- 15 Temmuz 2015
- 18.730
- 31.221
- 598
aynen boyle bırseyden bahsedıyorum benım yegenım ıcınde boyle bırsey yapıldı gayet hos oldu :)Ben sana dün foto atacaktim
Unuttum bizim elti bebek mevludunde küçuk dualarin oldugu bir kuran ve tesbih yaptirmiş süslü bir sepette kuran okumasini bilenlere kurandan bilmeyenlere tesbih verdi o yaptigi için ben yapmak istemedim farklı olsun diye sen yapabilirsin daha anlamli ve daha şık kuzum
bazen konuşmuş olmak için konuşuyorlar doktorlarGunaydin kizlar drba gidecek olanlar hayirli haberlerle dönün insallah
Allahim 45 50 kiloluk kadini azarladigi seye bak moral emiciler resmen bazi dr lar
benim şekerim var bana doktor gebelikte 60 a kadar düşebilir endişe etme dedi. normal insan için alt sınır 70 tatlım. ama yine de sen dikkat et çok aç kalmamaya çalış. gerçi insan anlamıyor şekeri düşünce bende ölçmesem bi fark hissetmiyorum düştüğündeŞekerim 60 çıkmış. En az 70 olmalıymış. Şeker yüklemesi sonra yapılacaktı.bu test sağlık ocağının yaptığı rutin test
ayıptır soylemesı ne olacaktı acaba cok merak edıyorum bu doktorlar boyle konusuyolarda tam 6 aylık olcaz nerdeyse 3 kg 5 kg da almayalımmı sankı 15 kılo almıs da doktor bu sekılde konusuyor ya Allah askına takmayın bu kadar ya sınırları gecıyorsanız dıkkat edın sadece o kadar .
*Hamileliğin ilk aylarında kilo alımı için 1 ya da 2 kilo almayı hedeflemek uygun olabilir.
*Kilo alım hızın 4, 5 ve 6.aylarda haftada ortalama 450 ile 700 grama çıkmalıdır. Yani ikinci 3 aylık dönem için toplam ortalama 5.5 – 6 kilo alınabilir.
*Son 3 aylık dönemde bebeğin kilo alımı hızlanacaktır ama seninki haftada 450 gram civarına düşebilir. Son 3 ayda toplam 3.5 – 4.5 kilo kadar alabilirsin. Bazı kadınlar artık karın bölgelerinde yer kalmadığı için 9.ayda aynı kiloda kaldıklarını, hatta 1 kilo kadar verdiklerini görürler. (son ayda daha cok alınır dıyenlerın aksıne dıyetısyenler bu sekılde dıyor )
Bebek Plasenta Amniyon sıvısı Rahim Meme Dokusu Kan Hacmi Sıvı Yağ Depoları Toplam
3,5 kg.. 0,5 kg .........1 kg.............. 1 kg.......... 1 kg...............2 kg..... 2 kg .......3 kg......... 14 kg
buna göre bı bakın oldugunuz haftaya kadar ne kadar almıssınız ne kadara kadar alabılırsiniz. 2.trimesterdeyız 6 kg ya kadar normal denılıyor mesela ben sınırdayım suan. 2.trimesterin sonunda ise ılk trimesterle bırlıkte en fazla 7-8 kılo almıs olmak lazım en fazla. ben 5.800 grm aldım suan mesela kendıme hedef koydum 6 kg la kapatmak gıbı ama olmadı ne yapayım sımdı.Ki sen cok cok ıyısın bırde zayıf hamıle kalmıssın vucut endeksın buyuk ıhtımal 21 den azdır ve buna gore daha fazla bıle alsan sırıtmaz vucudunda.
