• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
geç mi başladın canım ben de 5.aydan berı kullanıyorum yeniyeni kaşınma hıssetmeye başladım önceden düzenlydım çok düzensiz sürdüm songunlerde sımdı unutma lüksüm yok sürmeyı unuttugumda sür dye alarm verıyor resmen kaşınıyorum çok sinir bişey ya kaşımak ıstıyosun kaşıyamıyorsun bir de tatlı tatlı ya ah nasıl kasıyasım gelıyo anlatamam :)
Valla canim ben 1ay oldu baslayali daha once bebe yagi suruyordum

Kızlar bebek bezi tercihleriniz ne oldu acaba?? herkes farklı bir bez önerdi ,en son prima premium care dediler onun da bir sürü tipi var hangisi doğrusu bilemedim üstelik çok pahalı kafam çok karıştı :KK43:
prıma da alkol ve losyon var arkadasım sen bılırsın yınede , ben sleppyle baslıcam komsum gaye memnun bebıs popsu sevmezse molfıx dıye dusunuyorum en azından bebıse popoya zararlı ıcerık yok ıcınde

ben kullanmıştım ilk doğumumda bunu, hatta suya koyduk açılmaya başlayınca suyundan da içmiştim :)

canım bence baya abartmış yaa

su azalınca bol havuç suyu içiriyorlar canım, bi araştır istersen

kız ben dahahiç krem sürmedim, sadece banyo sonrası aklıma gelirse yağ sürüyorum :)) ama kaşıntım çok nadir maşallah :) dilimi ısırayım :KK66:)))
Kaşinmiyorsan ne guzel canim :-)

o yuzden bakım ortulerı yapmıslar sımdı genıscene onlardan sererım altına kaza cıkmasın :KK70: cogunluk zıbın ekle demıs sanırım zıbın almalı bırde penye battanıye :KK70:
Canım yeğenin falan vardı seninde onun küçüklerine falan bak ona göre al ben İnan boşuna almışım kendim o kadar şeyi yengem 4 poşet topladı öncesinde görseydim bana vereceklerini hayatta bu kadar şey almazdım ya da büyük alırdım şuan 25 tane falan çıtçıtlı badi var 0-3 ay giyebileceği hangi birine ne zaman sıra gelecek bilmiyorum, penye battaniyelerden cidden çok al çünkü ev içinde bile 40 ı çıkana kadar bi battaniye kundak tarzı bişeye sarılıp öyle tutuyoruz bebekleri sürekli lazım oluyor 5 tane var bende, 1 tane örme battaniye, 1 tane o nohut battaniyelerden ve 1 tane de polar battaniyesi var, kış bebekleri muhtemelen 2 şer kat giydireceğiz böyle tulumlarının ya da güzel takımlarının içine inçe penye alt üstler al kaç takım varsa o kadar iç takımı da olsun, ben 10 lu bir set, bir tane de 5 li set aldım, ama ben yenidoğan grubu diye ayrı bişiy almadım aldıklarım 0-3 aylık ya da 3-6 aylık olarak aldım

Ama kabizmissin gibi ikin diyorlar napacan ki ben sezeryan oldum ama oyle olsa utanirsin ister istemez onlar icin cok normal bi durum ama adamlari almayin yaniniza en kotu basinizda beklesin bakmasin asagi taraflara :KK70:
ben öyle düşünmüyorum canım eşim zten ben demeden kendı teklif etti yanında olucam elini tutucam benden guc alıcaksındıye cok ıstıyordum zaten ben de kalkıp da oraya bakmıcak basucumda benı tesellı edıcek anlasın analık kolay olmadıgını:) bence babalar da gırmelı.görmelı o anı yaşamalı bebegımı onunla aynı anda gormek cok ıstıyorum.O da aynı sekılde. tanımadıgım onca ınsan bagrrken gorucek eşimin görmesinde sakınca yok asla onlardan once onun hakkı❤ gıren arkadaslarm da ıyıkı gırmıs esım cok destek oldu ıyı geldı dyorlar

