Belki 8 de uyumak erken geliyodur o yüzden uyanıyıp tekrar uykuya zor dönüyodur biraz 9-9.30 gibi uyutsan nasıl olur acaba 8 de gece uykusuna yatıyo diyince bana cok garip geliyo benimki en erken 10.30 gibi uyuyo genelde de 11 12de uyuyo gece uykusuna. Sabahta en gec 8 de uyanıyoBebeğim doğdugundan beri kolikti.Akşam ozellikle 6'dan sonra huysuzlugu artar 9'a10'a kadar aglardı,doğduğundan beri gunduz uykuları cok duzenli ama gece son uykusuna bir türlü dalamazdı ve hâlâ ayni sabah hep ayni saatte 6 -7 arasi cogunlukla 6.15'te kalkar sabah ve ogle uykusuna ćok kolay dalar ve yeterli uyur 3. aksam uykuaunda mizmizlansa da uyur(koliklil saati yaklasiyor ya baslar ufak zorlanma) gecer uykusuna 7 8 gibi geliyoruz uykusu var ama uykyya gecemiyor ayni saatlerde yatiririm cok dikkat ederim duzenine uyku araliklarina kaç saat uyanik kalirsa kalsin aksam 10'u aşmadan derine dalmiyor.8'de uyuyor mes3la 40 dak. Sonra uyaniyir uykusu dağılmasın diye uykuya döndürmeye çalışıyorum uyumak istiyor dalamiyor 2 saati buluyor.Aslinda tuvaleti duzenli, gazini pit pıt yapar ama demek ki yetmiyor ya da kolik günlerinden alişkanlik kaldi ne yaptiysam yok olmuyorbenim aklima gelmeyen sizin aklibiza gelen bir sebebi olabilir mi?
Denedom uyuyamadigingunler gec yattı,mesela 10'da yatirmayi planliyorum uykuya dalmasi yine 1 saati geciyor,hem bir bebek icin 22 ,23bu saataler çok geç,uyumak da beslenmeke kadar önemli,buyume hormanu saten 10 dsn sonr Salgilaniyor 10'da derin uykuys gecmesinlazim bu da 1 2 sat omceden uyumasi demekyl,ysni su kacta yatirrsam yatirayim hemen uyuyamiyor uykusu olsa bile,belki de haklisiniz,gec yatmK istiyordur ama olmmalo alistirmaliyum uyku duzenineBelki 8 de uyumak erken geliyodur o yüzden uyanıyıp tekrar uykuya zor dönüyodur biraz 9-9.30 gibi uyutsan nasıl olur acaba 8 de gece uykusuna yatıyo diyince bana cok garip geliyo benimki en erken 10.30 gibi uyuyo genelde de 11 12de uyuyo gece uykusuna. Sabahta en gec 8 de uyanıyo
Bir de sksam kacta yatarsa yatsin yani geç de yatsa sabah 6'DA uyanir eger ben akşam yatma vaktini ileriye alirsam uykusunu alamaz gunduz uykuusna yönelir belkiBelki 8 de uyumak erken geliyodur o yüzden uyanıyıp tekrar uykuya zor dönüyodur biraz 9-9.30 gibi uyutsan nasıl olur acaba 8 de gece uykusuna yatıyo diyince bana cok garip geliyo benimki en erken 10.30 gibi uyuyo genelde de 11 12de uyuyo gece uykusuna. Sabahta en gec 8 de uyanıyo
Ay kızlar ya bu cocuk ne zaman akıllanacak 7 aylık olcak sürekli ağlıyo sürekli kucak istiyo zaten hic yalnız durmuyo odadan cıksam aşırı derecede ağlıyo yürüteçe koyuyorum 10 dk mama sandalyesine koyuyorum 10 dk hic kendi kendine oynamıyo ya cok bunalıyorum böyle olunca tuvalete bişe zor gidiyorum bu ara gece uykuları da bozuldu iyice sabahın köründe kalkıyo zaten gece de geç yatıyo hic dinlenemiyorum hic kendime vakit ayıramıyorum ne çay içebiliyorum doğru düzgün ne yemek yiyebiliyorum hersey acele acele başınızı şişirdim ama çok bunaldım gercekten düzelecek mi benim kızımda akıllanacak mı çok merak ediyorum
Sinirsel bir sıkıntı olabilir dedi omur ilik ile alakalıymış.Bende bilmiyorumki o da zaten çocuk doktoruda görsün dedi.Eşimde aynı şeyi söyledi olsa bir sorun doğduğu yerde uyarırlardı diye.ama bazen bu lekeler 1 hafta 10 gün sonrada ortaya çıkabiliyormuş ilk doğduğunda da vardı gerçi bizim.A. Hekimi içime kurt düşürdü işte belki gereksizdir.Merhaba benim oglumda da mongol lekesi var popo üstünde ve ayak bileginde ama ciddiye alinmasi gerektigini ilk defa duyuyorum sebebini sordunuz mu peki ? Bazı ırklardan kaynaklandigini okumuştum ki ciddi birsey olsa doğum yaptığımız hastanelerde gerekli bilgilendirme yapılırdı bence
