Benim bebeğimde de egzama var vücüduna da yayıldı maalesef.doktor sürekli nemlendir dedi müstelanın nemlendirici kremini aldım inşallah işe yarar.siz ne yapıyorsunuz egzama içinÜç aylık gittik aslında onlar bakmadı ben de unutmuşum özele gittik bı de egzama vardı ona odaklandik
Off off bende artık mama içmesini istiyorum ama nasıl yapicam bilmiyorum sen uyanıkken mi veriyorsun biberonu uyurken mi. Bende yarın aptamil alayım belki tadını sever içer napayım valla çocuğun karnı sırtına yapıştıMete de öyle.Aynı anlattığın gibi.Ve ben 4 gün önce tekrar mama aldım,bu kez aptamil .ilk 2 gün tutmadı biberonu,tükürdü,kustu ama 2gündür alıştı.Mete de beni çok az emiyordu ve aç olduğuna emindim,sütüm de azaldı hissediyorum.Gece çok sık uyaniyordu.Dün gece yatmadan önce mama verdim 90 cc(çünkü fazlasını içmiyor,beni de emiyor) 12 de uyudu sabah 6:30 kalktı.İlk defa uyanmadan uyudu.Demekki açlıktan uyaniyormus çocuk.Hemen pes etme,biberonu dene tekrar tekrar.Açsa,süt azsa napalım mama vericez.
Öncelikle tesekkur ederim cevabiniz için.O zaman kan gelmiyorsa,kilo kaybı ve başka belirti yoksa normal ,pekiyi eger alerjikse diyet ne zaman sonuç veriyor yani mesela ben 1 ay sonunda mukus görmeye devam edersem o saman süt urunlerine alerjisi yok diyebilir miyim o zaman. ?Bir de rengibönemli mi,yeşile dönuyor bazen?Kan makattaki catlaktan olabilir ki zaten daha sonrasinda tekrar etmemis cok sukur. Suan tek probleminiz mukus sanirim dimi ? Benim gittigim alerji doktoru tek başına mukusu onemsemiyor. Yani tek belirti mukussa alerjik bebek denilemez. Anne sütü alan bebeklerde mukus normal kabul ediliyor. Kakayi kontrol etmeye devam edin tekrar kan görürseniz alerjiden suphelenilebilir. Malesef bebeklerimiz coo kucuk olduklari icin alerji testleri dogru sonucu vermeyebiliyor. Kan testlerini yaptirmasaniz da olur yani
Merhaba evet ben tutuyorum ve de destekli kısa süre oturtuyorum,doktor gecen ay itibariyle kisa sürelrrde oturabilirsiniz dediKizlar birşey sorucam bebeğinizi kucağınizda oturur pozisyonda tutuyormusunuz
Uyanikken veriyorum,uyurken içmiyor hemen uyanıyor.İyice acıksın öyle ver biberonu.Alışır 2 güneOff off bende artık mama içmesini istiyorum ama nasıl yapicam bilmiyorum sen uyanıkken mi veriyorsun biberonu uyurken mi. Bende yarın aptamil alayım belki tadını sever içer napayım valla çocuğun karnı sırtına yapıştı
Diyet en gec 3 hafta sonra sonuc verir. Evet yani bence diyebilirsiniz ama yine de doktora danismakta fayda var dedigim gibi bizim doktor tek basina mukusu onemsemiyor. Renginden ziyade gunde kac kez kaka yapiyor ve ishal gibi cok sivi ve köpüklü mü? Yedigimiz şeyler de rengini etkileyebiliyor cunku. Mesela ben salata veya ispanak yediysem oglum yesil kaka yapabiliyor. Birde ön sütü fazla aldığında da yesil yapabiliyorlarÖncelikle tesekkur ederim cevabiniz için.O zaman kan gelmiyorsa,kilo kaybı ve başka belirti yoksa normal ,pekiyi eger alerjikse diyet ne zaman sonuç veriyor yani mesela ben 1 ay sonunda mukus görmeye devam edersem o saman süt urunlerine alerjisi yok diyebilir miyim o zaman. ?Bir de rengibönemli mi,yeşile dönuyor bazen?
