Ben genelde yan yatıyorum. Bir sağıma bir soluma. Bacağımın ve kollarımın arasına yastık koyuyorum. Göbeğimin de altına destek olması için minik bir yastık koyuyorum. Rahat oluyor baya. Sırtüstü bazen dinlenmek için yatarsam da bacaklarımın altın yastık koyuyorum dizden itibaren, yastık delisi gibiyim yani ama çok tahat oluyormerhaba bir şey soracağım. İşten ayrıldım artık evdeyim. Zamanımı da kitap okuyarak geçiriyorum. Yatar pozisyonda bebek yeterli oksijeni alamıyor yazıyor kitaplarda . Zaten sırt üstü düz yatarken bebek çok tekmeliyor. Ama sürekli de yan yatamıyorum. Ne yapabilirim önerisi olan var mı ? Siz nasıl yatıyorsunuz ?
Carpıntı kilodan degil bence de tansiyon inip cıkınca susuz kalınca stres yapınca oluyor artıyor. Bende de coktu şu sıra biraz sakinledi tansiyonum normal seyrediyor cünkü farkediyor umBen yaşıyorum öyle böyle değil. Anlık değil yani devamlı. Kalp ağrısı yok ama çarpıntı ve nefed nefese kalma sonra baş dönmesi içim titriyo ani öksürme isteği oluyor. Doktora söyledim kansızlık yapabiliyor dedi ama yine de kardiyolojiye git dedi. Sadece 2 kilo almışkm kilodan falan değil kesinlikle
Kızlar merhaba ben pek fazla aktif olamıyorum sizlere birşey soracaktım eşimin işi dolayısıyla şırnakta yim. Ve şeker yüklemesi için herhangi bi test yaptıramadım hatta bi süredir doktora bile gidemedim bulunduğumuz yerde bu imkanlar yok. Acaba bi sıkıntı olur mumerak ettim birde bacaklarımda falan coj varis oldu benim
Sağol canım bugün doktoruma gittim enfeksiyon var dedi bir ilac verdi onu kullanicam sık sık tansiyonu ölç tuzsuz beslen ve bol su iç dedi benimde tansiyon düşük 106/68 cıktı protein kaçağı riskiymiş bol proteinli beslenmek gerek sanirimCanım benimde 15 gün onceki idrar sonucumda protein + çıktı (seninki ++ ise biraz daha fazla demek)
Yani böbreklerden idrara protein kaçıyor bu gebelikte oluyormuş ama malesef gebelik zehirlenmesinede yol açıyormuş.o yüzden çok dikkatli olmalısın proteinle birlikte tansiyonda artarsa maalesef riskli oluyor o yüzden sabah akşam tansiyonunu ölç. Tuzu azalt elde ayakta şişme ödem ve tansiyon yüksekliği yaşanırsa hemen doktoruna başvur.benim tansiyonum hep düşük allaha şükür inşllah yukselmezde
Geçmiş olsun cnm kanaman durdu mu?Slm kizlar pek giremiyorum bende kanamam oldu evde yatıyorum bende... size bisey danışmak istiyorum isim bulamadık bir türlü büyük oğlumun ismi Kuzey buna uygun bisey olsun istiyoruz ama hiç biseye bulamadık fikir verirseniz sevinirim
Çok geçmiş olsun canım. Kanaman neden olmuş? Şimdi nasılsın? Erkek ismi mi arıyorsun?Slm kizlar pek giremiyorum bende kanamam oldu evde yatıyorum bende... size bisey danışmak istiyorum isim bulamadık bir türlü büyük oğlumun ismi Kuzey buna uygun bisey olsun istiyoruz ama hiç biseye bulamadık fikir verirseniz sevinirim
Ege, evren, yamaç, toprak, yalın, ekin, akay.. nasıllar?Geçmiş olsun cnm kanaman durdu mu?
Genelde kuzey Güney gibi kullanılıyor benim duyduğum
Teşekkür ederim bunu bilmiyordum pazartesi ilk iş yaptırırım inşallahİnternetten veya bir eczaneden parmaktan bakilan şeker ölçüm cihazı alıp kendi açlık tokluk şeker takibini yapabilirsin. Normal değerlerde ise zaten sorun yok demektir. Yüksek seyrediyorsa yeme içme düzenine dikkat edersin. Arada yükseliyorsa neyin tetiklediğini o öğün yediklerinden tespit edip sonrasında o gıdalara karşı dikkatli olursun.
Evet cnm saol güney pek istemiom kalıplaşmış gibi oldu baydı artık duya duya kuzey doğdugu günden beri güneyi eksik diye diye soguttularGeçmiş olsun cnm kanaman durdu mu?
Genelde kuzey Güney gibi kullanılıyor benim duyduğum
Şükür iyiyim durdu cnm sebebini pek bilmiom rahim ağzı kapalı erken doğum riski görünmüyor idrar yolu enfeksiyonun ve mantarın oluyor devamlı belki etkilemiş olabilirÇok geçmiş olsun canım. Kanaman neden olmuş? Şimdi nasılsın? Erkek ismi mi arıyorsun?
