- 1 Ağustos 2018
- 2.224
- En iyi cevaplar
- 1
- 3.824
- 83
Kasılma olayını bende hiç anlamıyorum.Kız o sertlik bebekten olmuyo mu sen kasılmayı bizden daha çok yaşadın.
Benim sertlik bu hafta çok arttı,hoş kasılmaysada artık normaldir diyorum.
Hafta yaklaştıkça artması lazım diye düşünüyorum.
Ben bu kasılma olayını bi türlü çözemedim gitti ya bende olmuyo,yada bende anlamıyom
Kasılma olayını bende hiç anlamıyorum.BellaCiao biraz ayrıntılı anlatıver kuzum ya. Mesela benim bebiş ters. Kafası midem de yani. Mide tarafımda toplanıyor böyle orası çatlayacak gibi geriliyorum. Çok sık oluyor bu.
Arada bir rahmimde de böyle çıkacak gibi sertleşiyor bıçak saplanır gibi bir sancı giriyor. Hiçbirşey yapamıyorum o an, saniyelik oluyor.Bunlardan hangisi kasılma sancı? Anlayamadım hiç. Kasılma gelince hareketsiz mi kalınıyor ben rahmimde o gerginlik olduğunda hiç kıpırdayamıyorum da?
Kızlar tüm gün eşimle temizlik yaptık, hala da devam ediyoruz. Ayrıntıya fazla girdik sanırım.
Ben hiçbirşey yapmayıp arada dolaşmama rağmen çok yoruldum.
Eşim otur sen diyor ama rahat edemiyorum, dolanıyorum ortada.
Bir bitseydi..
Ben onu 10 gündür hissediyorum . ama benimki baya büyük dalga şeklinde. Artık alan kalmadığı için tekme değilde kayma gibi hareketler yapıyorlar anladığım kadarıyla. özellikle benim bebek gerdirmeye bayılıyor. Canımı yakıyor açıkçasıMerhaba kızlar nasılsınız?
3 gündür bebişin hareketlerini çok derinden hissediyorum ve tekme falan değil böyle sürtme gibi sadece. Dalga gibi. Acaba normal mi
Aynen cnm kasilmayi doğru tarif etmişsin, ek olarak sanki karninizin içinde sanki birseyi sikıyomuslar gibi bi his oluyo ve o an olunca 20_30 saniye sürüyo o sıkılma ve nefesibde kesiliyo o an ,yani kasilmayi anlamamak mümkün değil, şuan kasılma yaşamayı olabilirsinizKasılma geldiğinde nefesin kesilir yada gerginlik hissi oluşur bir kaç saniye birşey yapamazsın geçene kadar. Rahim böyle içerden geriliyormuş gibi olmuş bazen dokunduğunda gerilen yer sivrileşir işte onlar hep kasılma kuzum.
Bebek nefes kesmez sivrileşmez aşırı sertlik vermez gerginleştirmez. Bebekse eğer dokunduğunda hemen çekilir kasılmaysa eğer kasılan yere dokunursan bir kaç saniye daha sürer o sertlik.
Bende kasılmayı merak ediyorum ama benim yaşadığım bebeğin kendini toplaması sanırım henüz kasılma yaşamadım anlaşılanAynen cnm kasilmayi doğru tarif etmişsin, ek olarak sanki karninizin içinde sanki birseyi sikıyomuslar gibi bi his oluyo ve o an olunca 20_30 saniye sürüyo o sıkılma ve nefesibde kesiliyo o an ,yani kasilmayi anlamamak mümkün değil, şuan kasılma yaşamayı olabilirsiniz
Benim 1 hafta önce sağ kaburgama dayandı nefesim kesiliyor,sırtıma doğru bazen ayaklarını uzatıyor içimi gıdıklıyoÇok geçmiş olsun canım şimdi nasılsın ?
Bazen dayanıyor ama benimki kanala girdi yarı yarıyadoktor en son çatı muayenesinde kafasını hissediyordu o yüzden yukarda değil fazla
Yok kuzu bebek sertlik yapmaz ki dayanır ama yumuşak olur yani karnında böyle bir dağ gibş görünür dayandı yer ama dokununca bebeğn sertliği hissedilir ama karın dokusu yumuşak olur
Kasılmada karın dokusu sert olur parmağını basamazsın bile bazen tüm karın bazen sağ bazen sol bazen sadece aşağıda kasılma olur
Geçmiş olsun canım şimdi daha iyi misin ?Geçmiş olsun canım. Sende mi hastanedesin ben dün çıktım. Kızlar ne olur dikat edin biraz eşimle tartıştık. Sancim oldu. Düş aldım bırakmadı. Karnımın derininden ağrılar ve sırta gitti. Acile gittik 6 dakkada bir sandım var diye yatırdı. Bebeğin karaciğeri gelişsin diye akşam ve sabah iğne yaptılar. Serum verdiler. Açılmak yok tu şükür. Kan tahlillerimde ait 190 çıktı. Devamlı verdim düşüyor 150 ye indi. Tekrar verecem. Sakinleşince sancılarımda durdu nst de. Taburcu olduk. Ama iğneler ilaçlar magnezyum evde progestan. Ilaclar verildi. Okadar yorgun halsiz hissediyorum. Bide fena halde bu ilaçlar beni aciktiriyor.
