- 19 Kasım 2017
- 3.561
- 8.959
- 108
Yaptırıp yaptırmamak tercih meselesi sanırım canım. Benim sağlık ocağı aşı için bile aramadı ben takip ediyorum sürekli tahlilimide gidip her ay yaptırıp takip doktoruma gönderiyorum.Günaydın hanımlar
Herkese mutlu pazarlar
Tetenoz aşısı ile ilgili sorum olacaktı size
Benim aşı zamanım geldiğinde sağlık ocağından hemşire aradı çağırdı.
Burda da okuduğum kadarıyla çoğu anne yaptırmış bu aşıyı.
Ama beni aşı dışında tahlil için vs hiç aramadı hemşire. Burda bazı arkadaşlar yazmıştı tahlil için de çağırıldıklarını.
Dün abimin eşiyle konuşurken ona sordum "seni aşı dışında aradılar mı" dedim
Kendisi de iki yıl önce doğum yaptı.
Sanki ona dünyanin en ilginç şeyini sormuşum gibi şaşırdı " ne aşısı, hamilelikte aşı yapılır mı, ben çevremde de hiç kimse de böyle bir aşı duymadım." dedi
Onun kız kardeşi de aynı şekilde şaşırdı
Ama kızlar ben 5 yıl önce bile sağlık ocağından gebeleri tetenoz aşısı için çağırdıklarını biliyorum.
Siz hiç böyle bir şey duydunuz mu?
Benim bildiğim gebelere bu aşı yapılıyor, bu hiç duyulmamış ilginç bir durum değil.
Bahsettiğim kişiler İstanbulda yaşıyor.
"Bir derdim var" bölümüne de konu açtım kızlar bakabilirseniz sevinirim.
Eli sıkı biraz sanırım. Kendini üzme canım hamilesin sonuçta stres en büyük düşman .. sen zaten çalışıyorsun kendin al sorma bile.. ben internetten bir sürü alışveriş yaptım eşim eve paket geldiğinde görüyor. Uyguna buldum aldım dersin iade ettirmez herhaldeKizlar bu kocam beni oldurecek. Seneye tek maasa duseriz hersey ust uste gelir pahalanir diye uygun bebek arabasi buldum olmazsa haftaya alalim dedim. Bana bebek arabasinin zaruri bir ihtiyac olmadigini soyledi. Birbirimize girdik. O kadar dar dusunceleei var ki bazen beni cileden cikariyor. Ben bosa mi calisiyorum bebek arabasi nasil gerekli olmaz dedim. Sonra alinsa da olurmus ki sanirim bir yasina geldiginde kotu birsey alacak. Cocugu kucagimda mi tasicam dedim. Kavga ettik yok boyle bir adam gercekten biktim bu garip huylarindan ! Evlenmeden once de vestiyer icin kavga etmistik. Duvara askilik alir asariz gerek yok herkeste vestiyer mi var demisti. Valla cildircam !
Yazdığım hoşuna gitmeyecek ama bende zaruri ihtiyaç olarak görmüyorum ilk zamanlarda.Kizlar bu kocam beni oldurecek. Seneye tek maasa duseriz hersey ust uste gelir pahalanir diye uygun bebek arabasi buldum olmazsa haftaya alalim dedim. Bana bebek arabasinin zaruri bir ihtiyac olmadigini soyledi. Birbirimize girdik. O kadar dar dusunceleei var ki bazen beni cileden cikariyor. Ben bosa mi calisiyorum bebek arabasi nasil gerekli olmaz dedim. Sonra alinsa da olurmus ki sanirim bir yasina geldiginde kotu birsey alacak. Cocugu kucagimda mi tasicam dedim. Kavga ettik yok boyle bir adam gercekten biktim bu garip huylarindan ! Evlenmeden once de vestiyer icin kavga etmistik. Duvara askilik alir asariz gerek yok herkeste vestiyer mi var demisti. Valla cildircam !
Eli sıkı biraz sanırım. Kendini üzme canım hamilesin sonuçta stres en büyük düşman .. sen zaten çalışıyorsun kendin al sorma bile.. ben internetten bir sürü alışveriş yaptım eşim eve paket geldiğinde görüyor. Uyguna buldum aldım dersin iade ettirmez herhalde
Yazdığım hoşuna gitmeyecek ama bende zaruri ihtiyaç olarak görmüyorum ilk zamanlarda.
Bazı çocuklar sevmiyor bile bazen :) Sonrasında bebek büyüdükçe çok daha gerekli. Sonra alınsa da olur bencede. Tabi bu benim görüşüm hevesin varsa bir yolunu bulup kendin al sürpriz yap eşine nasıl tepki verir bilmem ama en iyi sen bilirsin ona göre Kılıf uydurursun :)
Portbebe puset 40 çıktıktan Sonra kanguru kullanılabiliyor. Sling.Canim saglik ocagina yada disariya cikarken neyin icine koyacagim ? Kucagimda surekli nereye kadar tasiyacagim bilmiyorum. Aranizda hic bebek arabasi alan oldumu kizlar ?
