Canım aynı şey bende de var . Arada ağrım oluyor ama çok az. Geçiyor hemen. 35 de alıcaz dedi dr.Merhaba kızlar.. Bu plesenta işi çok canımı sıkıyor gerçekten.
Hiç hamileliğimin tadına varamadım. Heran kanamamı gelecek birşey mi olacak diye hep tedirginim. Hiç huzurlu değilim.
Hiçbir hazırlığımda Yok.
Yürüdükten, iş yaptıktan vs sonra; dönerken kalkarken, idrarım geldiğinde rahmimde çıkacak gibi ağrılar kasılmalar oluyor.
Sizin de rahminizde ağrılar var mı kızlar?
Ben sırtüstü yatamıyorum, hep soluma uzanıyorum.
Öyledir canım benimde ilk girdiğimde makat duruştaydı. Sonra döndü yan. Ama yerleri var daha dönebilir yani. bu haftalarda Doğum pozisyonuna geçtiği de olabiliyormuş öyleyse belki ayaklarıyla itiyor olabilir diye düşündüm bende
Ağzına sağlık canım çok güzel anlatmış son.kesinlikle yaş farkı olmalı çocuklar arasında benim iki.kuzu arasında tam 4 yaş var...merve teacher canım kaç yaşındasın bilmiyorum ama şöyle ki, çevremdeki arkadaşlarımın dedikleri, yaş farkı en az 4 olmalı. benim de gözlemlerime göre en az 4 ,5 olmalı.
neden peki? ilk çocuk daha anneye muhtaç iken, altı bezli, yemeğini kendi yiyemiyor, emzik var ağızda, belki hala emiyor iken, vücudun daha kendini yeni toparlamış iken sen 2.bebeği düşünüyorsun. ben o zaman ilk çocuğa haksızlık yapıldığını düşünüyorum. o daha sana doyamadan sen bütün enerjini 2.ye vermek zorunda kalıyosun ve ilk çocuğun da bunu anlamasını bekliyorsun ama hayır anlamaz.
ilk çocuk ihtiyaçlarını kendisi yapmaya başlamadan, 2. çocuk olmamalı. 4 yaşında kızı olan bir arkadaşım anlatır hep, kardeşi olunca altına yapmaya başlamış ve bana da bez takın demiş. ve inat o kadar büyük boyuta gelmiş ki bu seferde kakasını tutmaktan kabız olmuş. emzik bırakıp tekrar emzik alanlar mı dersin, yani bunun gibi bir sürü şey. bence anne yıpranıyor bu sürede. yaş farkı daha da az olan arkadaşlarım var mesela 1 1,5 yaş olanlar, kafayı yiyeceğim diyor. çünkü ikisi de anneye muhtaç. baba istediği kadar ilgilensin, oynasın ama maalesef anne gibi olmaz olamaz da, çocuk özbakımını anne ile karşılama ister. bu doğanın kanunu.
ben 35 yaşındayım 2.çocuğum olacak Allahın izniyle. hiçbir şey için geç kalınmaz. ilk evladımla 7 yaş farkı olacak, o kadar farkında ve bilinçli bir kızım var ki, maşallah. Allahım diyorum sen en doğru zamanı biliyormuşsun, bence acele etme. kendini dinle vücudunu dinlendir bebeğinle doyasıya vakit geçir, ona kaliteli zaman ayır, yorgun uykusuz bir de hamile olduğunda o bebek bunu hisseder. herşey olacağına varır. hayırlısıyla ilk doğumunu yap, inşallah diğerleri de olur zaten.
