Ay nerden yapıyorlarmış bir kere yaptırmıştım yaralı bölgeye vurmuşlardı iğneden korkmam ama kalçayla kol dışında bi yere yapılınca biraz tırsıyorumTetenoz aşısı galiba. Sağlık ocagı bilgi veriyor. İlk çocukta bebegin hareketini hissettikten sonra yapılıyormş. Ebe öyle dedi bana.
Direk yutuyomusun çiğnemeden. Aslında mantıklı ben görmeden eşim ekmeğime damlatsa ben onu yerim normal. Ama görürsem skkıntıİçine damlat. Ekmeği kıvır görme canım. Ben öyle yaptım. Sonra normal devam et yemene. Sadece onu çiğneme. Psikolojik olarak etkiliyor :)
Ne zmn yaptırmıştın. O aşının beş sene gibi bi özelliği var galiba. Emin değilim ama. Bizim gelinde hamile kalamdan önce yaptırmıştı. Gebelikte yaptırmadı.Ay nerden yapıyorlarmış bir kere yaptırmıştım yaralı bölgeye vurmuşlardı iğneden korkmam ama kalçayla kol dışında bi yere yapılınca biraz tırsıyorum
ayy güldürdün beniBende yukarıda sandım dedim erkek eşim havalara uçtu hala kızım diye severim geliyor bebeğime ayıp olacak erkekse valla.Kalp atışı 170 dedi doktor birde eşim hemen erkeklerin hızlı atar dedi doktorda güldü.Ya erkekler neden böyle kuzum bilmiyorum alemler.
Ultrason görüntüsü ses dalgalarıyla oluyormuş canım. Bi zararı yok. Kalp dinlerken de işi yayıyorlar sesi duymak için. O zararlı işte. Organlar 20. Haftada ayrıntılı ultrasonda bakılıyor. Öncesinde 2 li 3 lü falan yaptırmak tercihine kalmış. 2 liye gittiğinde önce ultrasonda bakılıyor. Anormal bi durumu yoksa kan veriyorsun ona göre de değerlendiriyorlar. Ben de Ense kalınlığı çok diye kana göndermediler. Gerek yok dediler . 11 -12-13. Haftalarda ikiliyi yatırabilirsin canım. Benim tam 13 bittiği gündü.Ya ben bişey sorucam. İkili testi yaptırmadım ya ben. Bebegin iç organlarının gelişimini vs ne zaman görecek. Yani o gelişim için bu testler şartmıydı acaba. Yoksa o test sadece ense kalınlıgınamı bakıyor.cuma günü 12+6 oluyorum gidip yaptırsam mı?
Birde sizce ultrasona sık girmek bebege zarar verir mi?
Aşı formunda görünce aklıma geldi
Kuzum düşünme onu sen. Bebişin için yap. Bi lokma ekmeğin içine damlat. Kıvır kıvır at ağzına çiğne, başka şeyler de köy ağzına o sıra. Hepsini çiğne gitsinBen ilk başta öyle yağlı oldugunu düşünmedim . Kaşığa damlattım. Baktım olmuyo suya batırdım yok yine olmadı bıraktm. Ya ben ekmeğe normalde de yağ vs sürüp yiyemem. Onun yağlı oldugunu gördüm ya öyle zor tüketirim. Bi deneyim ama of of havalar düzelsede ggüneşlensek bolca.
Devit-3 ne ki Demir ilacı mı içemiyorsan sağlık ocağına git yarın bacım rahatsız ettiğini söyle başka ilaç yazsın kuzular ilaç yazdırın bu çok önemli ilaçları anne için veriyorlar bebeklerimiz bizden besleniyor zaten kendinizide düşününDevit-3 verdi doktor banada. 3 aydan snra başla diye. Hala başlayamadım. Damla şeklinde yağ gibi bişy. Suya döktüm midem bulandı nasıl alıcam bilmiyorum hiç ya
Oldu 15 sene kız :))Ne zmn yaptırmıştın. O aşının beş sene gibi bi özelliği var galiba. Emin değilim ama. Bizim gelinde hamile kalamdan önce yaptırmıştı. Gebelikte yaptırmadı.
Beni de aradı hemşire yaklaşık 1 ay önce. 18. Haftada bi arayıp hatırlatıp çağıracaklar aşı için. O günleri görmek nasip olur inşallahKızlar mesajım arada kaynadı... Yeniden ekliyorum.
