2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Ben hergün tansiyon ölçüyordum. Dr o bahsettiğim testleri istiyordu ara ara.
Kızın 37. haftada doğdu. Çok şükür sağlıklı. Sonrasında bir tansiyon sıkıntım olmadı.
Sıkı takip ile sorun olmaz.
Mesela bu gebeliğimde ayrıntılı usde 2 rahim damarında daralma çıktı. Tansiyon riskim şu an daha fazla. 3 haftada bir dr kontrolüm var ve hergün tansiyon ölçüyorum.
Ayrıntılı usde falan birşey çıkmadı mı?

Hayır, çıkmadı. Yani hiçbir şey söylenmedi. Gittiğimde de 21+2 idim halbuki. Belki de gebelik zehirlenmesi diye bi şey yok, şu an için hiçbi şey bilmiyorum, kilo aldım belki ondandır..

oozzee oozzee canım sakin ol sanırım sana preklampse den bahsedilmiş ben oğlumda yasadım tansiyon yükselmesine baglı protein kaçağı vücutta ödem yapar korkunç bir tablo çizilir ama kontrol altına alınması zor bir durum değil hayatından tuzu cıkar yemeğe oturduğunda 15. Dakika tansiyonunu ölç 2 saat sonra yine ölç ve not al bak bakalım tansiyonun yüksekli eger değilse bu ödem kontrolsüz kilo alımından olmuştur varsayalım ki preaklempsi var ozaman dikkatli besleniceksin takibini iyi yapıcaksın tansiyonun kontrol altına alincak ve vaktinde dogurucaksin allahın izni ile unutma stres üzüntü heyecan yok bunlarda tansiyonu tetikler

Son kontrolden beri hızlı kilo aldım, farkındayım. Dediğin gibi ondan kaynaklı olabilir. Aslında beslenme düzenim de değişmedi ama neden böyle oldum bilmiyorum, yani gidiyo kilo anlamadığım şekilde.. Durdurmam lazım ama. Umarım kötü bi şey değildir, göreceğiz bugün..

Arkadasim endiselenme bir sey yoktur Allah'in izniyle. Benim de ayni sekilde hep. Yuzugum olmuyo ayaklarim sis. Calisiyorum, ogretmenim hep ayaktayim. Ayaklarim sisiyor normal olarak. Bugun bebisi gordum buyuyor da masallah. Tek sikinimiz bebisin basi asagidaymis. Ben de bir dahakine iyice sorayim bunu yine de.

Aaah ah.. Anksiyeteli bi anne adayıyım ben, hemen kendimi düşürürüm böyle olduğu zaman..
Ben de öğretmenim, hep ayaktayım ve ayak bileklerim falan acayip şişiyo ama doktor ona normal diyo. Sıkıntı el ve yüz şişince ortaya çıkıyormuş, haberin olsun. Belki de kilodan olmuştur ama, bugün öğreneceğiz artık..

Canım ben uzun zamandır alyansımı takamıyorum. Ellerimde ayaklarımda bacaklarımda ödem hep var. Dinlenince azalıyor, ayakta kalınca artıyor. Ama öyle internetten okuduğun gibi düşündüğün gibi bir şey yok. Doktorlar her ihtimale bakmak için öyle diyor. Tahlillerini yaptır ama canını da sıkma

Doğru diyosun, dinlenince geçen ödemim vardı benim de ama nedense 2-3 gündür özellikle ellerimdeki inmiyo gibi geldi, ayak bileklerim de öyle. Kilodan da olabilir ama.

Kızlar ya ilk defa bugün takıldıgım bi konu var. Ben kizimin butun esyalarini aldim besik araba kiyafet falan. Ilk bebegim ok buyuk bi hevesle aldim ama hep cevremde niye aldin bi dogsaydi bi kirki ciksaydi falan filan. Bugunde duyunca cok uzuldum:KK43: neden hep kötüyü insanın aklına koyuyorlar ki? O zaman evlenmeyelim ya da dışarı bile çıkmayalım başımıza ne geleceği belli olmz
uyuz enerji emici insanlar :sinirli: boşver umursama onları se hevesin varsa al kime ne ? Allah ın izniyle bişey olmaz kız kardeşimin arkadaş çevresi de aynı şeyi söylemişler kıza aldırmadılar doğru dürüst bişey şimdi hergün kıyafet yıkıyo. sen bakma onlara canın ne istiyosa al:KK50:

Kızlar ya ilk defa bugün takıldıgım bi konu var. Ben kizimin butun esyalarini aldim besik araba kiyafet falan. Ilk bebegim ok buyuk bi hevesle aldim ama hep cevremde niye aldin bi dogsaydi bi kirki ciksaydi falan filan. Bugunde duyunca cok uzuldum:KK43: neden hep kötüyü insanın aklına koyuyorlar ki? O zaman evlenmeyelim ya da dışarı bile çıkmayalım başımıza ne geleceği belli olmz

