2019 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Bu ara hepimizde durumlar aynı desene canım

Cnm uyku eğitimini araştır çok sayıda video var ise yarıyor bixim kız da öyle yavaştan başladım ama daha küçük beş aydan sonra öneriyorlar bazı bebekler uykuya geri donemiyorlar o yüzden uyaniyorlar çünkü bağımlı uyumaya alisiklar su sura bı de gaz burun tıkanıklığı var tabi. Uyandıklarında meme ya da sallanmak istiyorlar yatağa koydugun zaman gözünü açması lazım uyumadan önce yatağında olduğunu görmeli ben saatlerini yazıyorum son üç gündür aynı saatte yatırıyorum bazen kendi uyuyor bazen emerken uyuyor yatırırken iki dürtüyor um gözünü açıp kapatıyor ağlarsa kucağa alıp sakinlestirip yatırıyorum gündüz 45 dakika uyuyor uzatmaya uğraşıyorum gece beş altı kez uyandı bazen kendi uyudu bazen faz çıkarıp uyudu bakalım duzelecek ins

Sürekli uyku eğitimini yazıyorum burada çünkü ilk çocukta faydasını gördüm inanmayanlar var ama bir kişi bile yararlanirsa çok mutlu olurum çünkü genelde bilinmiyor böyle birşey olduğu

Gazı bitene kadar sürer,sonra dişiydi atak do emiydi ilk cocugumda tecrübem en az 1 yaşını geçene kadar sancili emiyorsa ve uyku egitimi yoksa memeyi kesene kadar :)

Ne diyosun yaa cidden mi bitmişiz biz o zaman. Uyku eğitimi yok, beceremedim. Emerek uyuyor. Çok gazlı bir bebek değil, gaz sancimiz ilk 2 ay çok az oldu ama her gece 4.30da mutlaka uzun uzun gaz çıkarıyor. Kaka düzeni değişse düzelir diye umut etmiştim

Gündüz 30-45 dk uyuyor. Zaten gündüz toplam 3 saat yeterliymis bu ay. Umarım dediğin gibi düzelir canım yoksa hepimiz perte çıkacağız bu gidişle. Bu ay uyku gerilemeside oluyormuş, belki o da etki etmiştir.

"Bebek gibi uyudum" derdim eskiden uzun uzun deliksiz uyuyunca. Ne cahilmişim.

Yani tabi her bebgin öyküsü farklidir,benimki memeye pek düşkündü memeden kesene kadar geceleri saat basi uyanirdi tabi bunda benim gündüz calismam ve emzirme konusundaki inadimin etkisi var gunduz sagip bırakırdım gece de sut kesilmesin diye her uyandiginda uykusuz kalmam pahasina emzirirdim o da bunu keşfetti tabi bir de özluyordu hep uyanirdi ben de zaten kücuk bıraktım diye vicdan yapip emzirirdim,siz korkmayin emziriyorsaniz geceleri her uyandiginda emzirmeyin alışir ama bu zamanlar cok zor atak,sanci diş bir turlu duzen oturmuyor ben 4. ayda oturttum saniyordum kendi bile uyuyordu sonra atak donemi oldu hop başa döndük,siz başarirsiniz umutsuz olmayın

Bu arada 6 aydan sonra uyku egitimi etkili gerçekten pes etmeyin,beniimki anlattigim gibi ozel bir durumdu

Her ağladığında tabiki mamayı dayamiyorum ağzına.Çoğunlukla emziriyorum zaten,bi sabah,bi akşam yatmadan önce mama veriyorum.Gün içinde mama vermiyorum,emziriyorum.Bütün gece de emiyor.Ama şöyle bişey var.
Kiminin sütü boldur bebek bir kere emer bi daha 3-4 saat acikana kadar emmez.
Kiminin de benim gibi sütü bol değildir bebek saat başı emer.Her iki bebeginde bezi dolar,ay sonunda iki bebekte kilo alır.Ama sütü az olan anne daha çok yıpranır.Çünkü sütü az olunca bebek doymaz sürekli açtır.Kaliteli uyumaz haliyle anneyi de uyutmaz.Karnı tam olarak tok olmadığından hep bi huzursuzluk hali vardır bebekte..
Ben bebegimin tam olarak doymadigini anlayabiliyorum.Emzirdigim zaman o anı kurtariyorum,asla tam doymuyor oğlum çünkü sütüm yetmiyor.Ne oluyor 1saate kalmadan tekrar meme istiyor çünkü zaten doymamıştı.Bu böyle tüm gün sürüp gidiyor.
Bir anne acemi dahi olsa bebeğinin açlıktan mı,gazdan mı,sıkıntıdan mı ağladığını az çok kestirebilir.Kaldı ki acemi de değilim.Ben oğlumun açlıktan ağladığını anlayıp"aman bezi doluyor,kilo da alıyor nolcak"deyip bi kenara cekilemem ki.Ayrıca mama da sanıldığı gibi kötü bişey değil.Herkes tabiki öncelikle emzirmek ister,ki ben kızımı da doğru dürüst emzirememistim sütüm kaçtı.Oğlumu doya doya emzirmek en büyük istegimdi.Ama olmuyorsa olmuyordur bazı şeyler..