Tabi rutin kontrollerimiz doktorla hep var zaten goturuyorum da deneyimlerinizi bilmek istedim :) Gunde 1 en fazla 2 defa yapiyor bazen yesil ve az köpüklu oluyor,sadece anne sutu aldigi icin sulu oluyor tabi,tesekkur ederim tekrar sizeDiyet en gec 3 hafta sonra sonuc verir. Evet yani bence diyebilirsiniz ama yine de doktora danismakta fayda var dedigim gibi bizim doktor tek basina mukusu onemsemiyor. Renginden ziyade gunde kac kez kaka yapiyor ve ishal gibi cok sivi ve köpüklü mü? Yedigimiz şeyler de rengini etkileyebiliyor cunku. Mesela ben salata veya ispanak yediysem oglum yesil kaka yapabiliyor. Birde ön sütü fazla aldığında da yesil yapabiliyorlar
Kizlar bebeğim 4 ay 17 günlük.2 gün önce asi için sağlık ocağına gittik.Boyu 63 cm kilosu 6 kilo 300 gram .Kızım 1 ayda 300 gram almış.Doktora da goturemiyorum korkudan.Gecen ayda 300 gram almıştı.Doktor beslenmene dikkat et 15 gun takip edelim dedi.15 günde 400 gram alınca takip etmedik.2 gündür iyi besleniyorum.Sutumun çoğaldığını hissediyorum.kimi de ilgisi yok diyor ama ben gözlemledim.iyi beslenirsem kilo alıyor ama ben de alıyorum.Eskisi gibi yiyeyim deyince kilo alamiyor.bu 2 haftada takip edicem alırsa devam edicem yemeye artık ne yapayım .Kilosu çok mu az kizlar??
.
Benimki de gece çok sık uyanıyor. 10 dakika emip tekrar uyuyor. Sonra 1-1,5 saat falan uyuyup tekrar uyanıyor 10 dakika emiyor tekrar uyuyor. Zombi gibiyim çok yorgunum. Bir de özelikle gece ilk uykusuna yatırırken emzirdikten sonra gazını çıkarırken yanaklarımi falan emmeye çalışıyor. Acaba aç olabilir mi ondan yapıyordur diye doktora sordum mama vereyim mi diye. Kilosunun iyi olduğunu mama vermeye gerek olmadığını söyledi. Dişleri kaşınıyordur ondan öyle yapıyordur dedi. Mete kaç kilo canım? Doktora danışıp mı verdin mamayı?Mete de öyle.Aynı anlattığın gibi.Ve ben 4 gün önce tekrar mama aldım,bu kez aptamil .ilk 2 gün tutmadı biberonu,tükürdü,kustu ama 2gündür alıştı.Mete de beni çok az emiyordu ve aç olduğuna emindim,sütüm de azaldı hissediyorum.Gece çok sık uyaniyordu.Dün gece yatmadan önce mama verdim 90 cc(çünkü fazlasını içmiyor,beni de emiyor) 12 de uyudu sabah 6:30 kalktı.İlk defa uyanmadan uyudu.Demekki açlıktan uyaniyormus çocuk.Hemen pes etme,biberonu dene tekrar tekrar.Açsa,süt azsa napalım mama vericez.
Inşallah değişir canım ben de öyle umut ediyorum. Ben de gece emzirirken ağladım uykusuzluktan. Tam dalacağım ağlıyor. Alıyorum emziriyorum koyuyorum yerine 1 saat olmadan tekrar ağlıyor. Umarım değişir çünkü böyle çok zor. Bunun gündüzü var bir de. Zaten gündüz de doğru düzgün uyumuyorKizlar berbat bir uyku rutini oturttu oğlum. Geçici sandım ama kalıcıymış. Her gece 2 de kaka, 4.30da gaz, 6.30da kaka ve güne merhaba diyoruz. Tabi aralarda da emmek için uyanıyor. Dakika şaşmıyor çok düzenli maşallah. Ben bu saatleri nasıl değiştirebilirim gözlerim kan çanağına döndü artık. Böyle mi gider yoksa değişir mi ne diyorsunuz?