Canım yeğenin falan vardı seninde onun küçüklerine falan bak ona göre al ben İnan boşuna almışım kendim o kadar şeyi yengem 4 poşet topladı öncesinde görseydim bana vereceklerini hayatta bu kadar şey almazdım ya da büyük alırdım şuan 25 tane falan çıtçıtlı badi var 0-3 ay giyebileceği hangi birine ne zaman sıra gelecek bilmiyorum, penye battaniyelerden cidden çok al çünkü ev içinde bile 40 ı çıkana kadar bi battaniye kundak tarzı bişeye sarılıp öyle tutuyoruz bebekleri sürekli lazım oluyor 5 tane var bende, 1 tane örme battaniye, 1 tane o nohut battaniyelerden ve 1 tane de polar battaniyesi var, kış bebekleri muhtemelen 2 şer kat giydireceğiz böyle tulumlarının ya da güzel takımlarının içine inçe penye alt üstler al kaç takım varsa o kadar iç takımı da olsun, ben 10 lu bir set, bir tane de 5 li set aldım, ama ben yenidoğan grubu diye ayrı bişiy almadım aldıklarım 0-3 aylık ya da 3-6 aylık olarak aldım
bende zaten cok fazla bısey almadım , cogu yegenımden gelenler cnısıyetler tutsa senı gıbı 4 poset fln tasırdı herhalde bana ama sadece beyaz ve renklı olanları verebıldı halıyle :D ben cok ufak tefek seyler aldım verdıklerıyle toplam bu adam akıllı kıyafet alısverısı yapmadım hıc, battanıyede 2 tane kadıfe olacak kalın olaak bıtane bu kuzu denıyor sanırım onlardan var suan ama penye battanıye eklıcem mutlaka bebıs her emdıkten sonra cıkartıyo cunku genelde

ben öyle düşünmüyorum canım eşim zten ben demeden kendı teklif etti yanında olucam elini tutucam benden guc alıcaksındıye cok ıstıyordum zaten ben de kalkıp da oraya bakmıcak basucumda benı tesellı edıcek anlasın analık kolay olmadıgını:) bence babalar da gırmelı.görmelı o anı yaşamalı bebegımı onunla aynı anda gormek cok ıstıyorum.O da aynı sekılde. tanımadıgım onca ınsan bagrrken gorucek eşimin görmesinde sakınca yok asla onlardan once onun hakkı❤ gıren arkadaslarm da ıyıkı gırmıs esım cok destek oldu ıyı geldı dyorlar
benım kardesım yanına degılde camın arkasından ızlemıstı dogum anını onu hatırlıyorum(sez.) adatıpta yaptı

benım kardesım yanına degılde camın arkasından ızlemıstı dogum anını onu hatırlıyorum(sez.) adatıpta yaptı
sezeryana sokmuyor bazı dr.lar ondandır belkı canım. Ama konakta ıkısıne de ızın var babayı da hazırlıyorlar sterıl halde vajinal doğumda da sezeryanda da. Adatıpta bu yasak dıye eşimn kuzenınden de duymustm sanrm oyle hatrlyrm

Lohusa pedi, bezi gibi şeyleri hastane vermişti, genellikle veriliyor diye biliyorum. bir de tek kullanımlık alt açma örtüleri çok kullanışlı, onları da tavsiye ederim.
Tek kullanımlık alt açma ekledim canım listeye :) lohusa pedi diğer günlerde kullanırım diye 10 lu alacağım. Sanırım diğer günlerde normal ped kullanacağız tam bilmiyorum gerçi :)

Ayni seyi diyoruz aslinda cumlemin sonunu farketmedin sanirim asagi tarafi cikis anini gormesede olur kocalar yaninda dursun seni motive etsin yeter bence

Kızlaaaarrr:) Benim alacaklarım çok az kaldı çok şükür bir çok şey tamam. Şimdi aşağıda benim aldıklarım, alacaklarım ve hediye gelen ve hediye gelecekler var. Sadece hediye geleceklerin bazılarını aralıkta alın dedim yakınlarıma özellikle elektronikleri. Listeme yazdım onlarıda. Belki size faydası olur diye paylaşmak istiyorum. Aldığım ve alacağım herşeyi iyisi mi kötüsü mü araştırıp tercih ettim. Tabii biz ne alırsak alalım bazen seçimleri bebeğin kendisi yapıyor (bebek bezi gibi) kıyafet konusunda bir sürü hediye geldi ve kendi aldıklarımda var onları yazamadım ama kıyafetler fazla bile. Herşeyden çok çok var. Yanlarında fiyatları yazıyor ama ben çoğu şeyi indirimle kuponla falan aldım. Fiyat yazmasının sebebi bütçemi kontrol edebilmek adına. Aldığım ürünler, adetleri ve markaları yazıyor. Listemde eksik olduğunu düşündüğünüz bir şeyler varsa paylaşırsanız sevinirim :)

