• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
cnim sana zahmet nasil beslendiğini yazar misin? gerçi diyetteyim ama olsun belki bizim minnoslarada yararı olur.senin bebisin iriligi anne babanın genetigindende olabilir.Benim ablam 5.250grm ağırlığında oğlu oldu maşallah şimdide yapılı bi çocuk ve çok saglikli.
canım ben cok zayıf dogmusum esım 4 kılo dogmus .. normalde ebsıım zayıftı kızımla bırıkte gunluk nerdeyse 1ltree sut içiyorduk ve peynır yerıne kasar yıyordm hergun .. muz zeytın bıde ekmege duskunum

koltukta ayagımı uzatıp yaslanıyorum kenar kısmına bazen ama bıde şöyle bsy var kesınlkle dıyanet sandalyede vs kılınmaz namaz yerde ya ayakları uzatıp ya da bagdas ya da yan koyup kılınıyor dıyor haberlerde de cıkmıştı.hatta. ondan koltukta kılmak ıstıyorum aslında ayaklarımı yere verıp ama dıyanet yerde dıyor:işsiz: enazndan lohusalık zamanı bu dusunce olmıcak Allah affetsn de
bunu bılmıyordum cunku cevremde yaslı hastalar fln da sandalyede oturup kılıyor dıye hıc aklıma gelmemıstı, yerde de oturark kıldıgım zamnlr oldu ama yuksek bıyerde otururken daha rahat oluyordu

bunu bılmıyordum cunku cevremde yaslı hastalar fln da sandalyede oturup kılıyor dıye hıc aklıma gelmemıstı, yerde de oturark kıldıgım zamnlr oldu ama yuksek bıyerde otururken daha rahat oluyordu
bana ılk enıstem solemıstı sonra dıyanetın haberını de duydum arastr ıstersen canım ben de bılmıyordum Aslında Eniştem İmam ama ben nedense sünnetleri terk etsem olur mu diye Onasormaya çekiniyorum nekadr da olsa erkek hamıle kadnın halınden anlar mı bılmem eşinden blıyor gercı ama:) hatta dılmen yenıeren caminin hocası suan:)

bana ılk enıstem solemıstı sonra dıyanetın haberını de duydum arastr ıstersen canım ben de bılmıyordum Aslında Eniştem İmam ama ben nedense sünnetleri terk etsem olur mu diye Onasormaya çekiniyorum nekadr da olsa erkek hamıle kadnın halınden anlar mı bılmem eşinden blıyor gercı ama:) hatta dılmen yenıeren caminin hocası suan:)
ablana sordurt canım ben oyle yapıyorum annemın halasının enıstesı de oyle bısey oldugu zaman halaya sordurtuyorduk, şimdi bı kac hoca dınledım de youtube bıtanesı eger secdeye egıldıgınde bulantı bas donmesı bel ıle alakalı bır problemı saglık problemı varsa bulundugu yerden secdeyı rukudan daha fazla egılerek yapabılır dıyor , bırtanesdıe saglık problemlerı harıc sadece agırlastım bebek buyudu dıye boyle bırsey varsa dıyo aksıne secdeyı rukuyuda yapsınlar ne kadar haraket okdar kolay doğum dıyor , hamılelıkte namazda kolaylık dıye bı vıdeıda ızledım orda da hoca dedıgı en fazla oturarak kılabılır dıyo

Bazen kotu oluyo.metroyla gidip geliyorum.kimse yer vermiyor.hele mont giyince. Bende hic soleyemem oturayim diye...onumu aciyorum fark etsinler diye :))

Ya valla az kaldi ama.cok is var gibi gorunuyo. Gozumde buyuyo..evide temizlicem.(annemler filan) bir iki tadilat var..utuye dun basladim 3 aksam o surer herhalde. Az az esimle yapiyoruz.
Ben 2kere toplu tasimaya bindim 2sinde de yer verdiler :))) ben yikayip utulemeyi bitirdim bugun ha daha aldigim 3 5parca var gelcek olanlarda onlar pek zaman almaz :) evin perdelerini yikadik koltuklari yikaatttim. Hali ve ev temizligi araliga artik.

belkıde olablır dıyroum ya ksıısden kısıye degsıyor gercekten de :KK70: evet oldukca etkılı bı krem lıerac ama malesef herseyde oldugu gıbı bunda garantısı yok :)
Hem lierac, hem frei öl, hem aktardan karışık bitki yağları hepsinden kullandım. Her gün istisnasız pehlivan gibi yağlandım. Sonuç hüsran maalesef :KK43: çatladı yapacak bir şeyim yok artık doğumdan sonrası için bakıcam ne kadar düzeltebilirsem. Günde 3-4 litre su içiyorum. Sürekli nemli tutuyorum. Olacağı varsa oluyor sanırım :(