Malesef o cevredeki insanlar hic bitmeyecek evlenirsin cocuk var mi ? 1.olur ikinci ne zaman ? Alisverise başlarsın cok abartmissin ne gerek var va vs hic takmayin .Almak icin de geç degil yavas yavas ne denk geldiyse almaya basladik çoğumuz. Daha cocuk dogacak yine baska sözlerle karsilasicaz hep boyle gelmis boyle gidiyor malesef kulak asmamak en iyisi ne söyleyen söylesin ;)

Karnim kaşiniyor iki haftadir cilt gerildigi içinmidir bilmiyorum ama olmadı bende alim kullandigindan sendede oluyormu karninda kaşinti
Ben lierac kullanıyorum herkes onu önermişti. Eskiden zaten biraz çatlağım vardı yanlarda ama yeni çatlak oluşumunu önlediğini düşünüyorum. Benim de karnım ve göğüslerim çok kaşınıyordu

günaydın
okuyorum ama yazmaya vakit bulamıyorum.
kilo alımımı durduramıyorum :KK43: bu sabah 80.7 kg geldim. 72 ile başlamıştım :olamaz: yüzüğümü bile çıkardım.
Hepimiz öyleyiz sıkma canını :) kuzular gelsin veririz elbet

Papatyalardaguzel Papatyalardaguzel uzulme canim bosver zihniyeti yoksun insanlari ne demek dogdjktan sonra o zaman araba mi alinir kiyafet mi resmen sacmalik konusmak icin konusuyolar rabbimin izniyle saglikla aliriz hepimiz kucagimiza insallah

Evet yani sık görülen birşey ama genelde 22. Haftaya kdr görülen birşey benim 26. Hafta olcak neredyse şimdi görünmesi korkuttu beni. Ve insan ister istemez üzülüyor. Doktordan dışarı zor attım kendimi. Dışarı çıkmamla ağlamam bir oldu zaten. :KK43: yani madem önemsiz birşey ve tek bulgu bunu bana söyleyip sonrada kafanı karıştırmıyım sıkıntı yok diyor. Doktorda bi tuhaf. Neyse canım inşallah dediğiniz gibidir be hepimizin bebeği sağlıklıdır:KK43:
kuzum mecburlar soylemekte takıp yapılsın demekte onlarda ısını yapıyor mecbur Allahın ıznıyle bırsey yoktur tabıkıde ınsan uzulur uzulmezmı hıc benım bebegımın de bobregı buyuk cıktı takma kfana ama doktorun takıp etsın yazıyorum buraya ılerleyen haftalarda duzelıyor dedı mesela

Hanımlar ben mimarım görsel programlarla çok haşır neşirim çok da severek yapıyorum kendi kuzum için çerçevelikler hazırlamaya başladım, bir tane hazırladım alelacele kesip çerçevesine koyup odasına asacağım.. dileyene istediği boyutlarda istediği şekillerde hazırlayabilirim.. daha bitmedi tabi 3’lü yanyana düşünüyorum ortada isim olacak şekilde.. ben kendime a4 boyutlarında hazırladım bittiğinde tamamen sizinle de paylaşırım :) beğenen olursa çerçeveleriyle birlikte uygun rakamlara hazırlayabiliriz.. :) Sevgiyle kalın..

bende sevıyorum boyle ıslerı kendım tasarladım bastırdım bıle , çıkolata ıcınde aynısını bastıracağım hacıserifle konustum kendı tasaarım ornegı uygunsa basıyolar

Eklentiler

• WhatsApp Image 2018-09-17 at 16.23.52.webp
    WhatsApp Image 2018-09-17 at 16.23.52.webp
    18,4 KB · Görüntüleme: 62
  • WhatsApp Image 2018-09-20 at 16.26.36.webp
    WhatsApp Image 2018-09-20 at 16.26.36.webp
    17,6 KB · Görüntüleme: 67
Bana da diyenler olmuştu ağzının payını verdim. Olumsuz düşüncelere ihtiyacım yok bir şey olacaksa doğum anında da olur kaderin önüne geçilmez olumsuzun hesabını yapacağıma güzel şeylerin hesabını yaparım şeklinde sert çıktım. Zaten hamilelikte hormonlardan insanın kafası bulanıyor ve bişeler alarak kendimizi ufak şeylerle ancak mutlu ediyoruz ona da müdehale edilmesi saçma bir şey. Bir konuda kötüyü akıl ederek acele etme diyen kim varsa onunla hiç bir şey paylaşmama kararı aldım. Çok şükür ailemiz içinde kalmasın yap et dedikleri için onlarla sorun yaşamadım hiç

Arkadaşlar az önce çıktım doktordan, şeker yüklememi yaptırıyorum şu an.
Doktor gebelik zehirlenmesi olduğunu düşünmüyorum, iyi görünüyosun dedi. Son gelişimden bu yana tamm 2 kilo almışım :D Ayda 1 kilo almayı hedefle dedi. Bol bol da su tüketmemi söyledi. Bebek 741 gram olmuş:KK200: Uyuyodu yüzünü arkaya dayamıştı göremedik malesef :( Artık 1 ay sonraya İnşaallah.. Şu an çok mutluyum, Allah hiçbirimize sıkıntı yaşatmasın!:anneadayı:

Back
X