Eki Görüntüle 2206079 Eki Görüntüle 2206081

Kızlaaaarrr:) Benim alacaklarım çok az kaldı çok şükür bir çok şey tamam. Şimdi aşağıda benim aldıklarım, alacaklarım ve hediye gelen ve hediye gelecekler var. Sadece hediye geleceklerin bazılarını aralıkta alın dedim yakınlarıma özellikle elektronikleri. Listeme yazdım onlarıda. Belki size faydası olur diye paylaşmak istiyorum. Aldığım ve alacağım herşeyi iyisi mi kötüsü mü araştırıp tercih ettim. Tabii biz ne alırsak alalım bazen seçimleri bebeğin kendisi yapıyor (bebek bezi gibi) kıyafet konusunda bir sürü hediye geldi ve kendi aldıklarımda var onları yazamadım ama kıyafetler fazla bile. Herşeyden çok çok var. Yanlarında fiyatları yazıyor ama ben çoğu şeyi indirimle kuponla falan aldım. Fiyat yazmasının sebebi bütçemi kontrol edebilmek adına. Aldığım ürünler, adetleri ve markaları yazıyor. Listemde eksik olduğunu düşündüğünüz bir şeyler varsa paylaşırsanız sevinirim :)

Eki Görüntüle 2206079 Eki Görüntüle 2206081
bız de 3sayfa lıste bıtırmısız çeyrek sayfa kaldı glv :) bır hesap yaptık esımle dun aksam bebek odası herşeyıyle beraver halı tul vb. e bebekıhtıyacları doğum parası vs fena tutmus ya bide ikiz olanları dusunemyrm herşeyden 2tane off :KK48:

Ayni seyi diyoruz aslinda cumlemin sonunu farketmedin sanirim asagi tarafi cikis anini gormesede olur kocalar yaninda dursun seni motive etsin yeter bence
yo farkettım canım doguma almayın adamları kısmına oyle dusunmyrm yazdım ben. aksı durumda da görsun napalm baskası gorecegıne dye:KK70:

kızlar ben çok agırlastım elımden geldıgınce namazımı kılmaya calsıyrm ama yerde kılabılıyorum oyle bıle ayaklarım uyuşuyor agrım sızım varken bazen kılamıyrm bıle. bır hocanın yazısını okudum ben sünnetlerı hamıle kadın terk edebılır diye. Aranızda bılgısı olan var mı bukonuda. Coguzaman terkedıyorum çünkü bıyandan ıcım de rahat degıl mazeretı olamaz bılıyorum ama ona bıle güç bulamıyor gb hıssedyrm kendımı sabahları eşimi kaldırıyrm fakat kendım kalkamıyorum o derece kötu olmaya basladım. yanlıs anlasılmasın bu sorum kesınlkle ıcım.rhat degıl bılen varsa benı aydınlatsın lutfen

sezeryana sokmuyor bazı dr.lar ondandır belkı canım. Ama konakta ıkısıne de ızın var babayı da hazırlıyorlar sterıl halde vajinal doğumda da sezeryanda da. Adatıpta bu yasak dıye eşimn kuzenınden de duymustm sanrm oyle hatrlyrm
belkıde ondandır canım tam bılmıyorum , benım hastanemde de ızın verılmıyor malesef :D

kızlar ben çok agırlastım elımden geldıgınce namazımı kılmaya calsıyrm ama yerde kılabılıyorum oyle bıle ayaklarım uyuşuyor agrım sızım varken bazen kılamıyrm bıle. bır hocanın yazısını okudum ben sünnetlerı hamıle kadın terk edebılır diye. Aranızda bılgısı olan var mı bukonuda. Coguzaman terkedıyorum çünkü bıyandan ıcım de rahat degıl mazeretı olamaz bılıyorum ama ona bıle güç bulamıyor gb hıssedyrm kendımı sabahları eşimi kaldırıyrm fakat kendım kalkamıyorum o derece kötu olmaya basladım. yanlıs anlasılmasın bu sorum kesınlkle ıcım.rhat degıl bılen varsa benı aydınlatsın lutfen
Cnim ben sadece farzimi kiliyirum. Rabbim kabul etsin belki bahane değil ama bana da zor geliyor.birde bizim şafi mezhebi kaza varken sünnet kilinmasada olur.gerçi kazayida kilamiyirum. canim sabah namazına sürekli uyanıyorum ama iki gündür tembellik yapıp kilmiyirum. tabi sabah olunca pişman oluyirum.tabi burda yazincada ayrı bi günaha giriyorum.herkesi şahit ettiğim için.