Evet bende dediğini yapmaya başladım madem emecek napalım 1-2 ay daha erteleyecem ek gıdayı,bu arada az azda tattırırım artık,sağol canımbenim,iyiki varsınız çok paniklemiştim vallaRica ederim canımAslında emiyorsa kilo alır sen bir iki hafta sonra yine tart alır insallah zaten ek gıda sebze meyve yogurt yumurta pek kilo aldıracagını sanmıyorum birde cok az yiyorlar asıl kilo aldıran anne sütü sen yine çok emmek istiyorsa emzir bence anne sütü gibisi yok
Ahhh çok şaşırdım nasıl enfeksiyon olmuşki.Bizimkide uykuya geçmeden önce çok ağlıyor elide hep ağzında.Çok geçmiş olsun üzüldüm ama bence boşuna değildir.inşallah hemen iyileşir yavrucakKızlar dün size dedim ya umay çok elini kulağına götürüyor yüüzne sürüyor felan diştir diye düşündüm çünkü uykuya geçerken de aşırı ağlıyordu uykusu çok kötüydüfelan içime sinmedi sağlık ocağına götürüo kulağına bi baktıralım birşeu yoksa diştir o zaman ddim. Götürdük doktor enfeksiyon var dedi. İçerş alamdı kapıda muayene etti ama. Antibyotik verdi bende kullanmak istemiyorum diye dedim hocam çok ciddi boyutta mı kullanamdan geçmez mi? Sen bilirsin dedi enfeksşyon var biraz dedi. Ya hastanelere gitmekten korktuğum için götürdmedim başka doktora ama yani umatım boşuna kullanmıyorumdur antibyotiği. Bir de bitamin ve alerji şurubu verdi. Antibyotipe karşı alerji şurubunu verdi. Gündd 3 kere de calpol ver dedi bilmiyorum valla bakalıö inşallah geçer ya kızım elini hiç kulağından çekmiyor yavrum ya
öyle valla insan 300 grama sevinir mi diyor ama şuan 100 gramın bile hesabını yapar oldumAynen benimkide arada 100 gr eksik çıkıyor konduramıyorum ama veriyor sonra yüklenince 100 gr yerine geliyorbence hiç kafana takma.Benim kızım 2 gün sonra 7 aylık olacak ve 7 kilo 100 gram.
Kafana takma hiç.Kilosu maşallah iyi.Benim kızım 2 gün sonra 7 aylık olacak 7 kilo 100 gram.5 gün önce sağlık ocağına gittik.6 kilo 800 gram çıktı .Şimdi 5 gün biraz ek gıdaya emzirmeye yüklendim.Zorla bir 300 gram almış maşallah .Ona bile sevindim.Benim kizim bu ay kilo bile verdi.Tekrar aldı.Cok hareketli ondan mı diyorum .Eve de 7 ile 7.5 arası olmalı en az dedi.
valla o kadar içimi rahatlattınızki çok rahatladım ya,hepiniz sağoluncanim benim kizda bu ay almadı hiç yemesi azaldi hareketleri çoğaldı ondandir korkma.
canim bebeginde sakral gamze mi var. sakral gamze genellikle omur ilikle baglantisi oluyormus. Benim oglumda da var. virus olayi bittikten sonra ultrason ile bakilacak.Sinirsel bir sıkıntı olabilir dedi omur ilik ile alakalıymış.Bende bilmiyorumki o da zaten çocuk doktoruda görsün dedi.Eşimde aynı şeyi söyledi olsa bir sorun doğduğu yerde uyarırlardı diye.ama bazen bu lekeler 1 hafta 10 gün sonrada ortaya çıkabiliyormuş ilk doğduğunda da vardı gerçi bizim.A. Hekimi içime kurt düşürdü işte belki gereksizdir.
Evet bende dediğini yapmaya başladım madem emecek napalım 1-2 ay daha erteleyecem ek gıdayı,bu arada az azda tattırırım artık,sağol canımbenim,iyiki varsınız çok paniklemiştim valla
Ahhh çok şaşırdım nasıl enfeksiyon olmuşki.Bizimkide uykuya geçmeden önce çok ağlıyor elide hep ağzında.Çok geçmiş olsun üzüldüm ama bence boşuna değildir.inşallah hemen iyileşir yavrucak
Ah evet bu olabilircanim bebeginde sakral gamze mi var. sakral gamze genellikle omur ilikle baglantisi oluyormus. Benim oglumda da var. virus olayi bittikten sonra ultrason ile bakilacak.
