Bu ara hepimizde durumlar aynı desene canımKızlar bizimde gece uyku rutinimiz berbat.genelde 22.30-23.00 de yatıyor ve emerek uyuyor.2 saate birnuyanip meme istiyor.gecen gün emzik tutmuştu ilk kez şimdilerde onuda tutmuyor illaki memede uyuyacak ve 1,5-2 saate bir uyanıyor.geceleyin meme olayı 1 yada 2 kez yeterli diyor uzmanlar şu uyku rutinleri bir otursa artık pert oldum ya uykusuzluktan.sizce nasıl bir yol izlemem gerek?
Cnm uyku eğitimini araştır çok sayıda video var ise yarıyor bixim kız da öyle yavaştan başladım ama daha küçük beş aydan sonra öneriyorlar bazı bebekler uykuya geri donemiyorlar o yüzden uyaniyorlar çünkü bağımlı uyumaya alisiklar su sura bı de gaz burun tıkanıklığı var tabi. Uyandıklarında meme ya da sallanmak istiyorlar yatağa koydugun zaman gözünü açması lazım uyumadan önce yatağında olduğunu görmeli ben saatlerini yazıyorum son üç gündür aynı saatte yatırıyorum bazen kendi uyuyor bazen emerken uyuyor yatırırken iki dürtüyor um gözünü açıp kapatıyor ağlarsa kucağa alıp sakinlestirip yatırıyorum gündüz 45 dakika uyuyor uzatmaya uğraşıyorum gece beş altı kez uyandı bazen kendi uyudu bazen faz çıkarıp uyudu bakalım duzelecek insKızlar bizimde gece uyku rutinimiz berbat.genelde 22.30-23.00 de yatıyor ve emerek uyuyor.2 saate birnuyanip meme istiyor.gecen gün emzik tutmuştu ilk kez şimdilerde onuda tutmuyor illaki memede uyuyacak ve 1,5-2 saate bir uyanıyor.geceleyin meme olayı 1 yada 2 kez yeterli diyor uzmanlar şu uyku rutinleri bir otursa artık pert oldum ya uykusuzluktan.sizce nasıl bir yol izlemem gerek?
Gazı bitene kadar sürer,sonra dişiydi atak do emiydi ilk cocugumda tecrübem en az 1 yaşını geçene kadar sancili emiyorsa ve uyku egitimi yoksa memeyi kesene kadar :)
Değişir cnm beş aydan sonra daha rahat oturur düzeni her kalktığında emzirme pış pış yap kucakta gazını çıkar yatır ben de mahvoldum emzirmeden yatirinca daha rahat ediyor gaz birikiyor yoksa sürekli daha çok küçükler düzene koymak bizim elimizde pes etmeden devam gündüz de az uyuyor bizimki
Yani tabi her bebgin öyküsü farklidir,benimki memeye pek düşkündü memeden kesene kadar geceleri saat basi uyanirdi tabi bunda benim gündüz calismam ve emzirme konusundaki inadimin etkisi var gunduz sagip bırakırdım gece de sut kesilmesin diye her uyandiginda uykusuz kalmam pahasina emzirirdim o da bunu keşfetti tabi bir de özluyordu hep uyanirdi ben de zaten kücuk bıraktım diye vicdan yapip emzirirdim,siz korkmayin emziriyorsaniz geceleri her uyandiginda emzirmeyin alışir ama bu zamanlar cok zor atak,sanci diş bir turlu duzen oturmuyor ben 4. ayda oturttum saniyordum kendi bile uyuyordu sonra atak donemi oldu hop başa döndük,siz başarirsiniz umutsuz olmayınNe diyosun yaa cidden mibitmişiz biz o zaman. Uyku eğitimi yok, beceremedim. Emerek uyuyor. Çok gazlı bir bebek değil, gaz sancimiz ilk 2 ay çok az oldu ama her gece 4.30da mutlaka uzun uzun gaz çıkarıyor. Kaka düzeni değişse düzelir diye umut etmiştim
Bu arada 6 aydan sonra uyku egitimi etkili gerçekten pes etmeyin,beniimki anlattigim gibi ozel bir durumduNe diyosun yaa cidden mibitmişiz biz o zaman. Uyku eğitimi yok, beceremedim. Emerek uyuyor. Çok gazlı bir bebek değil, gaz sancimiz ilk 2 ay çok az oldu ama her gece 4.30da mutlaka uzun uzun gaz çıkarıyor. Kaka düzeni değişse düzelir diye umut etmiştim