Cnim ben sadece farzimi kiliyirum. Rabbim kabul etsin belki bahane değil ama bana da zor geliyor.birde bizim şafi mezhebi kaza varken sünnet kilinmasada olur.gerçi kazayida kilamiyirum. canim sabah namazına sürekli uyanıyorum ama iki gündür tembellik yapıp kilmiyirum. tabi sabah olunca pişman oluyirum.tabi burda yazincada ayrı bi günaha giriyorum.herkesi şahit ettiğim için.
canım ya öyle düşünme şahıtlıkte de mı gunah oluyor bılmıyordum:( dr bana progestan verdı şükür hıcbısorunumuz yok ama gecen hafta adet gbagrılarım oldu cok ondan verdı sanırım enazndan 5,6gun kullan dedı o ılacı yatmadan alıyrm ve sarhos gb oluyorum alarmı duyup eşime soylurm ama bn kalkamyrm tüm vucudum uyuşuyor sabahında sonrası senın gb kötu hıssedyrm ve sadece bır hocanın fetvasını okudum bu sunnet terketme ıle ılgılı baska arastryrm bulamıyrm Allah kabul etsın ınsallah ağırlastıkca dha zor oldu o da of :(

ben en basından berı bel problemım oldugu ıcın ılk etaplarda cok zorlandım sonra oturarak kılmaya basladım egılıyordum sonra rukuyada egılmeden hafıf hafıf kılmaya calıstım sonra ısyerınde abdest almaya cok zorlanırım oldum ayagımı kaldıramıyorum fln derken bı kıldım bı kılmadım sımdı içim içimi yıyıor uzun zamandır kılmıyorum , eşim baslasın dıye cok ustune gıttım basladı sımdı de o bana kızıyor haklı olarak ısten ayrıldıgımda duzenlı kılmaya gayret edıcem , ama şimdi bıle aralarda kıldıgımda yataga yada sandalyeye oturup kılıyorum sende oyle ypabılırsın o zaman zor gelmez sunnetlerıde

belkıde ondandır canım tam bılmıyorum , benım hastanemde de ızın verılmıyor malesef :KK70:
ben çok üzülürdüm ya sokmasalardı dr.a ılk bnu sordugumda olakı sezeryan olursa gremez mı dedım babaların da hakkı var tabıkı sterıl halde bızım gb gırebılır demıstı derın oh cekmstım:)

ben en basından berı bel problemım oldugu ıcın ılk etaplarda cok zorlandım sonra oturarak kılmaya basladım egılıyordum sonra rukuyada egılmeden hafıf hafıf kılmaya calıstım sonra ısyerınde abdest almaya cok zorlanırım oldum ayagımı kaldıramıyorum fln derken bı kıldım bı kılmadım sımdı içim içimi yıyıor uzun zamandır kılmıyorum , eşim baslasın dıye cok ustune gıttım basladı sımdı de o bana kızıyor haklı olarak ısten ayrıldıgımda duzenlı kılmaya gayret edıcem , ama şimdi bıle aralarda kıldıgımda yataga yada sandalyeye oturup kılıyorum sende oyle ypabılırsın o zaman zor gelmez sunnetlerıde
koltukta ayagımı uzatıp yaslanıyorum kenar kısmına bazen ama bıde şöyle bsy var kesınlkle dıyanet sandalyede vs kılınmaz namaz yerde ya ayakları uzatıp ya da bagdas ya da yan koyup kılınıyor dıyor haberlerde de cıkmıştı.hatta. ondan koltukta kılmak ıstıyorum aslında ayaklarımı yere verıp ama dıyanet yerde dıyor:işsiz: enazndan lohusalık zamanı bu dusunce olmıcak Allah affetsn de

Back
X