Vucut endeksı 21 ort kıloda hamıle kalanlar ıcın gecerlı bır tablo herkes baksın bılınclensın nerde ne durumda görsun canını bosa sıkmasın
geçmiş olsun, kaç çıkmıştı? şekerin düşük çıkması ileri seviyedeyse tehlikeli olabiliyormuş ve bir sonraki aşama da diyabet ne yazık ki. ama sadece kanda açlık şekeri düşük çıktıysa kesin tanı koyulmuyor, endokrin ya da dahiliye polikliniği şeker yüklemesi yapıyor ve belli aralıklarla alınan kanın değerlendirilmesiyle kesinleşiyor. sadece gebelikte görülüp sonrasında kaybolduğu da oluyormuş.Merhaba bugün bende kan tahlili verdim sağlık ocağında düşük çıktı. Kötü bişeymi anlamadım.lupus hastasıyım perinatoloji takip ediyor. Çarşamba randevum var sonuçları göstereceğim. Şekerin düşük çıkması sıkıntı mı acaba ilk gebeliğim pek bilgim yokda
Ayy inşaAllah cnim arkadasim))) bugün sonucu gösterdim herşey normal dedi hatta parlaklığı soylemeseydim fark etmicekti.önlem amaçlı eko fetal cektirmemi istedi.bende gün aldım ama gidermiyim gitmezmiyim emin degilimGünaydın hanımlar
Güzel haberler alacağımız bir gün olur inşallah
CANIM AZRAMM sen merak etme kizcende nasıl sorun olmadı ise pasaamda da bir sorun olmayacak Allah'ın izniyle
yaaaaBu bilinçlendirici postlarına hastayımçok doğru çok yerinde bilgiler. Kiloyu bu kadar takmayın doğumdan sonra veririz
Ayy inşaAllah cnim arkadasim))) bugün sonucu gösterdim herşey normal dedi hatta parlaklığı soylemeseydim fark etmicekti.önlem amaçlı eko fetal cektirmemi istedi.bende gün aldım ama gidermiyim gitmezmiyim emin degilimGünaydın hanımlar
Güzel haberler alacağımız bir gün olur inşallah
CANIM AZRAMM sen merak etme kizcende nasıl sorun olmadı ise pasaamda da bir sorun olmayacak Allah'ın izniyle
Cnim bizde genetik olarak sürekli kilo alma eğilimi var.ben bildim bileli hep bi diyet icinde oldum,hani derler ya su ic sen bile yarıyor ya ışte bendede o durum mevcut.cnim kahvaltida yağlı peynir,bal,tereyağ, zeytin va çay tabi olmazsa olmazim ekmek.tabi arada değişiyor. bugün sadece bir bardak çay ve tahin pekmez.doktorunun tavrini hic begenmedim sonucta sen hamilesin isteyerek olmuyor elbet alicaksin ki abaryicak bise yok diye dusunuyorum ayrica doktorun yaptgi sacmalik herkesin karni buyuk oluyorsa ki bu yapisindan kilosundan degil canim neler yiyorsun
yaaaateşekkür ederim bildiklerimi aktarmya calısıyorum burda sayfalar arasında kaynayıp gıdıyor cogusu ama artık okuyan okumayana ıletsın
Dediğin gibi cnim saglikli olsunlar tosun olmasalarda olur.Ya aslinda kizimda ayrintili usg)cektim ve inan 4ay boyunca hep acabalarla gecti.bunda cektirmicektim kizimda yaşadıklarımı yaşamamak için.ama bundada çıktı ve yine içimde bi huzursuZluk oldu. şimdide keşke cektirmeseydim diyorum.cnim benim eltimin bebegindede gözüktü beyninde kist,dogunca muane ettiler hala vardi.2.kontrolde yok olmuştu çoğu bebeklerde oluyor.CANIM AZRAMM canım bemim ogluş da 20+3te 368 gr geldi şı an grlara çok takılma ilk oglum hep önden gidiyordu gelişim olarak dedim heralde tosun olur 3 kilocuk dogdu ölçümlere çok güvenme saglıklı dogsunlar dogduktan sonra sütümüzle toparlanırlar inşallah,diger sorun da tek başına anlam ifade etmiyormuş madem rahat olmaya bak zor bizde de beyinde kist var rahat olun diyorlar ama aklından çıkmıyor işte ama stres bebegimşz için daha kötü o yüzden rahat olmaya çalışıyorum
Doktorun kilo konusundaki tavrını ben de hiç begenmedim kilon kaç bilmiyorum ama hamileyiz sonuçta ben de ilk 3 ay verdim 4ten sonra birden aldım napalım sıkma canını
cokda yemiyormussun canimAyy inşaAllah cnim arkadasim))) bugün sonucu gösterdim herşey normal dedi hatta parlaklığı soylemeseydim fark etmicekti.önlem amaçlı eko fetal cektirmemi istedi.bende gün aldım ama gidermiyim gitmezmiyim emin degilim
Cnim bizde genetik olarak sürekli kilo alma eğilimi var.ben bildim bileli hep bi diyet icinde oldum,hani derler ya su ic sen bile yarıyor ya ışte bendede o durum mevcut.cnim kahvaltida yağlı peynir,bal,tereyağ, zeytin va çay tabi olmazsa olmazim ekmek.tabi arada değişiyor. bugün sadece bir bardak çay ve tahin pekmez.
