Sagol canım bende tereddüt ederek gittim ama gel dedi hemşire mecbur gittik kimse yoktu zaten hergün dezenfekte ediliyormuş saglık ocağı hemen kiloya boya baktı aşıyı yaptı geldik direk kıyafetlerini battaniyeyi falan makinaya attım insallah bişey olmazGeçmiş olsun canım haftaya bizde aşı olacağız. Rica ettim hemşireden kapıya çıkıp arabada yapacak aşıyı. Ölçtüremeyeceğim o yüzden, evde de ölçemedim kıpır kıpır. Yaklaşık o kadar ama sanırım
Biz yaptırdık. 2 aylıkken cocuk doktorunuza gitmediniz mi ışık testi yapması lazım eğer bi.sıkıntı cikarsa göz doktoruna gönderiyor elinde kalem gibi bişeyle bakıyo ışığıylaKizlar göz muayenesi yaptırdınız mi üçüncü ayda biz unuttuk şimdide ortam kötü gidemeyiz
Bende öbür oğlumda bayağı sağıp atmıştım buzluğa..Aslında tarih falan yazarak dikkatlide atmıştım ama oğluma yaramadı o sütler hep kustu çıkardı. İnşallah sizinki öyle olmaz .İnşallah canım bebekler evlerini yadırgıyorlar bizde ailelere gittiğimizde uykusu değişiyor çok sık uyanıyor onlardayken güzel yine bebeğinin uykuları maşallah zaten eskiye göre daha az uyuyorlar Etrafı izleyip keşfetmek istiyorlar o yüzden gözleriini tülbentle örtüyorum uyuyunca kaldırıyorum Ayakta sallamak sana zor olur alışıyorlar hemen ben anakucağının çok faydasını gördüm gündüz hep anakucağında gece beşiğinde yatıyorum :)
Bu arada benim sütüm sağmakla çok arttı canm ilk aylarda da sağdım ben belki sağmasam kızım boşaltamayacağı için hep aynı kalıcaktı cünkü büyüdükçe beslenme aralıkları uzuyor sütten yana hiç sıkıntım olmadı çok şükür Meme reddi vs hiç sorun yaşamadım ne zaman meme versem alıyor kızım stokta yaptım 5-6 paket 6 aydan sonra süt anneside olucam arkadaşımın ikizleri olucak Sütü yetmezse sağdığım sütü vericem :)
Bizde gitmedik valla bu olaylar çıkınca inşallah bir şey yoktur.Kizlar göz muayenesi yaptırdınız mi üçüncü ayda biz unuttuk şimdide ortam kötü gidemeyiz
Biz de öyle. 15 gündür dışarı adım atmadık aşıya gidip gelmek haricinde
Allah yardimcimiz olsun. Burasi cok kotu durumda gittikce daha kotuye gidiyor. Zamaninda tedbir alinmadi. Insallah Türkiye de bu kadar ilerlemez. Bizler dikkat etsekte cevremizdeki insanlar etmeyebilir. Insanlara evde kal dedikce gezmeyi tercih ediyorlar ve hastalik bu sekilde yayilmaya basliyor. Insallah en yakin zaman da sonlanir da rahat nefes alabiliriz.Anladım vakaların yarısıda newyorktaymış Allah korusun hepimizi ya bitse gitse şu virüs artık
