Evet bunu ben de merak ediyorum kesinlkle kullanmayi dusunuyorum ama bebegin yaoisina en uygun hangsi acabaMerhaba herkese.. Daha önce Sling kullanan, ya da kullanmayı düşünüp de araştırmış olan var mı? Hangi markayı almak lazım, yan olan var normali var.. Kullananlar memnun gibi görünüyor Fikri, tecrübesi olanlar yazabilir mi
Gecmis olsun aknaman bitti mi.. Gurur Yaman nasil senceSlm kizlar pek giremiyorum bende kanamam oldu evde yatıyorum bende... size bisey danışmak istiyorum isim bulamadık bir türlü büyük oğlumun ismi Kuzey buna uygun bisey olsun istiyoruz ama hiç biseye bulamadık fikir verirseniz sevinirim
Selam canım şimdi buraya böyle olduğumu yazmaya girmiştim bende aynını yaşıyorum bayılacak gibi oluyorum kardiyolojiye gittim kalp qıdalanmasında zayıflık var ama ilaç falan önermedi iş de yapamıyorum artık evdeBen yaşıyorum öyle böyle değil. Anlık değil yani devamlı. Kalp ağrısı yok ama çarpıntı ve nefed nefese kalma sonra baş dönmesi içim titriyo ani öksürme isteği oluyor. Doktora söyledim kansızlık yapabiliyor dedi ama yine de kardiyolojiye git dedi. Sadece 2 kilo almışkm kilodan falan değil kesinlikle
Ben 50lik yükleme yaptırdım 149 çıktı doktor sınırda haftaya 100lük yapalım dedi ben bu hafta eve cihaz aldım. Açlık hep 80-90 arası. Tokluk 120 bile geçmiyor. Çok kararsızımEtrafımda şu an 3 tane mert var birkaç yaş araylaçocuk yapmaya geç kalmışız diyor eşim bütün aklımıza gelen isimler çok yakınlarımızda var
Her güne hiç gerek yok. Bende dediğim gibi şeker yok ama insülin direnci var diye yükleme yapmayalım oynamasın dedi haftada 3 gün ölçtürüyor. Cihaz varsa (ve ekstra iğne olmalı başkasının kullandığını kullanma cnm) aşağıdaki ölçümleri yap 1 hafta not al doktorla paylaş istersen. Benden istedikleri haftada 3 gün ölçüm:
Sabah aç
Kahvaltıdan 1 saat sonra
Öğle yemeğinden 1 saat sonra
Akşam yemeğinden 1 saat sonra
Açlık max 95, tokluk max 140 o geçmediği sürece gebelikte sorun olmaz dedi Endokrinoloji doktoru
Tokluğu ne zaman ölçüyorsun cnm? Yemekten 1 saat sonra olmalı gebelerde. Ayrıca hemoglobin a1c ölçtürdü mü doktorun? Son 3 ayın şeker ortalamasını veriyor. Bence doktorunla konuş bunu yaptır değer iyiyse boşuna şeker yüklemesin yine.Ben 50lik yükleme yaptırdım 149 çıktı doktor sınırda haftaya 100lük yapalım dedi ben bu hafta eve cihaz aldım. Açlık hep 80-90 arası. Tokluk 120 bile geçmiyor. Çok kararsızım
Tokluk yemekten bir saat sonra ölçüyorum. Ha1c önceki ay kardiyoloji yaptı, insülin falan da baktı sorun yoktuTokluğu ne zaman ölçüyorsun cnm? Yemekten 1 saat sonra olmalı gebelerde. Ayrıca hemoglobin a1c ölçtürdü mü doktorun? Son 3 ayın şeker ortalamasını veriyor. Bence doktorunla konuş bunu yaptır değer iyiyse boşuna şeker yüklemesin yine.
Ben kanguru ve kendi yaptığım halka tarzı kullandim. Wrap alacağım bu defa. Neko dusunuyorum bakalımMerhaba herkese.. Daha önce Sling kullanan, ya da kullanmayı düşünüp de araştırmış olan var mı? Hangi markayı almak lazım, yan olan var normali var.. Kullananlar memnun gibi görünüyor Fikri, tecrübesi olanlar yazabilir mi
Oooo tam benlik sorular.Ben de senin gibiyim, izleyip izleyip, okuyup liste yapıyorum.