Her ağladığında tabiki mamayı dayamiyorum ağzına.Çoğunlukla emziriyorum zaten,bi sabah,bi akşam yatmadan önce mama veriyorum.Gün içinde mama vermiyorum,emziriyorum.Bütün gece de emiyor.Ama şöyle bişey var.Cnm doymadigini nerden anlıyorsun ki anne karnında bile emmiyorlar o emme refleks bizimki kim kucağına alsa emme hareketi yapıyor aç değil tabiki sen niye zorluyordu ki bu kadar kilo alan bebek aç olur mu annesi yapma ne kadarcik mideleri var biz her ağladığında memeyi sokuyoruz ağızlarına susturmaya çalışıyoruz oysaki onlar başka birşeyler istiyor belki sıkıntısı var gazı var oyun istiyor sıkılmıştır annelere kaynanalara kiziyoruz sürekli aç dedikleri için bebekleri dinlemek lazım bazen zorluyorum emsin diye emmiyir atıyor ağlıyor sonra iki dakikada uyuyor meğer uykusu varmış herseyi emiyor ama aç değil bezi doluyor kilosu iyi bezi dolmasa kilo almasa o zaman açtır iste mama veriyorum sütüm yok diye ağlayan arkadaşlarım var tabi vermek istiyorsan ver ama susması ondan değildir büyüklere kızıyordum ama burdada sürekli çocuk aç mama veriyorum okudukça onlara kızamıyorum bu da benim fikrim
Bnmkide 6300 bazen 6400 çok üzülüyorum sürekli emziriyorum ama yok kilo almıyo ayda 300 g zar zor alıyo dışarıdan bakılınca çok tombik duruyor herkes maşallah ne güzel kilolu falan diyolar ama bu çocuk 2 aylık bebek kilosundaKizlar bebeğim 4 ay 17 günlük.2 gün önce asi için sağlık ocağına gittik.Boyu 63 cm kilosu 6 kilo 300 gram .Kızım 1 ayda 300 gram almış.Doktora da goturemiyorum korkudan.Gecen ayda 300 gram almıştı.Doktor beslenmene dikkat et 15 gun takip edelim dedi.15 günde 400 gram alınca takip etmedik.2 gündür iyi besleniyorum.Sutumun çoğaldığını hissediyorum.kimi de ilgisi yok diyor ama ben gözlemledim.iyi beslenirsem kilo alıyor ama ben de alıyorum.Eskisi gibi yiyeyim deyince kilo alamiyor.bu 2 haftada takip edicem alırsa devam edicem yemeye artık ne yapayım .Kilosu çok mu az kizlar??
.
Teşekkür ederim size de çok geçmiş olsun.evet maalesef egzama hemen kaybolmuyormuş elimden geldiğince günde 3-4 defa nemlendiriyorum.sizin geçiren kremin ismi bioderma mıGeçmiş olsun cnm bizim de her yerinde vardı liona diye krem kullsndik işe yaramadı bir hafta kullandık sonra Bioderma verdi cildiye doktoru banyo da temizlik jelini vücudunda kremini kullandık hemen işe yaradı az kollarında görünüyor arada ben de çok korkmuştum yüzüne de mustela kullanıyorum ama bu egzama kaybolup sonra tekrar geliyormuş cnm istersen kremin tam adını veririm ama mustela da iyi Dr günde bir kere sür dedi yatarken sürüyorum ben de
Ben su icimini azalttigimda gizle gorulur azalma oluyor sütümde, 3 litreye yakin su icmek bol bol emzirmek gerekir, isterseniz, emmedigi zamanlarda sağim yapin,bir de çocuklari biberonla tanistirinca emmek istemiyorlar,elini,den geleni yapi. sonuna kadar ama olmuyorsa uzulmeyin mama kötü degil, sütunuz olmuyir endişesi iyice sutunuzu keser.Bugün sabah gittim aptamil aldım saatlerdir açtı bu sefer kesin içecek dedim yok içmedi kaç dakika uğraştım bilmiyorum sütüm çok çok azaldı tazyikli gelen süte noldu bilmiyorum ilk kızımda da 5.ayda sütüm azalmıştı zaten oda az emiyordu 11 ay zar zor azar azar emzirdim sonrada bıraktı. Bu kızımda en az 2 yaşına kadar emzirme hayalim vardı emziren annelere hep imrendim ama yok ikinci kızımda da aynı şeyleri yaşamak varmış büyüğüde mama almazdı bu da aynı ablası gibikilosu da az halen 6400 falan evdeki tartıya. Napıcam bilmiyorum üzülüyorum çünkü ne yaşayacağımı biliyorum ikinci kez aynı şeyler... Süt olsun diye sürekli tahin pekmez helva yağlı şeyler yiye yiye kendim kilo aldım. Herkesin bi sıkıntısı var diyorum bazılarınızın uyku sıkıntısı varmış çok şükür bizde de uykular güzel ama kızım kendini doyurmuyor bundan çooook eminim...
