Ama sen 30.haftaya merdiven dayadn smdi artik baslamasi gayet normal.. ozaman ben su uykulu son haftalarimin tadini cikaryim agirlastikca uyku sknti olck belliUyuya biliyorsan ne güzel kuZum
Kıymetini bil dün inanır mısın Haberi alınca 5 dk da 1 wc ye gittip geldim
Normalde geceleri 4-5 kere gidiyorum
Doğru söylüyorsun kuZum bide sahille gidecez
Vallahi seninki kucuk gercekten zor. Benim kiz kendini kurtariyor bayagi bi. Ama anne sen giydir anne yedir simarikligi yapiyor bazen hele giyinme falan 5 yasina geldi 2 yasindayken corabini kendi giyen cocuk simdi giymiyor mesela. Ama kesinlikle eziyeti daha az. Buyudukce kolaylasiyor. Bezden de kurtulsaydiniz buyukte iyi olurdu belki bu yazin buyuk kızının bezini atarsiniz.Sen bizden iyi okursun senin kızın bizimkilerden daha büyük. Biz o resimdekinden de vahim oluruz. Önceden saçıma maşa yapmadan dışarı çıkmazdım. Şimdi sabah karnımda bir tane kucağımda bir tane. ayakkabılar elimde nasıl işe gidiyorum bilmiyorum.
Canım bildiğim kadarıyla çalışabilir raporu aldıktan sonra fiilen çalışmadığın izin istirahat raporu aldığın gibi günler fiilen çalışma günü sayılmadığı için aktarılmaz sadece fiilen ise gidip çalıştığın günler aktarılır. Bende 657ye tabiyim bu şekilde biliyorum.@ssule07 dun calisabilirle ilgili bir seyler yazmissin. Benim planim şuydu. 32 haftam 15 ocakta bitiyor. 36ya kadar calisabilir raporu alip ocagin son haftasi yillik izin almayi sonra da subatin ilk haftasi yani 4-5 şubatta 36 olmadan izne ayrılmayı düşünüyorum. 35. Haftada izne cikmis olacagim yani. Subat ilk haftasi çıkınca dogum oncesi ve sonrasi iznim toplam 16 olacak degil mi? 657 ye tabiiyim ben.
Evde ne kadar çiçek varsa hepsini takmışsın :)Kızlar terligim nasıl olmuş
Peki çalışabilir raporu aldıktan sonra yıllık izin kullanabiliyor muyuz canım? Oda mı aktarılmıyorCanım bildiğim kadarıyla çalışabilir raporu aldıktan sonra fiilen çalışmadığın izin istirahat raporu aldığın gibi günler fiilen çalışma günü sayılmadığı için aktarılmaz sadece fiilen ise gidip çalıştığın günler aktarılır. Bende 657ye tabiyim bu şekilde biliyorum.
Bizde dışarıda güzel bir kahvaltı yapıp geldik. O kadar çok yedim kiYok kuZum artık uyuyamam güzel bir kahvaltı hazırladım Pera kuşumla kahvaltı yapacağız
Sana da afiyet olsun kuZummBizde dışarıda güzel bir kahvaltı yapıp geldik. O kadar çok yedim kiAfiyet olsun canım
Hakkinda hayirlisi olsun canimGünaydın kızlar. Sizden bir ricam var. Erkek kardeşim bekçilik için sınava girmişti. Her şey halloldu derken sağlık raporunda kulakta işitme sıkıntısı çıktı. Hepiniz hamilesiniz dua ederseniz çok sevinirim. İşi heyete kaldı. Muhtemelen heyette elenir. Ama yine Ümit olmadan olmuyor işte.çok sevinmişti. Olmadığımda psikolojisi yerle bir olacak.
D dry75betsy_pc canim eklediginiz urunu alaxaksanizda ben ilk aylarda kullanmaniz taraftari degilim.
Ilk aylarda kundak yapmanizi oneririm.
