- 26 Eylül 2017
- 7.079
- 14.616
- 198
@Blankinfinity söylemiş zaten :) buradan merak edenler vardı da doğum yapmış mı diye görmüşken yazıym dedimEylül kim ?
Yardımcı birini al kuzum yoksa ev işi dert.
Ama dediğin gibi önce bebiş ve bizim sağlığımız gerisi dört dörtlük olmasada olur.
Benimde var işler ben yavaştan başladım hergün bir odaya girişiyorum halıları da yıkamaya vericem haftaya falan. Camları sağolsun eşim hallediyor. Perdeleri yıkadım mı tamam.
Hatta koltukları falan eşime sildirmeyi düşünüyorum
Gerçi benimki bahar temizliği olacak. Sağlıkla eve gelirsek ben misafir kabul etmeyecem durumumuzdan dolayı o yüzden dert etmiyorum yavaş yavaş olur.
Gerçekten öyle
Ben Doğum iznine ayrılınca temizleticem evi. Halıları da evi temizletmeden hemen önce yıkamaya vericem. İlk gebeliğimdeki gibi iyi hissetmiyorum kendimi. Yapamıyorum temizlik.
Yarında bebek ve hasta beZi alıcam. Çantam tamam olucak sanırım.
İnşallah canım.. enfeksiyon da olabilir çünkü kasıklarda falan batma da var maalesefCanım bende netin yalancısıyım :))
Neden oldu ki acaba kanama,bazen enfeksiyon falanda ufak kanamalara sebep oluyormuş.
İnşallah güzel haberlerle gelirsin canım ❤
Hele şükür az kalmış
Sağol kuzumGeçmiş olsun kızlar
Hiç sorma canım izne ayrılayım öyle yaparım dedim. Ama dediğin gibi geç kalmış gibi hissediorum. Bir de begonyas öyle oldu bir yandan sancılarım da var sanki.. allah sonumuzu hayır etsinSon dakkiya bırakmışın gibi hissediyorum bende 2 gündür çamaşır yıkamaktan :)
Dahada var yıkancaklar
Sonra hepsini bir ütülerim
Senin alerji toza karşı falan mı canım ne gıcıktır şimdi o,çok geçmiş olsun❤
Tek tek mesajlari okuyamadım. Bebeğim en son kontrolden bu yana hiç kilo almamış, az haraket hissediyordum , birkaç gündür kusma vardı. Gebelik zehirlenmesi olmuş bende. Epidural sezeryan ile doğum oldu , doğum sirasinda bile kustum.
Doğumdan sonra tansiyonum 18 olmuş nöbet geçirdim. Şu an iyiyim hala hastanedeyim, bebeğim kuvezde solunum cihazından ayrıldı mama vermeye başladılar 1700 kg. Lütfen dualarınızı eksik etmeyin. Rabbim hepinizin yardımcısı olsun.
Ya kesinlikle.. ben de cok duydum naparsan yap catlayacagib varsa catliyormussun. Benim de karnim yeni yeni kasinmaya basladi bakalim ne olacak. Nemlendiriyorum ama duzenli de yapamiyorum acikcasi.. ama saglik olsun dedigin gibi kuzucumOlabilir kuzum duymuştum göğüs altından vs çatlayanları.
Bak bende yağlandım ettim hala çatlamaya devam ediyorum :) Önlemimi aldım daha yapacak birşey yok.
Sağlık olsun gerisi mühim değil artık.
Canim dogum iznine ne zaman ayrilacaksin? Ben yarin calisamaz alacaktim ama bana resmi tatil oldu. Kar nedeniyle okullar tatil. Acaba sali mi almam gerekiyor? Nasil yapacagimi kestiremiyorum :/Ben Doğum iznine ayrılınca temizleticem evi. Halıları da evi temizletmeden hemen önce yıkamaya vericem. İlk gebeliğimdeki gibi iyi hissetmiyorum kendimi. Yapamıyorum temizlik.
Canım hastaneye bağlı.
Kuzenim araştırmada Doğum yaptı.
Odalarda özel banyo tuvaleti vardı.
Sütüm insin diye duş aldı ama hemen taburcu ediyorlar zaten genelde gerek kalmayabilir.
Birde bizim araştırmada odalar 2 kişilik ama doluluk olana kadar herkesi tek yerleştiriyorlar o bakımdan rahattı gece oldu Doğumu odada falan tekti.