Canım 3. Gebelik planlı mıydı? Ne güzel çok kardeş olanlara imreniyorum kimseye ihtiyacın kalmaz benim erkek kardeşim var sadece ne abi ne abla keşke olsaydı diyorumHareketleri hep sağda ve solda hissediyorum bide benim bu küçük kuzum esnedım zaman hapşurduğum zaman ya da ani bi kalkış yaptığım zaman beni içerden resmen dürtüyo niye böyle yapıyo bilmiyorum güya 3.gebeliğim tecrübe var ama bu kuzu bambaşka şeyler yaşatıyo bana ilk gebelik gibi
Evet cnm isteyerek oldu normal doğum yapan biri olsam 4. Belki düşünürdüm benim de bi erkek kardeşim var ama çok kardeş olanlarada özeniyorum bende annelerimiz ve babalarımızdan sonra bize kalan tek şey kardeş Allahım uzun ömür versin.sizin ilk bebekmiydiCanım 3. Gebelik planlı mıydı? Ne güzel çok kardeş olanlara imreniyorum kimseye ihtiyacın kalmaz benim erkek kardeşim var sadece ne abi ne abla keşke olsaydı diyorum
Kuzum arabanın kış lastiği yok diye gidemedik.A April wind Sen naptın cnm bu ara Ankaraya gelmiyosunuz sanırım, bide artık çift haneli sayıya düşmüşün bebişin gelmesi için,
Aynen kuzum bende sağda ve solda hissediyorum Hatta artık tekme değil sürtüyor biryerlerini resmen çok tatlı oluyor :)Canım Benimde son kontrolde makat duruştaydı ama doktorum daha zaman var döner dedişuan tekmeleri sağ ve solda hissediyorum yan duruyor bence
Çok kış oldu bu sene tüm Türkiyede ben 1 haftadır hiç dışarı cıkmadım kar buz heryer tabi anayollar açıktır ama bekleyin biraz daha hem kar kalkar hemde havalar biraz daha yumuşar,tam hastalık havası sende riske atma kendini,Kuzum arabanın kış lastiği yok diye gidemedik.
Otobüste aynı fiyata geliyor bakalım şu sıralar ayarlayıp gitmemiz lazım aslında.
Ayni durummudur bilmiyorum ama bu hissi ben 1 aydir yasiyorum.oyle bir fenalik geliyor ki icerden patlamaya geliyorum sanki. disari dogru büyümüyorda sanki mideme dogru sıkıştırıyor benimki.Arkadaşlar karnım büyüdükçe artık sanki iki göğüs arama baskı yapmaya başladı midenin olduğu yere oraya hep elimi koyasım geliyo sıkıştırıyo çünkü sanki önceki gebeliklerimde bu kadar erken olmamıştı bu durum,sizde nasıl var mı aranızda yaşayan
Çok fazla temizliğinide kafaya takma canım,bırak olduğu kadar olsun.Sagol canim.yemegimi ve sadece toplama isimi yaparim.ins canim hep birlikte atlatacaz.sen nasilsin bebis nasil.kontrolun ne zamandi
İnşallah en kısa zamanda tadarsın kuzum❤ay Rabbimin mucizesi resmen ya.eminim cok güzel bir duygudur. En kisa zamanda bende tatmak istiyorum
Aynı olay bende de var. Hatta benim 2 hafta önden gidiyor. Bana da doktor aynı cevabı verdi. Doğum tarihini etkilemez, geriden gelmesin yeter dedi.Merhabalar güzel hamişler doktor kontrolünden geliyorum normalde bebeğin haftasi aynıydı doktorla benim yaptığım hesap uyuşuyordu yani bugün bir hafta önden gidiyor dedi nasil yani dedim bugün 27+5dedim hayır 28+6 dedi bu doğumu erkene mi çekiyor duye sirdso hayir dedi günün 7 Nisan da doluyor ama o gun olcak diye Bir şey de yok dedi o zaman neden önden gidiyor sizce
Amin kuzum inşallah inşallah emzirmekte nasip olur evlatlarımızı❤nasip canım herşey. geçen sene eğer devam etseydi gebeliğim şimdi ikizlerim 9 aylık olmuş olacaktı. ama olmadı. herşey de vardır bir hayır. Rabbim en doğru zamanı bilir. 34 35 zaten ikinci ve sonraki gebelikler için geç değil, doktorların dediği ilk gebelik 35 ve üstü olursa hani zorlar diyorlar.
evet normal canım ne güzel inşallah hepimiz emziririz bu sefer çok isityorum en azından 6 ay yani umarım olur.
maşaAllah canım. şartlar uygun olursa neden olmasın :)
Elimi hep midenin üstüne koyma gereği duyuyorum sanki midem göbeğimle göğüslerimin arasına sıkışıyor bu ara midem de pek iyi değil sanki ağzımdan çıkacak gibi yedeklerimAyni durummudur bilmiyorum ama bu hissi ben 1 aydir yasiyorum.oyle bir fenalik geliyor ki icerden patlamaya geliyorum sanki. disari dogru büyümüyorda sanki mideme dogru sıkıştırıyor benimki.