Şuan taamm da türk kahvesi içerken farkettim sorunu canım :) ben içiyorum. Normalde tam bir kahvekoliğim ztn. Çay aramam ama kahve aşırı severim. Doktoruma sordum. Kafein içerdiği için fazlası kesinlikle sakıncalı. Ama çayda da var tabii ki dedi. Ben de çay içmiyorum çok dedim. Kahveyi de abartmadığınız sürece sorun yok dedi. Ama bazıları yasaklıyormuş. Ben de haftada bir iki içiyorum valla. Ama cola vs içmiyorum. Çay da günde iki fln.Kızlar türk kahvesi içiyormusunuz ?
Hepsi çok minnoşşşAnnem almış.. Beşik için müzik yapan oyuncak, bir tane ayak oyuncağı ayakları vurdukça ses çıkarıyor.
Oda için süslemeler ve kazak almış. Yanınada 2 tane zıbın almış.
İlk torun çok heycanlı
Tatlım ben 14 haftalık falandım teşhis koydu. Hatta bir poliklinik gibi bir yere gidiyordum dedi ki çok ani kanaman gelebilir sakın buraya gelme kan bankası olan bir yere git dedi. Tamamen kapatmıştı. Burada doğumunu da yapamazsın yukarı çıkmazsa dedi. Ama ben başka nereye gitsem evet ama henüz bunu söylemek için çok erken. Bu süreçte böyle olması anormal bir durum değil. Senin kanaman olduğu için öncesinde doktor tedirgin olmuş olabilir dedi. Gerçi kendi de söylemişte %80 -85 çıkar yukarı ama aklında olsun. Tedbirli ol falan demişti. Dediği gibi de oldu Allah a şükür kazasız belasız çıktı yukarıM muttervonmarienkaefer Canim cok sevinsim guzel haberler almana bende de previa var. Sana kacinci haftada teshis koymuslardi ? Birde tamamen mi kapatmisti yarim mi kapatmisti ?
Canım ben bebek arabasını ilk önce alanlardanım sanırım :) maalesef ben çalışıcam hatta iki aylıkken falan seminerlerim olacak. Mecbur kayınvalideme bırakıcam kuzumu. O yüzden pusetli travel sistem bir araba tercih ettim. Merak ettiğin mevzu nedir? Öncesini bilmiyorum mevzunun?Canim saglik ocagina yada disariya cikarken neyin icine koyacagim ? Kucagimda surekli nereye kadar tasiyacagim bilmiyorum. Aranizda hic bebek arabasi alan oldumu kizlar ?
Hiç strese sokma canım kendini bu dönemde. Erkeklere bazen bazı şeyler gereksiz gibi geliyor. Bazı şeylerde benimde eşim öyle düşünüyor o kadar sene sonra Allah izin verirse bi bebeğimiz olucak bidaha olur mu olmaz mı Allah biliyor bunda ne kadar hevesim varsa yapcam sakın karışma bana diyorumKizlar bu kocam beni oldurecek. Seneye tek maasa duseriz hersey ust uste gelir pahalanir diye uygun bebek arabasi buldum olmazsa haftaya alalim dedim. Bana bebek arabasinin zaruri bir ihtiyac olmadigini soyledi. Birbirimize girdik. O kadar dar dusunceleei var ki bazen beni cileden cikariyor. Ben bosa mi calisiyorum bebek arabasi nasil gerekli olmaz dedim. Sonra alinsa da olurmus ki sanirim bir yasina geldiginde kotu birsey alacak. Cocugu kucagimda mi tasicam dedim. Kavga ettik yok boyle bir adam gercekten biktim bu garip huylarindan ! Evlenmeden once de vestiyer icin kavga etmistik. Duvara askilik alir asariz gerek yok herkeste vestiyer mi var demisti. Valla cildircam !