Canım o sivrilme tümseklik oluyor bende de. Haftamız aynı seninle. Cuma günü gebe okulu eğitimden dediler ki; 1_2 cm açılma şu an hepimiz de olabilirmişGunay din herkese bende iki gundur garip sancilar var arkadaslar hem asagidan zorlama sanki dogacak gibi hemde karnimda sivrilme Sıkligida artiyor ama canimi yakacak bir sancim yok. Bebek kilolu oldugu icin Dr erken dogum beklenebilir demisti. Bir onceki cocuk da da 2 cm acilmaya kadar sanci hissetmemistim. O yuzden ayirt edemiyorum. Ve korkuyorum daha 35.inci haftadayim
Kötü düşünme canım iyiym ben de bebiş de iyi etkilenmişsin bak az kaldı güzel düşünelimKızlar dün ne kadar etkilendiysem kasılmalardan çok kötü rüya gördüm bebeğimi kaybediyomuşum hiç hareket etmiyormuş, nasıl ağlıyorum , sonra hareket ediyo nasıl seviniyorum o ara bacağıma kramp girmiş onun ağrısına uyandım
MaşaAllah annesi nerdeyse doğum kilosuna ulaşmış. Şeker var mıydı sen de ?Canım merhaba, haftalarımız aynı sanırım. sat 27 haziran. Benimde iri bebek ama erken doğum riskinden bahsetmedi doktor. Sadece sezeryan olacak gibi.
Kasılma nasıl oluyor biz daha çözemedik. Çoğumuzun ilk gebeliği olduğu için acemiyiz. Ama ara ara sancılar, bebeğin biryere toplanıp karın sertleşmesi, Rahime baskı gibi durumlar hepimizde var.
Canim bebek Karin cevresi bayagi ilerde 40 hafta civari 5 gun once kontrolde 3250 gr di. O yuzden yeri de kalmadi yavas yavas. O yuzden erken dogum riski var dedi Dr um
İnşaAllahcanım bi an önce düşürürsün taşları Rabbim yardımcın olsunAynı tedirginliği ben de yaşadım canım
Cuma günü doktora sordum bir sakıncası yok dedi
Bir de bu sancı öyle bir şey ki sıcak suyu bacak arasına veya karnına koymayınca hiçbir şekilde rahatlayamıyorsun
Duşu da vajinama ve böbreklerime kasıklarıma tuttum yarım saat
Başka türlü rahatlamam mümkün değil
Dua edin lütfen. Bebeğime bir şey olmadan atlatırım inşallah
Rabbim yavrunuzu bağışlasın canım benim. Çok şükür mama Da alıyorsa toparlanır sen de kendine dikkat et ki bebişine iyi bakabilesin. Seni çok düşündüm uykum kaçtı çok şükür iyi haberini aldıkTek tek mesajlari okuyamadım. Bebeğim en son kontrolden bu yana hiç kilo almamış, az haraket hissediyordum , birkaç gündür kusma vardı. Gebelik zehirlenmesi olmuş bende. Epidural sezeryan ile doğum oldu , doğum sirasinda bile kustum.
Doğumdan sonra tansiyonum 18 olmuş nöbet geçirdim. Şu an iyiyim hala hastanedeyim, bebeğim kuvezde solunum cihazından ayrıldı mama vermeye başladılar 1700 kg. Lütfen dualarınızı eksik etmeyin. Rabbim hepinizin yardımcısı olsun.
Aklıma bir şey takıldı
Devlet hastanesinde normal Doğum yapacaklar veya yapmış olan arkadaşlar hastane çantasına banyo havlusu koymak gerekiyor mu
Duş alma imkanı oluyor mu devlet hastanesinde veya duş almak gerekiyor mu
Ben Doğum iznine ayrılınca temizleticem evi. Halıları da evi temizletmeden hemen önce yıkamaya vericem. İlk gebeliğimdeki gibi iyi hissetmiyorum kendimi. Yapamıyorum temizlik.
Olduğunu sanmıyorum canım. Böyle sinek ısırması gibi oldu dimi çok şiddetli değil. Ben Şubat tatiline kadar her gün okuldaki akıllı tahtalara USB takarken carpildim. Çok şükür bişey olmadı korkmaKızlar elim ıslaktı bulasık makinesinden elektrik carptı bebeğe bişey olmus mudur
Dediğin doğru canım varsın çatlıcaksada çatlasın kızımın hatıraları der severim ben onlarıOlabilir kuzum duymuştum göğüs altından vs çatlayanları.