Kuzum haklısın 16. Haftadan beri oluyor bende kasılma ama rahatsız etmiyordu ilk nst girdiğimde 2 kere kasılmam oldu ama sancı çıkmamıştı doktorda normal demişti Hatta söyleyince. Ne olduysa demiştim ya değişik bir ağrı baskı hissettim diye 3-4 gün önce bence o zaman oldu çünkü kasılmalar nefesimi kesmeye başlamıştı. Dünde içime doğdu heralde hadi gidelim dedim öyle işteBebiş toplanıyor diyordun ya kuzu sen ben hep şüphelendim çünkü sende bebiş çok toplanıyordu. Aslında bebiş toplanmıyor rahim toplanıyor o an sertlik oluyor bazen tüm karın bazen sadece bir taraf mesela benim sadece tek tarafım çoğunlukla toplanıyor ve kasılıyor nstye 20 haftada girince anlaşıldı ondan ayırt edebiliyordum.
Sen bebişle kasılmaları karıştırdığın için sanırım anlayamadın. Ama içine doğmuş ki dün kontrole gitmişsinHerşey iyi olacak inanıyorum
Arkadasimin 33 felandi nisan geldi hatta oncesinde senin gibi sancisi cikti bebek 37+3 de geldi.hatta bana gelen seyin fotosunu atti ayni nisan gibi biseydi.sen hastanede misin hala.kotuyu dusunme senAy kuzu geçende gruptan arkadaşın nişanı geldiydi Durduramadılar onun sancısını ama o 37 idi, o da ankaraya gidecekti Doğum için, göndermediler. 2 güne kalmadı Doğum yaptı. Ondan Sonra çok çok korktum.
Birde sancısı gelip 3 saat içinde doğuran arkadaşımız var dün aklıma onlar gelip durdu vallahi.
İyiyim kuzum sen nasılsın ? Cumartesi inşallah
İnan okadar yorgun halsiz hissediyorum. Sadece yatmak istiyorum o bile yoruyor. Ama yine bunada şükür. ElhamdülillahGeçmiş olsun canım şimdi daha iyi misin ?
Bebiş zamanında sağlıkla gelsin de yorgunluklar geçer canım. Dinlenmeye çalış bol bolİnan okadar yorgun halsiz hissediyorum. Sadece yatmak istiyorum o bile yoruyor. Ama yine bunada şükür. Elhamdülillah
Kızlar tüm gün eşimle temizlik yaptık, hala da devam ediyoruz. Ayrıntıya fazla girdik sanırım.
Ben hiçbirşey yapmayıp arada dolaşmama rağmen çok yoruldum.
Eşim otur sen diyor ama rahat edemiyorum, dolanıyorum ortada.
Bir bitseydi..
Geçmiş olsun canım. Sende mi hastanedesin ben dün çıktım. Kızlar ne olur dikat edin biraz eşimle tartıştık. Sancim oldu. Düş aldım bırakmadı. Karnımın derininden ağrılar ve sırta gitti. Acile gittik 6 dakkada bir sandım var diye yatırdı. Bebeğin karaciğeri gelişsin diye akşam ve sabah iğne yaptılar. Serum verdiler. Açılmak yok tu şükür. Kan tahlillerimde ait 190 çıktı. Devamlı verdim düşüyor 150 ye indi. Tekrar verecem. Sakinleşince sancılarımda durdu nst de. Taburcu olduk. Ama iğneler ilaçlar magnezyum evde progestan. Ilaclar verildi. Okadar yorgun halsiz hissediyorum. Bide fena halde bu ilaçlar beni aciktiriyor.
Amin canım İnşallah hayırlısıyla hepimizinBebiş zamanında sağlıkla gelsin de yorgunluklar geçer canım. Dinlenmeye çalış bol bol
Valla o bile korktu. Şimdi dolanıyor etrafimdaCanım ya çok geçmiş olsun
Şimdi nasılsın
Stres nasıl etkiliyor işte
Ah bu erkekler
Keşke daha anlayışlı ve sakin kalabilseler
Lütfen hiçbir şeyi takma canım sadece bebeğine odaklan
Dün benim de bir anda kaşıklarıma sancı girdi çok korktum, duş alıp yattım ama gece boyu hep sancım oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?