Canım ben özelde yaptırdım. Yaptırmamak tercih meselesi ama benim ailemde şeker hastası çok fazla olduğu için , doktorumda önemli bulduğu için yaptırdım. Devlette de yapılıyormuş bildiğim kdarıyla ama açlık tokluk şekeri durumunu ben de sordum o tek başına yeterli bir veri olamayabiliyor dedi doktor. Gerçekten tahlil yaptırınca farkettim. Benim açlık tokluk şekerimle hiç alakası yoktu çıkan sonuçların. Çok şükür sorun yok ama tokluk şekeri ile yükleme sonrası şeker ölçümü kesinlikle aynı değil.Kızlar uyudunuz mu bisi soracaktim.şeker yükle mesi konusunda kararsizim annem kafami çok karıştırıyor.yaptırma deyip duruyor. Devlet hastaneleri nasıl yapıyor bilio msnz? Yanı gitmez yükleme mi yapılıyor yoksa açlık tokluk falan bisiler deniyor farkli günlerde mi oluyor
Canım aşı son yıllarda özellikle belli kesimlerin bırak hamileleri, normal kişilerde bile karşı olduğu bir şey. Tepkili kesim çok fazla. Ama ben yaptırdım. Kim yazmıştı bilmiyorum evet güvendiğimiz hastanelere gidiyoruz ama allah korusun belkki yolda izde ani bir doğum süreci başlayacak çok alakasız bir yerde doğum uapıcaz belki. O yüzden ben riske atmak istemedim. Yaptırdım tetanoz aşımı. İkinci dozu da ocakta. Ama yaptırmamak tabii ki tercih meselesi. Saygı duyuyorum.Günaydın hanımlar
Herkese mutlu pazarlar
Tetenoz aşısı ile ilgili sorum olacaktı size
Benim aşı zamanım geldiğinde sağlık ocağından hemşire aradı çağırdı.
Burda da okuduğum kadarıyla çoğu anne yaptırmış bu aşıyı.
Ama beni aşı dışında tahlil için vs hiç aramadı hemşire. Burda bazı arkadaşlar yazmıştı tahlil için de çağırıldıklarını.
Dün abimin eşiyle konuşurken ona sordum "seni aşı dışında aradılar mı" dedim
Kendisi de iki yıl önce doğum yaptı.
Sanki ona dünyanin en ilginç şeyini sormuşum gibi şaşırdı " ne aşısı, hamilelikte aşı yapılır mı, ben çevremde de hiç kimse de böyle bir aşı duymadım." dedi
Onun kız kardeşi de aynı şekilde şaşırdı
Ama kızlar ben 5 yıl önce bile sağlık ocağından gebeleri tetenoz aşısı için çağırdıklarını biliyorum.
Siz hiç böyle bir şey duydunuz mu?
Benim bildiğim gebelere bu aşı yapılıyor, bu hiç duyulmamış ilginç bir durum değil.
Bahsettiğim kişiler İstanbulda yaşıyor.
"Bir derdim var" bölümüne de konu açtım kızlar bakabilirseniz sevinirim.
Hı kuzum buldum öncesini. Aslında gereklilik ya da gereksizlik kişiye göre değişebilir kuzum. Evet bazı çocuklar kullanmıyor bile. Sevmiyor vs. Ama eğer o çocuğun her şeyiyle sen tek başına ilgilenmek durumunda kalacaksan. Aşısı, hava alması, hastanesi vs sen götüreceksen bir yaşına kdr arabasız bunları yapmak gerçekten çok güç. Bir yaşında ki bir bebek 10 kg faln oluyor ortalama. O bebeği kucakta nereye kdr taşıyabilirsin. Kaldı ki şuan taksilerde bile otokoltuğu var yoksa bebekli yolcu almıyor yasak. Yani bu sizin için sürecin nasıl ilerleyeceğine bağlı. Ben ablamın bebeğinden gördüğüm için ilk onu aldım. Çünkü sürekli hastane süreci oldu. Ve başka türlüsü mümkün değildi :) ki ztn çok iyi hastaneler puset olmadan taburcu bile etmiyor beeği. Sen stres yapma canım. Uygun bir dille kendi gerekçelerini anlat. Hı eğer derse ki ben işe gitmem sağlık ocağına oraya buraya hep beraber gideriz ben taşırım :) almazsın o xmn :)Kizlar bu kocam beni oldurecek. Seneye tek maasa duseriz hersey ust uste gelir pahalanir diye uygun bebek arabasi buldum olmazsa haftaya alalim dedim. Bana bebek arabasinin zaruri bir ihtiyac olmadigini soyledi. Birbirimize girdik. O kadar dar dusunceleei var ki bazen beni cileden cikariyor. Ben bosa mi calisiyorum bebek arabasi nasil gerekli olmaz dedim. Sonra alinsa da olurmus ki sanirim bir yasina geldiginde kotu birsey alacak. Cocugu kucagimda mi tasicam dedim. Kavga ettik yok boyle bir adam gercekten biktim bu garip huylarindan ! Evlenmeden once de vestiyer icin kavga etmistik. Duvara askilik alir asariz gerek yok herkeste vestiyer mi var demisti. Valla cildircam !
Portbebe puset 40 çıktıktan Sonra kanguru kullanılabiliyor. Sling.
Bir sürü bebek taşıma aleti var.
Almayın demedim ki kendi fikrimi söyledim ve sonradan da alınabileceğini söyledim.