Evet Bizim dr da korkulacak bir sey yok fazla interneten arastirma ama yine de Ultrason ile nerede bittigine bakilmali dedi. Cok sukur oglusumda da akinti yok.Ah evet bu olabilirkaju Benimkinde de sakral gamze var demisti bi doktor oglumdada yok yok masallah yazinca farkettim ultrason randevusu almistik salgına denk geldi iptal oldu kaldi oylece ama cocuk doktoru korkulacak bisey yok demisti bazilarinin orada delik oluyormus ve hatta akıntı falan gorulebiliyormus bizde oyle bisey yok cok şükür
Sıcaktan uyuyamıyoruz.
Tabi 9.30- 10 gibi uyumasını bende cok istiyorum ama uyumuyo uyusa tekrar uyanıyo uyumuyo daha geç uyuyo. Biz ilk aylar gece 3de 4de uyuyoduk gazdan o yüzden 11 12 ye şükrediyorumBir de sksam kacta yatarsa yatsin yani geç de yatsa sabah 6'DA uyanir eger ben akşam yatma vaktini ileriye alirsam uykusunu alamaz gunduz uykuusna yönelir belki
Hahaha aynen valla haklısın bunlar daha başlangıçDaha dur sana neler edecek çok güldüm
Sende sagol canım ne demek yardımcı olabildiysem ne güzel burda hepimiz birbirimizden fikir alıyoruz içimiz rahatlıyo iyi oluyo burasıSinirsel bir sıkıntı olabilir dedi omur ilik ile alakalıymış.Bende bilmiyorumki o da zaten çocuk doktoruda görsün dedi.Eşimde aynı şeyi söyledi olsa bir sorun doğduğu yerde uyarırlardı diye.ama bazen bu lekeler 1 hafta 10 gün sonrada ortaya çıkabiliyormuş ilk doğduğunda da vardı gerçi bizim.A. Hekimi içime kurt düşürdü işte belki gereksizdir.
Evet bende dediğini yapmaya başladım madem emecek napalım 1-2 ay daha erteleyecem ek gıdayı,bu arada az azda tattırırım artık,sağol canımbenim,iyiki varsınız çok paniklemiştim valla
Ahhh çok şaşırdım nasıl enfeksiyon olmuşki.Bizimkide uykuya geçmeden önce çok ağlıyor elide hep ağzında.Çok geçmiş olsun üzüldüm ama bence boşuna değildir.inşallah hemen iyileşir yavrucak
Ben de uzayı ilk defa sadece bez ve askılı atletle yatırdım bu gece, 30⁰ olmuş oda. Eriyip gidicez ya çok sıcak. Temmuz ağustos var daha.
Mete de 11 den önce mümkün değil uyumuyor.Alıştım artık napayım.Sabah geç kalkıyor benimki.Demin emdi tekrar yattı mesela 10 a kadar uyuyor,bazen 11.Tabi 9.30- 10 gibi uyumasını bende cok istiyorum ama uyumuyo uyusa tekrar uyanıyo uyumuyo daha geç uyuyo. Biz ilk aylar gece 3de 4de uyuyoduk gazdan o yüzden 11 12 ye şükrediyorum
Keşke benimki de öyle olsa ya erken uyuyor maalesef erken uyanıyot bende istiyorum gecev10 11 gibi uyusun sabaj 9 10 a kadat bari yatsın. Dabah 6 da ayaktayız çok uykusuz geçiyor günler. Birkaç kere denedim umayı 9 a kadar oyaladım felan yine 6 da kalkınca bıraktım daha gerçi annem diyo en az 1 hafta üst üstr geç yatır alışsın geç kalkar diyo ama bilmiyorumMete de 11 den önce mümkün değil uyumuyor.Alıştım artık napayım.Sabah geç kalkıyor benimki.Demin emdi tekrar yattı mesela 10 a kadar uyuyor,bazen 11.
Ayla da eger 10.30-11 gibi uyursa 8-8.30 gibi uyanıyo ama 12 12 bucuga kalırsa biraz daha fazla uyuyo mesela şimdi daha uyanmadı 7.30 da emdi tekrar uyudu az sonra uyanır galiba. Gecen hafta 5 de 6 da uyandı galiba dişinden ikinci dişi de çıktı o zaman cok zor oldu şimdi iki gündür normale döndüMete de 11 den önce mümkün değil uyumuyor.Alıştım artık napayım.Sabah geç kalkıyor benimki.Demin emdi tekrar yattı mesela 10 a kadar uyuyor,bazen 11.
Aslinda bebek nasil.muyluysa oyle olmali ama iste sabah erken kalktigi icin sanki uykusunu alamiyir gibi geliyor saglikli ve mutlu olsunlar da zamanla duzelir hepsiTabi 9.30- 10 gibi uyumasını bende cok istiyorum ama uyumuyo uyusa tekrar uyanıyo uyumuyo daha geç uyuyo. Biz ilk aylar gece 3de 4de uyuyoduk gazdan o yüzden 11 12 ye şükrediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?