Evet işte o ufak eşyaları da bilemiyorum. Kaç zıbın, kaç takım lazım? yelek, hırka lazım mı ilk 3 ay ev içinde? Külot giymez heralde, bez, zıbın yeter. Hastane çıkış seti 2 tane mi? 1 tane yeter mi?
Temizleme mendilleri lazımmış bezden, ıslak mendil kimyasal deniyor.
Yenidoğan bebe şampuanı kullanmalı mı? Yoksa doğal sabun mu kullanmalı?
Süt sağma pompası olmazsa olmaz mı?
Lohusalıkta bize gerekecek önemli neler var? Gibi gibi, bunlar çoğaltılabilir. Ama gerçekten para gidiyomuş bu işlere epey
Harika :)) işte ıslak mendil değil pamuk kullanan anneler, çok seviyorumBEnim fikrime göre onlu hastane çıkışı birtane yeterli ben hep kendim takım yaptım yelek lazım oluyor kalın giydirip ısınınca soymak zorunda kalmıyorsun yelek giydiriyorsun ısınınca çıkarıyorsun bebeğe eziyet olmuyor. Kilot epey lazım olmaz zıbın varya zaten Ben on aya kadar pamuk kullandım sonra ıslak mendi ilk aylar temizleme pamuğu sonra klasik hijyenik pamuk kaynamış ılık su olurdu minik bir termosta yada Petek’in üzerinde birşeyde onunla ıslatırdım ilerleyen aylarda normal suyla ıslattım. sabun tercih ettim doğal zeytinyağı asit derecesi düşük düşük yoksa hafif tüpte ısıtıp kendim düşürüyordum onunla pehlivan gibi yağlıyordum şükür ki kaç yıkamada çıktı kıyafetlerden zeytinyağılekeleri. süt ilk aylar çok oluyor ben aklım olsa süt pompasını ilk aylarda alırdım bol bol sütlerimi stok yapardım göğüs pedleriyle çöpe gitmezlerdi rezeneli anason kimyon eksik etme evinde termosta kaynar suyun ve onlar hep yanında olsun günde kaç bardak içmeye çalış çok süt yapıyor gazını ağrısını alır aklıma gelenler bunlar
Tokluk yemekten bir saat sonra ölçüyorum. Ha1c önceki ay kardiyoloji yaptı, insülin falan da baktı sorun yoktu
Kızlar benimle aynı haftalarda olanlar bebeğinizin hareketlerini günde kaç defa hissediyorsunuz ortalama ben 3 gündür pek hissetmiyorum bu gün hic hizsetmedim
Çook teşekkürler, ne kadar güzel yazmışsın.. elime kalem kağıt alıp not alıcam :)Oooo tam benlik sorular.
Sabun kesinlikle kullanilmamali. Cildi kurutur. Egzamaya sebep olur. Mümkünse kokusuz yenidoğan sampuani.
Hastane çıkış seti 10'ludan bir tane yeter. Çok para oblar. Onun yerine tek tek tulum citcitli badi al. Badi battaniye tulum vs tek tek uygun fiyata bulabilirsin kampanyalardan Citcitli badi 0-3 ve 3-6 6-9 olmak üzere ya da 0/3/6 aylık olmak üzere 15 tane alabilirsin küçüklerle birlikte büyük de giydirdik içte nasılsa bir şey olmaz. Benim oğlanın 4 5 alt üst takım 4 tulum vardı sanırım. Bunları da boy boy al.
Süt pompası tamamen sütüne ve sana bagli. Eğer yakın zamanda ise baslayacaksan al elinde bulunsun. Ben çok mastit oldum kullandım pompa. İlk günler sütü bebek bosaltamazsa sağmak gerek ama elle ya da manuel de iş görebilir. Eğer çocuk emmezse ve sütun olursa mecburen hastane tipi kiralarsin ya da iyi bir şey alırsın. Bu arada ben avent almıştım. Arkadaşım onu kullandi ve kendine de mamajoo aldı. İkisi arasinsa bir fark olmadığını söylüyor. Mamajoo'dan memnundu.