ablana sordurt canım ben oyle yapıyorum annemın halasının enıstesı de oyle bısey oldugu zaman halaya sordurtuyorduk, şimdi bı kac hoca dınledım de youtube bıtanesı eger secdeye egıldıgınde bulantı bas donmesı bel ıle alakalı bır problemı saglık problemı varsa bulundugu yerden secdeyı rukudan daha fazla egılerek yapabılır dıyor , bırtanesdıe saglık problemlerı harıc sadece agırlastım bebek buyudu dıye boyle bırsey varsa dıyo aksıne secdeyı rukuyuda yapsınlar ne kadar haraket okdar kolay doğum dıyor , hamılelıkte namazda kolaylık dıye bı vıdeıda ızledım orda da hoca dedıgı en fazla oturarak kılabılır dıyo
evet canım ben karnımdan dolayı ayakta kılamıyorum ve otururken bıle karnım.engellıyor onumde koca bir top var gb düşün egılemıyorum az da olsa yerdeyken rükuda hafıf egılıyorum secde de bıraz daha fazla kafa daha öne gıdıyor elımden gelen bu bel ve sırt agrım da oldugunda yaslanyrm ayrıca bir hocaya cok kızdım neymiş dr bebegın hayatı tehlıkede olursa namazı ayakta kılamazsın derse kılınmaz yazmıs yok artık ya sen kımsın bukadar gaddar yorum yapıosun Allahım herseye kolaylık vermıs de keyfımden sankı oturuyrm cok katı bı fetva vermıs okuyunca sınır olmustum:KK48:

kızlar ben çok agırlastım elımden geldıgınce namazımı kılmaya calsıyrm ama yerde kılabılıyorum oyle bıle ayaklarım uyuşuyor agrım sızım varken bazen kılamıyrm bıle. bır hocanın yazısını okudum ben sünnetlerı hamıle kadın terk edebılır diye. Aranızda bılgısı olan var mı bukonuda. Coguzaman terkedıyorum çünkü bıyandan ıcım de rahat degıl mazeretı olamaz bılıyorum ama ona bıle güç bulamıyor gb hıssedyrm kendımı sabahları eşimi kaldırıyrm fakat kendım kalkamıyorum o derece kötu olmaya basladım. yanlıs anlasılmasın bu sorum kesınlkle ıcım.rhat degıl bılen varsa benı aydınlatsın lutfen
Canım ben sandalyede oturarak kılıyorum ve secdeye gitmiyorum hafif egiliyorum böyle yapabilirsin sende.ama sunnetleride kılıyorum gerçi ikindinin ve yatsının sünnetini terkettigim çok oluyor

Kizlar merhaba, dun kontrolum vardi. Doktor bebekte gelisim geriligi var dedi. Kafasi haftasiyla uyumlu ama kilosu 1900 gr boyu 41 cm 33.haftayiz. boyu mu kisa dedi 31.haftada mi dedi o aralari tam hatirlamiyorum. Cunku galiba o ara basimdan asagi kaynar sular dokuluyordu. Renkli dopler cekildi, nstye girdim. Kan ve idrara bakildi. Tansiyon vs. Acaba bebege giden damarda mi tikaniklik var diye. Aglaya aglaya gittim hepsine. Sonuc: her sey tertemiz ve yolunda ve doktor cocuk minyon demek ki dedi. Canimdan can gitti ya:anne:yavrucugum da strese girmistir. Basina gelen var mi boyle? Balik yagi ve decavit verdi gelissin diye
Bak hiçbir sorun yokmuş. Sıkma canını. Doktorlar da emin olmadan niye böyle dan dun konuşurlar anlamam. Kendini de bebeğini de üzme.

evet canım ben karnımdan dolayı ayakta kılamıyorum ve otururken bıle karnım.engellıyor onumde koca bir top var gb düşün egılemıyorum az da olsa yerdeyken rükuda hafıf egılıyorum secde de bıraz daha fazla kafa daha öne gıdıyor elımden gelen bu bel ve sırt agrım da oldugunda yaslanyrm ayrıca bir hocaya cok kızdım neymiş dr bebegın hayatı tehlıkede olursa namazı ayakta kılamazsın derse kılınmaz yazmıs yok artık ya sen kımsın bukadar gaddar yorum yapıosun Allahım herseye kolaylık vermıs de keyfımden sankı oturuyrm cok katı bı fetva vermıs okuyunca sınır olmustum:KK48:
bılıp bılmeden fetva vermek ne kadar agır ama dımı , aynı bende o sekıldım cevabı da merak ettım şimdi

Kızlar bebek bezi tercihleriniz ne oldu acaba?? herkes farklı bir bez önerdi ,en son prima premium care dediler onun da bir sürü tipi var hangisi doğrusu bilemedim üstelik çok pahalı kafam çok karıştı :KK43:
Primaya alisip başka bez kullanınca pişik yapıyor dendi bana birde içeriğinde bebise zararlı maddeler varmış, bende o kadar para verip almak istemedim. Sleppy fiyat ve kimyasallardan arınma olarak makul geldiği için onunla basliycam ben.

