2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Kızlar ya ilk defa bugün takıldıgım bi konu var. Ben kizimin butun esyalarini aldim besik araba kiyafet falan. Ilk bebegim ok buyuk bi hevesle aldim ama hep cevremde niye aldin bi dogsaydi bi kirki ciksaydi falan filan. Bugunde duyunca cok uzuldum:KK43: neden hep kötüyü insanın aklına koyuyorlar ki? O zaman evlenmeyelim ya da dışarı bile çıkmayalım başımıza ne geleceği belli olmz
Sen bunlari dusunup kendini uzme bebek dogduktan sonra uc ay bes ay sonra omru yetmeyenlerde var ölecegiz diye kendimizede birsey almayalim bizde aldik besik araba kiyafet allahim yavrumuza ne omur bictiyse nasiplerinde varsa kullanirlar yoksa napalim
bu gunleri gorduk hayirla kucaklarimizada aldigimiz o gunler gelir bizleri o gunleri görmeyi nasip eder insallahhhh

Öyle mi? Nası geçti süreç? Bebeğinizi sağ salim kucağınıza aldınız mı? Şimdi nasılsınız?
Ben hergün tansiyon ölçüyordum. Dr o bahsettiğim testleri istiyordu ara ara.
Kızın 37. haftada doğdu. Çok şükür sağlıklı. Sonrasında bir tansiyon sıkıntım olmadı.
Sıkı takip ile sorun olmaz.
Mesela bu gebeliğimde ayrıntılı usde 2 rahim damarında daralma çıktı. Tansiyon riskim şu an daha fazla. 3 haftada bir dr kontrolüm var ve hergün tansiyon ölçüyorum.
Ayrıntılı usde falan birşey çıkmadı mı?

oozzee oozzee canım sakin ol sanırım sana preklampse den bahsedilmiş ben oğlumda yasadım tansiyon yükselmesine baglı protein kaçağı vücutta ödem yapar korkunç bir tablo çizilir ama kontrol altına alınması zor bir durum değil hayatından tuzu cıkar yemeğe oturduğunda 15. Dakika tansiyonunu ölç 2 saat sonra yine ölç ve not al bak bakalım tansiyonun yüksekli eger değilse bu ödem kontrolsüz kilo alımından olmuştur varsayalım ki preaklempsi var ozaman dikkatli besleniceksin takibini iyi yapıcaksın tansiyonun kontrol altına alincak ve vaktinde dogurucaksin allahın izni ile unutma stres üzüntü heyecan yok bunlarda tansiyonu tetikler

Sen bunlari dusunup kendini uzme bebek dogduktan sonra uc ay bes ay sonra omru yetmeyenlerde var ölecegiz diye kendimizede birsey almayalim bizde aldik besik araba kiyafet allahim yavrumuza ne omur bictiyse nasiplerinde varsa kullanirlar yoksa napalim
bu gunleri gorduk hayirla kucaklarimizada aldigimiz o gunler gelir bizleri o gunleri görmeyi nasip eder insallahhhh
Inşallah canım ya keşke bunu herkes düşünse

Arkadaşlar affınıza sığınarak sütyen seçimi hakkında bilgi istiyorum. Normalde göğüslerim küçüktü 75 destekli kullanıyordum. Hamileliğimin ilk üç ayında baya büyüyüp ağrıdılar. Şuan ağrı bitti ama büyüme ufak ufak devam ediyor ve sütyenlere sığamıyorum. Desteksiz alıp beden mi büyütsem acaba. Sizde durumlar nasıl lohusa sütyeni almak İçin erken değilmi şuan. Yardımlarınızı rica ediyorum.
Evde sütyen takamıyorum artık . Büstiyer kullanıyorum evde . Emzirme sütyeni alacağım . Bedenimden de büyük olanı seçeceğim .

Canım geçmiş olsun stres yapıp bebişi strese sokma önemli bişey olsa doktorun belirtirdi 9 ay geçiyor ama nasıl geçiyor biz analara sorsunlar saglıkla kucaklarız kuzularımızı inşallah dualasalım
Amııın anıııın InsaAllah ❣
Ah bıde kolayca dogırup koklassak bebıslerımzle InsaAllah

Mutfaktan cikamayanlar kimler?;) aslinda ilkkez gece yemek yedim oda annemgilde kaldigim icin yedim normalde gece yemek yemedim caniniz istemesin d3miyeyim kizlar 2 kase corba ictim ama ne corbasi oldugunu demiyeyim :D

Öyle kuzum korkma ne gelirse allahtan inşallah kötü bir durum olmaz sagligi sihatı özelliklede keyfi yerindedir inşallah bugünler aklina gelince gulüp gececegin günler gelir inşallah hayirli haberleri paylasirsin en yakin zamanda
İnşallah canım dua edin olur mu.. Allah m meleklerimizi korusun..

İnşallah canım dua edin olur mu.. Allah m meleklerimizi korusun..
Amin kuzum hepimizinki allaha emanet rabbim
Hepsini saglikli sihatli huzurlu eylesin bi dogsalarda kokularini icimize ceksek cennet mis kokulularimiz

• Beğen
Reactions: Otb
Amin kuzum hepimizinki allaha emanet rabbim
Hepsini saglikli sihatli huzurlu eylesin bi dogsalarda kokularini icimize ceksek cennet mis kokulularimiz
Evet ya.. bu haftalar nasıl geçicek acaba. Bebeğimin dağlıklı oldugu fikrine alışmam lazım yoksa zaman geçmeyecek..

Merhana hanımlar tekrar. Bugün moralim çok bozuldu. 25+3 üm. Daha önce radyollogta 19. Haftada be 21. Haftada detaylı usg yaptırmıştım. Birinde sorun yoktu. Diğerindede yoktu ama kalbini göremediö dönmüyor başka zaman gel bakalım demişti. Bugün gidebildim ve bi sorum yok ama bi parlaklık var takip edilsin dedi. Bebeğin herşeyi normal. Down sendromuyla ilişkilendiriyolar ihtimal olarak. Geçebiliyoda denildi ama okdr üzüldümki anlatamam. Böyle bişey yaşayan varmı acaba :KK43:
Cnim bizde de parlaklık çıktı...eko fetal için gün verdiler sen eko fetal yprirmadinmi? kizimdada çıkmıştı.insan ister istemez endişeleniyor.Allah beterinden korusun varsın tek parlaklik olsun.cnim bana gore dow.hiç alakasi yok.peki senin parlaklik sagdami yoksa solda mi?

Back
X