Cunku;
---Bebek el kol hareket etmediginden daha verimli uyuyor.Elleri kollari kipirdayinca yuzune falan geliyor uyaniyor ve uyku duzeni daha bebekken bozuluyor ve o sekilde devam ediyor.
--ikinci neden oglum 8 yasinda (ozel bir durumu nedeniyle daha once burda ustun koru aciklamistim) ergoterapi dersleri aliyor her hafta.Ve ergoterapi dersinde oglumu bildiginiz köy usulu kundakliyorlar.Nedeni zihnini kullanmasi.
Elleri kollari bagliyken cesitli yonergeler yapmasi isteniyor.Bu durumda neyi nasil yapabilirim tarzi.
Ve oglumun gitti yerde oglum dersteyken bize seminerler veriliyor.Burda bize bu kundak olayi anlatilmisti.Onceden yurtdisi kundak olayina karsiydi biz kundakliyorduk.Simdi biz kundagi biraktik yurtdisi kundaklamaya basladi.
Zaten youtube videolarinda bazen denk geliyorum bebekleri kundaktan aciyorlar hemen geriliyor falan hep yabancilarin bebesinin videosu.
Velhasil herkesin dusuncesi farkli olabilir saygi duyuyorum ama benim fikrim bildigin köy usulu kundaktan yana.Bebek sicacik oluyor karin agrisi yasamiyor ve gaz sancisi daha az yasiyor emin olun.
Kitaplarda yazanlarla bebek buyutulmuyo.Ansiklopedi bitirin bu konuda isterseniz.Geri kafali kesinlikle degilim cocuklarimda hep egitime onem veririm.Inanin oglumun ogretmeni beni arar bi kitap alicam siz arastirin bi kac kitap uzerinde yogunlasin ben karar vereyim diye.Sinif annesi falan da degilim bu arada.Ama bebek buyutme cok farkli bu konuda ebemin ninemin yaptigini uyguluyorum.
Bu asortik kundaklar bana gore degil yani.Bu lafimi unutmayin kundak yapmak dikkat daginikliginida onluyor odaklanmayi sagliyor.Tabi bunu okul caginda gozlemleyebilirsiniz ama hersey bebeklikte basliyor.
İzin alınabiliyor tabi takdir müdürde senin ki vermez sanki.Peki çalışabilir raporu aldıktan sonra yıllık izin kullanabiliyor muyuz canım? Oda mı aktarılmıyor
Ben hepinizden daha rahat olucam farkinda degilsiniz
zenginliğin gözü kör olsun.. bende 2saattir banyo tuvalet fırçalayayım. belim koptu..Ben hepinizden daha rahat olucam farkinda degilsiniz
Birakicam biberona süt bebeyide evdeki dadilara esimle ohhhhh gezmeler tozmalar
Giz benim zenginlik bebeden yanazenginliğin gözü kör olsun.. bende 2saattir banyo tuvalet fırçalayayım. belim koptu..
Biz de aynen böyle dua ediyoruz. Rabbim herkesin de bizim de hakkımızda hayırlı olanı versin.Hakkinda hayirlisi olsun canim
Cok ister olur ama hakkinda hayirli olmaz hic istemez ama olur hakkinda hayirli olan o dur.
Oyuzden hepiniz icin hayirlisi neyse o olsun.Yiyecek ekmegi varsa zaten hersey bahane illaki olur
Yaza kalmadan halletmem lazım. Kızım çok hevesli ama anası tembel maalesefVallahi seninki kucuk gercekten zor. Benim kiz kendini kurtariyor bayagi bi. Ama anne sen giydir anne yedir simarikligi yapiyor bazen hele giyinme falan 5 yasina geldi 2 yasindayken corabini kendi giyen cocuk simdi giymiyor mesela. Ama kesinlikle eziyeti daha az. Buyudukce kolaylasiyor. Bezden de kurtulsaydiniz buyukte iyi olurdu belki bu yazin buyuk kızının bezini atarsiniz.