Kızlar size saglık ocagının verdigi gebe takip formunu gonderiyorum
20. Haftada tetanoz aşısı baslıcakmıs. Bu arada benimle beraber 20. Haftada bir gebe daha vardı, kucuk bir aletle bebegin kalbini dinledi hemsire. Yani 2 ay sonra her merak edişimizde saglık ocagının yolunu tutarızbir de kan sulandırıcı igne eger yazdırırsak %20sini oduyoruz ama rapor cıkartırsak hic fark odemiyormuşuz. Bu arada saglık ocagınıza mutlaka gidin. Kan ve idrar tahlil takibi yapılması gerekiyor ya duzenli olarak saglık ocagı bunları tarihine gore yapıyor. Bu arada devlet hast gitmiştim 26tl odeme cıktı eczanede. Saglık ocagı odemesi sadece 9tl. Aklınızda bulunsun kızlar. Bir de seker yuklemesini saglık ocakları da yapıyormuş.Eki Görüntüle 2263832
Ayy valla balık yağınada iki gün snra başlıycam ondan da korkuyorum. Adında meymenet yokKuzum düşünme onu sen. Bebişin için yap. Bi lokma ekmeğin içine damlat. Kıvır kıvır at ağzına çiğne, başka şeyler de köy ağzına o sıra. Hepsini çiğne gitsintadı yok zaten:)
D3 vitamini o canım. Demir başka oluyor. Demir de bulantı kusma yaptı bana. Doktor alış zamanını değiştirdi. Inşallah olamz yine.Devit-3 ne ki Demir ilacı mı içemiyorsan sağlık ocağına git yarın bacım rahatsız ettiğini söyle başka ilaç yazsın kuzular ilaç yazdırın bu çok önemli ilaçları anne için veriyorlar bebeklerimiz bizden besleniyor zaten kendinizide düşünün
Sabah demir ilacını alıyorum. Devit 3 ü öğlen al dedi doktor banaAyy valla balık yağınada iki gün snra başlıycam ondan da korkuyorum. Adında meymenet yokdedigin gibi yapıcam valla artk bugünlük kahvaltımı yaptım ekmek yemem artık ama yarın sabah kahvaltıda döküp yiycem.
cok sagol canim icim rahatladi ve sanirim benim bel kaslarim cok guclu degil insallah ilerleyen aylarda daha fazla zorlamaz biziTam aynisini ben de yaşıyorum ve ben doktora sordum bel kaslarin var orda ve artik yavas yavas esniyor dedi. Her kadinin bel kasi gücü de ayni olmadigi icin bazilarinin cok daha fazla ağrıyor dedi. Cok agrirsa parol icebilirsin onun disinda beline baski vermeden yat kalk, yastikla destekleyerek otur dedi
Doktor ölçüp gerek yok herşey iyi demişti ztn. Ozmn yaptırmayımm. Ben maksat organların gelişimi görülüyorsa yaptırıym diyordum. Cinsiyeti daha net söyler ama 12+6 da gitsem. Çünkü 11+4 tahmin etti. Aman onuda bir ay snra kesin öğrenelim ne olacak değil mi?Ultrason görüntüsü ses dalgalarıyla oluyormuş canım. Bi zararı yok. Kalp dinlerken de işi yayıyorlar sesi duymak için. O zararlı işte. Organlar 20. Haftada ayrıntılı ultrasonda bakılıyor. Öncesinde 2 li 3 lü falan yaptırmak tercihine kalmış. 2 liye gittiğinde önce ultrasonda bakılıyor. Anormal bi durumu yoksa kan veriyorsun ona göre de değerlendiriyorlar. Ben de Ense kalınlığı çok diye kana göndermediler. Gerek yok dediler . 11 -12-13. Haftalarda ikiliyi yatırabilirsin canım. Benim tam 13 bittiği gündü.
Kendimi zorluycam kuzu valla mecburDevit-3 ne ki Demir ilacı mı içemiyorsan sağlık ocağına git yarın bacım rahatsız ettiğini söyle başka ilaç yazsın kuzular ilaç yazdırın bu çok önemli ilaçları anne için veriyorlar bebeklerimiz bizden besleniyor zaten kendinizide düşünün
Bana demir vs yazmadı ama bu balık yağında var galiba. Bende sabah balık yağı alırım öğlen çorbama deviti damlatırımSabah demir ilacını alıyorum. Devit 3 ü öğlen al dedi doktor bana
Hiç sorma :)))Ozmn mecbur kaçarı yok
İnşallah canımD3 vitamini o canım. Demir başka oluyor. Demir de bulantı kusma yaptı bana. Doktor alış zamanını değiştirdi. Inşallah olamz yine.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?