Kan makattaki catlaktan olabilir ki zaten daha sonrasinda tekrar etmemis cok sukur. Suan tek probleminiz mukus sanirim dimi ? Benim gittigim alerji doktoru tek başına mukusu onemsemiyor. Yani tek belirti mukussa alerjik bebek denilemez. Anne sütü alan bebeklerde mukus normal kabul ediliyor. Kakayi kontrol etmeye devam edin tekrar kan görürseniz alerjiden suphelenilebilir. Malesef bebeklerimiz coo kucuk olduklari icin alerji testleri dogru sonucu vermeyebiliyor. Kan testlerini yaptirmasaniz da olur yaniMerhaba,aranıza yeni katıldım.Ben de 2019 Kasım annesiyim,133 günlük erkek bebegim var.Bir sorum olacak size.15 gün once mukuslu ve kanli kaka ile karsilastim,kakayi gorur gormez evimin yakinindaki bir hastaneye kaka tahliline göturdum doktor pek çok şeyin taramasini yapti temiz çıktı,besin alerjisi olabilir dedi,kan testi yapalim dedi,ben de yaptirmadiklm cunku 10 gun sonra kendi doktorumuza 4 aylik kontrolumuz vardı ,inek sutü alerjisi diyetine basladim,kontrol zamani doktor makatta az çatlak var dedi kan oradandir krem verdi suruyorum cok şükür gecti kanama da olmadi,alerji testi yapmadi cunku bebek gazli bir bebek zaten süt ürünlerini kesmemiz lazim gaz yapiyor dedi hem de denemiş olursun dedi bunun yaninda margarin,tereyag kirmizi eti,yumurtayi da kestim,ayrica doktor bagirsak düzenleyici damla ve şurup verdi 15 gündür onlari kullaniyoruz,kaka rengi yeşilden sariya dondu yani düzeldi ancak 2 hafta gecmesine ragmen mukus devam ediyor,bebegimin karnindan sesler geliyor.Ben arastirma yaptim biraz ön sutü fazla almasından da gaz olabileceği laktoz intölaransi da olabilecegi izlenimi edindim,zaten alerji ile belirtileri cok benzer.Bu arada 15 gun once bebegim 7800 gr ve 65 cm idi,bebekte kilo aliminda bir sıkintı yok masallah,öyle cok huzursuz bebek degil her bebekte oldugu gibi huysuzluklari var,vücutta alerji belirtisi yok,nefes sıkintisi burun tikanikligi gibi şeyler de yok,kakasini duzenli yapar ve gazi da olmasina ragmen rahat çıkarır acaba alerji olmayabilir mi,benimle aynı durumi yaşayan var mı?Size sormamın sebebi baska doktor konuya nasil yaklaşmış olabilir diye,benim doktorum sadece alerjiden süphelendi.Biraz uzun oldu galiba :)
Bizde yaptirmadik valla ama takip ediyor yani kayma vs de yok cok sukur gozlemledigimiz kadariylaKizlar göz muayenesi yaptırdınız mi üçüncü ayda biz unuttuk şimdide ortam kötü gidemeyiz
61.5 cm di 4 aylikken. Bugun 4 ay 21 günlükKızlar bebislerinizin boyları kaç cm?
Benimkide sevmiyor yüzüstü ya zar zor oyaliyorum biraz oyuncakla falan cunku sırt ve boyun kaslari icin biraz o pozisyonda da durmali. Cokta zorlamiyorum tabiBenim oğlumda dönmüyor ve hiç dönmeye niyeti yok belli ..Hele yüzüstü durmayı hiç sevmiyor oturmayı seviyor .
Hadiya bozuluyor mu acaba 3 ay saklayabiliyormuş ama inşallah olmaz işe başlayınca kullanıcam bakalmBende öbür oğlumda bayağı sağıp atmıştım buzluğa..Aslında tarih falan yazarak dikkatlide atmıştım ama oğluma yaramadı o sütler hep kustu çıkardı. İnşallah sizinki öyle olmaz .