Şükür iyiyim durdu cnm sebebini pek bilmiom rahim ağzı kapalı erken doğum riski görünmüyor idrar yolu enfeksiyonun ve mantarın oluyor devamlı belki etkilemiş olabilir evet erkek ismi
Cnm 100 gr şeker yüklemesi 2 3 dilim baklavaya eş değer baklava yi ye 1 saat sonra bide 2 saat sonra tekrar ölç şekerini bende öyle yapacam dr şeker yüklemesi yaptırmak istemediğini soyledim vücuda zararından baklava doğalından deneyecek dedi yap dediTeşekkür ederim bunu bilmiyordum pazartesi ilk iş yaptırırım inşallah
BEnim fikrime göre onlu hastane çıkışı birtane yeterli ben hep kendim takım yaptım yelek lazım oluyor kalın giydirip ısınınca soymak zorunda kalmıyorsun yelek giydiriyorsun ısınınca çıkarıyorsun bebeğe eziyet olmuyor. Kilot epey lazım olmaz zıbın varya zaten Ben on aya kadar pamuk kullandım sonra ıslak mendi ilk aylar temizleme pamuğu sonra klasik hijyenik pamuk kaynamış ılık su olurdu minik bir termosta yada Petek’in üzerinde birşeyde onunla ıslatırdım ilerleyen aylarda normal suyla ıslattım. sabun tercih ettim doğal zeytinyağı asit derecesi düşük düşük yoksa hafif tüpte ısıtıp kendim düşürüyordum onunla pehlivan gibi yağlıyordum şükür ki kaç yıkamada çıktı kıyafetlerden zeytinyağılekeleri. süt ilk aylar çok oluyor ben aklım olsa süt pompasını ilk aylarda alırdım bol bol sütlerimi stok yapardım göğüs pedleriyle çöpe gitmezlerdi rezeneli anason kimyon eksik etme evinde termosta kaynar suyun ve onlar hep yanında olsun günde kaç bardak içmeye çalış çok süt yapıyor gazını ağrısını alır aklıma gelenler bunlarBen de senin gibiyim, izleyip izleyip, okuyup liste yapıyorum.
Evet işte o ufak eşyaları da bilemiyorum. Kaç zıbın, kaç takım lazım? yelek, hırka lazım mı ilk 3 ay ev içinde? Külot giymez heralde, bez, zıbın yeter. Hastane çıkış seti 2 tane mi? 1 tane yeter mi?
Temizleme mendilleri lazımmış bezden, ıslak mendil kimyasal deniyor.
Yenidoğan bebe şampuanı kullanmalı mı? Yoksa doğal sabun mu kullanmalı?
Süt sağma pompası olmazsa olmaz mı?
Lohusalıkta bize gerekecek önemli neler var? Gibi gibi, bunlar çoğaltılabilir. Ama gerçekten para gidiyomuş bu işlere epey
Ege, evren, yamaç, toprak, yalın, ekin, akay.. nasıllar?
Niye oluyor ki enfeksiyon, mantar acaba? Havuz, denize mi girdin mesela? İlaç kullandın mu bunun için?Şükür iyiyim durdu cnm sebebini pek bilmiom rahim ağzı kapalı erken doğum riski görünmüyor idrar yolu enfeksiyonun ve mantarın oluyor devamlı belki etkilemiş olabilir
çok güzel bilgiler çok teşekkür ederim. Neden yelek mesela? Hırka fazla mı gelir ki?BEnim fikrime göre onlu hastane çıkışı birtane yeterli ben hep kendim takım yaptım yelek lazım oluyor kalın giydirip ısınınca soymak zorunda kalmıyorsun yelek giydiriyorsun ısınınca çıkarıyorsun bebeğe eziyet olmuyor. Kilot epey lazım olmaz zıbın varya zaten Ben on aya kadar pamuk kullandım sonra ıslak mendi ilk aylar temizleme pamuğu sonra klasik hijyenik pamuk kaynamış ılık su olurdu minik bir termosta yada Petek’in üzerinde birşeyde onunla ıslatırdım ilerleyen aylarda normal suyla ıslattım. sabun tercih ettim doğal zeytinyağı asit derecesi düşük düşük yoksa hafif tüpte ısıtıp kendim düşürüyordum onunla pehlivan gibi yağlıyordum şükür ki kaç yıkamada çıktı kıyafetlerden zeytinyağılekeleri. süt ilk aylar çok oluyor ben aklım olsa süt pompasını ilk aylarda alırdım bol bol sütlerimi stok yapardım göğüs pedleriyle çöpe gitmezlerdi rezeneli anason kimyon eksik etme evinde termosta kaynar suyun ve onlar hep yanında olsun günde kaç bardak içmeye çalış çok süt yapıyor gazını ağrısını alır aklıma gelenler bunlar
yelek hem hafif hem rahatNiye oluyor ki enfeksiyon, mantar acaba? Havuz, denize mi girdin mesela? İlaç kullandın mu bunun için?
çok güzel bilgiler çok teşekkür ederim. Neden yelek mesela? Hırka fazla mı gelir ki?
Canim dr unu arayip sor bence. Randevun ne zaman senin? Hala 4 hafta da bir mi gidiyorsun?Benim bugün göğsümden sıvı geldi yine ama normaldekinden 4 kat daha fazlaydı. Hala normal sanırım değil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?