2019 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

4body1soul ohhh olsun o dahada bi zenginlik
doğurup atmışın işte cepte duruo ne güzel. ben burda 1 tane doğurcam die bi tarafım çıktı. yaşım olmuş zate 33
çok depresif gördüm bgn kendimi
D dry75 betsy_pc F Ftszynp amaan kızçeler önceden o asortik kundaklar mı vardı? bide dünya paralar. mis gibi anamın yöntemiylen kundaklarım olur biter.

Yarım kundak ama tabi çok önemli bu . Sadece kollar sıkı sıkı sarılır, bacaklar tamamen gevşek. tam kundak yani bacakları da sardığımız kundak bebekte kalça yapısını bozuyor. Bu çok önemli

En kötü durumda vermez ise izne ayrılırsin, 16 haftalık izin bitiminde ücretsiz izin almadan önce bir gün işe gider iznin hepsini toplu alırsın zaten sen yeni doğum yaptığın için bir şey diyemezler ve sen yokken çözüm bulunmuş olur yokluğun devam eder. Yıllık izin bitimi dilekçeni verir ücretsiz izine ayrılırsin.
Ben zaten ise gidemediğim için gerekmiyordu ama merak edip araştırdım sonuç bu çıktı memurlar.nettede bu konuyla ilgili bir yazı vardı.
Masa başı iş durumunda çok sorun olmuyor ama senin gibi dışarda iş olunca kadro sıkıntılı oluyor benim yerime bakacak memur çok ama sen in yerine bakacak en fazla bir kişi daha vardır sanıyorum merkezden birini istemeleri gerek. İşin zor gerçekten hamile olduğun için Allah yardımcın olsun.

Planım Çalışabilirden sonra 1 hafta izin alıp sonra 2-3 gün çalışıp sonra almaktı. İyice sorayım personel işlerine bu hafta.
Eğer sonraya aktarılmıyorsa zaten geriden geliyor benim bebek, Ona göre yazarlar. Son adet tarihine göre değil. Aktarılsın istiyorum. Süt izni falan he şey geç başlıyor geç bitiyor.

Ayrıca bana dediler ki çalışılabilir raporu aldıktan sonra istirahat raporu alamazsın buna zaten tamam. Yıllık izini iiyice sorgulayacağım.

Çeşitli yollar var tabi iş yerinde çalışırken ertesi gün doğuran biliyorum haftası dr tarafından farklı bildirilir dediğin gibi geriden geliyor olabilir Bebek geç döllenme olabilir bazen anlaşmalı yapıyorlar ben sürekli rapor verdiğim için bebeklerin tam günü sürekli yazıyor raporda.

Kanunda geçen ibare "... ancak beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesine kadar sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporuyla belgeleyen kadın memur, isteği halinde doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabilir. Bu durumda, doğum öncesinde bu rapora dayanarak fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir. " hükmü yer aliyormus bunu dayanak alarak fiilen çalışma dediği iş yerinde olma olarak algılanıyor.

Çok teşekkürler canım. Zaten benimki de geç döllenme 1 hafta geriden geliyor genelde gerçi kilo boy haftayı yakaladı, başı 1 hafta geriden geliyor. Bakalım görelim. Belki 32de direk ayrılmam gerekecek. Hayırlısı diyorum

Ayrıca bana dediler ki çalışılabilir raporu aldıktan sonra istirahat raporu alamazsın buna zaten tamam. Yıllık izini iiyice sorgulayacağım.
Alınamaz diye bir ibareye rastlamadım ama zaten etik olmaz. Hem çalışabilir raporu hem istirahat raporu biraz çelişkili olur. Lakin iş yerinde alanlara çok iyi gözle bakmazlar ayrıca aktarılamayacağı için çok mantıklı da gelmedi bana.

Fiilen çalışma süresi: Tabip raporuyla çalışabileceğini belgelendiren memur bu çalışma süresi içinde kanuni izinlerini kullanabilecektir. Ancak kullanmış olduğu bu izinler doğum sonrası izne aktarılmayacaktır. Kanun burada "fiilen" çalışmayı esas almaktadır. Örneğin; tekil gebelik yapacak kadın memur, raporla belgelendirdikten sonra çalışıp bu süre zarfında 5 gün yıllık izin, 5 gün hastalık izni ve 4 gün de mazeret izni kullanırsa doğum sonrası kullanabileceği izin süresine aktarılacak olan izin beş hafta değil, izinlerinin düşülerek fiilen çalıştığı üç hafta olacaktır.

becidina senin dediğin doğruymuş. Bizim iş yerindekiler kafadan atmış .

İnşallah iyi olursunuz da çalışabilir ve doğum sonrasına izinleri aktarabilirsiniz. Ben zaten heyet raporu kullanıyorum çalışabilir raporu alıp işe gitsem 100 kişiden 50si hayırdır der
Allah sağlık sıhhat versin hepimize de zamaninda doguralim inşallah

Kanun koyucu insan oğlu nasıl düşünür biliyormuş önlem almış.

Çok aşk bir eksiğin daha bitmiş oldu
O biberonları kullandığımız günlere geçmek istiyorum hayırlısıyla

Bendeee... babası da şimdi gardrobunu aldı. 3 hafta sonra gelecekmiş sonrada yerleşme başlar hayırlısıyla.

ayy benim istediğim set indirim bitmeden bi alaydımm bi. sen kaça aldın 49.90 benim baktığım yerde

54 tl ye aldım bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…