Bugün sabah gittim aptamil aldım saatlerdir açtı bu sefer kesin içecek dedim yok içmedi kaç dakika uğraştım bilmiyorum sütüm çok çok azaldı tazyikli gelen süte noldu bilmiyorum ilk kızımda da 5.ayda sütüm azalmıştı zaten oda az emiyordu 11 ay zar zor azar azar emzirdim sonrada bıraktı. Bu kızımda en az 2 yaşına kadar emzirme hayalim vardı emziren annelere hep imrendim ama yok ikinci kızımda da aynı şeyleri yaşamak varmış büyüğüde mama almazdı bu da aynı ablası gibikilosu da az halen 6400 falan evdeki tartıya. Napıcam bilmiyorum üzülüyorum çünkü ne yaşayacağımı biliyorum ikinci kez aynı şeyler... Süt olsun diye sürekli tahin pekmez helva yağlı şeyler yiye yiye kendim kilo aldım. Herkesin bi sıkıntısı var diyorum bazılarınızın uyku sıkıntısı varmış çok şükür bizde de uykular güzel ama kızım kendini doyurmuyor bundan çooook eminim...

Bnmkide 6300 bazen 6400 çok üzülüyorum sürekli emziriyorum ama yok kilo almıyo ayda 300 g zar zor alıyo dışarıdan bakılınca çok tombik duruyor herkes maşallah ne güzel kilolu falan diyolar ama bu çocuk 2 aylık bebek kilosunda

Teşekkür ederim size de çok geçmiş olsun.evet maalesef egzama hemen kaybolmuyormuş elimden geldiğince günde 3-4 defa nemlendiriyorum.sizin geçiren kremin ismi bioderma mı

Ben su icimini azalttigimda gizle gorulur azalma oluyor sütümde, 3 litreye yakin su icmek bol bol emzirmek gerekir, isterseniz, emmedigi zamanlarda sağim yapin,bir de çocuklari biberonla tanistirinca emmek istemiyorlar,elini,den geleni yapi. sonuna kadar ama olmuyorsa uzulmeyin mama kötü degil, sütunuz olmuyir endişesi iyice sutunuzu keser.

Sürekli emziriyorum uyuturken uyanınca mizirdandığında. Yani her an. Belki de araya 3 4 saat koymadığımdan sütüm azaldı bilmiyorum su içimini artırdım ama aynı malesef. Biberonla içmiyor zaten istemiyo biberonu memeden emmek istiyo ama az az. Çok yıprandım sürekli kafam bu şeylerle dolu.bnm sütüm çoktu zaten fışkırır tarzdaydı. Birden oldu ne zaman ki regl olmaya başladım sütüm azaldı hele regl haftası damla damla geliyo sütüm.

Uyku eğitimi vereceğim bende ama 5.ayini doldurmasını bekliyorum.kim west ve seride samurkas i takip ediyorum kitaplarını okuyacağım.sallanarak uyuyor malesef birde memede uyanincada aynı rutini istiyor doğal olarak.ben birde burun yıkama olayını da aksatıyorum korktuğu için youtubeda bir dr her emzirme öncesi yıkayın diyordu siringayla ama olmuyor belkide tıkalı ondan uyanıyor.siz yikiyormusunuz burnunu her emzirme öncesi beya hergün

Bizimki oyun halısında dönüyo sonrada sürüne sürüne oyun halısının dışına çıkıyo ne zaman içeri gelsem başka yerde her şey gibi bu konuda da ayyynı ablası. Büyük kızım 7 aylıkken emeklemeye başlamıştı.

Canım benim kizda bu aralar az emiyor ama ben şunu farkettim az emiyor diye sık sık meme verdim yarın saatte bir her seferinde 2 çekip bıraktı sonra emzirme aralarını uzattım 2.5 saat falan ozaman daha iyi emmeye başladı. Sende dene bakalım 3 saat falan emzirme alacakmi memeyi

Aynen bende yarım saatte bir emziriyorum bugün bide 3 saat ara koyayım bakalım nolcak tabi tutabilirsem kendisin

Kızlar hiç bebeğine bişeyler tattıran oldu mu bebeğimin beş aylık olmasına 13 gün var sofrada bizi izliyo elimizdeki kaşığa ağzını şapırdatarak bakıyo neler yediğimizi inceliyo. Bende dün sofradaki yoğurttan kaşığın ucuyla tattırdım diliyle yaladı yaladı sonra bitince ağladı bi daha istedi bende yine tattırdım. İlk kızımda 6.ayı bekledim ve dr un söylediklerine harfiyen uydum ve sonuç yemek seçen bir çocuk. Bunda hiç öyle yapmicam biz ne yiyorsak vermeyi düşünüyorum sadece tuzsuz ve zeytinyağlı olması şartıyla. Bilmiyorum siz bu konuda neler düşünüyorsunuz ama ben eski usul annelerimiz gibi yol almayı düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…