Bak bende yağlandım ettim hala çatlamaya devam ediyorum :) Önlemimi aldım daha yapacak birşey yok.
Sağlık olsun gerisi mühim değil artık.
Bizde 9. Katta oturturuz. Cam silmek sıkıntı gerçekten. Ben temizlik şirketinden çağırıyorum hep. Ne olur ne olmaz sigortalı olsun gelen kişi.Yardımcı alma konusunda kararsız kaldım ya
Hem maddi açıdan pek müsait değiliz hem de kimseyi bilmiyorum iyi biri var mı
Bakalım bir şekilde hallederiz sağlık olsun da.
Biz 6.katta oturuyoruz ve çamları da saçma şekilde yüksek yapmışlar, çok zor oluyor cam silmek
Eşimin de yükseklik korkusu var, adama sil desem aşağı düşer allah korusun :)
Hiç araştırmadım :))) arkadaşıma soracaktım.Benim de hasta bezi eksik kaldı canım sen ne almayı düşünüyorsun
Salı al bişey olmaz bence. Benimde Cuma almam gerekirken Cumartesi aldım 32. Haftada çalışabilir raporunu. Eğer sıkıntı çıkmaZsa 37 e kadar çalışılan. İlkinde öyle yapmıştım. 23 Mart sanırım :)Canim dogum iznine ne zaman ayrilacaksin? Ben yarin calisamaz alacaktim ama bana resmi tatil oldu. Kar nedeniyle okullar tatil. Acaba sali mi almam gerekiyor? Nasil yapacagimi kestiremiyorum :/
Yarım gün alsam iyi olur ama param yokBen de haftaya yarım gün kadın alaçam. 2 hafta sonrada tam gün cam perde elden geçecel halılarda. Eşim bugün süpürdü sağolsun artık yoruluyorum. Büyük temizlikte kadın şart.
Gebelik şekerinde genelde nedendir bilmem canım kafa büyüklüğü daha çok oluyor.Canim son gittigimde kafasi büyüktü kilosu normaldi.gene bir ay sonra gel dediği icin suan bilmiyorum 32 ci haftamda gidecem.ben buyuk ihtimal sezeryan olmayi isticem.senin bebis nasil
Canım o sivrilme tümseklik oluyor bende de. Haftamız aynı seninle. Cuma günü gebe okulu eğitimden dediler ki; 1_2 cm açılma şu an hepimiz de olabilirmiş
Sancı ya bakıyorlar öyle durumlarda.
MaşaAllah annesi nerdeyse doğum kilosuna ulaşmış. Şeker var mıydı sen de
Evet canim diyabet hastasiyim ondan iri zaten
Sona doğru geliyoruz çok yormamak lazım kuzum vücudu.İnşallah canım.. enfeksiyon da olabilir çünkü kasıklarda falan batma da var maalesef
Sağol kuzum
Hiç sorma canım izne ayrılayım öyle yaparım dedim. Ama dediğin gibi geç kalmış gibi hissediorum. Bir de begonyas öyle oldu bir yandan sancılarım da var sanki.. allah sonumuzu hayır etsinbebisin seyleri bir sekilde hallolur da. Daha gecelik falan alicam kendime.. eve de dip kose lazim ama bakalim :/
Canim cok sukur iyi olmaniza cok sevindim
Eger solunumdan ayrildi ve beslenmeye basladiysa devami gelir canim hic endiselenme.. dualarimiz sizinle. Rabbim yardimciniz olsun
Ya kesinlikle.. ben de cok duydum naparsan yap catlayacagib varsa catliyormussun. Benim de karnim yeni yeni kasinmaya basladi bakalim ne olacak. Nemlendiriyorum ama duzenli de yapamiyorum acikcasi.. ama saglik olsun dedigin gibi kuzucum
Tahmin ettim canım. zamanında sağlıkla gelsin bebeğin inşaallah.Alinti yapamamisim canim evet diyabetliyim Ben ondan iri bebekler I'm onceki de 4.400 dogmustu 39 da
Bizde 9. Katta oturturuz. Cam silmek sıkıntı gerçekten. Ben temizlik şirketinden çağırıyorum hep. Ne olur ne olmaz sigortalı olsun gelen kişi.