Gazı bitene kadar sürer,sonra dişiydi atak do emiydi ilk cocugumda tecrübem en az 1 yaşını geçene kadar sancili emiyorsa ve uyku egitimi yoksa memeyi kesene kadar :)Kizlar berbat bir uyku rutini oturttu oğlum. Geçici sandım ama kalıcıymış. Her gece 2 de kaka, 4.30da gaz, 6.30da kaka ve güne merhaba diyoruz. Tabi aralarda da emmek için uyanıyor. Dakika şaşmıyor çok düzenli maşallah. Ben bu saatleri nasıl değiştirebilirim gözlerim kan çanağına döndü artık. Böyle mi gider yoksa değişir mi ne diyorsunuz?
Canım benim kizda 4 ay 17 günlük şuan da kilosu 6600 falandır senin kizda iyi bence alt sınırda olmadıktan sonra hiç kiloya takılma benim oğlum hep zayıf bir bebekti persentil değeri hep 10-25 arasındaydı bende çok takıyordum kafaya ama şuan 8 yaşında hala zayıf ama sağlığı yerinde çok şükür doktorlar boyu uzuyorsa kiloya çok takilmiyorlar. Tecrübelerimden dolayı kızımın kilosuna hiç takılmıyorum bizimkide muhtemelen az alıcak bu ay çünkü çok kısa emiyor iki çekip bırakıyor memeyi bir daha da almıyorKizlar bebeğim 4 ay 17 günlük.2 gün önce asi için sağlık ocağına gittik.Boyu 63 cm kilosu 6 kilo 300 gram .Kızım 1 ayda 300 gram almış.Doktora da goturemiyorum korkudan.Gecen ayda 300 gram almıştı.Doktor beslenmene dikkat et 15 gun takip edelim dedi.15 günde 400 gram alınca takip etmedik.2 gündür iyi besleniyorum.Sutumun çoğaldığını hissediyorum.kimi de ilgisi yok diyor ama ben gözlemledim.iyi beslenirsem kilo alıyor ama ben de alıyorum.Eskisi gibi yiyeyim deyince kilo alamiyor.bu 2 haftada takip edicem alırsa devam edicem yemeye artık ne yapayım .Kilosu çok mu az kizlar??
.
Canım,ben bu"kilosu iyiyse doyuyordur"lafından illallah ettim.Çocuk doymuyor farkındayım.Bizim doktor da geçen ay aynı şeyi söyledi durdu."Kilosu gayet güzel,mama verme"Yahu verme de,çocuk aç!Ağlıyor,uyumuyor,uyusa da sık sık uyanıyor,tuttuğu yeri emmeye çalışıyor.Ağızlarını alıştırmışlar bu cümleye..Benimki de gece çok sık uyanıyor. 10 dakika emip tekrar uyuyor. Sonra 1-1,5 saat falan uyuyup tekrar uyanıyor 10 dakika emiyor tekrar uyuyor. Zombi gibiyim çok yorgunum. Bir de özelikle gece ilk uykusuna yatırırken emzirdikten sonra gazını çıkarırken yanaklarımi falan emmeye çalışıyor. Acaba aç olabilir mi ondan yapıyordur diye doktora sordum mama vereyim mi diye. Kilosunun iyi olduğunu mama vermeye gerek olmadığını söyledi. Dişleri kaşınıyordur ondan öyle yapıyordur dedi. Mete kaç kilo canım? Doktora danışıp mı verdin mamayı?