Ah bu erkekler nedense hic yabancı gelmedi yazdiklarin. Benimde ilk ve ikincide öyleydi aldirana kadar göbeğim çatlamıştı sonrada dio ki iyi ki almisiz kullandikca . Bir bebeğin bastan alistirsan bebek arabasina binmeye biniyo ama yok sonradan bindirmeye calisirsan binmiyo benim cocuklarim seviyodu binmeyi uyurdular uykulari gelincede. İlk cocuktaki adam gitmis simdi baska biri geldi hic demiyo bu son cocuk gerek yok diye. Ama tabi sen bunu eşine nasil anlatirsin nasil dersin bilmiyorum en iyisi duygu somurusu yapmak galiba. Buna gerek kalmadan keske sen demeden o alsaydı ama maalesef iste ilk zamanlar erkekler bi degisik oluyolar.Canim bende fikir almak icin yazdim buraya zaten :) Ben biraz tecrubesizim bu konuda. Yorumun icin tsk dikkate alacagim dedigini. Esim alma taraftari degil o yuzden boyle kirildimDogumdan sonra tek maasa dusecegimiz icin simdiden alip koyalim, o tek basina ustlenmesin maddiyati diye acelem ama malesef esim benim gibi dusunmuyor. O zaman lazim olursa eger alir artik tek basina oder benim.yapabilecegim baska bisey kalmadi :)
Bebek doğunca başka masraflar olacak bence eşine bunu güzel bir dille anlatmaya çalış :)Canim bende fikir almak icin yazdim buraya zaten :) Ben biraz tecrubesizim bu konuda. Yorumun icin tsk dikkate alacagim dedigini. Esim alma taraftari degil o yuzden boyle kirildimDogumdan sonra tek maasa dusecegimiz icin simdiden alip koyalim, o tek basina ustlenmesin maddiyati diye acelem ama malesef esim benim gibi dusunmuyor. O zaman lazim olursa eger alir artik tek basina oder benim.yapabilecegim baska bisey kalmadi :)
Canım ben bebek arabasını ilk önce alanlardanım sanırım :) maalesef ben çalışıcam hatta iki aylıkken falan seminerlerim olacak. Mecbur kayınvalideme bırakıcam kuzumu. O yüzden pusetli travel sistem bir araba tercih ettim. Merak ettiğin mevzu nedir? Öncesini bilmiyorum mevzunun?
Ekledim resim olarak da bunu aldım ben canım.
Hiç strese sokma canım kendini bu dönemde. Erkeklere bazen bazı şeyler gereksiz gibi geliyor. Bazı şeylerde benimde eşim öyle düşünüyor o kadar sene sonra Allah izin verirse bi bebeğimiz olucak bidaha olur mu olmaz mı Allah biliyor bunda ne kadar hevesim varsa yapcam sakın karışma bana diyorumBu arada durumumuzda Allaha şükür iyi hem benim ailem hem onun ailesi çok destekçi bize ona rağmen böyle düşünüyor onlar gereksiz görüyorlar yani biz gibi detaycı değiller maalesef.
En kötü kayınvalideme şikayet ediyorum kendisinin yanında annesine hayatta dayanamaz kayınvalidemde de sağolsun destekçidir o söyleyince tamam nasıl isterseniz öyle yapın diyor
Canımm bu muhtemelen eşine çok pahalı gelirCnm bende boyle birsey begenmistim puseti de yaninda. Bende iki uc ay sonra calisacagim Allah nasip ederse annem bakacak. 60 yasinda kalp hastasi kadin nasil kucaginda tasiyacak bilmiyorum. Muhtemelen esim almayinca annemler alacak. Sen kac liraya almistin cnm ?
Ah bu kv ler :)) bizim kiler de saçma sapan şeylere takılıyorlar. Ben duvar kağıdı yaptormak istiyordum ama bütçemizi aşacak gibi gelince vazgeçtik. Eee niye vazgeçtiniz vs dedi. Ztn dedim bi yaşından sonra kullanıcak odasını. Eonra düşünüyoruz dedim. Şuan önceliklerimiz haliyle başka. Ay nolcak ki iki kişi çalışıyorsunuz tutsa tutsa 500 tutar diyor ay bi uyuz oldum. Kendi destek olmaya gelince olmuyor. Ben halısını alırım dedi geçen gün 200-300 halısı onu da eşim ne alıcan diye kırk defa sorunca söyledi. Bize gelince 500 çok değil. Uzaktan her şey ne kdr basit. Bu aralar bu konulara takmaya başladım ben de. Sanırım hormonlardan.Benim esimle kv ayni goruste oluyor genelde :) Zaten kv' lerin durumlari da oyle yuksek degil destek olamiyorlar. Bilmiyorum arada kaldim cnm. İnsallah sag salim dogum surecini de atlatirizda gerisi Allah kerim napalim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?