Hiç araştırmadım :))) arkadaşıma soracaktım.
Salı al bişey olmaz bence. Benimde Cuma almam gerekirken Cumartesi aldım 32. Haftada çalışabilir raporunu. Eğer sıkıntı çıkmaZsa 37 e kadar çalışılan. İlkinde öyle yapmıştım. 23 Mart sanırım :)
Yarım gün alsam iyi olur ama param yok
Bende Doğum iznine ayrılınca bir gün alıcam tam.
Benimde eşim sağolsun bugün sildi süpürdü evi. Hiç yoktan iyidir ev temiz göründü gözüme :)))
Haber verdiğin iyi oldu kuzum. Baya endişelenmiştik..Tek tek mesajlari okuyamadım. Bebeğim en son kontrolden bu yana hiç kilo almamış, az haraket hissediyordum , birkaç gündür kusma vardı. Gebelik zehirlenmesi olmuş bende. Epidural sezeryan ile doğum oldu , doğum sirasinda bile kustum.
Kızlar bugün sancım biraz hafifleyince kalktım işlerime baktım
Bebişin daha önce yıkayıp ütülediğim eşyalarını aylarına göre ayırdım
İlk üç ay giyeceklerini dolaba yerleştirdim
Büyükleri de hurçlara koydum
Hastane çantası için liste yaptım, yarın da inşallah iyi olursam çantamızı hazırlicam.
Ama çanta hazırlama fikri nedense beni strese sokuyor, bir türlü elim gitmiyor hazırlık yapmaya.
Yıkanacak ve yerleşecek de daha bir sürü eşya var, evin işleri var
Kuzum bende senin gibi ev tertemiz olsun istiyorum. Daha evde yapılacak tonlarca iş var. Perdeler ve halılar yıkanacak, mutfak komple silinecek filan. Hazırlıklar da tam değil. Beşiği bile almadık.Doğru diyorsun canım hazır olduktan sonra gerisi kolay
Zaten benim için en kolay iş bebişin hazırlığını yapmak
Ama evdeki işleri düşündükçe canım sıkılıyor
Doğumdan önce camlar silinsin perdeler yıkansın istiyorum ama bakalım yapabilecek miyiz
Sonra da diyorum bebiş de ben de sağlıklı olalım da geriye kalan hiçbir şey önemli değil.
Birşey olmaz canım o kadardan; ama bundan sonra dikkat et..Kızlar elim ıslaktı bulasık makinesinden elektrik carptı bebeğe bişey olmus mudur
Bazen diyorum ki canımdan mı kıymetli. Sizin oraları bilemem ama burada yarım gün 75; tam gün 150. Neye vermiyoruz ki. Ben uzun zamandır alıyorum kadın son bi kaç ay ankaraya git gel çok olunca düzen bozuldu. Kadın temizleyince farklı oluyor ev
Canım biz depend aldık sanırım çoğumuz. Depend külot olanlarından. Yalnız geçen c tesi şok markette 27.50 TL idi bugün 36.90 olmuş şok geçirdik. Bi haftada tüm sitelerde de fiyat artmış
Haber verdiğin iyi oldu kuzum. Baya endişelenmiştik..
Allah beterinden esirgemiş canım..
Maşallah sana ve bebişine..
Bozma moralini hiç; solunum cihazından kurtulduysa fazla tutmazlar artık.
İnşaallah tez zamanda evinize dönersiniz..
Kuzum bende senin gibi ev tertemiz olsun istiyorum. Daha evde yapılacak tonlarca iş var. Perdeler ve halılar yıkanacak, mutfak komple silinecek filan. Hazırlıklar da tam değil. Beşiği bile almadık.
Daha bebişin kıyafetlerini de yıkamadım.
Eşim sıkıntı yapma yetişir hepsi diyor ama gerginim ben baya.. Aynen bnmde düşündükçe canım sıkılıyor. Birşeyde yapamıyorum, elim kolum bağlı..
Birşey olmaz canım o kadardan; ama bundan sonra dikkat et..
Evet aynen öyle oldu ama biraz hissettim de titresimi.cok sükür hareket etti gibi. Cvbn icin cok sagol :)Olduğunu sanmıyorum canım. Böyle sinek ısırması gibi oldu dimi çok şiddetli değil. Ben Şubat tatiline kadar her gün okuldaki akıllı tahtalara USB takarken carpildim. Çok şükür bişey olmadı korkma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?