oglen meyve
ara ceviz yada süt
akşam yemeği çoğunlukla kırmızı et,sulu yemek, makarna yada bulgur,pilav değişiyor.kızartma çok nadir tuketirim. kuru bklagiller yapıyorum.aksamlar çay, kuru siyah uzumler. bide çayı çok seviyorum.tabi yoğurt tuketiyorum. bide tavuk balık hiç tuketmedim daha.
An aa listeye bakınca ne çok yiyormusum.işin şakası bi yana ekmeği kesmem lazım acil olarak.
ay super o zamanValla ben bazılarını telefonuma not edip gerektiğinde açıp bakıyorum
Kizlar sizlere sorum var, 1.kan ilacını acmi yoksa tokmu alıyorsunuz?
2.ağdaya gidiyor musunuz?ben daha cesaret edemedim.
3.sizce ayrintiliyi özelde tekrarlatayimmi?
Valla eger limon sulu degilse cok fazla serbet gibi ama limon suyu doldurtturusan eksisi biraz sekerini kiriyor hepsini icmek zorundasın ve oyalanmadan :)Günaydın kızlar, şeker yüklemesi yaptıranlar şeker miktarı çok fazla geliyor mu ? Ben bir bardak kolayı bile icemiyorum, şeker ile aram hiç iyi değil . Yükleme yaptirsam yarıda bırakırım gibime geliyor
Aslinda iyi olur bir daha onun icinde gitmezsinkızlar bugun dr a gittim hersey cok normalinde... yalnız önceden 1 hafta ileride giden bebiş şuan normalde görünüyor... sorun mu acaba diye düşünmeden edemedim. Bir de cmt. günü doktor şeker yüklemesi yaptirmami istedi. Ayrintili usg ile aynı anda... sizce şeker yüklemesi için henüz erken degil mi?
Haklısın seni çok iyi anlıyorum ve doktor bunun 2 taraflı oldugu için düşük ihtimal d3 olsa down sendromunu akla getirdiği belirtti başka anomali yok rahat olun dedi ama bi kere kurt düştü içimize insan sadece onlar saglıkla gelsin saglıkla büyüsün acı çekmesinler istiyor inşallah Rabbim evlatlarımızla imtihan etmez canım dua dan ve Allahtan baska sıgınagımız yok dua edip bekliycezDediğin gibi cnim saglikli olsunlar tosun olmasalarda olur.Ya aslinda kizimda ayrintili usg)cektim ve inan 4ay boyunca hep acabalarla gecti.bunda cektirmicektim kizimda yaşadıklarımı yaşamamak için.ama bundada çıktı ve yine içimde bi huzursuZluk oldu. şimdide keşke cektirmeseydim diyorum.cnim benim eltimin bebegindede gözüktü beyninde kist,dogunca muane ettiler hala vardi.2.kontrolde yok olmuştu çoğu bebeklerde oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?