sezeryana sokmuyor bazı dr.lar ondandır belkı canım. Ama konakta ıkısıne de ızın var babayı da hazırlıyorlar sterıl halde vajinal doğumda da sezeryanda da. Adatıpta bu yasak dıye eşimn kuzenınden de duymustm sanrm oyle hatrlyrm
Aynen ben de doktoruma sordum normal Doğum olursa girebilir dedi ama sezeryen olursa almıyoruz dedi :(

kızlar ben çok agırlastım elımden geldıgınce namazımı kılmaya calsıyrm ama yerde kılabılıyorum oyle bıle ayaklarım uyuşuyor agrım sızım varken bazen kılamıyrm bıle. bır hocanın yazısını okudum ben sünnetlerı hamıle kadın terk edebılır diye. Aranızda bılgısı olan var mı bukonuda. Coguzaman terkedıyorum çünkü bıyandan ıcım de rahat degıl mazeretı olamaz bılıyorum ama ona bıle güç bulamıyor gb hıssedyrm kendımı sabahları eşimi kaldırıyrm fakat kendım kalkamıyorum o derece kötu olmaya basladım. yanlıs anlasılmasın bu sorum kesınlkle ıcım.rhat degıl bılen varsa benı aydınlatsın lutfen
Bende bu konuda net bir bilgi bulamadım canım eğilirken çok zorlanıyorum nefes alamyorum secde de . Hic olmazsa farzlari kılmaya çalışıyorum artik . Allah affetsin mümkün olduğunca kılmak en iyisi tabi.

Kızlar ibadetle ilgili konularda gücünüzün yettiği ile sorumlusunuz. Kimse sizin durumunuzu bilemez ben hamile olduğum halde ben de bilemem. Ben bacaklarımı açarak secde de yapıyorum. Sünnetler size kalmış . Kılmayana Allah sormaz. Farzı soracak ama . Ayakları uzatarak kılmak sandalyeden daha iyi . Hesabını biz vereceğiz ne kadarını yapabiliyorsak yaparız gücümüzün yetmediğini Allah biliyor zaten. Ama anne olacağımızı ve evladimizla ilgili sorumluluklarımız da olduğunu unutmayalım yeter

Bende bu konuda net bir bilgi bulamadım canım eğilirken çok zorlanıyorum nefes alamyorum secde de . Hic olmazsa farzlari kılmaya çalışıyorum artik . Allah affetsin mümkün olduğunca kılmak en iyisi tabi.
Allah kabuletsın canım bak cogu cevap şöyle sorulara "Hamile olan kadınlar zorlandıkları zaman rahat edecekleri şekilde oturarak namaz kılabilirler. Rüku ve secdeleri yapamıyorsa oturduğu yerde başını eğerek namazı kılabilir. Bu durum kadınlar için geçerli bir özürdür ve bu şekilde namazlarını yinede kılmaya devam etmelidirler. " yanı egılmeden hafıf basınla one gıdebılırsın ruku ve secdede ben buna basladım

Kizlar primada alkol yok ki :110:bebek bezlerinde alerjen olan 26 madde tespit edilmis, o 26 maddede pampersde yok. Bunlar;

Amyl Cinnamal, Benzyl Alcohol, Cinnamyl Alcohol, Citral, Eugenol, Hydroxycitronellal, Isoeugenol, Amylcinnamyl Alcohol, Benzyl Salicylate, Cinnamal, Coumarin, Geraniol, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Anise Alcohol, Benzyl Cinnamate, Farnesol, Butylphenyl Methylpropional, Linalool, Benzyl Benzoate, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Methyl 2-Octynoate, Alpha-Isomethyl Ionone, Evernia Prunastri, Evernia Furfuracea.

Kızlar şimdi geldim hastaneden evin yakınındaki bi özel hastaneye gittik gecen hafta 1700g olan bebeğimi 1600g ölçtü karin çevresinde 1 hafta gerilik varken bu 4 hafta ölçtü sonra bebegin ters durduğunu kalp atısı oldugunu ama hareket etmediğini söyledi doblor da bakılması gerektiğini onunda anca sabah olacağını sabaha kadar beni nst bağlayıp serumla bebeği besleyelim diyip resmen beni hem maddi hem manevi kayba ugraticakti hemen eşimle araştırma hastanesine gittik alttan muayne ettiler açıklık yok sonra ultrasonla baktılar ebe bebeği uyardı karnimdan baskı uyguladı nstye bağladılar sancı yok bebegin kalp atışları iti kan akışı normal idrar testi yapıldı 1bucuk saat sonra çıkacaktı ama oğlum perişan oldu oyuzden eve geldik internet üzerinden sonuca bakıcaz eger değerler referans aralığında değilse geri gidicez anlayacağınız özeldeki doktor beni maf etti ağlaya ağlaya cıktım sonra dedimki ya anne karninda bebek zayıfları didar saçmalama kendine gel yanlıs ölçtü işte diye cok şükür bir sıkıntı yok haftaya kontrole gidicem hepinize teşekkür ederim ama kasılmalar herzamn ciddiye almamız gereken uyarılarmış sizleri seviyorum varolun.
Geçmiş olsun canım şükür bir şey yokmuş

Back
X