Gece memede uyuyor öyle yatağına koyuyorum. Ana kucağında falan uyusa keşke ya. Oraya koyunca kıpır kıpır oluyor. Uykusu varsa bile açılıyor. Bakalım ayakta sallamayı biraktirmaya çalışıyorum inşallah başarılı olabilirim. Şu rutin olayını yapmaya çalışacağım. Memede uyutmak da çözüm değil şimdi bırakıyor memeyi uyuyor ama biraz daha büyüyünce bırakmak istemeyecek muhtemelen o zaman zor olacak. Bakalim zamanla oturacak her şeyİnşallah canım bebekler evlerini yadırgıyorlar bizde ailelere gittiğimizde uykusu değişiyor çok sık uyanıyor onlardayken güzel yine bebeğinin uykuları maşallah zaten eskiye göre daha az uyuyorlar Etrafı izleyip keşfetmek istiyorlar o yüzden gözleriini tülbentle örtüyorum uyuyunca kaldırıyorum Ayakta sallamak sana zor olur alışıyorlar hemen ben anakucağının çok faydasını gördüm gündüz hep anakucağında gece beşiğinde yatıyorum :)
Bu arada benim sütüm sağmakla çok arttı canm ilk aylarda da sağdım ben belki sağmasam kızım boşaltamayacağı için hep aynı kalıcaktı cünkü büyüdükçe beslenme aralıkları uzuyor sütten yana hiç sıkıntım olmadı çok şükür Meme reddi vs hiç sorun yaşamadım ne zaman meme versem alıyor kızım stokta yaptım 5-6 paket 6 aydan sonra süt anneside olucam arkadaşımın ikizleri olucak Sütü yetmezse sağdığım sütü vericem :)
Evet tutuyorum ben kendi istiyor kendini kaldırıyorKizlar birşey sorucam bebeğinizi kucağınizda oturur pozisyonda tutuyormusunuz
Üç aylık gittik aslında onlar bakmadı ben de unutmuşum özele gittik bı de egzama vardı ona odaklandikBiz yaptırdık. 2 aylıkken cocuk doktorunuza gitmediniz mi ışık testi yapması lazım eğer bi.sıkıntı cikarsa göz doktoruna gönderiyor elinde kalem gibi bişeyle bakıyo ışığıyla
Sağlık ocağının da bakması gerekirdi bakmadılar kayma köy şükür sıkıntı olmaz herhaldeBizde gitmedik valla bu olaylar çıkınca inşallah bir şey yoktur.
Uyuyup uyandığı saatleri yaz canım dskikalari bile aynı oluyor ben de o saatlere göre ystiracam 45 dk oluyor geneldeGece memede uyuyor öyle yatağına koyuyorum. Ana kucağında falan uyusa keşke ya. Oraya koyunca kıpır kıpır oluyor. Uykusu varsa bile açılıyor. Bakalım ayakta sallamayı biraktirmaya çalışıyorum inşallah başarılı olabilirim. Şu rutin olayını yapmaya çalışacağım. Memede uyutmak da çözüm değil şimdi bırakıyor memeyi uyuyor ama biraz daha büyüyünce bırakmak istemeyecek muhtemelen o zaman zor olacak. Bakalim zamanla oturacak her şey
Oturunca daha rahat oluyor daha dört aylık olmadık bekliyorum heyecanlaKizlar birşey sorucam bebeğinizi kucağınizda oturur pozisyonda tutuyormusunuz
Mete de öyle.Aynı anlattığın gibi.Ve ben 4 gün önce tekrar mama aldım,bu kez aptamil .ilk 2 gün tutmadı biberonu,tükürdü,kustu ama 2gündür alıştı.Mete de beni çok az emiyordu ve aç olduğuna emindim,sütüm de azaldı hissediyorum.Gece çok sık uyaniyordu.Dün gece yatmadan önce mama verdim 90 cc(çünkü fazlasını içmiyor,beni de emiyor) 12 de uyudu sabah 6:30 kalktı.İlk defa uyanmadan uyudu.Demekki açlıktan uyaniyormus çocuk.Hemen pes etme,biberonu dene tekrar tekrar.Açsa,süt azsa napalım mama vericez.Kızlar valla kafayı yicem artık bebeğim çok çok az emiyo sütüm neredeyse bitti biberon tutsa mama vericem bugün sütümü sağıp vereyim dedim biberonu ağzında geveliyo süt gelsede geri tükürüyor yutmuyo tok gibi davranıyor ama eminimki tok değil çünkü kısa emiyo bugün bide yemyeşil kaka yaptı zaten hep mukuslu ydu şimdi bide yeşil. Kilo alımı da çok az dr a da gidemiyorum zaten gitsemde mama ver dicek mama veremiyorum ki biberon tutmadığı için napcam bilmiyorum az emdiği içinde az uyuyo valla çok yıprandım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?