Cnn şöyle düşün 38 haftada doğan bi bebekte normal 39 da 40 da doğanda normal sadece kilosu ve boyu 1 hafta önde gidiyo seninki ve bu bir hafta sonraki ölçümlerine tekabül ediyo ama senin bebiş yine aynı haftasındaMerhabalar güzel hamişler doktor kontrolünden geliyorum normalde bebeğin haftasi aynıydı doktorla benim yaptığım hesap uyuşuyordu yani bugün bir hafta önden gidiyor dedi nasil yani dedim bugün 27+5dedim hayır 28+6 dedi bu doğumu erkene mi çekiyor duye sirdso hayir dedi günün 7 Nisan da doluyor ama o gun olcak diye Bir şey de yok dedi o zaman neden önden gidiyor sizce
Aynen canım teşekkür ederimÇok kış oldu bu sene tüm Türkiyede ben 1 haftadır hiç dışarı cıkmadım kar buz heryer tabi anayollar açıktır ama bekleyin biraz daha hem kar kalkar hemde havalar biraz daha yumuşar,tam hastalık havası sende riske atma kendini,
Canım bende gastrit ve reflü var hamile kalınca çok zorlar beni diye düşünmüştüm.Elimi hep midenin üstüne koyma gereği duyuyorum sanki midem göbeğimle göğüslerimin arasına sıkışıyor bu ara midem de pek iyi değil sanki ağzımdan çıkacak gibi yedeklerim
daha 3 ayimiz var bebek büyüdükce ne yapacaz diye düşünüyorum ben.karninin sekli nasil? benim yukari dogru yukseliyor tostoparlak birsey. disa dogru olmadigindan heralde. Findigin hareketleri nasil bu arada ?Bazi arkadaslar sert tekmeler hissediyormus benim fındığım cok kibar ya usul usul vuruyor sipaaaaammm.Elimi hep midenin üstüne koyma gereği duyuyorum sanki midem göbeğimle göğüslerimin arasına sıkışıyor bu ara midem de pek iyi değil sanki ağzımdan çıkacak gibi yedeklerim
Cnm iki hafta önden gidiyorsan suan 30 haftalik hamilesin öylemiAynı olay bende de var. Hatta benim 2 hafta önden gidiyor. Bana da doktor aynı cevabı verdi. Doğum tarihini etkilemez, geriden gelmesin yeter dedi.
Ultrason ile bizim hesabımız aynı değil. Hatta farklı hastanelerde bile farklı çıkıyor.
Muhtemelen bu ilk döllenme tarihinden ya da bebeğin gelişiminden dolayı böyle. :)
Ama esas olarak; son adet tarihinden hesaplanıyor tabi.
Anannem aklıma geldi şimdi; o bu tarih konusuna çok kızıyor. Doktor ne bilirmiş benim ne zaman yattığımı diye.
Canim benimkide bazen iki hafta ilerde cikiyor.ona takilma o dengeleniyormus.doktorumunda dedigi ya iri bir bebek ya da gelisimi ilerde.iri oldugu icin de çıkabilir.Merhabalar güzel hamişler doktor kontrolünden geliyorum normalde bebeğin haftasi aynıydı doktorla benim yaptığım hesap uyuşuyordu yani bugün bir hafta önden gidiyor dedi nasil yani dedim bugün 27+5dedim hayır 28+6 dedi bu doğumu erkene mi çekiyor duye sirdso hayir dedi günün 7 Nisan da doluyor ama o gun olcak diye Bir şey de yok dedi o zaman neden önden gidiyor sizce
Benim hamileligin başlarında vardi tam tersine simdi daha iyiyim.az yesemde tikaniyirdumArkadaşlar karnım büyüdükçe artık sanki iki göğüs arama baskı yapmaya başladı midenin olduğu yere oraya hep elimi koyasım geliyo sıkıştırıyo çünkü sanki önceki gebeliklerimde bu kadar erken olmamıştı bu durum,sizde nasıl var mı aranızda yaşayan
Yuksek seslere artık tepki veriyorlarmış irkiliyorlarmis ondandir.erkek miydi canim bebişHareketleri hep sağda ve solda hissediyorum bide benim bu küçük kuzum esnedım zaman hapşurduğum zaman ya da ani bi kalkış yaptığım zaman beni içerden resmen dürtüyo niye böyle yapıyo bilmiyorum güya 3.gebeliğim tecrübe var ama bu kuzu bambaşka şeyler yaşatıyo bana ilk gebelik gibi
Bir hafta once gittim kafası asagidaydi dunde dönmüştü kafasi solsaydi.doktor surekli yer degistirir dedi.Canım Benimde son kontrolde makat duruştaydı ama doktorum daha zaman var döner dedişuan tekmeleri sağ ve solda hissediyorum yan duruyor bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?