2019 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ?

• Ankete Katılan
    272
obsesif anne nin dediği kafama takıldı. acaba su içince mi değer düştü 2.si
normalde de düşer mi ya da 116 dan yüksek mi çıkmalıydı ki bilemedim. 2.30 da sonuçları göstermeye gideceğim.

ya sanmıyorum normal aralıkta baya baya :) hem çok fazla da su içmemiş sınırda falan da değil değeri hem su içmeyin dememişlerse belki de o kadar etkili olmuyordur yada benim yaptırdığım yer belki fazla titizlenmiştir hani millet suya abanmasın diye baya mide bulandırıcı ya

H Heart of Gold 2. saatte 1. saate göre düşmüş olması lazım canım ya takılma bence çıkmamış bak ne güzel rahatla sevin :)) belki benm hastane titizlenmiştir dedim ya bi de benim ilkinde şekerim varken yükselince yürümemi bol su içmemi önermişlerdi ama benim şeker o zaman 200 falandı seninki yarım litre suyla öyle etkilenmemiştir hem o kadar sıkıntılı bişi olsa sana da derlerdi su içme diye demediklerine göre önemli diil belki de

Oğlum sağlıklı ya haklısın canım hiç birşeyin önemi yok. Kurban olduğum çok hareketli. Ama bir kaç gündür duruldu biraz sürekli onunla konuşuyorum çok fazla hareketli olma diyorum çünkü hareket ettikçe kasılmalarım oluyor yavrum annesini dinliyor şimdi yavaş yavaş hareket ediyor anneyi zorlamıyor. Tabi dönüp yer değiştirince karnımdan fırlayacakmış gibi oluyor

Teşekkür ederim canım aminn

Öyle canım yatarak inşallah atlatacağım

Şeker yüklemesi yaptırmayacak olan var mı ? Bir de öncesinde doktor açlık tokluk falan istiyor mu, onlar normal çıkarsa yaptırmayanlar varmış sanırım. Çok arada kaldım da yükleme konusunda

Canım ben yaptırmıyorum doktorum gerek yok dedi. Çünkü benim tansiyon hep düşük.. şeker eksikliği var zaten kanımda

Çok teşekkür ederim kuzum sanada geçmiş olsun rabbim yavrularımızı bize bağışlasın. Sende lütfen bolbol dinlen zorlama kendini. Yardım edebilecek birileri varsa çağır gelsinler yardıma..

geçmiş olsun canım yat gitsin boşver yeter ki o sağlıklı olsun da bol bol konuş onunla vakit geçirin

Açlık şekerinden önce bile 10-12 saat su içmeyin yazıyor bazı yerlerde çok tehlikeli değil mi vücut kaç saat susuz kalıyor. Hamileyiz bi de bol su için diyorlar :)
benim de kanda düşük çıkıyor kuzum doktor karar versin bakalım bu şeker yüklemesi çoğunluğu ikilemde bırakıyor

yaa ben bugün bir tuhafım ya kızlar.. öğle yemeğinden sonra yürüyecektim biraz hiç halim yoktu şimdi de masadan oturup kalktıkça nefesim daralıyo sanki karnımın üstü çok sert bi eve gitseydim
Yemeği mi fazla kaçırdın acaba canım ya da ağır mı yedin :) hızlı yediğim zaman midem sert oluyor çok rahatsız ediyor beni de

Merhaba kızlar bugün size yatağımdan yazıyorum.. Bugün yatarak geçen 6günüm. İyim bebişimde hareketli maşallah. Midem çok ağrıyor ve yanıyor çünkü maalesef yatakta yemek yiyorum ve sindiremiyorum. Onun dışında alt tarafımda batma hisleri oluyor idrar enfeksiyonu olabilir önlem için antibiyotik vermişti doktor dün gece içtim..

Annem iş çıkışı yanıma gelip yemeğimi temizliğimi yapıyor. Akşamda eşim masayı kuruyor topluyor. Ben sadece yemek yemek için, tuvalet ve duş için kalkıyorum. Bide sabah kahvaltısı için kimse olmadığı için hemen ekmeğe peynir koyup yanına meyve ekleyip yatakta yiyorum tepsiyide yere bırakıyorum annem yada eşim geldiğinde topluyorlar sağolsunlar.

Bu kısa süreç beni çok fazla duygusallaştırdı. Eşimin gelmesini dört gözle bekliyorum. Oda gelir gelmez duş alıp yemeği hazırlıyor yiyoruz topluyor ve hemen yatağa yanıma geliyor koltukta oturmuyor. Benimle kalıyor gece uyuyana kadar. Zaten yatağı salona taşıdık gündüz tv falan izlemek için.

Eşime tekrar aşık oldum bu süreç boyunca. O kadar narin davranıyor ki bana konuşması seçtiği sözler kullandığı ses tonu. Beni huzurlu yapıyor. Onun sayesinde içimde umut var direnme gücü var. Bebeğim için kendim izin eşim için moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum.

yaa ben bugün bir tuhafım ya kızlar.. öğle yemeğinden sonra yürüyecektim biraz hiç halim yoktu şimdi de masadan oturup kalktıkça nefesim daralıyo sanki karnımın üstü çok sert bi eve gitseydim
Canım bende kendimde şunu farkettim yemek yedikten sonra ağırlık çöküyor resmen ağır veya çok yemesem bile yemekten 2 saat sonra falan enerji geliyor. Mesela kahvaltı yapıyorum sofrayı kaldırmaya üşeniyorum Oturuyorum yuvarlanıyorum 2 saatten sonra o üstümdeki yük kalkıyor. Alakalı mı bilmiyorum amaa.