Geçmiş olsun cnm bizim de her yerinde vardı liona diye krem kullsndik işe yaramadı bir hafta kullandık sonra Bioderma verdi cildiye doktoru banyo da temizlik jelini vücudunda kremini kullandık hemen işe yaradı az kollarında görünüyor arada ben de çok korkmuştum yüzüne de mustela kullanıyorum ama bu egzama kaybolup sonra tekrar geliyormuş cnm istersen kremin tam adını veririm ama mustela da iyi Dr günde bir kere sür dedi yatarken sürüyorum ben deBenim bebeğimde de egzama var vücüduna da yayıldı maalesef.doktor sürekli nemlendir dedi müstelanın nemlendirici kremini aldım inşallah işe yarar.siz ne yapıyorsunuz egzama için
Değişir cnm beş aydan sonra daha rahat oturur düzeni her kalktığında emzirme pış pış yap kucakta gazını çıkar yatır ben de mahvoldum emzirmeden yatirinca daha rahat ediyor gaz birikiyor yoksa sürekli daha çok küçükler düzene koymak bizim elimizde pes etmeden devam gündüz de az uyuyor bizimkiKizlar berbat bir uyku rutini oturttu oğlum. Geçici sandım ama kalıcıymış. Her gece 2 de kaka, 4.30da gaz, 6.30da kaka ve güne merhaba diyoruz. Tabi aralarda da emmek için uyanıyor. Dakika şaşmıyor çok düzenli maşallah. Ben bu saatleri nasıl değiştirebilirim gözlerim kan çanağına döndü artık. Böyle mi gider yoksa değişir mi ne diyorsunuz?
Cnm doymadigini nerden anlıyorsun ki anne karnında bile emmiyorlar o emme refleks bizimki kim kucağına alsa emme hareketi yapıyor aç değil tabiki sen niye zorluyordu ki bu kadar kilo alan bebek aç olur mu annesi yapma ne kadarcik mideleri var biz her ağladığında memeyi sokuyoruz ağızlarına susturmaya çalışıyoruz oysaki onlar başka birşeyler istiyor belki sıkıntısı var gazı var oyun istiyor sıkılmıştır annelere kaynanalara kiziyoruz sürekli aç dedikleri için bebekleri dinlemek lazım bazen zorluyorum emsin diye emmiyir atıyor ağlıyor sonra iki dakikada uyuyor meğer uykusu varmış herseyi emiyor ama aç değil bezi doluyor kilosu iyi bezi dolmasa kilo almasa o zaman açtır iste mama veriyorum sütüm yok diye ağlayan arkadaşlarım var tabi vermek istiyorsan ver ama susması ondan değildir büyüklere kızıyordum ama burdada sürekli çocuk aç mama veriyorum okudukça onlara kızamıyorum bu da benim fikrimCanım,ben bu"kilosu iyiyse doyuyordur"lafından illallah ettim.Çocuk doymuyor farkındayım.Bizim doktor da geçen ay aynı şeyi söyledi durdu."Kilosu gayet güzel,mama verme"Yahu verme de,çocuk aç!Ağlıyor,uyumuyor,uyusa da sık sık uyanıyor,tuttuğu yeri emmeye çalışıyor.Ağızlarını alıştırmışlar bu cümleye..
Mete 7 kilo 200 gr di 4.ay kontrolünde.Doktora dedim doymuyor,doyuyordur o kilosu iyi dedi.Mama vericem dedim,onermiyoruz sen bilirsin dedi.Geçen ay mama vermeye çalıştım icmedi.5gün önce tekrar mama aldım,şimdi hem emip,hem mama içiyor.Çocuk açlıktan uyumuyormus.
3 gündür böyle benimki de. Gün içinde değil ama gece mahvediyor. Biraz daha gözlemleyeyim bakalım. Diş çıkarma durumu da olabilir ona göre ben de mama vermeyi deneyeceğim.Canım,ben bu"kilosu iyiyse doyuyordur"lafından illallah ettim.Çocuk doymuyor farkındayım.Bizim doktor da geçen ay aynı şeyi söyledi durdu."Kilosu gayet güzel,mama verme"Yahu verme de,çocuk aç!Ağlıyor,uyumuyor,uyusa da sık sık uyanıyor,tuttuğu yeri emmeye çalışıyor.Ağızlarını alıştırmışlar bu cümleye..
Mete 7 kilo 200 gr di 4.ay kontrolünde.Doktora dedim doymuyor,doyuyordur o kilosu iyi dedi.Mama vericem dedim,onermiyoruz sen bilirsin dedi.Geçen ay mama vermeye çalıştım icmedi.5gün önce tekrar mama aldım,şimdi hem emip,hem mama içiyor.Çocuk açlıktan uyumuyormus.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?