarı herhangi bi tedavi uygulanmadi
Valla canim ben devlet hastanesine gittim ilk cocuk hastaliklari bolumunden randevu aldim 1 aylikken gittik muayene etti sonra bizi ultrasona yonlendirdi orasi bize 31ocak icin gun verdi cocuk 3 aylik oluyo nerdeyse benim icim rahat etmedi baska devlet hastanesine gittim ayni sekilde orasi da 27 araliga gun verdi tam 50 gunlukken cektirecegiz yani. 2 aya kadar cekilebilir ama 3 ay bana cok geç geldi yani bi sorun varsa bile tedavisi icin gec kalmis oluruz korkusuyla gittim obur hastaneye.Kalça ultrasonu için kaçıncı gün nereye gittiniz acaba? Doktorumuz ortopediden gün alın 1 aylık olunca kalça ultrasonu çekilecek dedi ama 45 günlük olunca çekilenler de varmış. Sizin süreç nasıldı?
Gazdir canim ayaklarini karnina cekiyorsa eger sende yardimci ol bacaklarini karnina dogru ittir yavas yavas benimki anca oyle cikarabiliyor biraz birazKızlar benimki 2 gündür birden çok bağırstwk ağlıyor sürekli memede durmak istiyor biraz emip uyuyor 15 dkaika sonra uyanıyor felaket bağırarak ağlıyor açlık değil muhtemelen ama gaz mı acaba bilemiyorum ki gaz da çıkartıyor bazen ama
Malesef ilk doğumda kesik atıyorlarmış benimde vardı dikişlerim ve çok acıyordu otururken falan birde ben çocuğa zarar olur diye ne akılsa ağrı kesici içmemiştim. Ne zaman geçtiğini tam hatırlamıyorum ama 15 gün sürdü sanırım .. İkinci çocukta kesi atılmıyormuş dikişin yok sadece bebeğin çıkarırken yırttığı yerler var dedi doktor ama bir sürü dikti önce içi dikti sonra dışa 3 dikiş attı .Ama hiç ağrımadı o dikişler ..Sabret canım ben birde mastit ve kabızlıktan dolayı makatta çatlakla uğraşmıştım onlar daha kötüydü inan .. Artık yavaş yavaş geçer ağrıların merak etme...Sevgili kasım anneleri.
BEN aralik annesiyim
Daha dogumumun 6. Günü.
Sizler tecrubelisibizdir diye size sormak istedim.
Dogumum normal oldu ama dikislerim var.
Ve hala şislikleri inmedi.
Ayni zamanda sag bacagim ve kalcam yere bastıkça agriyor dikislerde sag tarafta.
Artik tuvalete gitmek iskence gibi.
Cok zorlanıyorum
Acilarim sebebiyle gun icinde agri kesici içmek zorunda kaliyorum.
Size sormak istedigim bu acilar gececekmi.
Dikisler ne zamana iyilesiyor.
Artik normal yürümeyi ozledim.
Bebegimin bakımını yaparken bile cok zorlaniyorum. Zar zor yapabiliyorum.
Sürekli yatmak zorundayim
Hala oturamiyorum.
Bana tavsiyeleriniz nedir.
Ve sizin dikisleriniz ne zaman iyilesti.
Lütfen bana biraz moral verin.
Aglayasim geliyor sürekli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?