Sürekli emziriyorum uyuturken uyanınca mizirdandığında. Yani her an. Belki de araya 3 4 saat koymadığımdan sütüm azaldı bilmiyorum su içimini artırdım ama aynı malesef. Biberonla içmiyor zaten istemiyo biberonu memeden emmek istiyo ama az az. Çok yıprandım sürekli kafam bu şeylerle dolu.bnm sütüm çoktu zaten fışkırır tarzdaydı. Birden oldu ne zaman ki regl olmaya başladım sütüm azaldı hele regl haftası damla damla geliyo sütüm.Ben su icimini azalttigimda gizle gorulur azalma oluyor sütümde, 3 litreye yakin su icmek bol bol emzirmek gerekir, isterseniz, emmedigi zamanlarda sağim yapin,bir de çocuklari biberonla tanistirinca emmek istemiyorlar,elini,den geleni yapi. sonuna kadar ama olmuyorsa uzulmeyin mama kötü degil, sütunuz olmuyir endişesi iyice sutunuzu keser.
Uyku eğitimi vereceğim bende ama 5.ayini doldurmasını bekliyorum.kim west ve seride samurkas i takip ediyorum kitaplarını okuyacağım.sallanarak uyuyor malesef birde memede uyanincada aynı rutini istiyor doğal olarak.ben birde burun yıkama olayını da aksatıyorum korktuğu için youtubeda bir dr her emzirme öncesi yıkayın diyordu siringayla ama olmuyor belkide tıkalı ondan uyanıyor.siz yikiyormusunuz burnunu her emzirme öncesi beya hergünCnm uyku eğitimini araştır çok sayıda video var ise yarıyor bixim kız da öyle yavaştan başladım ama daha küçük beş aydan sonra öneriyorlar bazı bebekler uykuya geri donemiyorlar o yüzden uyaniyorlar çünkü bağımlı uyumaya alisiklar su sura bı de gaz burun tıkanıklığı var tabi. Uyandıklarında meme ya da sallanmak istiyorlar yatağa koydugun zaman gözünü açması lazım uyumadan önce yatağında olduğunu görmeli ben saatlerini yazıyorum son üç gündür aynı saatte yatırıyorum bazen kendi uyuyor bazen emerken uyuyor yatırırken iki dürtüyor um gözünü açıp kapatıyor ağlarsa kucağa alıp sakinlestirip yatırıyorum gündüz 45 dakika uyuyor uzatmaya uğraşıyorum gece beş altı kez uyandı bazen kendi uyudu bazen faz çıkarıp uyudu bakalım duzelecek ins
4.ay keşif ayı epeyce zorladı biziBu ara hepimizde durumlar aynı desene canım
Canım benim kizda bu aralar az emiyor ama ben şunu farkettim az emiyor diye sık sık meme verdim yarın saatte bir her seferinde 2 çekip bıraktı sonra emzirme aralarını uzattım 2.5 saat falan ozaman daha iyi emmeye başladı. Sende dene bakalım 3 saat falan emzirme alacakmi memeyiSürekli emziriyorum uyuturken uyanınca mizirdandığında. Yani her an. Belki de araya 3 4 saat koymadığımdan sütüm azaldı bilmiyorum su içimini artırdım ama aynı malesef. Biberonla içmiyor zaten istemiyo biberonu memeden emmek istiyo ama az az. Çok yıprandım sürekli kafam bu şeylerle dolu.bnm sütüm çoktu zaten fışkırır tarzdaydı. Birden oldu ne zaman ki regl olmaya başladım sütüm azaldı hele regl haftası damla damla geliyo sütüm.
Aynen bende yarım saatte bir emziriyorum bugün bide 3 saat ara koyayım bakalım nolcak tabi tutabilirsem kendisinCanım benim kizda bu aralar az emiyor ama ben şunu farkettim az emiyor diye sık sık meme verdim yarın saatte bir her seferinde 2 çekip bıraktı sonra emzirme aralarını uzattım 2.5 saat falan ozaman daha iyi emmeye başladı. Sende dene bakalım 3 saat falan emzirme alacakmi memeyi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?