- 31 Ekim 2013
- 6.149
- 11.987
- 248
Canım ben solante pregna güneş kremi almıştım yazın onu sürmeye başladım şimdi lekeyi de önler diyor kışın kullanmamıştım 1 2 haftadır evde bile sürüyorum
Kuzu aramaları lazım ya geçende yazdım emzirme eğitimi aldığıma dair bana imza attırdılar hatta bakanlıktan denetim amaçlı arayabiliyorlar eğitim aldığını söylersin demişti ebe. Çok ilginç ya :)
Doğumdan sonra 5. Gündü galiba kızlar öyle yazmış ben unuttum burda olmayacağımız için topuk kanı vermeye gittiğinde büyük ihtimal aşı için bi çizelge gibi birşey verebilirler. Yada sözlü olarak bildirirler şu zaman geleceksin diye kuzum
Benim sağlık ocağı problemli değil kuzum sağolsun arıyorlar zamanı gelince.verecekler canım çizelge onu bir yere koyarsın asarsın artık ona göre gidersin...bizi genelde her aşıdan 3 4 gün önce arayıp haber vermişlerdi unutma ihtimali olmasın diye.
doğumdan 5 gün sonra gel bebeğin topuk kanı alınacak dedi. aşılar daha sonra. takvime baktım. hepatit b var 1.ayda sadece.
Kuzu aramaları lazım ya geçende yazdım emzirme eğitimi aldığıma dair bana imza attırdılar hatta bakanlıktan denetim amaçlı arayabiliyorlar eğitim aldığını söylersin demişti ebe. Çok ilginç ya :)
Doğumdan sonra 5. Gündü galiba kızlar öyle yazmış ben unuttum burda olmayacağımız için topuk kanı vermeye gittiğinde büyük ihtimal aşı için bi çizelge gibi birşey verebilirler. Yada sözlü olarak bildirirler şu zaman geleceksin diye kuzum
canım ben de solante pigmenta almıştım geçen yaz. ama hamile kalınca solante'nin pregna olanını da aldım. o daha yoğun geldi yüzü beyaz yapıyor ama onu kullanıyorum hamilelik döneminde. sonrasında yine pigmenta kulllanacağım pigmenta daha etkili geçen yaz lekelenmem çok az oldu onun sayesinde.
Ehehe bende lise zamanımda rapor yazdırmaya giderdim sadeceTeşekkürler canım 5. Gün gideriz inşallah
İlginçmiş gerçektenBende diyorum ki burada çok hastane var o yüzden mi aramıyorlar yani aile hekimliğini biz pek kullanmıyoruz burada sadece yaşlılar sürekli ilaç için giderler evlenmeden önce baba evinde 1 kez falan gitmişimdir
Çok yoğun canım çok da pahalı yüze sürmek biraz işkence ama inşallah fayda eder
Benim ikamet ettiğim yerde öyle ne yazık kikatılıyorum sana.zaten ilk dozu da 1.ay da olacaklar. bi de doğumu eklemişler. ortalık hastalık mikrop içinde. hele benim bulunduğum yerde acayip suriyeli var onlar geldi geleli viral hastalıklar çoğaldı.
Olsun olsun yapsındaaaKızlar günaydın ❤
Ben daha bebişin beyaz cicilerini yıkamamıştım. Bugüne kısmetmiş. Bugün hepsi bitiyor artık.
Babası bugün evde; ütüsünü o yapacakmış. Ama tek bir şartla patikli zıbınlara orta çizgi yaparım dedi.
Eğer hava yağmazsa; son alışverişlere çıkalım gezelim dedik.
Sana tedbir amaçlı kullandırıyorlar canım o zaman :)Kuzum düşüğünde yükseği de aslında normal referans aralığında benim ama biliyorsun ki hamilelikte 2,5 üzeri istemedikleri için ilaç kullanıyorum öncesinde de bir sorunum yoktu doğumdan sonra da ilaç içmeyip o şekilde bakmak istiyorum
Maaşallah canım
Kuzum geçmedi mi hala? İnşallah geçer canım araların açılması lazım
Ayrıyetten e-nabız sisteminde de var bu tabloKızlar sağlık ocağı ile ben fazla içli dışlıyım, her hafta uğrarım mutlaka. Whatsapp'tan da sık sık yazışırız ebeyle.
Aşı takvimi şu şekilde.
Eki Görüntüle 2244772
Görümce kör kepçe mi gerdi dün seniYok kuzum ya görümcem vardı oturduk falan yeni gitti. Bende mutfakta oturdum az birşey otururken kasılma oldu artık şiddetini anlayabiliyorum kulaklarım ateş attı bi takip edeyim dedim 10 dkda bir düzenli geliyormuş.
Gerçek sancı vurarmış kuzu bele ama yani belli olmaz dikkat etmek lazım.
Yok kuzum otururken geldi yatıyorum hala devam ediyor.Ayaktayken hissetmiyorum ama o yüzden bilemiyorum kasılma oluyor mu olmuyor mu diye..
Bendeki sezeryan korkusu öyle böyle değil :)Millet normalden korkar biz sezeryandan
Bağıra bağıra doğurmak istiyorum o zaman geldiğinde de böyle rahat konuşabilir miyim bilmiyorum tabi
Senin kız dönermiş gibi geliyor bana rabbim gönlündekini verir inş. Benim kız hiç doğum pozisyonuna girmedi hala yan gelmiş yatıyor. Baştan yerine otursun diye uğraştık şimdi de yerleşdi çıkmaya niyeti yok sanırım
Kız benimkinin başı sağda ya, yine error verdim iyi miKızlar bu arada dün doktoruma serviks, vajina da olan iğnelenmeyi sordum. Bebek baş geliş pozisyonunda olduğu için başıyla bası yapınca iğnelenme oluyormuş. Normal dedi doktorum
Sağol kuzum çok iyi oldu buKızlar sağlık ocağı ile ben fazla içli dışlıyım, her hafta uğrarım mutlaka. Whatsapp'tan da sık sık yazışırız ebeyle.
Aşı takvimi şu şekilde.
Eki Görüntüle 2244772
Hiç görmedim o kadar da geziniyorum e-nabızda meraktanAyrıyetten e-nabız sisteminde de var bu tablo❤
B12ni iç canım ihmal etme oda önemliDahiliye bana da b12 vermişti ama ben içmemiştim
Son kontrolde de doktor kızdı içmen gerekiyor Bebek için dedi
On gündür kendimi zorlayarak içiyorum bakalım
Kan ilacımı da en baştan beri değiştirmediler canım
Dediğin gibi kanını toparla demesi kolay ama nasıl?
Kuru üzüm pekmez bol tüketmeye çalışıyorum
Cuma kontrolüm var, inşallah gerilik kapanmış olur
Aynı benim eşim ya
Ben de daha valizimi hazırlamadım ama liste yaptım öyle duruyor
Geçen gün bir anda sancı girdi kasıklarıma
Hemen kendimi koltuğa attım
Eşim de gelmiş bana kızıyor “gel odada yat da söyle şu çantaya ne koyulacak ben koyayım” dedi
İlk kez onu panik halde gördüm
Her gün soruyor çantan hazır mı diye
Senin ki de başka bir yeriyle basıyodur o zaman annesiKız benimkinin başı sağda ya, yine error verdim iyi mi
melike222 iyiyim kuzu çabuk oku az sayfa var zaten ❤
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?