2019 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ?

• Ankete Katılan
    272
Bende kendime güvenemiyorum son anda istege bagli sezaryan olayi bende de olabilir.

sezaryanda belden uyusturma mi iyi yoksa genel anestezimi ?
İlk doğumum genel anesteziydi ayıkmak zor oluyo bide ayıktıktan sonra bi gıcık tuttu öksürme hissi duyuyosun ama korkuyosun dikişler var,diğeri belden aşağıydı daha rahattı ama doktorum bana hiç ağrı kesici iğne yaptırmadı çok ağrı çektim doğum dan sonra onum harıcınde bi sorun olmadı ama o ağrılar bana yetti, ilk sezeryan çok kolay oluyo sonrakiler zor oluyo

İnşallah bu doğumumda cokgüzel gever hiç anlamazsın inşallah

Bende kendime güvenemiyorum son anda istege bagli sezaryan olayi bende de olabilir.
Dogum sancisi cekince sezeryan istiyor insan ama bebek dogar dogmaz hic bir aci sanci kalmiyor yeniden dogmus gibi oluyor insan o yuzden saglikla ilgili bi sorun olmadikca sezeryan tercih etmeyin tavsiyem ilk hamileligi olan arkadaslara benim kizim cook zor dogmasina ragmen tercihim yine normal insallah bi aksilik olmazsa

Bende bazen korkuyorum bazen de herkes doğuruyor benim ne eksiğim var ki diye kendimi teselli ediyorum :) .
Bu arada anladım ki her doğum kişiye özel gelişiyor , geçen hafta arkadaşım normal doğum yaptı , adetleri hiç sancılı geçmezdi onun ebe de eğer adet sancısı cekseydin bu kadar zorlanmazdin demiş. Neyse doğurdu kesik falan atılmamış alttan , bir iki tane dikiş atmışlar onu da hiç hissetmedim diyor . Doğum dan sonra çıkıp kartopu oynamış çatlak
Ben baya adet sancısı çeken biri olarak içim rahatladı normal doğuma bakış acim değişti bakalım bizim doğum hikayemiz ne olacak

Ohh masallah darisi bize insallah korkma tabi canim belki senin daha kolay olur insallah

Ayyyyy sakin kuzum başından geçen biri olarak kesinlikle onermiyorum.normal dogur güven kendine normal doğurmak kadar güzel bişey yoktur emin ol.o duyguyu tat başardım diye al kucağına yavrunu.benim dogumumda nisan annelerinin %80 hep sezeryan olmuştu bende pup diye biseye yakalandim son haftalarimda deli gibi kaşınıyordum dayanamadım gidip doktoruna sezeryan olucan dedim.herseyim normaldi ama nasip kısmet tabiki sezeryan oldum.sakin sakın olma akışına bırak doğum hikayelerini ve videolarını dinleme izleme.

Sonrakiler niye zor cnm?ay korkutma beni inşallah kolay geçer benimki ağrı pompası filan taktiricam Allah nasip ederse ben.karsi odamda bı bayan yaptırmıştı ben ağrıdan sizlanirken o gülüyordu aynı anda cikmisiz odaya doktorlarımız farklıydı.yanima gelmişti ozaman söyledi aklında bulunsun ikincide taktir mutlaka demişti.onun ikinci bebeğiymis tecrübeliydi yani.

İşte normal doğum bukadar güzel bişey kartopu oynuyor hatun çıkıp maşallah.bizde hapsurmayalim oksurmeyelim aman yavaş yürüyelim gelmeyelim diye aklımız cikiyor.adi üstünde normal doğum ya annem doğum yapardım esim düştüğü an kalkardim ayağa diye söylemişti.bide evde doğum düşün yani.beni görünce agladi annem bu ne hal ne yaptın kendine diye nasıl kızmışti bana.tabi bende anneme kızdım ozaman gelseydin yanıma destek olsaydın diye.lohusalik piskolojisiyle anneme patlamıştım kurban olurum.bu sefer ağzımi acmam annene.insan anne olunca annenin değerini daha bı anlıyor neler yaşadığını inanın tek doğurmak değil marifet annelik kucağa alınca tam anlamıyla başlıyor.cook zor bı okadarda güzel.anne var annecik var inşallah hepimiz tam.anlamiyla anne olanlardan oluruz.