Çocuğun kıyafetleri için ben mutlaka ecocert sertifikası olan bir sıvı deterjan öneriyorum. Ve tabii çift durulama. Fiyatı en uygunu rossmanda satılan domol bebek ürünü.
Baby&me sıvı leke çıkarıcı. Çok işime yaradı. 3 senedir kullanıyorum. Onun püf noktasi da çamaşırı yıkamadan önce lekeye doğrudan uygulamak ve bir süre 15 dk kadar bekletmek. . Deterjan gozune koymayin.
Bebek ancak 2 yaşında külot giyer i da tuvalet alışkanlığı kazanırken. Öncesinde giydirmeyin zaten. Külot bebek için büyü göstergesi olacak ve tuvalet alışkanlığı kazabmada işinize yarayacak.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Ama bir iki güne ilk oğlumda kullandığım eşyalarin fotoğrafını çekeceğim. Ben mesela uygun bulup 4 tane penye battaniye almıştım. Çoktu elbette. Ama tanesi 10 liraydı :)
Muslin battaniye alın mutlaka ama acil değil. Çok kullanışlı ama bizimkiler kış bebeği ya, biraz iteleyevilirsiniz. Ben sarmak için kullanıyorum bebekken. En çok kullandığım eayalardan. Teri hızlı emiyor çabuk kuruyor. Pazen bir battaniye yapılır ya hep kumascidan kumaş alip... onlar da yarım kundakta işe yarar. Bu arada aman tam kundak yapmayın. Nette vidyolar var yarım kundak onlara bakın. Çok sert kumaşlardan kaçının çocuğu boğuyor.
Ben geçirdiğimiz sureclerden dolayı deneme yanılma ile bunları keşfettim. Çok hassas bir anneyim artık. Çocuklarda sebebi bulunamayan birçok egzamada sabun tozunun temel etken olduğuna şahit oldum... Alerjik bir bebek olunca ve iki yıl tek işim oğlum olunca yıkanabilir bebek bezi vs kullaninca inanın işler çok değişiyor. Hani o reklamlarda ki "immmm bebeğimin kokusuuu" tınıları tam bir kandırmaca... o kadar çok kimyasala maruz kaliyorlar ki... Mesela paraben sls flatat olmayacak içinde asla. Ama SODYUM BENZOAT mesela birçok üründe var ve içinde bu olan şeyleri kullanmayın...
Evet canım 4 haftada 1 gidiyorum. 21 ağıstos’ta randevum... aslında araştırmalarıma göre normal olduğu yazıyor ama dün biraz fazla geldi. Böyle bir şey yaşayan var mı diye de merak ettim. Çevremde hiç yok çünkü.Canim dr unu arayip sor bence. Randevun ne zaman senin? Hala 4 hafta da bir mi gidiyorsun?
Uzanıyorum canım hatta özellikle hareketlendirecek şeylerde yiyorum bakalım olmadi dokrora giderim pazartesiİdrarda baktırabilirsin cnm ek olarak. Onda da yoksa doktorun bilir tabi ama bu sonuçlara göre yine yükleme gereksiz bence.
Canım yat uzan daha fazla hissedersin uzanırken :)
Estağfurullah bir ara inst hesabı acmistim insanlara faydam dokunsun diyeÇook teşekkürler, ne kadar güzel yazmışsın.. elime kalem kağıt alıp not alıcam :)
Hiç mi hissetmiyorsun ki benim de eskiye göre daha az ama her gün bir yaşam belirtisi veriyor şükür birde artık bebeklerin yeri daraldı az hareket ediyorlar benceKızlar benimle aynı haftalarda olanlar bebeğinizin hareketlerini günde kaç defa hissediyorsunuz ortalama ben 3 gündür pek hissetmiyorum bu gün hic hizsetmedim
Benim de bazı günler çok az bazı günler daha kuvvetli hareket ediyor. Bazen sadece 1-2 hareket oluyor gün boyunca.Uzanıyorum canım hatta özellikle hareketlendirecek şeylerde yiyorum bakalım olmadi dokrora giderim pazartesi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?