Maşallah canım eşine böyle durumlarda eşlerin desteği çok önemli gerçekten. Allh razı olsun onlardan. Bebeklerimiz için herşeye değer gönlünü ferah tut arkadaşım sağ Salim vaktinde kucağımıza alıcaz inşallah minnoşlarımızı kucağımıza
Dünde eşim bana bir laf etti sözler boğazımda düğümlendi. Tabi iyi olarak söyledi çok duygulandım. İyi ki varlar.

Gerçekten eş desteği en önemlisiymiş. Ne olursa olsun seni seven biri sana destek çıkıyorsa her olayın üstesinden gelinebiliyormuş.

Zor bir yola girdik kuzum rabbim utandırmasın bizi.
Yolun sonu nereye çıkacak bilmiyorum sonucunu da bilmiyorum. Tek bildiğim şey biz zaten anne olmuşuz Buda en önemlisi..

Aynen kuzum

Ne kadar şanslısın canım bu süreçte yalnız değilsin. Eş desteği gerçekten çok önemli. Umursamayan ilgilenmeyen o kadar çok eş var ki bizler şanslıyız çok şükür, iyi ki var onlar..
Sen bol bol dinlen moralini de yüksek tut ki Eren de iyi olsun mutlu olsun annesi :) her şey çok güzel olacak inşallah

Teşekkür ederim canım benim.. Moralim yüksek tutmaya çalışıyorum sürekli komik şeyler izliyorum tvde şu an cem yılmaz açık mesela

Bu arada kızlar dün bebeğimi 5dk gördüm çok tatlıydı ya elini yüzüne koymuştu kurban olduğum

Canım sorarsın olmadı. Ama genelde 2.saatte, 1. Saate göre az çıkması gerekiyor. Bu da zaten şeker dengesinin yapılabildiğini gösteriyor dediğim gibi doktoruna sor canım su içtim etkisi olur mu diye.

ohh iyi hadi geçmiş olsun şükür çıkmamış

gelsdim kızlar. şeker iyi sıkıntı yok dedi. ama idrar yolu enfeksiyonu çıktı. lökosit 42 idi. çok yüksek dedi. azosilin diye antibiyotik verdi tam 30 tane var. 15 gün sabah akşam kullanılacak. bittikten bi kaç gün sonra gelip tekrar idrar verecekmişim. kullanman önemli yoksa erken doğum riski olur dedi.

canım sıkıldı ama yapacak bişi yok. oradan çıktım sağlık ocağına gittim. zaten beni uyarmıştı bu haftalardan sonra daha dikkat etmelisin diye. bu antibiyotik idrarın rengini kırmızılaştırıyormuş telaş etme dedi. kullanan odu mu aranızda ?

çok duygulandırdın beni yani Rabbimin izniyle sağ salim doğuracaksın sakın korkma.

eşin annen iyi ki yanındalar, Allah razı olsun onlardan da. ve demişsin ya biz anne olduk diye evet öyle. çünkü sen şimdiden bebeğin için fedakarlık yapmaya telaşlanmaya başladın, ve bu hep böyle sürecek. mucizevi bir şeyi.

Eğer annenin yumurtası varsa, tüpleri açık ve rahimde anomali yok ise 43 yaşına kadar doğal yolla gebe kalır.
İş sadece anne ile bitmez babanın da sperminin DNA hasarsız, ml de sperminin 5 milyondan fazla, morfolojik problemin olmamasi, sperm hızının iyi olması gerekiyor.
Tüp bebekte en büyük kriter amh ve fsh değeridir.
Amh 0.70 altında değilse, Fsh 10 üzerinde değilse doğal yolla da deneyebilir tüp bebekte de şansı fazladır.
41.5 yaşında olduğunu yazmışsın cnm, tüp bebekte tutma oranı %20 dir.
40 yaşından önce yapılan tüp bebekte her 10 kadından 6 sı pozitif sonuç alırken, 40 yaşından sonra her 10 kadından 2 sinde pozitif sonuç alınır. Doktor bu bilgiyi vermiş mi?
(Devlet 40 yaşından sonra tüp bebek bebek raporu vermiyor. 40 yaşından önce 3 defa tüp bebek yapıyor devlet ister devlette yap istersen özelde yap diyor. Özelde indirimli yaptırılabiliyor)

Teşekkür ederim canım sonuçlarını bugün gösterecek eşi de test verecekmiş en yakın zamanda. Direk sonuçlara bakmadan tüp denersiniz demesi garibime gitti vakit kaybetmeyin demiş başka açıklama yapmamış sanırım bana bu kadarını dedi. Bu arada tabi 5-6 ay önce hormon testi yaptırmış ve herşey iyiymiş yaşına göre. Tabi bu değerlerin ve yumurtalık rezervinin azalma ihtimali de var yaştan dolayı. Tüplerede bakılmadı tabi daha ilk kez gitti doktora.
Çoğu şeyi bugün açıklayacak sanırım doktoru sonuca bakıp. 43 yaş meselesini aynı şekilde söylemiş doktor canım bu arada.

Çok teşekkür ederim bu güzel mesajın için .. Rabbim hepimize bu şansı versin, hepimiz evlatlarımızı kucağımıza alalım. Zorluğu en olursa olsun bu süreç geçecek inşallah
Sanada geçmiş olsun bu arada. İdrar enfeksiyonu çok kötü birşey ama tedavisi var çok şükür. Bana genelde tek kullanımlık veriyorlar idrar enfeksiyonu için ilaç..

Bu arada ya ben bu bebeği göbeğimin heryerinde hissediyorum tekme mi atıyor kafa mı el mi belli değil :) bi sağdan bi soldan bi aşağıdan bi göbek deliğinin ordan. Tövbe tövbe İnsan korkuyor Normal mi böyle saniye aralıklarla pıt pıtlar hissetmek?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…