Sağol canım benimSana da afiyet olsun kuZumm
Bol bol bebişe yarasın
Verir belki bilemiyorum. Yıllık iznim yanacak yoksa benim. Doğumdan sonra ücretsiz izin kullanmayı düşünüyorum çünkü. Onları bağlayan birşey olmayacak aslında. Yıllık izni vermezlerse zaten Doğum izinine ayrılacağım. Ama sağları solları belli olmaz. Bilemedim. Bende 3 ay gitmedim. Ekim 24ten beri çalışıyorum tekrar.İzin alınabiliyor tabi takdir müdürde senin ki vermez sanki.
Fiilen çalışmadığın hiçbir gün aktarılmaz prosedür böyle bildiğim kadarıyla. Yani vücudun illa iş yerinde olacak kafamız nerede olur bilmem
Haa bu işin bir katakulli tarafı varsa ben bilmiyorum bizim kurum çok kanunlara bağlıdır onu biliyorum.
Ben iki hafta dışında ise gidemedim heyet raporu oluyor sürekli riskli geçti gebelik hala devam risk. İkiz olduğundan ben 30. Haftada 14 Ocak gibi doğum iznine ayrılacağım.
Yaz olduğundan heralde ben hiç kundak yapmadım. Ama sakin bir çocuğum vardı. Öyle çok kıpraşık değildi. Yattığı gibi kalkardı. Kundak kaç aya kadar yapılıyor ki. Eğer bunharekwtli falan olursa ince battaniyesleriyle kundak yapabilirim. Bir de diğeri yaz bebeğiydi bu kış bebeği olduğu için daha makul geliyor bana.D dry75betsy_pc canim eklediginiz urunu alaxaksanizda ben ilk aylarda kullanmaniz taraftari degilim.
Ilk aylarda kundak yapmanizi oneririm.
Cunku;
---Bebek el kol hareket etmediginden daha verimli uyuyor.Elleri kollari kipirdayinca yuzune falan geliyor uyaniyor ve uyku duzeni daha bebekken bozuluyor ve o sekilde devam ediyor.
--ikinci neden oglum 8 yasinda (ozel bir durumu nedeniyle daha once burda ustun koru aciklamistim) ergoterapi dersleri aliyor her hafta.Ve ergoterapi dersinde oglumu bildiginiz köy usulu kundakliyorlar.Nedeni zihnini kullanmasi.
Elleri kollari bagliyken cesitli yonergeler yapmasi isteniyor.Bu durumda neyi nasil yapabilirim tarzi.
Ve oglumun gitti yerde oglum dersteyken bize seminerler veriliyor.Burda bize bu kundak olayi anlatilmisti.Onceden yurtdisi kundak olayina karsiydi biz kundakliyorduk.Simdi biz kundagi biraktik yurtdisi kundaklamaya basladi.
Zaten youtube videolarinda bazen denk geliyorum bebekleri kundaktan aciyorlar hemen geriliyor falan hep yabancilarin bebesinin videosu.
Velhasil herkesin dusuncesi farkli olabilir saygi duyuyorum ama benim fikrim bildigin köy usulu kundaktan yana.Bebek sicacik oluyor karin agrisi yasamiyor ve gaz sancisi daha az yasiyor emin olun.
Kitaplarda yazanlarla bebek buyutulmuyo.Ansiklopedi bitirin bu konuda isterseniz.Geri kafali kesinlikle degilim cocuklarimda hep egitime onem veririm.Inanin oglumun ogretmeni beni arar bi kitap alicam siz arastirin bi kac kitap uzerinde yogunlasin ben karar vereyim diye.Sinif annesi falan da degilim bu arada.Ama bebek buyutme cok farkli bu konuda ebemin ninemin yaptigini uyguluyorum.
Bu asortik kundaklar bana gore degil yani.Bu lafimi unutmayin kundak yapmak dikkat daginikliginida onluyor odaklanmayi sagliyor.Tabi bunu okul caginda gozlemleyebilirsiniz ama hersey bebeklikte basliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?