Bende senin gibi ikinci sezeryanda nasıl zorlandım yürüyemedim ağrıdan benden sonra biri daha sezeryan oldu o gayet iyi yuruyo filan hemşireye dedim ki o gayet iyi ben niye kötüyüm senin ikinci sezeryan olduğu için yapışıklık vardır rahimde oda ağrı yapıyordur dedi .belki ağrı kesici bi iğne yapsalar onuda cekmıycektım,, iğne yapmadıkları için belkide bana ikinci sezeryan çok zor geçti, inşallah bu seferki sezeryanlarımız kolay olur,, ağrı pompasını bende duydun ama ben devlette yapacam bilmiyorum ki takıyolar mı öyle bişey devlette,,,

Aminn cnm lohusalık ayrı bişey ya o an çok gergin stresli olabiliyorsun bide karşındaki biri kim olursa olsun bi hareket yaparsa cok sinirleniyorsun normal zamanda belki sınır olmazsın,,annelik çok güzel ikinciyi kucağına alınca diosun ki tamam gerçekten anne oldum artık tecrübelisin bilinçlisin ilk bebek te çok güzel bi duygu çok seviyorsun ama ikinci başka tam anlamıyla herşey yerine oturmuş oluyo

günaydın kızlaar :) ayy sabah sabah doğum mevzularına girilmişş oğlumdaki halim geldi aklıma :) ilk defa doğurcaklara tavsiyem, fazla düşünmeyin, olumsuz hikayeleri dinlemeyin kesinlikle, bol bol da dua edin.. hakkınızda nası doğurmak hayırlıysa öyle doğurun, doğuralım hatta :) normal doğum yapan biri olarak elbette sonrası çoook rahat, toparlaması çok kolay, bebek anne arasındaki bağı bile olumlu etkileyen bir şey.. işin doğalı bu sonuçta amaaa en önemlisi annenin bebeğin sağlığı, bir şeyler yolunda gitmezse yada öyle gerekirse sezaryen de öcü değil :) diyceksiniz sezaryen olmamışsın nerden biliyosun sezaryenden kat kat daha büyük bir karın ameliyatı oldum karının kesilmesini biliyorum evet zor sonuçta bıçak yarası ama her acı geçiyor kızlar bünyeye göre değişiyor sadece ama hepsi unutuluyorönemli olan sağlıkla çıkmak.. mesela benim doğumumda annemi normal doğurtmuşlar ama o kadar kötü bir doğum olmuş ki ben de doğum travmasına bağlı epilepsi oldu sonradan iyileştim şükür ama her zaman normal doğum en iyisi olmayabiliyor..kısacaaa hayırlısı demek lazım çok şaapmamak lazım

haa bu arada benim de doğumdan sonra baya kanamam olmuştu.. şu kilot şeklinde olan tek kullanımlık hasta bezlerinden almıştım.. ayy o kadar rahat olmuştu ki hiç taşma yapmadı hatta ilk bi kaç hafta sokağa bile onunla çıktım dışardan hiç belli olmuyordu tavsiye ederim hastane bavuluna ondan koycam bol bol ben de pijamayla rahat edenlerdenim hatta bi tane beğendim bir çamaşırcıda.. emzirme düğmeleri var iki yanda penyesi ne kalın ne ince, 3lü bir takım uzunca sabahlığı da var :) oğlandakileri kullanamıycam hastanede malum onlar mavi, şimdi pembiş lazım

Günaydın kızlar

haftalar ilerleyince artık konu doğum maceralarına geldi.

ben de normal doğum yapanlardanım. sonuna kadar direnenlerdenim. ben sancı başlar başlamaz hastaneye gitmiştim, tabii ki tecrübesizlik. ama hastanede olunca kendimi güvende hissetmiştim. esas sancı sürem toplamda 6-7 saat sürmüştü.

o çıkış anı anlatılamaz, içinden kayıp gidiyor. görüyorsun herşeyi. alıp yan tarafa koyuyorlar temizliyorlar giydiriyorlar. hadi annesi bi öp kuzunu diyorlar. yani çok başka. inşallah 2.doğumum da normal olur. sezaryene karşı değilim bazen öyle olması gerekiyor. öncelik anne ve bebeğin sağlığı.

hastanede sürekli ped kontrolü yapılıyor. şöyle ki kanama ne durumda kaç tane değiştirdin az mı çok mu diye. açıkcası ben gecelik almıştım çok rahat ettim. zaten altımda hasta bezi oluyordu kolayca bakılıyordu. sadece hastaneden çıkarken gecelik altına pijama giymiştim üşümeyeyim diye.

evdeyken de bi süre hasta bezi kullandım ilk zamanlar kanama çok olduğu için hem rahatça yattım oturdum. bana normal ped kullanmamı asla tavsiye etmediler. dikişlerine değmesin dediler. 1.ay bitene kadar ben gazlı bezin arasına pamuk koyuyordum o şekilde çamaşırıma yerleştiriyordum. tabii ped gibi çok emici değildi ama kesinlikle yumuşaktı ve rahatsız etmiyordu. benim dikişlerim 18.gün düşmeye başlamıştı zaten 3-4 tane idi. 8 cm açılma ile girmiştim çünkü doğuma.

bence önü düğmeli gecelik en iyisi. tavsiye ediyorum. ve hasta bezleri de çok iyi oluyor normal doğum yapanlar için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…